Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie za to nie wyobrażam wychowywać dziecko bez zwierząt także pomimo utrudnień jestem przeszczęśliwa, że Oli ma i psa i kota :)
    Paulina, a nie jadła tego?
    Ja przed chwilą dałam torebkę foliową młodemu, no nie ma dziecka 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 12:22

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2020, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat moja starsza nic do buzi nie wsadzała. Ani śmieci z podłogi ani gryzakow. ☺️
    Ale jak dzieciaki wsadzają to trzeba większe te rzeczy ogarnąć.

Dokładnie. Te wszystkie "nie zabawki" to najlepsze dla dzieciaków są.
    Ja z zajęć z sensoplastyki sporo rzeczy do domu przeniosłam. ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 12:31

• Ajka Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Ja sobie za to nie wyobrażam wychowywać dziecko bez zwierząt także pomimo utrudnień jestem przeszczęśliwa, że Oli ma i psa i kota :)
    Paulina, a nie jadła tego?
    Ja przed chwilą dałam torebkę foliową młodemu, no nie ma dziecka 😅

Moja tez bedzie miała kota za jakies 2-3 lata... :)

Mój kot na starość niestety dał mi bardzo w kosc... nie wiem czy jest kocia wersja alzheimera, ale cos było nie tak...

Karolllla lubi tę wiadomość

2014... and so it begins...

👧 potworniaki jajników
    🧑 OAT, żpn, przeciwciała przeciwplemnikowe

IVF×10 (poor responder, 8 na cyklach naturalnych) + 1xIVF KD
    2017 💔 córeczka 10 tydzień - wada genetyczna triploidia

2019 rozpoczecie procedury w OA

2020 ❤️ naturalny cud córeczka
    2023 ❤️ naturalny cud córeczka
    2026 ?

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Moja tez bedzie miała kota za jakies 2-3 lata... :)

Mój kot na starość niestety dał mi bardzo w kosc... nie wiem czy jest kocia wersja alzheimera, ale cos było nie tak...
    Mój pies też dał mi nieźle popalić na kilka miesięcy przed śmiercią. 😑

• PattisonBM Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy kota. Narazie kot schodzi z drogi jak jest karmienie czy placz ale tez pilnuje gdzie Lili jest i przejmuje miejsca jak Lili na macie to kot np w lozeczku i odwrotnie ;)

I tez musze roombe kupic

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbardziej się bałam, że Kuba będzie się bał psów, bo u nas w każdym domu pies jest, cała rodzina #teampies. Na szczęście na razie nie widać strachu. Do psa u rodziców wyciąga ręce, czasem pozwalam mu podotykać, łapie sierść i głaszcze. Oczywiście z takim spokojnym psem, pod kontrolą, a potem mycie rąk obowiązkowe. Ale widać, że się garnie, co mnie cieszy.

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2020, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O i o to zabawa w misce. 😅
    ...
    Wiadomo nie zostawisz, tylko pilnujesz dziecka. Ale to jak że wszystkim.
    Często się okazuje że dziecko robi sobie coś złego gdy nic wokół nie ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 20:52

Karolllla, Ajka lubią tę wiadomość

• Ajka Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile te Wasze dzieci mają włosów... Weronika jest łysa całkiem...

2014... and so it begins...

👧 potworniaki jajników
    🧑 OAT, żpn, przeciwciała przeciwplemnikowe

IVF×10 (poor responder, 8 na cyklach naturalnych) + 1xIVF KD
    2017 💔 córeczka 10 tydzień - wada genetyczna triploidia

2019 rozpoczecie procedury w OA

2020 ❤️ naturalny cud córeczka
    2023 ❤️ naturalny cud córeczka
    2026 ?

preg.png
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula to Natalia czy Hania jak była mała?

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    No podobno ja tez coś takiego zrobilam... jeszcze roku nie miałam, łózeczko ustawione na najniższy poziom, a ja wypadłam... nie wiadomo jak... potem mama ustawiła łóżeczko tak że z 2 stron były sciany, z jednej tapczan, a z przodu materac gąbkowy od innego łózeczka i tam wyjeła szczebelki...

Haha ale agentka byłaś 😂

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2020, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka94 wrote:
    Paula to Natalia czy Hania jak była mała?
    Hania. ☺️

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez pies i dziecko to fajny team póki co :)
    Dziewczyny, czy u którejś z Was po regresie snu zmieniły się jakoś znacząco drzemki i noc? U nas w dzień spi teraz cztery razy po 40 minut, a w nocy około 2-3 zaczyna się bajlando, płacz, stękanie i zabawa. Ogladam webinary Pani kołysanki i staram się jakoś pomoc synowi to usystematyzować ale nie wiem czy nie przeczekać tego regresu.
    Jak u Was to wyglada? No i zrobił mi się taka maruda, a spi w dzień więcej.. Każda drzemka to usypianie mimo ze oczy się kleją i straszny płacz.. trochę mnie to martwi..

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2020, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, ja nie polecam zabawy, nawet pod nadzorem w misce psa. Nawet jak tego nie widzi to pies czuje zapach dziecka, to samo z zabawkami dziecka, pod żadnym pozorem pies nie może się bawić, bo potem może potraktować dzidcko jako zabawkę i szarpnąć czy ugryźć. Niestety to co dla nas wydaje się być śmieszne, dla psa często jest traumatyczne i może doprowadzić do złych zachowań.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2020, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Paulina, ja nie polecam zabawy, nawet pod nadzorem w misce psa. Nawet jak tego nie widzi to pies czuje zapach dziecka, to samo z zabawkami dziecka, pod żadnym pozorem pies nie może się bawić, bo potem może potraktować dzidcko jako zabawkę i szarpnąć czy ugryźć. Niestety to co dla nas wydaje się być śmieszne, dla psa często jest traumatyczne i może doprowadzić do złych zachowań.
    U nas to nie spowodowało żadnej reakcji psa. A minęło już prawie 2 lata od tej sytuacji.

Tak naprawdę reakcje negatywną psa może wywołać wszystko !
    Głośny dźwięk dziecka, płacz, zabawki, spojrzenie.
    I najlepiej nie mieć zwierzaka jak się tych dwóch światów połączyć nie potrafi.

Przed urodzeniem Hani byliśmy na szkoleniu dla psów, a raczej właścicieli jak postępować. I ogólnie według nich to najwięcej rzeczy złych dzieje się przez dorosłych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 15:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    U nas to nie spowodowało żadnej reakcji psa. A minęło już prawie 2 lata od tej sytuacji.

Tak naprawdę reakcje negatywną psa może wywołać wszystko !
    Głośny dźwięk dziecka, płacz, zabawki, spojrzenie.
    I najlepiej nie mieć zwierzaka jak się tych dwóch światów połączyć nie potrafi.
    Absolutnie się nie zgodzę :) Pies to pies. Zatrzymuje się mniej więcej na etapie rozwoju 2 latka. Nigdy nie możemy być pewne co zrobi albo jak zareaguje. Jeśli dziecko, czyli dla psa coś ala człowiek, bo pies nie postrzega dzidcko tak jak dorosłego, wchodzi na jego terytorium, a jedzenie to już w ogóle temat rzeka, to jest to bardzo nieodpowiedzialne. Pies może zapamiętać to zachowanie i poczuje zagrożenie ze strony dziecka w jakiekolwiek innej codziennej sytuacji. Nie będę się sprzeczać bo konsultuje wiele spraw z behawiorystami mimo ze mam cudownego i potulnego psa. Niestety to są fakty i tu się nie dyskutuje. Sama wiele lat głaskałam psa po głowie, przytulalam i myślałam, ze to go cieszy.. No niestety :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wodze ze edytowałas post. Jeśli na jakimś szkoleniu dali przyzwolenia na takie zachowania to nigdy już tam nie idź i zapraszam do różnych grup behawioralnych nawet na Facebooku. Nikt Ci nie przytaknie. Ja tylko radzę, dla mnie możesz nawet kapać dzieci w tej misce :P Masz racje, zawsze winni są rodzice, bo to oni pozwalają dziecku na takie zachowania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2020, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie każdy robi jak uważa.☺️

Ja nie oceniam, że jeden rodzic wyrzuca zwierzaka z domu a drugi robi jak ja. ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 15:27

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta moja kumpela, która organizowała to spotkanie to akurat behawiorystka psia, ogarniała mojego byka i to z tych pozytywnych szkoleń 😏 Nie było tam mowy o tym, że to dobre czy złe z tą miską ale, że każde dziecko do tej wody lgnie i jej młody też się w tej misce wykąpał. Dziewczyny mówiły, że zabierały miski psa po tym jak to zobaczyły i ja też tak robić będę.
    Mwm każdy właściciel psa powinien przeczytać cieniutką książkę „sygnały uspokajające” i od razu świat z psem byłby łatwiejszy :)

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2020, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Dokładnie każdy robi jak uważa.☺️

Ja nie oceniam, że jeden rodzic wyrzuca zwierzaka z domu a drugi robi jak ja. ☺️
    Ty to akurat wszystko oceniasz 😊 Ja dziele się swoją wiedza, nie opinia. Sama szaleje z psem, rozpieszczam i wiem ze moj syn tez da czadu i zameczy psa, wcześniej wielu rzeczy nie wiedziałam, a skoro są tu dziewczyny z psami to czemu mam nie napisać co czuje pies i do czego to doprowadza? Według mnie to ważne informacje i cenne, ja tez kiedyś nie zagłębiłam się w psychikę psa :) U nas rady behawiorysty się bardzo sprawdziły, z reszta z tego co mówiłas miałas hodowle czy miałas założyć wiec na pewno tez masz taka wiedzę. Warto czasami przeczytać takie informacje i zastanowić się, czy psu to na pewno odpowiada.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2020, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Ta moja kumpela, która organizowała to spotkanie to akurat behawiorystka psia, ogarniała mojego byka i to z tych pozytywnych szkoleń 😏 Nie było tam mowy o tym, że to dobre czy złe z tą miską ale, że każde dziecko do tej wody lgnie i jej młody też się w tej misce wykąpał. Dziewczyny mówiły, że zabierały miski psa po tym jak to zobaczyły i ja też tak robić będę.
    Mwm każdy właściciel psa powinien przeczytać cieniutką książkę „sygnały uspokajające” i od razu świat z psem byłby łatwiejszy :)
    O super, do tej pory słyszałam o samych wielkich księgach i nie chciało mi się zagłębiać, a coś cienkiego to może dam radę łyknąć :) ja już się boje jak on zacznie raczkować i będzie w kojcu psa albo mieszał w misce.. nie wiem jak ja upilnuje ten duet 😀

‹‹ 1124 1125 1126 1127 1128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: