MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja sobie wynalazła kolejny powód do nerwów i płaczu... wyciąga smoka i wkłada spowrotem co czasem jej nie wychodzi i krzyk gotowy. Załamka, smok który miał ja uspokajać jest kolejnym zapalnikiem do płaczu. Na spacerze zaczęła mi się przez to wydzierać... 😂
lipcowka86 lubi tę wiadomość
22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Lilka94 wrote:Moja sobie wynalazła kolejny powód do nerwów i płaczu... wyciąga smoka i wkłada spowrotem co czasem jej nie wychodzi i krzyk gotowy. Załamka, smok który miał ja uspokajać jest kolejnym zapalnikiem do płaczu. Na spacerze zaczęła mi się przez to wydzierać... 😂
To dlatego moje dziecie jest niesmoczokowe do tej pory... jak jej dawalam kiedy była mlodsza to po jakimś czasie zawsze jej wypadał, a wtedy od razu krzyk... czasem jej leciał jak zasypiala i od razu się rozbudzała... wiec ostatecznie stwierdzilam ze bez smoczka jest mniej marudzenia i przestałam dawać
Ostatnio probuje jeszcze raz, bo Weronika zaczęła ssać palca, ale ona smoczki teraz bardziej jako zabawki traktuje... wyciąga z buzi i sobie oglada a potem miedli w buzi ta całą obudowę smoczka i tyle...
2020
2023 -
Moje dziecko od wczoraj zrezygnowało z popołudniowej drzemki, tak wiec od 15 do teraz szaleje. Miałam nadzieje ze spanie w dzien jeszcze trochę potrwa, ale chyba muszę się szykowac na coraz krótszy czas snu w ciągu dnia.
Macie jakieś sprawdzone zabawy z niemowlakiem, poza śpiewaniem? Bo mam wrazenie, ze u mnie ostatnio nuda i już nie wiem co wymyslac żeby go zainteresować. Najbardziej lubił spacery, oczywiscie na rekach, no ale zima idzie wiec powoli trzeba bedzie skrócić czas trwania spacerów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2020, 18:53
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
A co do śmierci łóżeczkowej, to do mnie nie przemawia że ochraniacze zwiększają ryzyko, może i przez pierwszy miesiąc. Fakt, z tego powodu nie mam ochraniaczy, bo tyle się naczytałam, ale jak zobaczyłam jak dziecko szybko staje się kumate to jakoś nie wierzę że się udusi takim ochraniaczem.
-
No mi teraz też się nie wydaje, żeby się mial udusić przywiązanym do łóżeczka ochraniaczem. A wcześniej dupą trzęsłam
🙆♀️ -
My mamy takie małe waleczki
Tu nie chodzi chyba o uduszenie ochramiaczem co o gromadzenie sie CO2 w wysokosci ochraniaczaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2020, 20:34
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Lilka nosimy na tzw krzesełko, czyli ręką pod tyłkiem i zgięte nóżki tak jakby dziecko siedziało na krześle. Pytaliśmy naszej fizjo i mówiła że pozycja jest prawidłowa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2020, 22:28
Lilka94 lubi tę wiadomość
-
Lilka94 wrote:Dziewczyny czy wy nosicie swoje dzieci w pionie? Ja wiem ze nie powinno się itd ale moja nie chce być inaczej noszona... I już mam schize ze robię dziecku krzywdę 🤦🏼♀️
Noszę od samego początku praktycznie tylko w pionie na ramieniu jak do odbicia. Teraz jak już jest starszy to zmieniamy ale to jest jego główna pozycja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2020, 23:02
Lilka94, lilly. lubią tę wiadomość
-
Lilka94 wrote:Dziewczyny czy wy nosicie swoje dzieci w pionie? Ja wiem ze nie powinno się itd ale moja nie chce być inaczej noszona... I już mam schize ze robię dziecku krzywdę 🤦🏼♀️
Ja zwykle noszę tak jak na ostatnim zdjęciu tutaj:
https://mamafizjoterapeuta.pl/2019/03/07/7-powodow-dla-ktorych-nie-warto-nosic-dziecka-w-ten-sposob/
Czasem tez na ramieniu tak że rączki idą na drugą stronę mojego ramienia... (tak jak do odbijania)Lilka94 lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Drzemka wrote:Moje dziecko od wczoraj zrezygnowało z popołudniowej drzemki, tak wiec od 15 do teraz szaleje. Miałam nadzieje ze spanie w dzien jeszcze trochę potrwa, ale chyba muszę się szykowac na coraz krótszy czas snu w ciągu dnia.
Macie jakieś sprawdzone zabawy z niemowlakiem, poza śpiewaniem? Bo mam wrazenie, ze u mnie ostatnio nuda i już nie wiem co wymyslac żeby go zainteresować. Najbardziej lubił spacery, oczywiscie na rekach, no ale zima idzie wiec powoli trzeba bedzie skrócić czas trwania spacerów.
O, mogłabym napisać dokładnie takiego samego posta: już drugi dzień niespanie od 15 do 19 i ciagle jeczenie, bo nuuuda. Już nie mam pomysłu, co z nią robić.... Od tygodnia znowu nie mam dziecka z katalogu tylko jakąś marudę
-
Tak czytam o tym, że Wasze dzieci nie śpią od 15 do 19 i że to dla Was dziwne, i oczy ze zdumienia otwieram, kurcze u mnie nigdy nie było spania w tych godzinach 🙈 albo jak czytam, że u Was drzemki są co 2,5-3h w ciągu dnia to też nie mogę wyjść z podziwu. Serio??? Czemu mój tak nie śpi 😢
Od weekendu czuję się jakbym Amerykę odkryła (brawo ja) i koło południa udaje mi się go uśpić w sypialni na leżąco podczas karmienia - ale i tak jeszcze się nie zdarzyło, żeby ta drzemka była dłuższa niż 40 minut. No i kurcze nie wiem, taka jego uroda?? Czy ja coś robię źle. Wszystkie dzieci dookoła w tym wieku śpią ładnie w ciągu dnia.Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Cataldy jeżeli on normalnie funkcjonuje i nie marudzi to mysle ze to znaczy ze taka jego uroda. Moja po 2 godzinach zwyczajnie zaczyna marudzić, trzeć oczy i musi się zdrzemnąć chociaż te 20 min.
Catlady lubi tę wiadomość
22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Catlady wrote:Tak czytam o tym, że Wasze dzieci nie śpią od 15 do 19 i że to dla Was dziwne, i oczy ze zdumienia otwieram, kurcze u mnie nigdy nie było spania w tych godzinach 🙈 albo jak czytam, że u Was drzemki są co 2,5-3h w ciągu dnia to też nie mogę wyjść z podziwu. Serio??? Czemu mój tak nie śpi 😢
Od weekendu czuję się jakbym Amerykę odkryła (brawo ja) i koło południa udaje mi się go uśpić w sypialni na leżąco podczas karmienia - ale i tak jeszcze się nie zdarzyło, żeby ta drzemka była dłuższa niż 40 minut. No i kurcze nie wiem, taka jego uroda?? Czy ja coś robię źle. Wszystkie dzieci dookoła w tym wieku śpią ładnie w ciągu dnia.
A jak Tadzik śpi w nocy? Może w nocy nadrabia?
U nas pojawila się znowu jakas regularnosc, tzn. spanie od 19.00, punkt 4.00 karmienie, następne o 7.00 i pobudka. Ale dosłownie z zegarkiem w ręku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2020, 08:07
-
Catlady, mój jakiś szczególnie nie śpi w dzień. Czasem 3x po 15 min. Wczoraj wyjątkowo 2godz.
-
Ajka wrote:Ja zwykle noszę tak jak na ostatnim zdjęciu tutaj:
https://mamafizjoterapeuta.pl/2019/03/07/7-powodow-dla-ktorych-nie-warto-nosic-dziecka-w-ten-sposob/
Czasem tez na ramieniu tak że rączki idą na drugą stronę mojego ramienia... (tak jak do odbijania)
Czytając ten artykuł oprócz na początku lekkiej preferencji jednej strony, z niczym innym nie miał problemów. Symetrię złapał bardzo szybko także nie schizowałabym się. Nigdy go nie odginałam jak na tym jednym zdjęciu ale noszę przytulonego do siebie albo tak jak pokazała alternatywę.