X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2020, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie trzeba patrzeć na reakcję psa. Bo on daje sygnały czy coś jest przez niego dopuszczalne czy nie. ☺️
    Akurat u Nas miska i jedzenie to nie świętość. Ale jej świnka która chrumka już tak. ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 15:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2020, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam w ogóle poradzono żeby miska była podawana tylko dwa razy dziennie, kiedy jest w niej jedzenie, jak pies po pół h nie zje to zabierać. Tym sposobem zostaje tylko miska z woda wiec to tez bezpieczniejszy zasób. Ale my oczywiście karmimy psa wszystkim, łącznie z popcornem 😀 już widzę rozszerzanie diety..

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2020, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Nam w ogóle poradzono żeby miska była podawana tylko dwa razy dziennie, kiedy jest w niej jedzenie, jak pies po pół h nie zje to zabierać. Tym sposobem zostaje tylko miska z woda wiec to tez bezpieczniejszy zasób. Ale my oczywiście karmimy psa wszystkim, łącznie z popcornem 😀 już widzę rozszerzanie diety..
    To my trzymamy tylko miskę z wodą właśnie.

Oj tak rozszerzanie diety to istne wczasy dla psa. 🤣 My staramy się trzymać dietę po sterylizacji. Ale ciężko to zrobić jak Hania dokarmia psa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 15:49

• lilly. Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Taaa tylko gorzej jak pies stwierdzi, że nie taka znowu zabawa heheh ale o dziwo nie reaguje jak kot pije z jego miski więc jest szansa, że i młodemu pozwoli 😂

Ja się właśnie tego trochę obawiam. Mój pies to adopciak dużo z nim pracowaliśmy ale zauważyłam ze traktuje młodego jak kumpla / brata a nie podopiecznego. Siada koło niego domaga się pieszczot bywa zazdrosny ale tak słodko, liże małego, ale jak się bawi i biega to jest nieostrożny i często mu przelatuje przed buzia

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Ja się właśnie tego trochę obawiam. Mój pies to adopciak dużo z nim pracowaliśmy ale zauważyłam ze traktuje młodego jak kumpla / brata a nie podopiecznego. Siada koło niego domaga się pieszczot bywa zazdrosny ale tak słodko, liże małego, ale jak się bawi i biega to jest nieostrożny i często mu przelatuje przed buzia

Jedno mi wczoraj kumpela potwierdziła - nigdy nie spuszczasz tej dwójki z oczu. I tyle i aż tyle 🤷🏼‍♀️

lilly. lubi tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Hania. ☺️

No tak dopiero zauważyłam ze ma jakieś chrupeczki w ręku 😆

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez uwazam ze zwierze to zwierze...psa da sie wytresowac kota raczej nie a maluch nie rozumie co to ciagnac za ogon np

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Jedno mi wczoraj kumpela potwierdziła - nigdy nie spuszczasz tej dwójki z oczu. I tyle i aż tyle 🤷🏼‍♀️

Dokładnie tak. Chociaż będzie ciężko już to wiem.
    A wogole czasami to nie wiadomo co może odbić zwierzakowi. Są skrajne przykłady. Dzieci które śpią z psami i jest wielka miłość. Jest tez taki przypadek na YouTube ze rodzina miała psa dziewczynka się z nim chowała, 5 lat było super i nagle w kuchni jak byli razem wszyscy ja ugryzł w twarz. Masakra i trauma dla rodziny bo kochali psa. W USA psy co ugryzły dziecko się usypia ale wynegocjowali i oddali parze emerytów bez dzieci.

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym chciała pieska i pewnie weźmiemy jakiegoś małego jak Pola podrośnie.. dzisiaj cały dzień maruda ale widzę ze zaczyna się brać za obroty na brzuszek, pewnie to ja przerasta :)

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mam za miekki materac na lozku.musze zejsc z mala do parteru...na podloge..tylko boje sie ze ja zawieje..

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Kama92 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PattisonBM wrote:
    Chyba mam za miekki materac na lozku.musze zejsc z mala do parteru...na podloge..tylko boje sie ze ja zawieje..

W jakim sensie zawieje? Ja mam otwarte okna praktycznie 24h i od podłogi mocno ciągnie (płytki) wzięłam od starszego zwykłe piankowe puzzle i na to mate i jest ok a jak były te chłodniejsze dni a wietrzyłam pomimo tego to Rożek albo kocyk kładłam dodatkowo ale i bez tego by się obyło

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pattison to Ty matę na łóżku trzymasz? Myślę, że spokojnie możesz, a nawet powinnaś zejść na podłogę 😏 Jak masz płytki to połóż coś pod spód. Ja jak Kama mam pod matą puzzle i do tego okna i balkon otwarty. Nie stresuj się nic jej nie zawieje.

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja tak jak dziewczyny mówią, mata piatkowy i na to edukacyjna i Antek leży na podłodze. Okna mamy cały czas uchylone w całym domu, pilnuje tylko żeby nie leżał bezpośrednio na przeciągu.

A tak z ciekawości czy u Was poszły już czapki w ruch?? Macie jakieś fajne bo nie mogę znaleźć nic ciekawego. Chciałabym taka bez sciągacza...

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli cały czas w czapkach z daszkiem chodzi :)

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, to ty chyba naprawdę przegrzewasz małą, skoro się boisz, że ją na podłodze zawieje :D Musisz z nią zejść na podłogę, bo tylko na twardym może odpowiednio ćwiczyć mięśnie.

A przy okazji, miałam Was pytać: wy trzymacie swoje dzieci cały czas na macie edukacyjnej na tej podłodze i tam ćwiczą, czy kładziecie je też tylko na puzzlach, żeby było bardziej twardo? Bo ja moją kiedyś kładłam na puzzlach, ale jakoś przestałam i leży ciągle na tej macie kinderkraft. Może dlatego się tak rozleniwiła?

W ogóle dzisiaj jej cały czas krzywdę robiłam. :/ Najpierw podczas karmienia chciałam wyłączyć budzik i spadł mi na nią telefon, potem podczas miziania na łóżku coś tam się stało, że albo jej paluszek albo mój palec wylądował w jej oczku, cały dzień potem jej łzawiło i robiło się czerwone, na szczęście jutro idziemy do okulisty, to obejrzy, a na koniec chciałam jej zakropić nos sprayem z wodą morską i napsikałam jej niechcący do oka, tego drugiego. 🤷🏼‍♀️ Bardzo mi się rozpłakała, myślałam, że mi serce pęknie. :/ Nie umiem obsługiwać tego ustrojstwa, a Wy sobie z nim radzicie?

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka nie cały czas, na zmianę z takim rozkładanym hmm jak to nazwać (jest na zdjęciu tym co dziś dodałam). To jest cieńsze niż mata, wszędzie to zabieram i przez to na puzzlach ma twardsze podłoże i lepiej ćwiczy.
    Wybacz ale się uśmiałam z tymi oczami wyobraziłam to sobie. To ja w drugą stronę, non stop gdzieś mu wpycham paluchy, a to oko, a to ucho, a to nos wyciągam coś i się dziwię, że nie ma mnie dosyć 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 22:46

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka ja mała kładę narazie na macie bo na puzzlach chyba średnio jej się podobało jak próbowałam jakiś czas temu.

Co do robienia krzywdy znam to 😂 mi się zdarza mała zadrapac lekko mimo ze mam krótkie paznokcie i jest płacz straszny.

Od kilku dni płacze przy kąpieli a już to lubiła... Szatanka chyba tez coś o tym mówiłaś, coś się polepszyło u was w tej kwestii?
    Wgl za każdym razem jak myśle ze moje dziecko coraz fajniejsze to znowu wpadnie taki dzień jak dzisiaj, ciągły płacz niewiadomo o co... Ehhhh życie z wymagającym niemowlakiem 🤷🏼‍♀️

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Pati, to ty chyba naprawdę przegrzewasz małą, skoro się boisz, że ją na podłodze zawieje :D Musisz z nią zejść na podłogę, bo tylko na twardym może odpowiednio ćwiczyć mięśnie.

A przy okazji, miałam Was pytać: wy trzymacie swoje dzieci cały czas na macie edukacyjnej na tej podłodze i tam ćwiczą, czy kładziecie je też tylko na puzzlach, żeby było bardziej twardo? Bo ja moją kiedyś kładłam na puzzlach, ale jakoś przestałam i leży ciągle na tej macie kinderkraft. Może dlatego się tak rozleniwiła?

W ogóle dzisiaj jej cały czas krzywdę robiłam. :/ Najpierw podczas karmienia chciałam wyłączyć budzik i spadł mi na nią telefon, potem podczas miziania na łóżku coś tam się stało, że albo jej paluszek albo mój palec wylądował w jej oczku, cały dzień potem jej łzawiło i robiło się czerwone, na szczęście jutro idziemy do okulisty, to obejrzy, a na koniec chciałam jej zakropić nos sprayem z wodą morską i napsikałam jej niechcący do oka, tego drugiego. 🤷🏼‍♀️ Bardzo mi się rozpłakała, myślałam, że mi serce pęknie. :/ Nie umiem obsługiwać tego ustrojstwa, a Wy sobie z nim radzicie?

Na piankowym dywanie, na macie, w koszu, w gondoli, w kołysce, na moich kolanach na fotelu bujanym...gdzie się da, wszędzie szaleje... Nawet w trakcie zmiany pieluchy sie na brzuch obraca... A na brzuchu cały czas nogi i rece w ruchu

Nie wiem czy pamietasz, ale moje dziecko w ciązy chyba było najbardziej tutaj ruchliwe i chyba jej tak zostało... nie ma znaczenia gdzie ja poloze

2020 :)
    2023 :)
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowka86 wrote:
    Pati ja tak jak dziewczyny mówią, mata piatkowy i na to edukacyjna i Antek leży na podłodze. Okna mamy cały czas uchylone w całym domu, pilnuje tylko żeby nie leżał bezpośrednio na przeciągu.

A tak z ciekawości czy u Was poszły już czapki w ruch?? Macie jakieś fajne bo nie mogę znaleźć nic ciekawego. Chciałabym taka bez sciągacza...
    U nas z racji że nie wózkowy ;) to czapa poszła w ruch. Kupiłam taką na instagramie luknij sobie oczywiście wersję dla chłopaka. Nie lubię czapek zawiązywanych. Ja mam kolor miętowy:) :

474289801e1b.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2020, 12:38

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PattisonBM wrote:

Hmmm zawieje???? Przecież nie kładziesz jej pod blokiem tylko w domu 😉
    Nie bój się mój non stop Leży na podłodze. Kupiłam taką matę piankową z polecenia Pauliny. Okna otwarte i spokojnie nic mu nie jest ;) no i dzięki temu przekracza się , pięknie ćwiczy bo widać że jest mu wygodnie.
    Jakbyś poszła do fizjo to też nie położył by małej na łóżku tylko wylądowała by na podłodze 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2020, 05:19

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
‹‹ 1125 1126 1127 1128 1129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ