MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja najbardziej lubi jak się nad nią nachylam i jej rączkami robię po swojej twarzy bum bum 😊 jak jest bardziej rozluźniona to dotykam na zmianę swojej twarzy i jej. Albo lubi jak ją "wycałowuję". Teraz też polubiła czytanie wierszy. Pewnie ze względu na inną intonację. Czasem ją kładę na kolanach, buzią do mnie i jak jej czytam to widzę że bardzo często ją to pobudza do gaworzenia. Nieraz to nawet mnie przekrzykuje hehe .
-
MIMI ja jak czytam to dostaje opierdziel młody tak się drze, że nie wiem 🙈 Więc albo się wczuwa albo mam przestać hahaha W ogóle od 3 dni to tak piszczy i krzyczy głośno, testuje ewidentnie swoje możliwości bo do tej pory to piszczał jak się śmiał i gaworzył ale teraz to już się drze 🤪
MIMI lubi tę wiadomość
-
PLPaulina wrote:A może po prostu tak się śmieje. ☺️ Taka uroda jej śmiechu.
No mam nadzieje, ona wygląda jakby się smiała tylko słychac takie iiiiiii albo nic nie słychac .... wygooglałam i na forach róznych widac ze nie tylko ja mam takie zagwozdki, zdaża się tez rodzicom 5, 6, a nawet 8 miesięcznych dzieci... także ten... Podobno ważniejszy jest usmiech społeczny2020
2023 -
Jestem coraz bardziej załamana. Okazuje się że moje dziecko nie ma problemu z jedzeniem tylko kiedy śpi. I wiecie co? Okazuje się że wielu rodziców dzieci refluksowych ma z tym problem, w związku z tym żeby nakarmić dziecko najpierw je usypiają. To już jest jakaś paranoja...
-
MIMI wrote:Jestem coraz bardziej załamana. Okazuje się że moje dziecko nie ma problemu z jedzeniem tylko kiedy śpi. I wiecie co? Okazuje się że wielu rodziców dzieci refluksowych ma z tym problem, w związku z tym żeby nakarmić dziecko najpierw je usypiają. To już jest jakaś paranoja...
Moje nawet jak śpi nie je... a nie jest specjalnie refluksowe... dziś mamy głodówkę numer nie pamietam który... jak dotąd zjedzone 280ml mm i nie wiem ile z cyca, ale chyba nie jakoś wyjątkowo dużo... juz mam tego dosć... w poniedziałek ide robic morfologię i mocz...
2020
2023 -
a moja natomiast je ladnie, wydaje mi sie ze nawet efektywnie,moze nawet jakies faldki ma a malutka jest jak pimpong, znowu bede miala kurtki zimowe na dwa sezony jak przy mlodym
Śmiać na glos sie smieje ale to bardziej brzmi jak kaszel-mam nadzieje ze jej minie bo to jeden z glupszych smiechow jakie slyszalam hahahah
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2020, 19:39
-
Ja też dzisiaj stwierdziłam, że moja je spokojnie tylko wtedy, jak jest zaspana. Na cycu jest teraz spokojna, bo wiadomo - je w nocy, a w dzień na butli znowu cyrki cały czas były, a jak wypadło jedzenie tuż po spaniu, to na spokojnie wciągnęła 150 ml na raz... Kurde, może moja też ma refluks? W końcu czytałam, że aż 70% dzieci z wiotkością krtani go ma, a ona miała takową. Tylko ona praktycznie wcale nie ulewa, a jakoś jej specjalnie nie odbijamy, bo się nam za bardzo odgina. Mimo to zdarza jej się ulać raz na kilka dni dosłownie.
-
Ajka wrote:Moje nawet jak śpi nie je... a nie jest specjalnie refluksowe... dziś mamy głodówkę numer nie pamietam który... jak dotąd zjedzone 280ml mm i nie wiem ile z cyca, ale chyba nie jakoś wyjątkowo dużo... juz mam tego dosć... w poniedziałek ide robic morfologię i mocz...
-
szatanka wrote:Ja też dzisiaj stwierdziłam, że moja je spokojnie tylko wtedy, jak jest zaspana. Na cycu jest teraz spokojna, bo wiadomo - je w nocy, a w dzień na butli znowu cyrki cały czas były, a jak wypadło jedzenie tuż po spaniu, to na spokojnie wciągnęła 150 ml na raz... Kurde, może moja też ma refluks? W końcu czytałam, że aż 70% dzieci z wiotkością krtani go ma, a ona miała takową. Tylko ona praktycznie wcale nie ulewa, a jakoś jej specjalnie nie odbijamy, bo się nam za bardzo odgina. Mimo to zdarza jej się ulać raz na kilka dni dosłownie.
-
u mnie alarm odwołany jednak się trochę chichra woli piszczenie, ale namierzyłem od wczoraj 2 epizody krótkiego chichotu... wczesniej nie zwrociłam uwagi, bo byłam przyzwyczajona do dzieci, które na znacznie wieksza skale chichocza, moja widac woli piszczec...
Andzia86, szatanka lubią tę wiadomość
2020
2023 -
Ajka wrote:u mnie alarm odwołany jednak się trochę chichra woli piszczenie, ale namierzyłem od wczoraj 2 epizody krótkiego chichotu... wczesniej nie zwrociłam uwagi, bo byłam przyzwyczajona do dzieci, które na znacznie wieksza skale chichocza, moja widac woli piszczec...
No mówiłam, dziś nie ma jutro będzie 😁 Ja to teraz codziennie nowe rzeczy widzę, wczoraj przez kilka sekund sam butelkę sobie trzymał 🙈Ajka lubi tę wiadomość
-
Karolllla wrote:No mówiłam, dziś nie ma jutro będzie 😁 Ja to teraz codziennie nowe rzeczy widzę, wczoraj przez kilka sekund sam butelkę sobie trzymał 🙈
Muszę spróbować, Młoda jak ja karmię zawsze próbuje sterować moimi rękami. Jedna nowa rzecz która mi nie do końca przypadła do gustu to wiecznie znudzone dziecko... cały czas trzeba koło niej skakać i zabawiać.
Była grzeczna od urodzenia, to teraz nadrabia...
2020
2023 -
Ajka wrote:Muszę spróbować, Młoda jak ja karmię zawsze próbuje sterować moimi rękami. Jedna nowa rzecz która mi nie do końca przypadła do gustu to wiecznie znudzone dziecko... cały czas trzeba koło niej skakać i zabawiać.
Takie uroki rosnącego dziecka hehe Oli też chce więcej uwagi ale jeszcze sam daje radę. Ja tego nie postrzegam jako coś złego raczej uświadomiłam sobie, że macierzyństwo właśnie się dla mnie zaczyna bo do tej pory to raczej high life był 😂 Co nie zmienia faktu, że z każdym dniem jest bardziej zajebisty ♥️ -
Karolllla wrote:No mówiłam, dziś nie ma jutro będzie 😁 Ja to teraz codziennie nowe rzeczy widzę, wczoraj przez kilka sekund sam butelkę sobie trzymał 🙈
To moja trzymała już wczoraj!Karolllla lubi tę wiadomość
-
Karolllla wrote:No proszę
Łapki kładł od dawna ale wczoraj pierwszy raz puściłam butle, żeby sprawdzić, och jakie to wygodne będzie jak sam będzie trzymał 😁
No ja właśnie też. Fakt, że utrzymała ją tylko przez jakąś minutę, ale filmik powstal i okrążył już całą rodzinęKarolllla lubi tę wiadomość
-
szatanka wrote:No ja właśnie też. Fakt, że utrzymała ją tylko przez jakąś minutę, ale filmik powstal i okrążył już całą rodzinę
Wypróbowałam, niby tez trzyma i było by wszystko spoko, ale ciągle chce wkładac i wyciągać z buzi i muszę łapać butle i robic za asekuracje, a ona zamiast jesc się bawi ...
2020
2023 -
Ajka wrote:Muszę spróbować, Młoda jak ja karmię zawsze próbuje sterować moimi rękami. Jedna nowa rzecz która mi nie do końca przypadła do gustu to wiecznie znudzone dziecko... cały czas trzeba koło niej skakać i zabawiać.
Przynajmniej było 4,5 miesiąca spokoju 😂3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Karolllla wrote:Takie uroki rosnącego dziecka hehe Oli też chce więcej uwagi ale jeszcze sam daje radę. Ja tego nie postrzegam jako coś złego raczej uświadomiłam sobie, że macierzyństwo właśnie się dla mnie zaczyna bo do tej pory to raczej high life był 😂 Co nie zmienia faktu, że z każdym dniem jest bardziej zajebisty ♥️
U mnie raczej low life był 😂 ale tez z każdym tygodniem nasz maluch jest coraz bardziej szalowy 😍Karolllla lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp