X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A krzeselko chcemy takie...
    krzeselko kinderkraft
    Dka mnie te ikeowskie jakies malo wygodne sie wydaje za male oparcie mam wrazenie....

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka pokażesz te zabawki? Bo rozpaczliwie szukam czegoś na co mała nie będzie się darła po dwóch minutach 😆

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 26 września 2020, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka94 wrote:
    Szatanka pokażesz te zabawki? Bo rozpaczliwie szukam czegoś na co mała nie będzie się darła po dwóch minutach 😆

Taki gryzak: https://www.ceneo.pl/78965859;pla?se=YxWbm1iqQxdyrhZALD2q02WnsAqEsNg5&shop=261011109&gclid=Cj0KCQjwzbv7BRDIARIsAM-A6-1MRq-tsp5dvJU1LXDCi-Vsyr3MvRtn4g2fb3tYZ1FHr3iKEI5DRmQaAg07EALw_wcB

I taką grzechotkę: https://www.ceneo.pl/86286359;pla?se=YxWbm1iqQxdyrhZALD2q0_UL_WUc7rQs&gclid=Cj0KCQjwzbv7BRDIARIsAM-A6-2-efledBOLZ7_vxEx_NZvkvWkRKU9V12cKQD1yJ6uiY_CAg5IzSE4aAhh5EALw_wcB

Za ten ogon można kręcić i wtedy wydobywa się taki dźwięk jaki słychać np. przy... nakręcaniu klucza imbusowego. Nie wiem jak inaczej to określić. :)

Ale jak mówię - może to być efekt nowości :) W każdym razie wcinała to jak najęta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2020, 23:41

Lilka94 lubi tę wiadomość

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co kp na leżąco w nocy, czy Was też tak bolą od tej pozycji ramiona rano? Ja pomimo codziennego rozciągania po nocy jak kaleka jestem. Jak karnie na leżąco to jedną rękę mam pod głową i po kilku tygodniach to niezle daje mi się we znaki ta pozycja.

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2020, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Dziewczyny co kp na leżąco w nocy, czy Was też tak bolą od tej pozycji ramiona rano? Ja pomimo codziennego rozciągania po nocy jak kaleka jestem. Jak karnie na leżąco to jedną rękę mam pod głową i po kilku tygodniach to niezle daje mi się we znaki ta pozycja.
    Gorzej.. u mnie nogi odmawiają posłuszeństwa. Bolą mnie stopy łydki i uda do takiego stopnia ze rano nie mogę wstać i chce mi się płakać.. tragedia.. i to nie mięśnie, tylko jakby stawy, sama nie wiem. Może brak wapnia się do tego przyczynia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2020, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno gryzak grzybek mombella to jakiś hit ja właśnie chce zamówić. I matę wodna..

PattisonBM lubi tę wiadomość

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Gorzej.. u mnie nogi odmawiają posłuszeństwa. Bolą mnie stopy łydki i uda do takiego stopnia ze rano nie mogę wstać i chce mi się płakać.. tragedia.. i to nie mięśnie, tylko jakby stawy, sama nie wiem. Może brak wapnia się do tego przyczynia?

Ze stopami też mam problem, zewnętrzna cześć stop mnie boli i pierwsze kroki to masakra, jak w ciąży. Dziwne to.

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Kama92 Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka mamy tą sama grzechotke i też jest to jej ulubiona 🤩

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2020, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Ze stopami też mam problem, zewnętrzna cześć stop mnie boli i pierwsze kroki to masakra, jak w ciąży. Dziwne to.
    Tak dokładnie, zewnętrzna cześć. Czytałam ze to między innymi pokłosie spania z dzieckiem :) Ale nie wiem co dokładnie się dzieje i czy to mija

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakie przyrosty maja teraz wasze dzieci? Mam wrażenie ze u nas od miesiąca praktycznie nic nie przytył, niby rośnie ma wałeczki, nie sprawdzałam nigdy tego co tydzień bo ładnie przybierał ale mam wrażenie ze zatrzymał się na 8 kg i tyle, wazę go na zwykłej wadze dlatego ciężko mi to dokładnie określić. Dużo ulewa i stad się trochę martwię..

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Tak dokładnie, zewnętrzna cześć. Czytałam ze to między innymi pokłosie spania z dzieckiem :) Ale nie wiem co dokładnie się dzieje i czy to mija

Serio? Ja przetrzepalam chyba cały internet i nic nie znalazłam. Miałam na dniach taty pytać bo to już długo trwa, a z reguły nie zawracam mu głowy jakimiś bólami bo się ze mnie nabija 🤪

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:

Hehe, właśnie dzisiaj się zaczęłam zastanawiam, czy to brak ruchu czy zaczyna mi się RZS, czy po prostu starość, bo też od jakiegoś czasu jak wstaję z łóżka, to mam stopy jakby zdrewniałe i muszę je rozchodzić. Widocznie to normalne w takim razie. To mogą być jakieś zastoje spowodowane tym, że się nie ruszamy, gdy śpimy z dzidziem. Na dłuższą metę pewnie niezbyt zdrowe :/

Ja planuję zakup gryzaka monkey cośtam, ale mi chwilowo żal kasy na oryginał, a tego z aliexpress, dwa razy tańszego się trochę boję, bo ja wiem co to za silikon tam dają? Jak myślicie?

https://www.googleadservices.com/pagead/aclk?sa=L&ai=DChcSEwj95O3DjonsAhWMqLIKHYPwDXUYABAGGgJscg&ohost=www.google.com&cid=CAESQeD2T2kI1bd2MSVf5Mepg2eZwsyxYx_m2c7igyjQ_6tSEuezCghHODHymMWcxBLjWdyRxWTtiJDo-tL4CeRl2kau&sig=AOD64_2xCtSrl-ttn5-hYK-imvDLKYsprA&ctype=5&q=&ved=2ahUKEwi3sOXDjonsAhXhk4sKHeOoBkoQ9aACegQIDBA_&adurl=

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2020, 12:21

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka Ty już nie czytaj tych internetow o chorobskach 🙈

Ajka, PattisonBM lubią tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś może w tym być, że to zmienianie pozycji jest znikome i stąd takie bóle i drętwienia. Dżizasss, a człowiek głupi myślał, że po ciąży już będzie luzik 😁
    Co do gryzaków czy grzechotek nie mam pojęcia, ja kupuje co mi się podoba bez zbędnej analizy 🤓

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Kama92 Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba dwójka idzie nie jestem pewna bo to miejsce bardziej takie nabrzmiałe niż rozpulchnione , do tej pory byłam przekonana że to zawsze są jedynki 🤦‍♀️i gdyby nie jej czarny humor to ani bym na to nie wpadła jak zwykle wszystko na odwrót..

• Ajka Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Hehe, właśnie dzisiaj się zaczęłam zastanawiam, czy to brak ruchu czy zaczyna mi się RZS, czy po prostu starość, bo też od jakiegoś czasu jak wstaję z łóżka, to mam stopy jakby zdrewniałe i muszę je rozchodzić. Widocznie to normalne w takim razie. To mogą być jakieś zastoje spowodowane tym, że się nie ruszamy, gdy śpimy z dzidziem. Na dłuższą metę pewnie niezbyt zdrowe :/

Ja planuję zakup gryzaka monkey cośtam, ale mi chwilowo żal kasy na oryginał, a tego z aliexpress, dwa razy tańszego się trochę boję, bo ja wiem co to za silikon tam dają? Jak myślicie?

https://www.googleadservices.com/pagead/aclk?sa=L&ai=DChcSEwj95O3DjonsAhWMqLIKHYPwDXUYABAGGgJscg&ohost=www.google.com&cid=CAESQeD2T2kI1bd2MSVf5Mepg2eZwsyxYx_m2c7igyjQ_6tSEuezCghHODHymMWcxBLjWdyRxWTtiJDo-tL4CeRl2kau&sig=AOD64_2xCtSrl-ttn5-hYK-imvDLKYsprA&ctype=5&q=&ved=2ahUKEwi3sOXDjonsAhXhk4sKHeOoBkoQ9aACegQIDBA_&adurl=

Mnie się nie pytaj. Ja ktoregos razu poszłam do apteki i przy okazji kupiłam kilka gryzaków z canpolu... i uznałam ze ma wiec starczy

A jesli chodzi o spanie z dieckiem to jak jestem z weronikow łózku i zasne to budzę się komplentnie zdrentwiała, bo zwyczajnie wtedy przez sen się w gole nie poruszam i po jakims czasie drentwieje... dlatego wole ja w kolysce trzymac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2020, 13:39

2020 :)
    2023 :)
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama92 wrote:
    U nas chyba dwójka idzie nie jestem pewna bo to miejsce bardziej takie nabrzmiałe niż rozpulchnione , do tej pory byłam przekonana że to zawsze są jedynki 🤦‍♀️i gdyby nie jej czarny humor to ani bym na to nie wpadła jak zwykle wszystko na odwrót..

Bo to pewnie klasyczny przykład - książka książką, życie życiem 😏

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dzis czeste przewrotki na boczek ;) cueszy mnie to bardzo...niestety na brzuszku przy zmeczeniu pozycja nadal dzga nosem w mate...
    Jak zacznie sie na brzuch sama krecic to bede sie bac nocy ze sie udusi...

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    29.06.2019 🤵👰
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PattisonBM wrote:
    A u nas dzis czeste przewrotki na boczek ;) cueszy mnie to bardzo...niestety na brzuszku przy zmeczeniu pozycja nadal dzga nosem w mate...
    Jak zacznie sie na brzuch sama krecic to bede sie bac nocy ze sie udusi...

Nie udusi się nie udusi :)

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Nie udusi się nie udusi :)
    Oby oby...
    Moze moja czujnosc sie wzmoocni jak przyjdzie ten moment...

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    29.06.2019 🤵👰
‹‹ 1141 1142 1143 1144 1145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ