X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla fajny ten kojec, ale chyba gabarytowy...

2020 :)
    2023 :)
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do jakiego wieku dziecko właściwie oczekuje takiego kolysania? Ja faktycznie docenilam funkcje bujania w moim chicco magic, ale coraz rzadziej z niej korzystamy. A z tym lozeczkiem to mi zabilyscie cwieka. Planowalam kupić 120x60, bo większe bedzie mi ciezko zmiescic, a wybudujemy się najwcześniej jak mloda skonczy 1,5 roczku, a raczej 2 latka obstawiam, dlatego planowałam takie z tapczanikiem...🤔

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja karmiłam starszą na stojąco bujając.😅
    U nas dostawka była na krótko. Bo próby siadania w niej były dla mnie przerażające.

A córka przede wszystkim była na macie na podłodze. I to też nie zbyt długo. Bo gdy zaczęło się pełzanie potem raczkowanie to cały dom był jej.
    I mam psa. I średnio sobie wyobrażam że dzieci będę trzymać w kojcu a pies będzie miał cały dom.

A też u nas było tak, że upodobania do zasypiania się zmieniały. Co było super gdy miała 3msc już nie działało gdy miała 6msc czy rok. 🤷🏻‍♀️

Fakt, zmienia sie - jak miała 2-3 misiace, to kołysanie jako usypiacz nie było niezbedne...a teraz jak jest nadmiernie pobudzona to sa 2 opcje cyc albo kołyska... no nic zobaczymy za ten miesiac 2, ale kolysanie jest dobre dla rozwoju uon... wiec chyba jednak kolejna kolyska

a jesli o kojec chodzi to jak karolla pisze jakos trzeba isc do kibla...

• lilly. Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Kosz taki ale używam sam bez tego baldachimu.

adc9052db302.jpg

A kojec taki klasyczny, jest 5 poziomów wysokości materaca, wyciągane szczebelki no i na kółkach, a na tym mi zależało. Jak młody zacznie raczkować to przy moim psie to must have żebym chociaż do kibla poszła albo w kuchni coś zrobiła ;)

960b21263abd.jpg

Dzięki! Mega ten kojec!

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina daruj sobie te dramaty od razu. Kojec w którym dziecko posiedzi i się pobawi bezpiecznie czy poleży tak samo jak na macie przez ileś minut czy nawet pół godziny to nic złego, czekałam na te komentarze co do kojca...to tak jak nazwanie zabawy dziecka w łóżeczku szczebelkowym ograniczaniem dziecka. Jak będziesz miała rottweilera w domu, który najzwyczajniej w świecie swoim gabarytem może zrobić dziecku krzywdę bo będzie biegł akurat do okna albo do kota w czasie jak ty najzwyczajniej w świecie robisz dwójkę na kiblu to porozmawiamy.

Kama92, mwm, lipcowka86 lubią tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Karolla fajny ten kojec, ale chyba gabarytowy...

100x100 akurat tyle mam miejsca między kanapą a stołem gdzie teraz leży mata więc idealnie. Do kibla nie wjadę ale za to podjadę do korytarza i mogę mieć otwarte drzwi jakby już nie wiadomo jaki lęk separacyjny się załączył 🙄🙄

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    100x100 akurat tyle mam miejsca między kanapą a stołem gdzie teraz leży mata więc idealnie. Do kibla nie wjadę ale za to podjadę do korytarza i mogę mieć otwarte drzwi jakby już nie wiadomo jaki lęk separacyjny się załączył 🙄🙄

Na zdjęciu wydaje się większy...😜 Ja myślałam o łóżeczku podroznym, żeby spełniało ta samą funkcję, a dodatkowo jeszcze można by wziąć łatwo na wakacje.

• Ajka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    A nie można iść do kibla zostawiając dziecko na macie? Które będzie miało mega radoche że dotrze do Was?☺️

Dzieciaki robią się coraz bardziej świadome i trzeba się uczyć funkcjonować z nimi. Chodzić do toalety, gotować. ☺️ Już nie będą tak chciały żebyście znikały. A około 6mzc mniej więcej u dzieciaków jest książkowy lęk separacyjny. Wtedy ciągle muszą mieć mamusie na oku.

Mojej się chyba już załączył lek separacyjny... albo nuda... chociaż dziś egzamin zdało ustawienie maty przed szafą z lustrem... wpatrywała się w siebie jak w obrazek

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Na zdjęciu wydaje się większy...😜 Ja myślałam o łóżeczku podroznym, żeby spełniało ta samą funkcję, a dodatkowo jeszcze można by wziąć łatwo na wakacje.

Tak na zdjęciu wygląda na bardzo duży :) też myślałam o tym turystycznym ale finalnie stanęło na tym, a na wyjazdy jak znam siebie i tak bym żadnego łóżka nie targała tylko będzie ze mną spać.

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Każdy ma prawo do własnego zdania. 😉
    Nie podobają mi się kojce i tyle. ☺️
    Syn mojej suczki miał lepsze warunki po urodzeniu. 😅

Może Ci się nie podobać ale nie rób tu dramy, że dziecko zamykane, że lęki separacyjne itp. Zostawiając przemieszczające się dziecko na macie samo w moim przypadku byłoby skrajną nieodpowiedzialnością, a mój pies to nie jest leniwa klucha na kanapie tylko silny pies. Także tak zupełnie serio to nadal nie wiem czym się różni kojec od łóżeczka szczebelkowego. Chyba tylko kształtem bo ten akurat jest kwadratowy i ma nazwę kojec 🤦🏼‍♀️

lilly. lubi tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc ja Ci nie każę córek zamykać ale klasycznie robisz z igły widły i tyle :)

mwm lubi tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, fajny ten kojec, my na ten moment mamy bramki w pokojach, żebym mogła małego zostawiać i pies się przyzwyczajał do widoku dziecka na podłodze. I mamy fotelik do karmienia który jest od 0+, bo można go na prosto rozłożyć, jest na kółkach, wiec tez zdaje egzamin.
    Ja nie wiem po co się wypowiadać na tematy które nas nie dotyczą, nie mam psa w mieszkaniu, nie wiem jak to jest, siedze cicho. Kobieta kobiecie wilkiem..

• Kama92 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na przykład wszędzie mam kafelki i nie wyobrażam sobie takie dziecko co dopiero zaczyna raczkować zostawić samo 'żeby miało radochę' mnie znaleźć bo na samą myśl mam milion rzeczy przed oczami które mogłyby się wydarzyć..
    Extra ten kojec 😊😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2020, 16:40

• Kama92 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 21:29

lipcowka86 lubi tę wiadomość

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Karola, fajny ten kojec, my na ten moment mamy bramki w pokojach, żebym mogła małego zostawiać i pies się przyzwyczajał do widoku dziecka na podłodze. I mamy fotelik do karmienia który jest od 0+, bo można go na prosto rozłożyć, jest na kółkach, wiec tez zdaje egzamin.
    Ja nie wiem po co się wypowiadać na tematy które nas nie dotyczą, nie mam psa w mieszkaniu, nie wiem jak to jest, siedze cicho. Kobieta kobiecie wilkiem..

Ja mam otwarty salon tylko drzwi od sypialni mam i łazienki :/ Więc pies będzie się przyzwyczajał pod moim okiem ale na litość niech się dziecko pobawi bezpiecznie przez kwadrans jak ja nie patrzę... Z resztą co do skomentowania kojca to byłam bardziej niż pewna, że zrobi to Paulina i to z wydźwiękiem jako coś najgorszego co może być ;) Trochę już tu siedzimy na tym forum heheh

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🤣🤣🤣🤣
    To Ja znowu wyjdę na wyrodną matkę bo uwaga gdy mój starszak się urodził nie.miałam psa ale za to miałam kojec 🥳🥳🥳🥳

Lęku seperacyjnego nigdy w tym nie odczuł A.moj komfort psychiczny był wtedy najważniejszy;)
    Kojec później też super się sprawdzał jak przychodzili znajomi ze swoim synkiem wtedy jeden i drugi super sie w nim bawili. Zawsze mu.wrzucaliśmy takie piłeczki jak są w suchym basenie. Dziecko zadowolone A i rodzice też 😉😉😉

U mnie to nie mogę sobie wyobrazić JAK Paulina te Twoje córeczki tak po całym mieszkaniu pełzają 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️ tak.wiem zdrowo itp.
    Ale Ja mam gres w całej chacie i nie mam podgrzewania podłogowego więc raczej nie będę bo puszczać w samopas po całej chacie.
    Ma swoją matę zamówiłam mu największą gdzie mi pół pokoju zajmuje. I mam nadzieję że narazie mu styknie 🤪

Jestem team Kojec 👍

Ja mam taki :

cd44151b0f7f.jpg

Karolllla lubi tę wiadomość

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • Kama92 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle nie rozumiem tego oburzenia tym kojcem 😂 jeśli takie siedząco raczkujące dziecko spędza aktywnie dzień, dobrze się sie rozwija nie jest aspołeczne to co zdrowego jezt w trzymaniu go 24h na podłodze, a co złego 15 min w kojcu przecież nie będzie tam cały dzień, to na kanapie, sofie, materacu, łóżku itp też nie wolno się z dzieckiem bawić czy jak... 🤦‍♀️ 🤦‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2020, 16:57

• Ajka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:

Oj tam oj tam Karolla z Pauliną zawsze sie niezgadzają... to tylko forum potraktujmy to z dystansem...

PLPaulina lubi tę wiadomość

• Ajka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama92 wrote:
    W ogóle nie rozumiem tego oburzenia tym kojcem 😂 jeśli takie siedząco raczkujące dziecko spędza aktywnie dzień, dobrze się sie rozwija nie jest aspołeczne to co zdrowego jezt w trzymaniu go 24h na podłodze, a co złego 15 min w kojcu przecież nie będzie tam cały dzień, to na kanapie, sofie, materacu, łóżku itp też nie wolno się z dzieckiem bawić czy jak... 🤦‍♀️ 🤦‍♀️

Ja jestem przeciwniczką wychowywania dziecka w kojcu... ale czasem trzeba włozyc gdzies dziecko i dobrze miec gdzie

Kama92, Karolllla lubią tę wiadomość

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Ja jestem przeciwniczką wychowywania dziecka w kojcu... ale czasem trzeba włozyc gdzies dziecko i dobrze miec gdzie

Ja to nawet nie wiem czy ktoś wychowuje dziecko w kojcu. Nie znam takich przypadków. Ma mieć za to bezpieczne miejsce jak rodzica nie ma obok i tyle, a już przy psie, który nie patrzy po czym drepcze tym bardziej. Ot cała filozofia.

qdkk2n0a42gt09gc.png
‹‹ 1091 1092 1093 1094 1095 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ