MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
PLPaulina wrote:Moja córka od 2 dni mnie przeraża.😱
W pozycji na brzuchu bierze nogi pod pupę, jakby pozycję czworaczą chciała przyjąć.
Ale ręce jeszcze nie są w stanie jej zbytnio utrzymać.🤣
Wkurza się strasznie. Ciężko z nią wytrzymać taki nerwus.
Ja wlasnie sobie nie zdawałam sprawy ze takie maluchy mogą aż tak się wkurzać jak czegoś nie potrafią i im nie wychodzi 😂 masakra, u nas jest od razu nie płacz ale krzyk jakby niewiadomo co się działo i trzeba się nagimnastykować żeby czymś innym zająć.
Wiesz Paulina, szybko zaczęła się obracać, bardzo dużo przebywa na brzuszku to i szybko próbuje następnych rzeczyWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2020, 10:40
22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
PLPaulina wrote:To u mnie lekarka ma podejście takie jak u Lipcówki. ☺️
Też robimy wyniki w laboratorium przed szczepieniem.☺️
Niestety często tych przeciwskazan u maluszków ciężko dostrzec, wyłapać nieprawidłowości.
A są pediatrzy którzy szczepią nawet podczas kataru. Każdy ma inne podejście. ☺️ Które dobre? To już rodzic sam decyduje.
Ja bym nie była gotowa na kucie dziecka przed kazda szczepionka...
2020
2023 -
polecam, taką grupę apropos szczepień:
https://www.facebook.com/groups/szczepienia.rozwiewamy.watpliwosci/
Mozna zadac pytanie, odpowiadają lekarze/pielęgniarkiWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2020, 11:09
PLPaulina, Drzemka lubią tę wiadomość
2020
2023 -
Drzemka wrote:Hmm, bardzo niestandardowe i zachowawcze działanie lekarza. Raczej taki tryb się włącza kiedy dzieci maja jakieś przeciwskazania do szczepien neurologiczne albo gdy dziecko zle zniosło poprzednie szczepienie łączone. Mnie tez NOPy przerażają, ale wlasnie z tego względu wole ograniczyć wyjscia do przychodni- każde pójście to dodatkowe ryzyko zarażenia i wystąpienia NOP bo u dziecka bedzie zaczynała się infekcja.Zwłaszcza ze przed każdym macie jeszcze pojsc wykonać badania laboratoryjne. Nie mówiąc już o tym, że meningo najczęściej atakuje dzieci do 1 r.ż...
Czy ten lekarz przypadkiem prywatnie nie przyjmuje? Czy to NFZ?
U Nas od początku syn miał problemy brzuszkowe, na USG wyszły pogrubione ścianki jelit które świadczą o stanie zapalnym...
Gdybyśmy poszli za radami pediatry z POZ to mały by się męczył "do wyrosniecia"...
Nasz pediatra jest neonatologiem, zastępcą ordynatora na oddziale dziecięcym w szpitalu i przyjmuje prywatnie, ale to chyba nie ma znaczenia...
Zawsze powtarza że widział już wiele różnych przypadków że woli dmuchać na zimne i mieć pewność że wszystko jest ok.
Ja też jestem tego zdania.
Ajka pobrania krwi z palca mały wogole nie zauważa już teraz więc to nic strasznego.
Paulina u Nas już też idą takie akrobacje🙈
Dopadł nas chyba regres... Trzeci dzień w tym tygodniu 2h przerwa w nocy w spaniu, do tego śpi bardzo niespokojnie. Ledwo dziś na oczy widzę ☹️
Boni niestety potwierdzają się moje wcześniejsze obserwacje że gdy jest deszczowo Antek jest masakrycznie marudny 😞 -
nick nieaktualnyU mnie też córcia nie zauważa tego pobrania z palca. Pani robi głupie miny. A ta cieszy się strasznie. ☺️ Jak się człowiek boi laboratorium to zawsze pielęgniarkę na krew można do domu zamówić. ☺️
Dla mnie większym ogniskiem korony jest żłobek, plac zabaw czy Nawet sklep niż przychodnia z osobnym wejściem dla dzieci zdrowych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2020, 13:26
lipcowka86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAjka wrote:To co wy macie za badania... morfologi się z palca nie da zrobić... CRP?
Do 2 roku dozwolone jest pobieranie z palca. Oczywiście z marginesem błędu ale nie aż takim by wynik był całkowicie niewiarygodny. 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2020, 14:09
lipcowka86 lubi tę wiadomość
-
PLPaulina wrote:Crp to można nawet z aptecznego testu w domu zrobić. 😉
Do 2 roku dozwolone jest pobieranie z palca. Oczywiście z marginesem błędu ale nie aż takim by wynik był całkowicie niewiarygodny. 😉
Kurcze a mi w szpitalu mówili że musi być krew żylna... Weronika miała chyba 3 razy pobieraną krew w 3 różnych miejscach i zawsze z żyły...
Z drugiej strony jak wynik z włośniczkowej byłby tylko pi razy oko... to nadal nie ma sensu robić.
Np przy ZUM u nas morfologia w granicach normy, a CRP graniczne powyżej. Młoda miała temp powyżej 39 w tym czasie.
Przed infekcja przy szczepieniach nie da się w 100% ustrzec...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2020, 19:08
2020
2023 -
nick nieaktualnyTylko ja mam starszą córkę w domu która wiecznie mi przychodzi z katarem. Bez wyników bym nie zaszczepiła Nigdy młodszej.
A też my mieliśmy konflikt, i musimy kontrolować pewne parametry krwi..
Każdy rodzic robi jak uważa. Ale wolę mieć więcej pewności przed szczepieniem. -
Paulina morfologie ogolna tez robia Wam z palca? Nam z zyly...i wyglada to...naprawde wspolczuje Mlodej...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
No wlasnie Paula, nie boisz sie korony w the little gym? Ja bym poszla, ale tak się łamię, że chyba się nie zdecyduję. Zwlaszcza, że od dziś Szczecin w żółtej strefie...
A gdzie należysz do przychodni? Na Bezrzeczu? Ja tam należałam, ale odeszła moja lekarka i ja też. Ale skoro tam tak dbają, to może bym wróciła jednak, bo moja pediatra mnie tylko wkurza. -
A ja się muszę pochwalić, dzisiaj miałam super dzień z młodym. Po wczorajszym ryku po szczepieniu, noc na szczęście spokojna, 2 pobudki, wstaliśmy o 8:00. O 12:00 drzemka i spał, UWAGA, 3h! Zdążyłam w tym czasie umyć łazienkę, zjeść obiad w spokoju, pomyć szafki w kuchni i trochę się ponudzić 🙈
Tak jak wcześniej nie mieliśmy takiego stałego rytmu, harmonogramu w ciągu dnia, tak teraz będę się starała go kłaść na drzemkę koło południa właśnie (oczywiście sposobem na usypianie przy piersi na leżąco - ale to też tylko rozwiązanie tymczasowe, bo zaraz zacznie się turlać po łóżku i taka opcja już nie będzie wchodziła w grę).
Jakiś czas temu pisałam, że zapisaliśmy się na basen na zajęcia z oswajania z wodą, no więc 3 lekcje za nami, i po ostatniej stwierdzam, że Tadziowi chyba zaczyna się podobać. Pierwsze dwa razy były średnie bo trochę popłakiwał, ale chyba był zmęczony bo oczywiście nie było drzemki przed.. w zeszłym tygodniu skimał przed zajęciami, i przed wejściem do wody go jeszcze nakarmiłam więc był zadowolony i fajnie sobie pływał. Na kolejnych zajęciach mają już być pierwsze nurki, ciekawa jestem 🙈Lilka94, PattisonBM, Karolllla lubią tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
nick nieaktualnyszatanka wrote:No wlasnie Paula, nie boisz sie korony w the little gym? Ja bym poszla, ale tak się łamię, że chyba się nie zdecyduję. Zwlaszcza, że od dziś Szczecin w żółtej strefie...
A gdzie należysz do przychodni? Na Bezrzeczu? Ja tam należałam, ale odeszła moja lekarka i ja też. Ale skoro tam tak dbają, to może bym wróciła jednak, bo moja pediatra mnie tylko wkurza.
My należymy do przychodni w Przecławiu. -
Catlady to super ze Mlody dal Ci odpoczac. Moze juz mu sie unormuje dzien.
A opowiedz jak wygladaly zajecia z tego oswajania wody...?Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Mój znowu katar, noc to była masakra. Budził się, momentalnie na rękach mi usypiał, a gdy odkładałam to pobudka. I tak na okrągło. Po odciągnięciu odkurzaczem zachciało mu się gadać i uśmiechać, aż w końcu zasnął. Ale leci mu non stop z tego noska....
Czy któraś z was kp i bierze leki na ciśnienie??
Najlepsze, że tam gdzie się przeprowadzamy, wprowadzają czerwoną strefę. Na szczęście mam swoje podworko, to sobie na dwór wyjdziemy, ale już znów trochę strach...mniejsze miasto, to już się kojarzy kto ma, z jakiego domu, z jakiej rodziny, z kim się spotyka... -
lipcowka86 wrote:My podajemy po jednym szczepieniu na raz. W punkcie szczepień trochę marudził ale się dostosowali.
Nam pediatra zalecił odstepy min 2 tygodniowe między kolejnymi szeczepieniami i 3 tygodnie po rotarix.
Ale my mamy narazie tylko rota zakończone. Pierwszą dawkę 6w1 mamy we wtorek.
U Nas taka paskudna pogoda że nawet nasz patent z nosidłem i parasolem nie wchodził w grę ☹️
A jak pierwsza dawkę 6w1 macie teraz to potem odstępy takie jak w pierwotnym kalendarzu czy inaczej?3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Lilka94 wrote:A jest tu wgl ktoś kto nie szczepi? Pytam z ciekawości
U nas pediatra najpierw odroczyła bo u pacjenta po szczepionce z konkretnej serii wystapil NOP a innej w hurtowaniach nie było. Teraz zaleca nam po pol roku. Ja jestem z tym ok bo za granica moje koleżanki tak standardowo maja ze po 6 miesiącu.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
mwm wrote:Ja póki co:) Tylko w szpitalu szczepilismy, ogólnie chce ale w późniejszych terminach i nie na wszystko.
Oo to widzisz to Ciebie podpytam - a kiedy zaczniecie? I jak porem ogarniacie te odstępy? Analogicznie to standardowego kalendarza?3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
lipcowka86 wrote:U Nas od początku syn miał problemy brzuszkowe, na USG wyszły pogrubione ścianki jelit które świadczą o stanie zapalnym...
Gdybyśmy poszli za radami pediatry z POZ to mały by się męczył "do wyrosniecia"...
Nasz pediatra jest neonatologiem, zastępcą ordynatora na oddziale dziecięcym w szpitalu i przyjmuje prywatnie, ale to chyba nie ma znaczenia...
Zawsze powtarza że widział już wiele różnych przypadków że woli dmuchać na zimne i mieć pewność że wszystko jest ok.
Ja też jestem tego zdania.
Ajka pobrania krwi z palca mały wogole nie zauważa już teraz więc to nic strasznego.
Paulina u Nas już też idą takie akrobacje🙈
Dopadł nas chyba regres... Trzeci dzień w tym tygodniu 2h przerwa w nocy w spaniu, do tego śpi bardzo niespokojnie. Ledwo dziś na oczy widzę ☹️
Boni niestety potwierdzają się moje wcześniejsze obserwacje że gdy jest deszczowo Antek jest masakrycznie marudny 😞
Co zalecił na te ścianki?3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
nick nieaktualnyMy od kilku dni masakra że snem w nocy i w dzień.
Ciągle trenuję. Złości się, wścieka. 🤦🏻♀️🤦🏻♀️ Ledwo dziś żyje. Już czuję, że wysiadam. 😑 Zapowiedziałam mężowi że dziś znikam na chwilę popołudniu bo inaczej kogoś udusze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2020, 11:18