MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
PLPaulina wrote:My od kilku dni masakra że snem w nocy i w dzień.
Ciągle trenuję. Złości się, wścieka. 🤦🏻♀️🤦🏻♀️ Ledwo dziś żyje. Już czuję, że wysiadam. 😑 Zapowiedziałam mężowi że dziś znikam na chwilę popołudniu bo inaczej kogoś udusze.
Trzymaj się!
U mnie po półtora miesiąca dramy bylo kilka dni lepszych, myślałam ze minęło a potem ostatnie dwa dni horror. Wyglądał jakby był przeziębiony i miał katar. Dziś już ok ale ilość i jakość smsow jakie wczoraj wysłałam do M.. dziwie się ze nie wyłączył telefonu 😂🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2020, 12:27
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2020, 15:14
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Ajka wrote:Dziewczyny z wawy... skąd wziąć jakąś eko marchewkę... bo chyba w weekend coś wypróbujemy dodatkowego... A po namyślę to ten pierwszy raz moze coś ugotujemy...
Młoda ma dziś mega radochę ze skarpetek z grzechotką z Rossmanna...
Ja kupiłam na Sadybie przy okazji lunchu w knajpie „Szklarnia” przy knajpie jest sklepik z lokalnymi dostawcami i tam była eko marchewka. Z polecenia mam online sklep i z tego będziemy zamawiać dla siebie też bo jak spróbowałam tą eko marchewkę to aż mi się kot i pies ustawił w kolekcje w kuchni tak pachniała
https://fruteina.pl/Ajka, PattisonBM lubią tę wiadomość
-
Dzieki karolla
Sprawdze ten sklep online, bo na przyszłość, to by było fajne rozwiazanie, ale jutro na sadybe to raczej się bedzie mi sie chciało... no nic sprubuje poszukac jeszcz
Tak poza tym to muszę się pochwalić jak mi Weronika piwotuje super sprawnie... cyk myk i jest odwrotnie.2020
2023 -
Dzuewczyny a jak gotujecie warzywka? Na parze - jaki sprzet polecacie? Czy gotujecie w wodzie?Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Ajka spoko na pewno bliżej są eko sklepy.
Pattison ja ugotowałam na parze w normalnym garnku i na to sito i gotowe. Potem dodałam krople oliwy trochę wody z gotowania i zblendowałam. 4 dnia już memlał więcej choć nadal zdziwiony i jak połykał to zacieszałteraz ma kilka dni przerwy bo wyjechaliśmy na weekend i muszę świeżą marchewkę ugotować, a potem spróbuje jakiś ziemniak albo słoik. Ale bez ciśnienia .
PattisonBM lubi tę wiadomość
-
PattisonBM wrote:Catlady to super ze Mlody dal Ci odpoczac. Moze juz mu sie unormuje dzien.
A opowiedz jak wygladaly zajecia z tego oswajania wody...?
Dzisiaj też ok 13:00 była drzemka 2h 💪🏻 Nie ukrywam, mega mnie to ucieszylo bo znowu dolna ósemka mi się odezwała 😕 ewidentnie do wyrwania. Ale mam strach o laktację, stomatolog twierdzi że po ekstrakcji konieczny antybiotyk przez 7 dni i na ten czas musiałabym zaprzestać kp. To mi zabije laktację, a tak o nią walczyłam! Wiem, że mogę w tym czasie działać laktatorem i wylewać, ale laktator to nie to samo co dziecko i boję się że pokarm mi zaniknie. Albo że po tym tygodniu mlody już nie będzie chciał piersi. Ehhhh. Póki co włożyli mi znowu lekarstwo i jest ok - pytanie na jak długo tym razem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2020, 17:43
PattisonBM lubi tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Ajka wrote:Dziewczyny z wawy... skąd wziąć jakąś eko marchewkę... bo chyba w weekend coś wypróbujemy dodatkowego... A po namyślę to ten pierwszy raz moze coś ugotujemy...
Młoda ma dziś mega radochę ze skarpetek z grzechotką z Rossmanna...
Ja od lat zamawiam warzywa u lokalnyrolnik.pl sprawdź ich na insta.
Warzywa, owoce i mięsko pierwsza klasa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2020, 18:58
Drzemka, Ajka, Karolllla lubią tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Catlady wrote:Zanurzanie w wodzie, pływanie na pleckach i brzuszku, zabawy z piłeczkami, polewanie wodą. Ogólnie taka zabawa, chlapanie, śpiewanie piosenek, polewanie wodą, stopniowo najpierw nóżki, brzuszek i wyżej, ostatnio było już polewanie glówki i pomału ma to przygotowywać dziecko do nurkowania. Mamy bardzo fajnego instruktora.
Dzisiaj też ok 13:00 była drzemka 2h 💪🏻 Nie ukrywam, mega mnie to ucieszylo bo znowu dolna ósemka mi się odezwała 😕 ewidentnie do wyrwania. Ale mam strach o laktację, stomatolog twierdzi że po ekstrakcji konieczny antybiotyk przez 7 dni i na ten czas musiałabym zaprzestać kp. To mi zabije laktację, a tak o nią walczyłam! Wiem, że mogę w tym czasie działać laktatorem i wylewać, ale laktator to nie to samo co dziecko i boję się że pokarm mi zaniknie. Albo że po tym tygodniu mlody już nie będzie chciał piersi. Ehhhh. Póki co włożyli mi znowu lekarstwo i jest ok - pytanie na jak długo tym razem.
To mi rwali 8 i nie.miałam żadnego antybiotyku. Tylko ibuprom przez 3 dni.
Ale może dlatego że Ona była nawierzchu nie trzeba było zabiegu chirurgicznego🤷♀️
Ale mam jeszcze jedną do wyrwania i narazie stomatolog kazał czekać. Zwłaszcza że po tym nie wolno dźwigać A ja muszę mojego królewicza Plus 10 kg nosić non stop 😪Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2020, 19:00
20.10.2012 👰🤵💍
Mimi1987 wrote:To mi rwali 8 i nie.miałam żadnego antybiotyku. Tylko ibuprom przez 3 dni.
Ale może dlatego że Ona była nawierzchu nie trzeba było zabiegu chirurgicznego🤷♀️
Ale mam jeszcze jedną do wyrwania i narazie stomatolog kazał czekać. Zwłaszcza że po tym nie wolno dźwigać A ja muszę mojego królewicza Plus 10 kg nosić non stop 😪Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
lilly. wrote:Trzymaj się!
U mnie po półtora miesiąca dramy bylo kilka dni lepszych, myślałam ze minęło a potem ostatnie dwa dni horror. Wyglądał jakby był przeziębiony i miał katar. Dziś już ok ale ilość i jakość smsow jakie wczoraj wysłałam do M.. dziwie się ze nie wyłączył telefonu 😂🙈
Oj lilly moja Ty bratnia duszo.
U mnie przez ostatnie 4 dni była jedną wielką masakra. Leon tak się darł 🥺🙈🙈🙈aż dziw że żaden z sąsiadów policji nie wezwał. Bez kitu ja jestem tak wypruta przez to psychicznie i fizycznie. A wiadomo do tego darcia doszła kłótnia z mężem i pozamiatane 🤷♀️
Czułam się jak w jakimś potrszasku.
Kur... kobiety to są jakieś ze stali.
Ja zamykałam się w wc i ryczałam. Teksty typu szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko u mnie się w tym czasie nie sprawdziło. Jak miałam być szczęśliwa jak On się darł non stop.
Wkoncu zapakowałam Go do wózka i pojechałam do neurologa bo miałam akurat wizytę kontrolną o te bezdechy. Pan dr oznajmił że ma klasyczny skok rozwojowy. Podobno ten jest bardzo silny bo dzieciak już więcej kuma. Mi przepisał meliskę i relanium na czarną godzinę 🤣🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2020, 19:08
20.10.2012 👰🤵💍
Moja też od poniedziałku ma katar, ale już jest o niebo lepiej, prawie go już nie ma. Do odciągania używam aspiratora do nosa Sanity Nosalek, sprawdza się naprawdę super, do tego łatwy i szybki w utrzymaniu czystości
i cichy
Dwie pierwsze noce były słabe, cały czas budziła się z zawalonym noskiem, później podłożylismy z mężem książki pod nóżki łóżeczka, żeby był skos i wydzielina spływała, i to może pomogło, bo już nie charczy, normalnie oddycha. Skończyło sie milion pobudek 🙏 Do tego oklepywanie plecków (nawet w nocy), prawie non stop na brzuszku i cieplej ubrana. Chciałam się tylko podzielić i pomoc. Mam nadzieję, że nikt z Was nie ma nic przeciwko, że coś czasem napiszę. Tylko w dobrej wierze oczywiście
szatanka, PattisonBM lubią tę wiadomość
Ola, 14.05.2020r -
Cześć Dziewczyny, natrafiłam na to forum pod koniec ciąży, kiedy to zamknięto moją szkołę rodzenia. Fajnie że forum nadal żyje
. Z pewnością tworzycie już całkiem zgrany zespół😉. Mój Jaś ma już prawie 4,5 m-ca, nawet nie wiem kiedy to zleciało... Z macierzyństwem jakoś sobie radzę, jak my wszystkie chyba😉. Wiadomo, nie zawsze jest kolorowo🤷♀️.
Mam pytanie (być może temat się przewijał, ale obawiam się, że nie nadrobię🤷♀️), czy któraś z Was miała do czynienia z koronawirusem u niemowlaka? Otóż pokrótce mój M. wrócił dzisiaj z pracy i oświadczył, że jego kolega miał niedawno kontakt z chorym, o czym dowiedział się dzisiaj. Oczywiście już sobie wkręcam najgorsze, a najbardziej boję się o mojego malucha, stąd szukam jakichś praktycznych informacji na ten temat. Z góry dzięki za pomoc😊
-
PLPaulina wrote:Boję się korony w tym little gym. Ale to w grupie starszej. 😑 Bo to dzieciaki z różnych środowisk, żłobkow i przedszkoli. Ale poszli mi na rękę, że pozwolili z zeszłego roku szkolnego wykorzystać zaległe zajęcia. Więc w miarę staram się chodzić. ☺️
My należymy do przychodni w Przecławiu.
No dobra, to pochwal się, w której podszczecińśkiej wsi dokładnie mieszkasz, bo może niedługo będziemy sąsiadkami
Ja powiem Ci, że byłam w little gym na zajęciach próbnych i o ile same zajęcia bardzo mi się podobały, a młodej chyba jeszcze bardziej (trzeba przyznać, że towarzyska z niej bestia, bo zawsze zachowuje się jak aniołek i jest mega urocza), tak ich reżim sanitarny pozostawia wiele do życzenia. Co prawda na zajęciach byłam tylko ja i jeszcze jedna mama z dzieckiem, a cała grupa ma ponoć tylko 4 dzieci, to niestety jak wyszłyśmy, to wbiłyśmy się w cały tłum dzieci i rodziców takich właśnie 2-3 latków, o których piszesz, czekających na swoje zajęcia. Tam musiałyśmy się ubierać, pakować do fotelika itp. No dziękuję. Mówiłam im, że to mnie powstrzymuje, to powiedzieli, że mieli kontrolę sanepidu i ten ponoć stwierdził, że przy takiej formie zajęć ryzyko zakażenia jest minimalne. No nie wiem, nie sądzę.
Ajka, ja też mojej kupiłam przedwczoraj te skarpetki i w sumie jest zainteresowana, ale nie chce jej się podnosić nóg do góry. Ogólnie, coraz bardziej się martwię tym, że ona tylko leży jak placek i zupełnie NIC nie ćwiczy. Leży, stęka, albo się wręcz wydziera, popłakuje i tak cały dzień ostatnio. Na brzuchu potrzyma główkę w górze przez dosłownie 30 sekund i odkłada. Miesiąc temu dłużej siedziała w podporze. No masakra normalnie. W poniedziałek piszę do fizjo.
A z tymi skokami to ja nie wiem. Wg kalendarza skoków to dziecko cały rok praktycznie może ryczeć i wyprawiać cyrki, jak to znieść? Ja wciąż twierdzę, że u mojej przyczyną jest głód, a ten wynika z jakichś problemów ze ssaniem, ale nie potrafię jej w tej kwestii skutecznie pomóc. No ale jeszcze 10 dni temu była w sumie dzieckiem z katalogu, więc może jednak skok? Sama już nie wiem.
Catlady, nie bój się, że Ci przez tydzień laktacja padnie, na pewno nie. Ja ściągałam miesiąc i miałam wręcz więcej mleka, ale nawet jak Ci trochę przygaśnie, to młody Ci ją potem podciągnie. Gorzej, że faktycznie może odrzucić pierś, ale co zrobisz? Kup sobie dobrą butlę i może jednak się uda. Tydzień to nie tak długo. Na zęba się daje chyba doksycyklinę, to jest bardzo silny antybiotyk, bierz koniecznie do tego dobre probiotyki, bo jak Ci flora bakteryjna siądzie, to przy osłabieniu organizmu w związku z kp mogą się jakieś problemy zdrowotne pojawić.
A mnie wczoraj wycięli kawałek i mam szew na plecach. Też się bałam, że będę musiała brać antybiotyk, ale na szczęście chyba się obędzie. Tyle dobrego z tego, że z powodu bólu przy karmieniu na leżąco na lewej ręce musiałam zacząć karmić na siedząco i młoda w końcu chyba załapała, więc dzisiaj normalnie było karmienie w plenerze jak ta lalaNo może nie jak ta lala, bo ostatnio po kilku minutach jedzenia odchyla się co chwila od cycka i płacze przy tym, ja już od zmysłów odchodzę, o co jej chodzi, ale jest progres w tym temacie.
Buena, Anka, witajcie i piszcie śmiało
W temacie koronawirusa nie pomogę, bo nie znam osobiście nikogo, kto by chorował. Znam jedną starszą babkę z innego forum, chorą na ciężką astmę, i ona już z tego powoli wychodzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2020, 23:15
Buena88 lubi tę wiadomość
-
Moja koleżanka i jej narzeczony mieli koronę i ona tylko straciła węch a on nic, zero objawów, nic mu nie było. Do tego mieliśmy z nimi kontakt z tydzień przed pozytywnym testem gdy byłam w ciąży ale nam tez nic nie bylo wiec nie testowaliśmy. Ja ogólnie coraz bardziej się utwierdzam w przekonaniu ze to wszystko naciągane.
Anka na Twoim miejscu nie przejmowałabym się za mocno na zapaswiem ze maleństwo najważniejsze ale będzie dobrze.
U nas dzisiaj nareszcie obrót na brzuszek już taki ładnyi teraz mi ciagle te obroty robi, pieluszki nie mogę zmienić 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2020, 23:28
Ajka lubi tę wiadomość
22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Nie jestem z tego wątku, ale mam bardzo ważny komunikat a wręcz błaganie:
Kochane Mamy❤! ŚLICZNY MICHAŁEK walczy z chorobą, a inne Mamy mu w tym pomogą...
Jeśli tylko możesz wesprzyj leczenie tego maluszka...
https://www.siepomaga.pl/majowemamusie
Z góry serdecznie dziękuje❤
Zapraszam również do grupy licytacyjnej:
https://m.facebook.com/groups/926688057674235/?ref=share
❤ -
Muszę te skiety obczaić w rossmanie, my u teściów znowu w Poznaniu więc noc raczej z d...na mnie, przy mnie stękająca ale w dzień to miał tu zaciesz do wszystkich więc może pamięta, że tu był 🤷🏼♀️ A z rana mi w łóżku na czworaka wskoczył i gibał się przód tył ☺️ W domu też tak ostatnio zrobił ale do siadu to mu jeszcze daleko, w czwartek idziemy do fizjo w końcu pierwszy raz wohoo szaleństwo 🤭
Ajka lubi tę wiadomość