MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAjka wrote:Paulina ja tylko bexsero miałam osobno... reszta razem (np. 5w1+ żółtaczka, rotateq i prevenar13) Nimenrix bede miec przy nastepnej dawce 5w1 i pneumkoki
-
My podajemy po jednym szczepieniu na raz. W punkcie szczepień trochę marudził ale się dostosowali.
Nam pediatra zalecił odstepy min 2 tygodniowe między kolejnymi szeczepieniami i 3 tygodnie po rotarix.
Ale my mamy narazie tylko rota zakończone. Pierwszą dawkę 6w1 mamy we wtorek.
U Nas taka paskudna pogoda że nawet nasz patent z nosidłem i parasolem nie wchodził w grę ☹️ -
lipcowka86 wrote:My podajemy po jednym szczepieniu na raz. W punkcie szczepień trochę marudził ale się dostosowali.
Nam pediatra zalecił odstepy min 2 tygodniowe między kolejnymi szeczepieniami i 3 tygodnie po rotarix.
Ale my mamy narazie tylko rota zakończone. Pierwszą dawkę 6w1 mamy we wtorek.
U Nas taka paskudna pogoda że nawet nasz patent z nosidłem i parasolem nie wchodził w grę ☹️
A czemu takie cyrki musicie robić?
2020
2023 -
Ajka wrote:A czemu takie cyrki musicie robić?
Nasz pediatra jest zdania, że łączenie szczepionek za mocno obciąża organizm, przed każdym szczepieniem zaleca wykonanie morfologi, crp i badania ogólnego moczu.
Tak samo jak zaleca szczepienie na meningokoki dopiero po ukończeniu roku.
Ja generalnie nie jestem przeciwniczką szczepień ale przerażają mnie możliwe NOP więc jak tylko mogę zminimalizować powikłania to chciałabym to zrobić. -
lipcowka86 wrote:Nasz pediatra jest zdania, że łączenie szczepionek za mocno obciąża organizm, przed każdym szczepieniem zaleca wykonanie morfologi, crp i badania ogólnego moczu.
Tak samo jak zaleca szczepienie na meningokoki dopiero po ukończeniu roku.
Ja generalnie nie jestem przeciwniczką szczepień ale przerażają mnie możliwe NOP więc jak tylko mogę zminimalizować powikłania to chciałabym to zrobić.
Czy ten lekarz przypadkiem prywatnie nie przyjmuje? Czy to NFZ?Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
Ja nie wiem jak wlaczyc meningo...
Przepadlo nam w 3mz,bo pielegniara na urlopie...
Kiedy teraz zaczac? Czy przy kolejnym szczepieniu z NFZ (3cie juz podejscie to tak chyba kolo 6mz wyjdzie) robic meningo...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Aaa co do laczenia...nam nie chca malej kluc wiecej niz 4razy...wiec nie wiem jak z tymi meningo wyjdzie...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
nick nieaktualny
-
mwm wrote:Ja póki co:) Tylko w szpitalu szczepilismy, ogólnie chce ale w późniejszych terminach i nie na wszystko.
Wlasnie mnie to troche przeraża ze w PL pierwsze szczepienie jest tak szybko, tutaj (uk) dopiero po dwóch miesiącach. Za tydzień ma szczepienie i pozniej spokój aż do skończenia roczku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2020, 08:55
22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Lilka94 wrote:Wlasnie mnie to troche przeraża ze w PL pierwsze szczepienie jest tak szybko, tutaj (uk) dopiero po dwóch miesiącach. Za tydzień ma szczepienie i pozniej spokój aż do skończenia roczku.
Ja szczepiłam jak młoda miała 11 tygodni...
2020
2023 -
PattisonBM wrote:Ja nie wiem jak wlaczyc meningo...
Przepadlo nam w 3mz,bo pielegniara na urlopie...
Kiedy teraz zaczac? Czy przy kolejnym szczepieniu z NFZ (3cie juz podejscie to tak chyba kolo 6mz wyjdzie) robic meningo...
Meningo i tak lepiej sobno, wiec mozesz sie zapisac i isc w dowolnym terminie, przy łaczeniu bexsero z innymi szczepionkami jest wieksza szansa na gorączkę, która i tak jest całkiem spora przy samym bexsero... chociaz u nas w ogole nic sie nie stało, ale było podane osobno
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2020, 09:53
PattisonBM lubi tę wiadomość
2020
2023 -
nick nieaktualnyTo u mnie lekarka ma podejście takie jak u Lipcówki. ☺️
Też robimy wyniki w laboratorium przed szczepieniem.☺️
Niestety często tych przeciwskazan u maluszków ciężko dostrzec, wyłapać nieprawidłowości.
A są pediatrzy którzy szczepią nawet podczas kataru. Każdy ma inne podejście. ☺️ Które dobre? To już rodzic sam decyduje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2020, 10:09
lipcowka86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoja córka od 2 dni mnie przeraża.😱
W pozycji na brzuchu bierze nogi pod pupę, jakby pozycję czworaczą chciała przyjąć.
Ale ręce jeszcze nie są w stanie jej zbytnio utrzymać.🤣
Wkurza się strasznie. Ciężko z nią wytrzymać taki nerwus.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2020, 10:33
lipcowka86 lubi tę wiadomość