MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo właśnie o to mi chodziło, zastanawiałam się po prostu, czysto teoretycznie czy nie było by jej wygodniej w większym i czy może wtedy by nie płakała. Ten maxi cosi co mamy jest mały i w sumie to jeszcze trochę A będą jej nogi wystawac z niego 😉
-
Ajka, pięknie główkę trzyma
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2020, 12:29
Ajka lubi tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Hercia35 wrote:Może ma tak właśnie jak moja że potrzebuje tego cycka żeby spać. To bardziej takie "wiszenie " niż karmienie. No zły nawyk ale co zrobić, wiele dzieci tak ma. Ja też ciągle gloduję 🤣
Mój tak miał tylko na początku a potem 8-10 minutek i najedzony. Teraz mówię i po śnie i po jedzeniu widzę ze coś sie dzieje. Wisi na piersi, W dzien śpi a w nocy nie3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
MIMI wrote:Ja chyba nie jestem taka ogarnięta 😉 bałabym się że mi się wyślizgnie, tym bardziej że ona czasem mocno wierzga.
Zawsze można usiąśćmy kapiemy się razem w wannie od kiedy wyrósł ze swojej i jest super
pozycja wtedy przodem do świata
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Hercia35 wrote:No właśnie o to mi chodziło, zastanawiałam się po prostu, czysto teoretycznie czy nie było by jej wygodniej w większym i czy może wtedy by nie płakała. Ten maxi cosi co mamy jest mały i w sumie to jeszcze trochę A będą jej nogi wystawac z niego 😉
Specjalista nie jestem ale nogi chyba mogą wystawać fotelik jest do wymiany jak wystaje glowka, i czym ciaśniej tym bezpieczniej, gdzieś mi się też obiło żeby szelki dociągać tak mocno jak kochamy malucha 😊 -
Mimi1987 wrote:Ha ha można;)
Ale pamiętaj matki są tak skonstruowane, że nawet jak padną to wstaną poprawią koronę i dalej działają😉
Mój królewicz jak padł po 22 to.spi do.tej pory🤔
Było mleczko o 2 w nocy i przed 7 i dalej śpi
Mimi to super ze tak śpi
A jak u Ciebie problemem tylko spacery to może chusta?3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Catlady wrote:Dziewczyny a w jakiej pozycji nosicie swoje maluchy? Ostatnio zauważyłam, że nasz uwielbia być noszony w pozycji pionowej, z główką przytuloną do mojej klatki piersiowej. Tylko czy tak nie za bardzo obciążony jest kręgosłup? Można tak nosić?
Czasami w takiej pozycji odgina główkę do tyłu i mnie to martwi
Jak nosze od zawsze3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
PLPaulina wrote:No i to jest głupie myślenie rodziców. Co dozwolone to bezpieczne. Wysiadła dla noworodków, chodziki, buty usztywniane. 🤣
Na rynek można wypuścić wszystko ale każdy sam musi mieć rozum.
Ogólnie mnie teksty w stylu "ja tak robilam i dziecko zyje" - po prostu przerażają. Jestem wstanie zrozumieć niewiedzę ale ignorancji już nie. ☺️
Ok ale z drugiej strony to rola organów regulujących powinno być dopuszczanie czy nie a nie rodzica. Bo w ten sposób myśląc to musimy mieć doktorat ze wszystkiego! Medycyny, psychologii, fizjoterapii, dietetyki, itp itdCatlady, PLPaulina lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
lilly. wrote:Mimi to super ze tak śpi
A jak u Ciebie problemem tylko spacery to może chusta?
Kupiłam nosidło baby bjorn.
Fizjoterapeuta pozwolił na.40 min dziennie noszenia Go w tym. I jest spoko ale jak będzie silny wiatr to jak nosidło. Do.szkoły mam takie 15 minut spacerkiem.
Chustę próbowałam ale Ja tego nie ogarniam za głupia jestem.
Za nim zamotałam to ja byłam cała spocona jak świnka🥺🥺🥺🥺20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Mimi1987 wrote:Kupiłam nosidło baby bjorn.
Fizjoterapeuta pozwolił na.40 min dziennie noszenia Go w tym. I jest spoko ale jak będzie silny wiatr to jak nosidło. Do.szkoły mam takie 15 minut spacerkiem.
Za nim zamotałam to ja byłam cała spocona jak świnka🥺🥺🥺🥺
My do szkoły około 20 min, w wózku spoko ale muszę go znosić i wnosić na 4 pietromogę link do nosidła może też bym spróbowała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2020, 14:19
-
Kurde, mój Kuba ost tylko w pozycji leżącej daje się nakarmić. Na rękach to się zaraz podnosi, rozgląda, wyrywa... Dziś już się kładłam na podłogę jak się bawił na macie, byleby zjadł... 🤦♀️ Ale faza... I mam wrażenie że jakby mniej jadł, rzadziej, krócej.
Zaraz jadę na szczepienie. Jestem ciekawa jak waga, zobaczymy czy przybiera tam coś czy cały czas stoimy w miejscu... -
nick nieaktualnylilly. wrote:Ok ale z drugiej strony to rola organów regulujących powinno być dopuszczanie czy nie a nie rodzica. Bo w ten sposób myśląc to musimy mieć doktorat ze wszystkiego! Medycyny, psychologii, fizjoterapii, dietetyki, itp itd
-
nick nieaktualnyMy już mamy zaliczony spacer w chuście. Bałam się wiązać bez czujnego oka doradcy. Ale to jest naprawdę do ogarnięcia.
Natalka zadowolona.
Zobaczymy czy to nie tylko efekt zaskoczenia czymś nowym. i że jej przypasuje.
Bo nosić ją na rękach i pchać wizek to katastrofa. -
Ajka ja tak samo noszę cały czas na ramieniu i rączki przewieszone albo obejmuje szyję, uwielbia tak. Przodem do świata tak chwile tylko lubi, na ramieniu głowę wychyla zadowolony. Wczoraj też tak spróbowałam od razu na brzuch w wózku i odsłoniłam tyle ile się dało i jechał zaciekawiony kawałek, a potem stwierdził, że w nosie idzie spać 😏 Ale pewnie jakby buda była jak u Ciebie to by dłużej wytrzymał.
Dzisiaj to go ponosiło o 5 pobudka kupa, jedzenie i zabawa na całego o 8:30 dopiero zasneliśmy oboje i wstaliśmy o 12 😳 Tym podstawieniem cycka na leżąco spokojnie mogę wydłużyć mu drzemkę o godzinę ale ja jestem rozbita tym spaniem. Jak codziennie będzie taki aktywny od 5 to oszaleje 😅 I ogólnie 5 miesiąc to już jest ostra zabawa i wymyślanie nowości żeby się nie nudził więc zaczynam być w końcu zmęczona na koniec dnia posiadaniem dziecka 😂 Drze się, nowe dźwięki wyszukuje jak tu uwagę zwrócić starych, a to dopiero początek! Uhuu
Jogę już na codzień wprowadziłam bo od tego noszenia, min, wykrzywiania się do niego plecy i szyja wysiada. -
Kama92 wrote:My do szkoły około 20 min, w wózku spoko ale muszę go znosić i wnosić na 4 pietro
mogę link do nosidła może też bym spróbowała
Mam takie
https://bamboli.pl/nosidelka/5965-babybjorn-one-air-3d-mesh-nosidelko-niebieski-7317680980205.html?gclid=Cj0KCQjws536BRDTARIsANeUZ58c7o7RwOwXuEUDRiLbYLBAy5C_jQvFQT-xJlNZf557MvJwlN6e9qoaAhXrEALw_wcBlilly. lubi tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
U nas dzisiaj ciężka noc, wróciły wrzaski przy jedzeniu... karmienie co niecałe 3h i 1.5 h usypiania. Coś czuję że sąsiedzi za ścianą też kiepsko spali.
Lilly co do padnięcia ze zmęczenia to ja cały czas mówię że niedługo moja córka będzie mnie odwiedzała albo na cmentarzu albo w psychiatryku 😉lilly. lubi tę wiadomość
-
Mimi1987 wrote:Kupiłam nosidło baby bjorn.
Za nim zamotałam to ja byłam cała spocona jak świnka🥺🥺🥺🥺
Jak silny wiatr to czapka merino na głowę i spacerkiem3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Karolllla wrote:Ajka ja tak samo noszę cały czas na ramieniu i rączki przewieszone albo obejmuje szyję, uwielbia tak. Przodem do świata tak chwile tylko lubi, na ramieniu głowę wychyla zadowolony. Wczoraj też tak spróbowałam od razu na brzuch w wózku i odsłoniłam tyle ile się dało i jechał zaciekawiony kawałek, a potem stwierdził, że w nosie idzie spać 😏 Ale pewnie jakby buda była jak u Ciebie to by dłużej wytrzymał.
Dzisiaj to go ponosiło o 5 pobudka kupa, jedzenie i zabawa na całego o 8:30 dopiero zasneliśmy oboje i wstaliśmy o 12 😳 Tym podstawieniem cycka na leżąco spokojnie mogę wydłużyć mu drzemkę o godzinę ale ja jestem rozbita tym spaniem. Jak codziennie będzie taki aktywny od 5 to oszaleje 😅 I ogólnie 5 miesiąc to już jest ostra zabawa i wymyślanie nowości żeby się nie nudził więc zaczynam być w końcu zmęczona na koniec dnia posiadaniem dziecka 😂 Drze się, nowe dźwięki wyszukuje jak tu uwagę zwrócić starych, a to dopiero początek! Uhuu
Jogę już na codzień wprowadziłam bo od tego noszenia, min, wykrzywiania się do niego plecy i szyja wysiada.
To jak będzie gorzej to ja wysiadam 🙈 ja w czwartym miesiącu i już od 12 na oparach sił jadę 😂3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp