X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2020, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie trzeba patrzeć na reakcję psa. Bo on daje sygnały czy coś jest przez niego dopuszczalne czy nie. ☺️
    Akurat u Nas miska i jedzenie to nie świętość. Ale jej świnka która chrumka już tak. ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 15:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2020, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam w ogóle poradzono żeby miska była podawana tylko dwa razy dziennie, kiedy jest w niej jedzenie, jak pies po pół h nie zje to zabierać. Tym sposobem zostaje tylko miska z woda wiec to tez bezpieczniejszy zasób. Ale my oczywiście karmimy psa wszystkim, łącznie z popcornem 😀 już widzę rozszerzanie diety..

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2020, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Nam w ogóle poradzono żeby miska była podawana tylko dwa razy dziennie, kiedy jest w niej jedzenie, jak pies po pół h nie zje to zabierać. Tym sposobem zostaje tylko miska z woda wiec to tez bezpieczniejszy zasób. Ale my oczywiście karmimy psa wszystkim, łącznie z popcornem 😀 już widzę rozszerzanie diety..
    To my trzymamy tylko miskę z wodą właśnie.

Oj tak rozszerzanie diety to istne wczasy dla psa. 🤣 My staramy się trzymać dietę po sterylizacji. Ale ciężko to zrobić jak Hania dokarmia psa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 15:49

• lilly. Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Taaa tylko gorzej jak pies stwierdzi, że nie taka znowu zabawa heheh ale o dziwo nie reaguje jak kot pije z jego miski więc jest szansa, że i młodemu pozwoli 😂

Ja się właśnie tego trochę obawiam. Mój pies to adopciak dużo z nim pracowaliśmy ale zauważyłam ze traktuje młodego jak kumpla / brata a nie podopiecznego. Siada koło niego domaga się pieszczot bywa zazdrosny ale tak słodko, liże małego, ale jak się bawi i biega to jest nieostrożny i często mu przelatuje przed buzia

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Ja się właśnie tego trochę obawiam. Mój pies to adopciak dużo z nim pracowaliśmy ale zauważyłam ze traktuje młodego jak kumpla / brata a nie podopiecznego. Siada koło niego domaga się pieszczot bywa zazdrosny ale tak słodko, liże małego, ale jak się bawi i biega to jest nieostrożny i często mu przelatuje przed buzia

Jedno mi wczoraj kumpela potwierdziła - nigdy nie spuszczasz tej dwójki z oczu. I tyle i aż tyle 🤷🏼‍♀️

lilly. lubi tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Hania. ☺️

No tak dopiero zauważyłam ze ma jakieś chrupeczki w ręku 😆

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez uwazam ze zwierze to zwierze...psa da sie wytresowac kota raczej nie a maluch nie rozumie co to ciagnac za ogon np

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Jedno mi wczoraj kumpela potwierdziła - nigdy nie spuszczasz tej dwójki z oczu. I tyle i aż tyle 🤷🏼‍♀️

Dokładnie tak. Chociaż będzie ciężko już to wiem.
    A wogole czasami to nie wiadomo co może odbić zwierzakowi. Są skrajne przykłady. Dzieci które śpią z psami i jest wielka miłość. Jest tez taki przypadek na YouTube ze rodzina miała psa dziewczynka się z nim chowała, 5 lat było super i nagle w kuchni jak byli razem wszyscy ja ugryzł w twarz. Masakra i trauma dla rodziny bo kochali psa. W USA psy co ugryzły dziecko się usypia ale wynegocjowali i oddali parze emerytów bez dzieci.

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym chciała pieska i pewnie weźmiemy jakiegoś małego jak Pola podrośnie.. dzisiaj cały dzień maruda ale widzę ze zaczyna się brać za obroty na brzuszek, pewnie to ja przerasta :)

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mam za miekki materac na lozku.musze zejsc z mala do parteru...na podloge..tylko boje sie ze ja zawieje..

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Kama92 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PattisonBM wrote:
    Chyba mam za miekki materac na lozku.musze zejsc z mala do parteru...na podloge..tylko boje sie ze ja zawieje..

W jakim sensie zawieje? Ja mam otwarte okna praktycznie 24h i od podłogi mocno ciągnie (płytki) wzięłam od starszego zwykłe piankowe puzzle i na to mate i jest ok a jak były te chłodniejsze dni a wietrzyłam pomimo tego to Rożek albo kocyk kładłam dodatkowo ale i bez tego by się obyło

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pattison to Ty matę na łóżku trzymasz? Myślę, że spokojnie możesz, a nawet powinnaś zejść na podłogę 😏 Jak masz płytki to połóż coś pod spód. Ja jak Kama mam pod matą puzzle i do tego okna i balkon otwarty. Nie stresuj się nic jej nie zawieje.

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja tak jak dziewczyny mówią, mata piatkowy i na to edukacyjna i Antek leży na podłodze. Okna mamy cały czas uchylone w całym domu, pilnuje tylko żeby nie leżał bezpośrednio na przeciągu.

A tak z ciekawości czy u Was poszły już czapki w ruch?? Macie jakieś fajne bo nie mogę znaleźć nic ciekawego. Chciałabym taka bez sciągacza...

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli cały czas w czapkach z daszkiem chodzi :)

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, to ty chyba naprawdę przegrzewasz małą, skoro się boisz, że ją na podłodze zawieje :D Musisz z nią zejść na podłogę, bo tylko na twardym może odpowiednio ćwiczyć mięśnie.

A przy okazji, miałam Was pytać: wy trzymacie swoje dzieci cały czas na macie edukacyjnej na tej podłodze i tam ćwiczą, czy kładziecie je też tylko na puzzlach, żeby było bardziej twardo? Bo ja moją kiedyś kładłam na puzzlach, ale jakoś przestałam i leży ciągle na tej macie kinderkraft. Może dlatego się tak rozleniwiła?

W ogóle dzisiaj jej cały czas krzywdę robiłam. :/ Najpierw podczas karmienia chciałam wyłączyć budzik i spadł mi na nią telefon, potem podczas miziania na łóżku coś tam się stało, że albo jej paluszek albo mój palec wylądował w jej oczku, cały dzień potem jej łzawiło i robiło się czerwone, na szczęście jutro idziemy do okulisty, to obejrzy, a na koniec chciałam jej zakropić nos sprayem z wodą morską i napsikałam jej niechcący do oka, tego drugiego. 🤷🏼‍♀️ Bardzo mi się rozpłakała, myślałam, że mi serce pęknie. :/ Nie umiem obsługiwać tego ustrojstwa, a Wy sobie z nim radzicie?

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka nie cały czas, na zmianę z takim rozkładanym hmm jak to nazwać (jest na zdjęciu tym co dziś dodałam). To jest cieńsze niż mata, wszędzie to zabieram i przez to na puzzlach ma twardsze podłoże i lepiej ćwiczy.
    Wybacz ale się uśmiałam z tymi oczami wyobraziłam to sobie. To ja w drugą stronę, non stop gdzieś mu wpycham paluchy, a to oko, a to ucho, a to nos wyciągam coś i się dziwię, że nie ma mnie dosyć 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 22:46

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka ja mała kładę narazie na macie bo na puzzlach chyba średnio jej się podobało jak próbowałam jakiś czas temu.

Co do robienia krzywdy znam to 😂 mi się zdarza mała zadrapac lekko mimo ze mam krótkie paznokcie i jest płacz straszny.

Od kilku dni płacze przy kąpieli a już to lubiła... Szatanka chyba tez coś o tym mówiłaś, coś się polepszyło u was w tej kwestii?
    Wgl za każdym razem jak myśle ze moje dziecko coraz fajniejsze to znowu wpadnie taki dzień jak dzisiaj, ciągły płacz niewiadomo o co... Ehhhh życie z wymagającym niemowlakiem 🤷🏼‍♀️

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Pati, to ty chyba naprawdę przegrzewasz małą, skoro się boisz, że ją na podłodze zawieje :D Musisz z nią zejść na podłogę, bo tylko na twardym może odpowiednio ćwiczyć mięśnie.

A przy okazji, miałam Was pytać: wy trzymacie swoje dzieci cały czas na macie edukacyjnej na tej podłodze i tam ćwiczą, czy kładziecie je też tylko na puzzlach, żeby było bardziej twardo? Bo ja moją kiedyś kładłam na puzzlach, ale jakoś przestałam i leży ciągle na tej macie kinderkraft. Może dlatego się tak rozleniwiła?

W ogóle dzisiaj jej cały czas krzywdę robiłam. :/ Najpierw podczas karmienia chciałam wyłączyć budzik i spadł mi na nią telefon, potem podczas miziania na łóżku coś tam się stało, że albo jej paluszek albo mój palec wylądował w jej oczku, cały dzień potem jej łzawiło i robiło się czerwone, na szczęście jutro idziemy do okulisty, to obejrzy, a na koniec chciałam jej zakropić nos sprayem z wodą morską i napsikałam jej niechcący do oka, tego drugiego. 🤷🏼‍♀️ Bardzo mi się rozpłakała, myślałam, że mi serce pęknie. :/ Nie umiem obsługiwać tego ustrojstwa, a Wy sobie z nim radzicie?

Na piankowym dywanie, na macie, w koszu, w gondoli, w kołysce, na moich kolanach na fotelu bujanym...gdzie się da, wszędzie szaleje... Nawet w trakcie zmiany pieluchy sie na brzuch obraca... A na brzuchu cały czas nogi i rece w ruchu

Nie wiem czy pamietasz, ale moje dziecko w ciązy chyba było najbardziej tutaj ruchliwe i chyba jej tak zostało... nie ma znaczenia gdzie ja poloze

2020 :)
    2023 :)
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowka86 wrote:
    Pati ja tak jak dziewczyny mówią, mata piatkowy i na to edukacyjna i Antek leży na podłodze. Okna mamy cały czas uchylone w całym domu, pilnuje tylko żeby nie leżał bezpośrednio na przeciągu.

A tak z ciekawości czy u Was poszły już czapki w ruch?? Macie jakieś fajne bo nie mogę znaleźć nic ciekawego. Chciałabym taka bez sciągacza...
    U nas z racji że nie wózkowy ;) to czapa poszła w ruch. Kupiłam taką na instagramie luknij sobie oczywiście wersję dla chłopaka. Nie lubię czapek zawiązywanych. Ja mam kolor miętowy:) :

474289801e1b.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2020, 12:38

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PattisonBM wrote:

Hmmm zawieje???? Przecież nie kładziesz jej pod blokiem tylko w domu 😉
    Nie bój się mój non stop Leży na podłodze. Kupiłam taką matę piankową z polecenia Pauliny. Okna otwarte i spokojnie nic mu nie jest ;) no i dzięki temu przekracza się , pięknie ćwiczy bo widać że jest mu wygodnie.
    Jakbyś poszła do fizjo to też nie położył by małej na łóżku tylko wylądowała by na podłodze 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2020, 05:19

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
‹‹ 1125 1126 1127 1128 1129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ