MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeszcze za nim miałam dzieci posiadłam buldoga, był mega kochany ale wariat jak ich mało jak to pisze to się śmieje sama do siebie, zawsze biegł na oślep a nie daj Boże jak wszedł jakiś człowiek, albo domofon zadzwonił.. on skakał z radości nawet jak auto przejeźdzalo obok 😂😂😂🤦♀️więc ja to doskonałe rozumiem
-
Kama92 wrote:Jeszcze za nim miałam dzieci posiadłam buldoga, był mega kochany ale wariat jak ich mało jak to pisze to się śmieje sama do siebie, zawsze biegł na oślep a nie daj Boże jak wszedł jakiś człowiek, albo domofon zadzwonił.. on skakał z radości nawet jak auto przejeźdzalo obok 😂😂😂🤦♀️więc ja to doskonałe rozumiem
Mój akurat jest nauczony nie skakać ale nawet ostatnio z miłości chciał być blisko i jego łapa przy młodym prawie go podrapał a jak on drapnie to koniec. Więc jakby go nie daj Boże staranował bo mamusia jest na kiblu, a dziecko biedne tęskni to sorry ale wolę, żeby tęsknił w kojcu/łóżku/klatce/siatce jak zwał tak zwałKama92 lubi tę wiadomość
-
Paulina ja już tez tak się nie przywiązuje do tego co klasycznie kiedy i jak dziecko ma. Każde jest tak inne ze serio od kiedy je obserwuje a nie patrzę na to jak powinno być to jest szczęśliwsze.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Karolllla wrote:100x100 akurat tyle mam miejsca między kanapą a stołem gdzie teraz leży mata więc idealnie. Do kibla nie wjadę ale za to podjadę do korytarza i mogę mieć otwarte drzwi jakby już nie wiadomo jaki lęk separacyjny się załączył 🙄🙄
Hahaha wyobraziłam sobie Ciebie Kochana z tym kojcem w kiblu 😂
Zaczęłam tak chichotać ze prawie dziecko obudziłam a usypiam 3 raz bo tak jak spał w łóżeczku tak teraz się budzi i tylko przyklejony do cyca z mama 🤷🏻♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2020, 19:22
Karolllla lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Karolllla wrote:Może Ci się nie podobać ale nie rób tu dramy, że dziecko zamykane, że lęki separacyjne itp. Zostawiając przemieszczające się dziecko na macie samo w moim przypadku byłoby skrajną nieodpowiedzialnością, a mój pies to nie jest leniwa klucha na kanapie tylko silny pies. Także tak zupełnie serio to nadal nie wiem czym się różni kojec od łóżeczka szczebelkowego. Chyba tylko kształtem bo ten akurat jest kwadratowy i ma nazwę kojec 🤦🏼♀️
Zgadzam się. Jestem w pełni za rodzicielstwem bliskości itp ale pies to pies. I na pierwszym miejscu jest bezpieczeństwo. Co tam lek separacyjny przez 5 minut czy kojec jak dziecko bez oka może być bo pies skoczy przez przypadek bo będzie biegł.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Dziewczyny ale Karolla z tego co widzimy to mega aktywna super mama i wogole nie przyszło mi do głowy wychowywanie w kojcu a jedynie fakt ze ma psa byka który może być w pewnych sytuacjach niebiezpieczny ze względu na wagę i dla dobra dziecka chce go tam zostawic na pare minut. Jaka różnica czy tam czy w koszu mojzesza czy łóżeczku czy macie bez psa? Chyba zadna
Kama92, Karolllla lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
lilly. wrote:Dziewczyny ale Karolla z tego co widzimy to mega aktywna super mama i wogole nie przyszło mi do głowy wychowywanie w kojcu a jedynie fakt ze ma psa byka który może być w pewnych sytuacjach niebiezpieczny ze względu na wagę i dla dobra dziecka chce go tam zostawic na pare minut. Jaka różnica czy tam czy w koszu mojzesza czy łóżeczku czy macie bez psa? Chyba zadna
Polać jej!🙏🏻😂
Taaa z tym kojcem w łazience większym niż łazienka mogłoby być ciekawie 😉PattisonBM lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2020, 20:19
-
Karolka u Nas w sobotę był temat kojca poruszany, mąż mi pokazywał taki łamany. Moja odpowiedź była że jak Antek wyrośnie to będzie jak znalazł na szczeniaki 🤣 które mam nadzieję legalnie sprowadzić na świat w przyszłym roku jak tylko od blokują wystawy i dostaniemy uprawnienia
(Kama
)
Narazie jak zostawiam małego na podłodze to w kibelku, na gorze i w pralni towarzyszy mi chodzące zniszczenie bo ją łatwiej jest mieć koło siebie w takiej sytuacji. Myślę że każdy odpowiedzialny rodzic nie zostawia bez nadzoru dziecka na podłodze w domu w którym jest pies nawet wielkości jamnika bo pies to pies i nigdy nie wiadomo co mu przyjdzie do głowy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2020, 20:50
Karolllla lubi tę wiadomość
-
lipcowka86 wrote:Karolka u Nas w sobotę był temat kojca poruszany, mąż mi pokazywał taki łamany. Moja odpowiedź była że jak Antek wyrośnie to będzie jak znalazł na szczeniaki 🤣 które mam nadzieję legalnie sprowadzić na świat w przyszłym roku jak tylko od blokują wystawy i dostaniemy uprawnienia
(Kama
)
Narazie jak zostawiam małego na podłodze to w kibelku, na gorze i w pralni towarzyszy mi chodzące zniszczenie bo ją łatwiej jest mieć koło siebie w takiej sytuacji. Myślę że każdy odpowiedzialny rodzic nie zostawia bez nadzoru dziecka na podłodze w domu w którym jest pies nawet wielkości jamnika bo pies to pies i nigdy nie wiadomo co mu przyjdzie do głowy...
Też patrzyłam ten łamanyi fakt na szczeniaki idealny! Masz rację pies to pies i nie oszukujmy się, każdy może niechcący zrobić krzywdę.
A jeśli ktoś trzyma tam dziecko cały dzień to już nie mój problem. -
Ajka wrote:Właśnie myślałam czy by się nie wybrać. Ja w ciąży kupiłam trochę na allegro z Primark i okazało się że to jedne z częściej używanych ubranek.
Ja kupiłam tylko rampersy i fajną czapeczkę z daszkiem bo dresów mam sporo ale naprawdę fajne zestawy są. I 3-paki bodziaków basic białych chyba za 13 zł czy 17 zł. Tylko radzę iść w tygodniu -
Ej, sorry za ignorancję, ale co jest złego w kojcu? Czym się różni idea kojca od bujaczka? Bo oczywiście ja też mam zamiar kupić sobie coś, co pozwoli mi zamknąć dziecko na jakiś czas i być spokojną, że nie wylezie tam, gdzie go być nie powinno. A gdyby siedziało tam sobie i godzinę i układało klocki, to co w tym złego? Jakieś teorie głoszą, że to wpływa źle na rozwój? Poważnie pytam
Chciałam się Wam pochwalić, że chyba mogę ogłosić koniec regresu snu, już 3. czy 4. noc bez nocnego czuwania za nami. Budzi się, je i zasypia. Uff, było ciężko. No i w ogóle znowu jest bardziej ogarnięta, chyba się naprawiła. Jedynie z tym kp wciąż są problemy od południa, ale może znajdę sposób.
A propos ubrań, właśnie kompletuję garderobę na jesień, ale zastanawiam się, jak grubo będziemy ubierać dzieciaki do latania po domu, jak sądzicie? Ja mam zimą jakieś 23 stopnie, więc się zastanawiam, w co inwestować, bo sam bodziak to chyba za mało, pomimo tej temperatury. A na jesienne spacerki? Jakiś kombinezon trzeba ogarnąć? I co do spania w sezonie jesienno-zimowym. Będziecie miały kołdry czy raczej śpiworki? -
PLPaulina wrote:To życzę żeby hodowla dobrze poszła. 👍
Bo moja aktualna suczka podczas pierwszej ciąży totalnie się nie sprawdziła jako matka. 🤦🏻♀️ Hehe jest anty dzieciaki. ☺️ I wtedy stwierdziliśmy że kończyny zabawę w hodowlę. A fajnie jej szło na wystawach. A mnie się podobała taka zadbana zawsze. ☺️
J to też jej nigdy nie ufam zebyy gdzieś Sam na Sam ją zostawiać..
Ale już po sterylizacji super z niej przyjaciel rodziny. Całkowicie bycie terytorialną jej minęło..
Polecam jeśli ktoś ma problem z dominacją suczki.
Anty wózek, anty łóżeczko, anty smoczek, anty butla i pies anty dzieciaki pozostaje mi tylko przeprosić i zarazem współczuć.
Dobranoc 😊mwm lubi tę wiadomość
-
szatanka wrote:
Ja mam zimą jakieś 23 stopnie, więc się zastanawiam, w co inwestować, bo sam bodziak to chyba za mało, pomimo tej temperatury. A na jesienne spacerki? Jakiś kombinezon trzeba ogarnąć? I co do spania w sezonie jesienno-zimowym. Będziecie miały kołdry czy raczej śpiworki?
Miałam a raczej mam ten sam problem szukałam czegoś na teraz a kupiłam parke na zimę 🤦♀️😂 myślę że spać będzie w Pajacykach a w dzień jeszcze niemam pojęcia, zostanę przy kocyku albo dokupię kołderke w zależności jak będzie w zimę w mieszkaniu. Wyjścia na teraz chciałam kombinezon ale nic mi w oko nie wpadlo więc pewnie kupię jakaś kurteczkę i tak się przekulamy do zimy, ostatnio kupiłam parę długich rękawów z KappAhl bo bylo 3za2 a reszta wyjdzie w praniuWiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2020, 22:58