MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Hercia35 wrote:Toscie mnie zszokowaly tym karmieniem na jednym boku z obu piersi 😯 nie wiedziałam jakam stara że tak się da 🤣 zresztą ja mam małe piersi więc pewnie by mi się nie udało. A ja karmię z jednej piersi na jedno karmienie . I tak robię od urodzenia małej i syna też tak karmiłam.
Mi tez chyba nie wyszło, ale dziekuje za wszystkie rady!
Wogole coś chyba dziś nie wyszło, spałam sama karmiłam na lezaco. Mały budził się co 2h 🥺 a od 4 się krztusi przy karmieniu kaszlał rozbudził i bajlando. Mam wrażenie ze fizycznie umre. Można umrzeć ze zmęczenia? 😂
Serio lepiej czułam się po porodzie niż teraz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2020, 13:12
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
lilly. wrote:Mi tez chyba nie wyszło, ale cięgien za wszystkie rady!
Wogole coś chyba dziś nie wyszło, spałam sama karmiłam na lezaco. Mały budził się co 2h 🥺 a od 4 się krztusi przy karmieniu kaszlał rozbudził i bajlando. Mam wrażenie ze fizycznie umre. Można umrzeć ze zmęczenia? 😂
Serio lepiej czułam się po porodzie niż teraz.
Ha ha można;)
Ale pamiętaj matki są tak skonstruowane, że nawet jak padną to wstaną poprawią koronę i dalej działają😉
Mój królewicz jak padł po 22 to.spi do.tej pory🤔
Było mleczko o 2 w nocy i przed 7 i dalej śpililly. lubi tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
nick nieaktualnyTeż czasem mam wrażenie że już umrę że zmęczenia I że już nie dam rady ani dnia dłużej 🤣 ale potem jakimś cudem przychodzą nowe siły i tak już 4 miesiąc. Ja cały czas czekam aż mała zacznie siedzieć i mam ogromną nadzieję że wtedy polubi spacery i jazdę autem bo jak nie to nie wiem co to będzie 😱
lilly. lubi tę wiadomość
-
Hercia35 wrote:Też czasem mam wrażenie że już umrę że zmęczenia I że już nie dam rady ani dnia dłużej 🤣 ale potem jakimś cudem przychodzą nowe siły i tak już 4 miesiąc. Ja cały czas czekam aż mała zacznie siedzieć i mam ogromną nadzieję że wtedy polubi spacery i jazdę autem bo jak nie to nie wiem co to będzie 😱
Łącze się z Tobą w bólu. Ja już w połowie września wkładam Go do.spacerowki i liczę na cud🙏🙏🙏
Starszak miał 5 miesięcy jak mi usiadłWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2020, 09:12
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
nick nieaktualnyMimi1987 wrote:Łącze się z Tobą w bólu. Ja już w połowie września wkładam Go do.spacerowki i liczę na cud🙏🙏🙏
Starszak miał 5 miesięcy jak mi usiadł -
nick nieaktualnyA do auta macie takie foteliki-nosidełka? Czy jakieś inne? Bo te z większym zakresem kilogramowym są takie "przestronniejsze" i tak myślę Czy by jej nie było lepiej w takim 🤔 bo w tym maxi cosi ona się się nie może ruszać, cala spocona no i się drze. Chociaż Syn jakoś jeździł w tym samym i lubił.. więc ja już nie wiem 🤷♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2020, 09:29
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2020, 20:19
-
Hercia my mamy kiddy evolution pro 2 i Nasz pulpecik ciągle ma miejsce we władcę niemowlecej więc mogę powiedzieć że ten fotelik jest dużyyyy 🤣
Ciuszki pakuje i liczę na kolejny cud. Doktorka na wizycie popołogowej mi powiedziała że się wszytko pięknie goi i za 1.5 roku mogę znów rodzić więc pójdziemy za ciosem i może się trafi naturalny cud 😉
U Nas we wtorek syn zrobił mężowi jazdę z jedzeniem. Standardowo zostawiłam im butelkę z medeli z calmą, Antek przez 20 kim się darł aż był purpurowym ale jedzenia się nie chwycił. Jak zasnął to mąż przekręcił na jednorazowy smoczek i jakoś to poszło. Tak Was teraz czytam to wiem że to mogło być przez smoczek że za wolno leciało dla już takiego dużego chłopa.
Hercia35 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a w jakiej pozycji nosicie swoje maluchy? Ostatnio zauważyłam, że nasz uwielbia być noszony w pozycji pionowej, z główką przytuloną do mojej klatki piersiowej. Tylko czy tak nie za bardzo obciążony jest kręgosłup? Można tak nosić?
Czasami w takiej pozycji odgina główkę do tyłu i mnie to martwiBaby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
nick nieaktualnyAndzia86 wrote:Ja mam fotelik cybex cloud z i-size mój mały luhi w nim jeździć a później kupię ten do 18kg bo te z szerszym zakresem wagi nie są bezpieczne dla takich maluchów
-
nick nieaktualnyCatlady wrote:Dziewczyny a w jakiej pozycji nosicie swoje maluchy? Ostatnio zauważyłam, że nasz uwielbia być noszony w pozycji pionowej, z główką przytuloną do mojej klatki piersiowej. Tylko czy tak nie za bardzo obciążony jest kręgosłup? Można tak nosić?
Czasami w takiej pozycji odgina główkę do tyłu i mnie to martwiFrufru lubi tę wiadomość
-
Catlady wrote:Dziewczyny a w jakiej pozycji nosicie swoje maluchy? Ostatnio zauważyłam, że nasz uwielbia być noszony w pozycji pionowej, z główką przytuloną do mojej klatki piersiowej. Tylko czy tak nie za bardzo obciążony jest kręgosłup? Można tak nosić?
Czasami w takiej pozycji odgina główkę do tyłu i mnie to martwi
No raczej nie koniecznie... ale masa ludzi tak robi i dzieci żyją. Ja daje ciągle młodą na ramię (rączki zawsze po drugiej stronie ramienia) w ten sposób tez dodatkwo ćwiczy trzymanie główki... gadałm z 2 fizjo i mimo tego co dziewczyny tu pisały to świetna pozycja dla dziecka... w kazdy razie mojego dziecka i takiego przeciętnego dziecka... indywidualnie moze byc inaczej oczywiscie.
2020
2023 -
nick nieaktualnyHercia35 wrote:Mówisz? Moja jest leniwa więc pewnie sobie jeszcze poczekam. Syn siedział w wieku 8 miesięcy. Przedwczoraj byliśmy u rodziny prosić ba chrzest to tak się darla w aucie tam i z powrotem że mialam dość. Wczoraj myślę pierdziele jadę do Lidla niech się drze no ale nawet połowy drogi nie przejechalam i musiałam się zatrzymać.😭
A wozek polubiła gdy miała 4msc. Ale tylko do snu. I teraz nie wiem czy chce cis takiego.
Bo nie mam czasu na bezsensowne spacery po 2h. ☺️ Wolę jak śpi w domu jednak -
nick nieaktualnyHercia35 wrote:Nie sądzę zeby były dopuszczone do sprzedaży foteliki niebezpieczne dla dzieci. Wszystkie muszę mieć odpowiednie atesty. Ale rozumiem że możesz mieć obawy.
Na rynek można wypuścić wszystko ale każdy sam musi mieć rozum.
Ogólnie mnie teksty w stylu "ja tak robilam i dziecko zyje" - po prostu przerażają. Jestem wstanie zrozumieć niewiedzę ale ignorancji już nie. ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2020, 10:23
-
nick nieaktualnyNie uważam się za głupią lub ze brakuje mi rozumu, więc nie życzę sobie takich tekstów. Myślę ze foteliki do jazdy samochodem muszą przejść wiele testów zanim zostaną dopuszczone do sprzedaży. Za to nosidla czy buty już nie. No ale może Ty masz wiekszą wiedzę na ten temat.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2020, 10:51
-
Hercia35 wrote:Nie uważam się za głupią lub ze brakuje mi rozumu, więc nie życzę sobie takich tekstów. Myślę ze foteliki do jazdy samochodem muszą przejść wiele testów zanim zostaną dopuszczone do sprzedaży. Za to nosidla czy buty już nie. No ale może Ty masz wiekszą wiedzę na ten temat.
Nie doczytałam o co chodzi z tymi fotelikami, ale jest sporo fotelikow tzw. antymandat... które nie maja testów bezpieczenstwa i w razie wypadku w takim foteliku moze sie zle skonczyc dla dziecka...
2020
2023 -
nick nieaktualnyAjka wrote:Nie doczytałam o co chodzi z tymi fotelikami, ale jest sporo fotelikow tzw. antymandat... które nie maja testów bezpieczenstwa i w razie wypadku w takim foteliku moze sie zle skonczyc dla dziecka...
-
nick nieaktualnyWłaśnie o tym mówię co Ajka. Że to my rodzice musimy sprawdzać czy fotelik ma testy czy nie.
Za udział w teście się płaci a są takie firmy których fotelik kosztuję 500zl. Nie bez powodu. ☺️
A buty też posiadają certyfikaty. Możesz kupić w biedrze no name lub buty z certyfikatem zdrowej stopy.
Edit. Głupie myślenie a bycie głupim to dwa różne pojęcia.
To że ja robię coś głupiego nie znaczy że jestem głupia. 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2020, 11:14
-
Hercia35 wrote:Nie wiedziałam o tym. Zawsze mi się wydawało że fotelik musi spełniać wszystkie kryteria bezpieczeństwa i mieć certyfikaty. No ale widać w naszym kraju wszystko jest możliwe 😐
Kazdy fotelik musi miec homologacje, tzn ze sam sobie nie stanowi zagrozenia...crashtesty sa dobrowolne i sporo fotelików ich nie przechodzi, zdaza sie nawet ze renomowany producent wypusci model który polegnie na crash testach...
znane sa np niemieckie testy adac...
Ja tez tego sama zsiebie nie wiedzialam... jak szukalam wozka to sie w sklepie mi powiedzieli
Edit: ale ty masz maxi Cosi - doczytałam, więc o co ta cała dyskusja?
O przesiadkę do wyższej kategorii wagowej? Hmmm lepiej w łupinie jak najdłużej... Są też łupiny większe rozmiarowo...ja mam cybex cloud z i-size... I patrzyłam że trochę większe niż inne...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2020, 11:40
2020
2023