MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja ciuszki oddaje przyjaciółce która rodzi w październiku też chłopaka;)
Więc na bieżąco segreguje i wywożę
Ja mam też muuvo quick 2.0 ale Ja mam tą wersję z amortyzacją z tymi większymi kółkami.20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
MIMI wrote:Szatanka szczerze mówiąc to też o Tobie pomyślałam, jak ostatnio pisałaś że takie cyrki przy cycku . Takie wymagające te nasze panny są 😉
Ale u mnie to samo, z butelki z Aventu wypije mi dużo więcej. Wcześniej mieliśmy Mr Browns.
Dzisiaj wieczorem zaczęła popłakiwać, ale jak wstałam to od razu jadła normalnie, więc to raczej na pewno nie przez refluks, tylko jakieś emocje.
Dzisiaj odkryłam że w mojej gondoli materac ma stopniowaną wysokość więc nie tylko w pozycji półleżącej, ale może być bardzo delikatnie uniesiony. Więc dzisiaj wpakowaliśmy ją w wózek, materacyk lekko do góry i poszliśmy na kolację przekonani że będziemy jeść na zmiany a tu zaskoczenie. Przeleżała całà kolację oglądając dookoła co się dzieje. Ba, nawet kawę wypiliśmy. W ogóle prawie całą drogę nam przespała, teraz też już śpi ale na super noc nie liczę bo widzę że ewidentnie czuje się jakoś nieswojo. Staraliśmy się jej stworzyć warunki jak w domu, ale w hotelu to dość ciężko. Już podczas kąpieli zaczęła się wkurzać bo ta dmuchana wanienka jej coś nie pasuje , w końcu nie może się rozłożyć tak jak w domu.
MIMI, ja jeszcze rozkminiam, czy to rzucanie nie jest spowodowane tym, że się rozprasza i po prostu "nie ma czasu na jedzenie". Jak czasem uda mi się ją złapać na cyc na rogalu, to tylko dlatego, że jednocześnie gapi się ogromnymi oczami w wielkie okno balkonowe za moimi plecami. Takie to żywe sreberko, wszystko ją interesuje, dlatego zakładam już, że i rozszerzanie diety to będzie dla nas nie lada wyzwanie. Nie mówiąc o tym, jak zacznie chodzić. Ja chyba już do reszty osiwieję. Ale co ja się dziwię, ponoć lepsza nie byłam i np. właziłam na stół i z niego skakałam. -
Mimi1987 wrote:Ja ciuszki oddaje przyjaciółce która rodzi w październiku też chłopaka;)
Więc na bieżąco segreguje i wywożę
Ja mam też muuvo quick 2.0 ale Ja mam tą wersję z amortyzacją z tymi większymi kółkami.
Są takie? Ja mam z 2.0 i to właśnie on jest reklamowany jako "z większymi kółkami" w przeciwieństwie do tego pierwotnego (a przez to wyższy). -
szatanka wrote:Hmm, no ale mnie się wydaje, że właśnie z tego lovi, ale ze smoczka 0-3 msc, leci tak jak z mojego cycka, bo zjada tyle samo w tym samym czasie. Może odrobinę jest łatwiej ssać, bo z jakiegoś powodu wybrała butlę, a my lovi używamy od początku. Potem kupiliśmy tego Habermana na zalecenie neurologopedy, ale to nie dla nas, trwa to godzinami i młoda się wścieka. Dlatego boję się inwestować w inne butle, zwłaszcza, że ten Avent czy MAM chyba nie imitują ssania z piersi, a u nas o to właśnie chodzi.
Mi też na tym zależało bo jeszcze się łudziłam, że odstawię mm i w opisie MAM chyba było, że nie zaburza ssania i kumpela mi poleciła. No ale nie istotne, jeśli chodzi o Lovi to ja mam ten smoczek powyżej 3 miesięcy i tym się zalewa. -
Karolllla wrote:Mi też na tym zależało bo jeszcze się łudziłam, że odstawię mm i w opisie MAM chyba było, że nie zaburza ssania i kumpela mi poleciła. No ale nie istotne, jeśli chodzi o Lovi to ja mam ten smoczek powyżej 3 miesięcy i tym się zalewa.
Tak, ten powyżej 3 miesięcy jest tragiczny. Ciekawe czemu, swoją drogą. -
szatanka wrote:Są takie? Ja mam z 2.0 i to właśnie on jest reklamowany jako "z większymi kółkami" w przeciwieństwie do tego pierwotnego (a przez to wyższy).
Może o 2.0 Slick chodzi. Ja tam nim po łąkach cisne, młody i tak śpi mam nadzieje, że wstrząsu mieć nie będzie 😂 Po prostu jadę wolno. Ale miasto to bajka. Ja jestem bardzo zadowolona.Mimi1987 lubi tę wiadomość
-
A czy któraś korzysta z butelki Mimijumi?
My na butelce rzadko, też cały czas walczę o kp, są cyrki na piersi czasami ale nie poddaję się. W gorsze dni po prostu większość dnia siedzimy na kanapie i karmimy się godzinami.. odpaliłam Legimi na telefonie i tak sobie czas zajmuję wtedy.
Uczymy się też karmić na leżąco, początkowo niewygodnie mi było, ostatnio zaczynam się jednak przekonywać. Szczególnie nad ranem, kiedy chcę jeszcze na chwilę jedno oko przymknąć, albo popołudniu kiedy potrzebuję drzemki. Wtedy z reguły obydwoje zasypiamy. To niestety często jedyna opcja na drzemkę w ciągu dnia, bo dostawka w dzień parzy.. drzemki tylko na spacerze ale z taką pogodą jak dzisiaj spacery odpadają i już mnie ta zbliżająca się jesień przeraża pod tym względem
Co do wózka, my mamy Aero Tutis i amortyzacja super. Na tym mi zależało mocno, bo mieszkam na wsi, nie mamy utwardzonej drogi i same dziury.
U nas też zauważyłam, że bardziej interesuje się lewą rączką, częściej ją wkłada do buzi itd.Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2020, 20:18
-
Tak mam tego Slicka. I daje radę A mam różne tereny do pokonania nim. Tylko że może mało obiektywna jestem bo mój syn mało w.nim.leży. Najczęściej to On w nosidle A Ja pcham wózek 🥺
Co raz bardziej przeraża mnie odprowadzanie syna do szkoły 🤦♀️ Dzisiaj zrobiliśmy sobie próbę ile nam zajmuje spacer i Młody dał nam taki pocisk w wózku 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️ bez kitu nie wiem co z tym dzieckiem się dzieje 🤔 mój starszak oznajmił ,że woli abym mu nianię załatwiła do odprowadzania bo Leon to mu tylko kwasu narobi w szkole 🤷♀️🤦♀️🤷♀️🤦♀️
Kurczę nie wiem raz jest dobrze A za chwilę znowu wszystko rypie się ;( bez kitu dosyć mam już tych spacerów 🥺🥺🥺
U mnie królewicz dopiero zasnął. Cały dzień był taki maruders 😪😪😪😪Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2020, 23:06
20.10.2012 👰🤵💍
.
-
Catlady wrote:A czy któraś korzysta z butelki Mimijumi?
My na butelce rzadko, też cały czas walczę o kp, są cyrki na piersi czasami ale nie poddaję się. W gorsze dni po prostu większość dnia siedzimy na kanapie i karmimy się godzinami.. odpaliłam Legimi na telefonie i tak sobie czas zajmuję wtedy.
Mimi Ci tę Mimijumi poleci, ale ja stanowczo odradzam! Skusiłam się na nią i straciłam 90 zł. Tak jak już pisałam wczesniej - ona tylko wygląda jak cycek, ale leci z niej jak z kranu, a jeśli czegoś uczy, to tylko chwytania za samą brodawkę, tak że przy próbie ratowania KP zdecydowanie to zły pomysł. Jeśli Twoje dziecko lubi ciumkać cycka i nie zależy mu na szybkim wypływie, to może spróbuj tego Habermana Canpola, ta butla ponoć najlepiej imituje cyca, a technologia zamkniętego smoczka powoduje, ze nie powstaje ani jeden bąbel powietrza, więc moim zdaniem i odbijanie wtedy odpada.
Swoją drogą, zazdroszczę Ci takiego polegiwania z dzieckiem. U mnie już od dawna to nie wchodzi w grę, bo po 10 minutach jest nerwica, machanie rączkami i nogami, bo dziecko chce się bawić, a najlepiej żeby nosić w pozycji na krzesełko.
Mimi, współczucia mordęgi. A pamiętam, jak pisałaś, że Ci drugie dziecko trudy z pierwszym wynagradza. 🥺 Ach te dzieci, nic z nimi nie jest stałe poza tym, że wszystko jest niestałe.
Andzia, no nie wiem, co Ci powiedzieć. Zależy, na czym, nomen omen, Ci zależy. Jeśli masz zamiar jeździć nim terenowo, to daruj sobie. A jak po osiedlach i centrach handlowych, to to jest dobra opcja, bo bogaty i tani. A propos, Joie to bardzo podobne wózki. -
szatanka wrote:Mimi Ci tę Mimijumi poleci
, ale ja stanowczo odradzam! Skusiłam się na nią i straciłam 90 zł. Tak jak już pisałam wczesniej - ona tylko wygląda jak cycek, ale leci z niej jak z kranu, a jeśli czegoś uczy, to tylko chwytania za samą brodawkę, tak że przy próbie ratowania KP zdecydowanie to zły pomysł. Jeśli Twoje dziecko lubi ciumkać cycka i nie zależy mu na szybkim wypływie, to może spróbuj tego Habermana Canpola, ta butla ponoć najlepiej imituje cyca, a technologia zamkniętego smoczka powoduje, ze nie powstaje ani jeden bąbel powietrza, więc moim zdaniem i odbijanie wtedy odpada.
Swoją drogą, zazdroszczę Ci takiego polegiwania z dzieckiem. U mnie już od dawna to nie wchodzi w grę, bo po 10 minutach jest nerwica, machanie rączkami i nogami, bo dziecko chce się bawić, a najlepiej żeby nosić w pozycji na krzesełko.
Mimi, współczucia mordęgi. A pamiętam, jak pisałaś, że Ci drugie dziecko trudy z pierwszym wynagradza. 🥺 Ach te dzieci, nic z nimi nie jest stałe poza tym, że wszystko jest niestałe.
Andzia, no nie wiem, co Ci powiedzieć. Zależy, na czym, nomen omen, Ci zależy. Jeśli masz zamiar jeździć nim terenowo, to daruj sobie. A jak po osiedlach i centrach handlowych, to to jest dobra opcja, bo bogaty i tani. A propos, Joie to bardzo podobne wózki.
No zgadza się teraz mogę mówić ,że to.co przeszłam z pierwszym to Pikuś w porównaniu z tym co mi teraz Młody serwuje;( oby to się unormowało.
Bo tak nie mogę na niego narzekać pięknie je, uśmiecha się non stop, w nocy śpi ale no.wlasnie jest ale kurczę spacery i te turbodrzemki nooo wymiękam. Zwłaszcza, że Ja jestwm osobą która na dupsku nie usiedzi i.wszedzie bym.chciała pójść no.ale Szefuncio ma inne plany 🙈 Dzisiaj zamknęłam się w.łazience i wyłam z bezsilności 😪😪😪
Najgorzej, że starszak to.widzi. I dzisiaj do mnie z tekstem Mamoooo mam nadzieję , że fabrykę z dziećmi masz już zamkniętą bo Ja nie chce.patrzeć jak płaczesz 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤣🤣🤣🤣20.10.2012 👰🤵💍
.
-
Andzia86 wrote:Catlady a czy ten wózek ma odwracane siedzisko? I jak się go złoży to dużo miejsca zajmuje w bagażniku?
Andzia86 lubi tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
szatanka wrote:Mimi Ci tę Mimijumi poleci
, ale ja stanowczo odradzam! Skusiłam się na nią i straciłam 90 zł. Tak jak już pisałam wczesniej - ona tylko wygląda jak cycek, ale leci z niej jak z kranu, a jeśli czegoś uczy, to tylko chwytania za samą brodawkę, tak że przy próbie ratowania KP zdecydowanie to zły pomysł. Jeśli Twoje dziecko lubi ciumkać cycka i nie zależy mu na szybkim wypływie, to może spróbuj tego Habermana Canpola, ta butla ponoć najlepiej imituje cyca, a technologia zamkniętego smoczka powoduje, ze nie powstaje ani jeden bąbel powietrza, więc moim zdaniem i odbijanie wtedy odpada.
Andzia, no nie wiem, co Ci powiedzieć. Zależy, na czym, nomen omen, Ci zależy. Jeśli masz zamiar jeździć nim terenowo, to daruj sobie. A jak po osiedlach i centrach handlowych, to to jest dobra opcja, bo bogaty i tani. A propos, Joie to bardzo podobne wózki.
Z tym leżeniem to też nie tak kolorowo u nas, udaje mi się go tak rano przeciągnąć podczas karmienia na leżąco (ale też nie zawsze) i popołudniu jedna drzemka podczas karmienia.. a gdy pisałam o karmieniu godzinami, miałam na myśli karmienie na siedząco
Tak czytam o problemach podczas spacerów i współczujęgdyby mi się tak darł w wózku to pewnie nigdzie bym nie wychodziła. U nas właśnie spacer jest lekiem na całe zło - jak się zaczyna awanturka i nic nie działa, to szybko siup do wózka i idziemy na spacer - z reguły wystarcza kilka kroków na naszych wiejskich dziurach i się uspokaja. Uffff
Baby H.
Baby T.
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
28dpt - mamy ❤️ -
Andzia86 wrote:Oglądałam te joie i tam są za wysokie rączki dla mnie 🤦♀️ teraz tego tutis oglądam chyba jutro pojadę do sklepu i jeszcze facetowi pomarudze 😂
https://youtu.be/26j58LSJZvc
Ja mam dokładnie taką samą wersję kolorystyczną, to edycja limitowana Reflective, w ciemności wózek jest dobrze widoczny.
Paulina też ma ten model tylko inny kolor z tego co kojarzę.Andzia86 lubi tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
28dpt - mamy ❤️ -
.
-
nick nieaktualnyHercia35 wrote:Dziewczyny co robicie z za małymi już ubrankami, ewentualnie innymi niepotrzebnymi rzeczami dla dziecka? Sprzedajecie gdzieś, rozdajecie czy trzymacie dla następnych dzieci? U mnie się już robi coraz bardziej ciasno.. muszę się sukcesywnie pozbywać chyba części rzeczy.
Zdjęcia i olx. 👍Hercia35 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny