MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Pięknie Karolla, a fizjo to z jakiej okazji teraz... Oli się chyba fajnie rozwija, chociaż w sumie zawsze ktoś obluka i pochwali...
Szatanka jak się tak martwisz to idź do jakiegoś vojtowca... Oni to się każdej pierdułki czepiają... więc będziesz mieć czarno na białym jak się dziecię ma...
Mi już 2 rehabilitantów od bobathów mówi że z dzieckiem git, a od Vojty, że trochę miednica się źle ustawia i chcą kontynuować ćwiczenia w mniejszym natężeniu aż siądzie.
Ostatecznie ja ćwiczę z nią dalej, zwłaszcza że jakoś lepiej teraz to znosi. Poplakuje przez te 30sekund ćwiczenia i potem znów uśmiech od ucha do ucha.
Nie chodzi mi żebyś coś takiego zaczęła robić, tylko jak jakiś vojtowiec powie że ok. To jest ok i się nie martw...2020
2023 -
nick nieaktualnyU nas noc tragedia 😑 znowu. Milion razy stękała, jęczała. Co chwilę pozycja jakby czworacza, albo na brzuchu. I tak całą noc.
Ledwo ją wczoraj wsadziłam do leżaka. 5s dosłownie. Nie zdążyłam zapiąć Jeszcze pasów.
A ta w leżaku na brzuch się obróciła.🤦🏻♀️
I jak na dobrą mamę przystało to zanim dziecko obróciłam to zrobiłam zdjęcie. 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2020, 09:15
PattisonBM, lipcowka86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyszatanka wrote:No dobra, to pochwal się, w której podszczecińśkiej wsi dokładnie mieszkasz, bo może niedługo będziemy sąsiadkami
Ja powiem Ci, że byłam w little gym na zajęciach próbnych i o ile same zajęcia bardzo mi się podobały, a młodej chyba jeszcze bardziej (trzeba przyznać, że towarzyska z niej bestia, bo zawsze zachowuje się jak aniołek i jest mega urocza), tak ich reżim sanitarny pozostawia wiele do życzenia. Co prawda na zajęciach byłam tylko ja i jeszcze jedna mama z dzieckiem, a cała grupa ma ponoć tylko 4 dzieci, to niestety jak wyszłyśmy, to wbiłyśmy się w cały tłum dzieci i rodziców takich właśnie 2-3 latków, o których piszesz, czekających na swoje zajęcia. Tam musiałyśmy się ubierać, pakować do fotelika itp. No dziękuję. Mówiłam im, że to mnie powstrzymuje, to powiedzieli, że mieli kontrolę sanepidu i ten ponoć stwierdził, że przy takiej formie zajęć ryzyko zakażenia jest minimalne. No nie wiem, nie sądzę.
Może to skok u Was. Bo u mnie właśnie podczas skoków dziewczyny obie cofają się jakby w rozwoju i zero współpracy. 😑
Ooo widzisz, tak myślałam że zero zasad w tym little gym. A się zastanawiałam ostatnio czy młodszej nie zapisać. Ale jak mówisz że ona ma styczność z grupą mojej starszej w tym jakby korytarzu to lipa. Bo tam jednak mało miejsca jest. Niby można tam przy stolikach się skryć. Ale te przedszkolaki to pewnie wszędzie biegają.
Ja o tym nie wiedziałam, bo z racji tego że zajęcia panter wybrałam w niedzielę, to inny grafik. I po nas są już takie duże dzieci. I jakoś widzę się z nimi gdy już z Hania wychodzimy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2020, 09:24
-
PLPaulina wrote:U nas noc tragedia 😑 znowu. Milion razy stękała, jęczała. Co chwilę pozycja jakby czworacza, albo na brzuchu. I tak całą noc.
Ledwo ją wczoraj wsadziłam do leżaka. 5s dosłownie. Nie zdążyłam zapiąć Jeszcze pasów.
A ta w leżaku na brzuch się obróciła.🤦🏻♀️
I jak na dobrą mamę przystało to zanim dziecko obróciłam to zrobiłam zdjęcie. 🤣
Mi to nawet na kolanach idzie na brzuch... ostatnio nawet zmieniałam pieluchę na brzuchu bo inaczej się nie dało... A do tego ma teraz ttakie tempo przy piwotach, że ubranie tego dziecka graniczy z cudem...
Już oczami wyobraźni widzę siebie jak gonię młoda po całym mieszkaniu z pieluchą.
2020
2023 -
PLPaulina wrote:Dołuje 😉
Może to skok u Was. Bo u mnie właśnie podczas skoków dziewczyny obie cofają się jakby w rozwoju i zero współpracy. 😑
Ooo widzisz, tak myślałam że zero zasad w tym little gym. A się zastanawiałam ostatnio czy młodszej nie zapisać. Ale jak mówisz że ona ma styczność z grupą mojej starszej w tym jakby korytarzu to lipa. Bo tam jednak mało miejsca jest. Niby można tam przy stolikach się skryć. Ale te przedszkolaki to pewnie wszędzie biegają.
Ja o tym nie wiedziałam, bo z racji tego że zajęcia panter wybrałam w niedzielę, to inny grafik. I po nas są już takie duże dzieci. I jakoś widzę się z nimi gdy już z Hania wychodzimy.
Też może być...bo ja zawsze zanim młoda zaczęła coś nowego robić miałam atak paniki, że z nią coś jednak nie tak...a w przeciwieństwie do Szatanki ja mam jednak powody do lęku.
2020
2023 -
A w ogóle wczoraj mi się Weronika pierwszy raz zaczęła śmiać długo i donośnie... Bardzo zabawne było jak mama trzymając ją na kolanach piła wodę z wielkiej butli i się strasznie zakrztusiła... No cóż poczucie humoru ma po tacie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2020, 09:28
PLPaulina, Lilka94, lilly. lubią tę wiadomość
2020
2023 -
nick nieaktualnyAjka wrote:Mi to nawet na kolanach idzie na brzuch... ostatnio nawet zmieniałam pieluchę na brzuchu bo inaczej się nie dało... A do tego ma teraz ttakie tempo przy piwotach, że ubranie tego dziecka graniczy z cudem...
Już oczami wyobraźni widzę siebie jak gonię młoda po całym mieszkaniu z pieluchą. -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 16:23
-
nick nieaktualny
-
Ajka bo barki ma spięte i chowa trochę szyje i chce wiedzieć co z nim ćwiczyć. No i ogólnie fajnie jakby ktoś ocenił bo ja z nim nie chodzę po żadnych specjalistach. Co do pieluch to też już takie wierzganie jest i przewroty, że się wkurzam
widziałam od rozmiaru 3 te wkładane pampersy i zastanawiałam się kiedy się je używa bo trochę kusiły.
Paulina dobra pozycja na bujaczku 🤦🏼♀️😅 -
Andzia86 wrote:My wczoraj byliśmy na pierwszej imprezie bez dzieci 😁 co za dziwne uczucie 😉
My nie mamy z kim zostawić więc prędko nie grozi ale mogę sobie wyobrazić, że dziwnie. Ja bym pomimo mojego luzackiego podejścia myślała tylko o Olim
Ostatnio poszłam na jogę dla kręgosłupa zapisałam się w końcu bo w domu ćwiczenia to inna bajka, a i zawsze to czas dla siebie i na koniec było wyciszenie zgaszone światła, a ja w głowie co „If you’re happy and you know it klap your hands...” 😂Lilka94, Drzemka, lilly., lipcowka86 lubią tę wiadomość
-
Lilka94 wrote:Moja koleżanka i jej narzeczony mieli koronę i ona tylko straciła węch a on nic, zero objawów, nic mu nie było. Do tego mieliśmy z nimi kontakt z tydzień przed pozytywnym testem gdy byłam w ciąży ale nam tez nic nie bylo wiec nie testowaliśmy. Ja ogólnie coraz bardziej się utwierdzam w przekonaniu ze to wszystko naciągane.
Anka na Twoim miejscu nie przejmowałabym się za mocno na zapaswiem ze maleństwo najważniejsze ale będzie dobrze.
Dzięki, trochę mnie pocieszyłaś 😘 -
nick nieaktualnySzatanka, na FB little gym że względu na wprowadzenie od dziś żółtej strefy w Szczecinie - ponoć wprowadza i u siebie obostrzenia z reżimem. Ciekawe jak to w praktyce. ☺️☺️
My teraz w niedzielę nie idziemy. Bo starsza we wtorek szczepienie a przy tych piątkach to łapie infekcje za infekcją. 😑😑
Więc się nie dowiem jak to będzie naprawdę z tymi ich nowymi zasadami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2020, 11:18
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 16:23
Karolllla lubi tę wiadomość
-
PLPaulina wrote:Dołuje 😉
No widzisz, to będziemy sąsiadkami, tak czułam. Tzn. najpierw sądziłam, że w mieszkasz w jakiejś Dobrej czy Wolczkowie, ale jak napisałaś o Przecławiu, to już zaczęłam coś podejrzewać. A Ty "górne" czy "dolne" Dołuje? Bo my budujemy się w "dolnych". Skoro latasz po wertepach, to obstawiam gdzieś okolice ul. Bociana.
Mam nadzieję, że macie rację z tym skokiem, ale jak patrzę, co Wasze, niektóre młodsze dzieci wyprawiają, to poważnie zaniepokojona jestem... W pon. będę coś działać działać.
Ło, impreza bez dzieci... abstrakcja jakaś
Karolla, dobre z tą jogą.Ja miałam chwilowy zryw, że się zapiszę na aerial dance, akurat zajęcia są wieczorami, ale ten koronawirus mnie do wszystkiego zniechęca, bo ludzie jednak mocno mają w poważaniu wszelkie zasady.
A ja tak już od kilku tygodni mam napisać, że już rok się znamy i trzeba by zorganizować jakąś forumową bibę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2020, 14:56
-
Ooo Szatanka i Paulina fajnie, będziecie mogły się na jakaś kawkę umówić czy coś
Mąż się ostatnio śmiał ze my na tym forum tak fajnie sobie gadamy i fajnie by było się kiedyś spotkać no ale teraz korona i mnie w pl nie ma wiec można zapomnieć. A poza tym forum ma jednak taki swój „urok”
Moja dzisiaj skończyła 4 miesiące i powiem wam ze coraz fajniejsza się zaczyna robić, taka zadowolona i towarzyska. Myślałam ze ten czas nigdy nie nadejdzie bo jak sobie przypomnę początki to masakra... 🤦🏼♀️
A jeszcze miałam was zapytać o kosmetyki. Smarujecie balsamami/oliwkami swoje dzieci? Macie coś fajnego do polecenia? I czy do główki używacie jakiegoś szamponu czy po prostu myjecie woda która jest w wanience?22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc