MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja do kąpania używam Oilatum -emulsja do kąpieli, szampon HiPP sensitive i oliwka HiPP sensitive. Trochę poczytałam o składnikach i te wydawały mi się najlepsze, najdelikatniejsze dla skóry. Też nie kąpię codziennie.
Lilka94 lubi tę wiadomość
Ola, 14.05.2020r -
Karolllla wrote:To dziwne w sumie, że ma suchą, może proszek/płyn nie leży?
Ma sucha tylko w niektórych miejscach, zwłaszcza w zgięciach. Nie wiem czy to może być jakieś AZS? Chyba będę musiała zapytać na następnym szczepieniu.22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Lilka94 wrote:Ma sucha tylko w niektórych miejscach, zwłaszcza w zgięciach. Nie wiem czy to może być jakieś AZS? Chyba będę musiała zapytać na następnym szczepieniu.
No, my od sierpnia walczyliśmy z przesuszoną skórą i pomógł dopiero krem dermedic baby linum za 10 zl. Parę posmarowań i zeszło.
Ja kąpię codziennie bo rutyna, a poza tym mała jest zawsze brudna, bo memla cały dzień ręce i dużo śliny leci. Do mycia używam oliwki babydream z rossmana, a do mycia głowy co 2-3 dni szampono-zel do ciala z alterry. Czasami robię też masaż z użyciem balsamu babydream, ale to już chyba za dużo, więc staram sie rzadko.
Paula, no to faktycznie będziemy się musiały gdzieś w końcu spotkać
-
No ja biorę z Weroniką prysznic co kilka dni... a co dzień ma mytą pupę i tyle...Używam żelu 2w1 Nivea baby... I nie mamy żadnych problemów ze skórą.
A oliwki HiPP najczęściej używam sama...chociaż jak raz na ruski rok Weronika się kompie w wannie to dodaje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2020, 20:36
2020
2023 -
My kąpiemy małego co drugi dzień. Czasami oprócz płynu do kąpieli dodaję oliwki. Do mycia główki nie używam żadnego szamponu, zwłaszcza że walczymy z ciemieniuchą. Już prawie wyleczona, stosuję specjalny żel. Na suchą skórę polecam krem, o którym wspominała Szatanka - baby dermedic linum. Jest naprawdę świetny na różne problemy skórne. Ja mam dwa opakowania, stosuję do pupy i do twarzy 🙃.
-
A moze to twarda woda nie azs...nasza mi baaardzo wysusza i Lili tez. Smarujemy oliwka ochronna nivea.
My tez ciut ciemieniucha...mocno myje hippem glowe i oliwka biore glowe i czapa potem czesze.Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
A u nas ciemieniucha dała się załatwic jednorazowo linomagiem...na czole i osobno na skórze głowę...tylko z tą na głowie mi się nie chciało walczyć i dopiero z 3-4 tygodnie temu się ją zajełam...likomag na głowę w dużej ilości...czapka żeby nie brudzić wszystkiego po 20-30 min wyczesać i kąpiel...oliwska a potem szampon...i nie ma ani śladu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2020, 10:57
2020
2023 -
Lilka94 wrote:Ajka ale zwykły linomag czy jakiś specjalny na ciemieniuche?
Zwykły, najzwyklejszy... gruba warstwa i zostawić... po jakims czasie cała łuszczaca się twarda skóra się odkleja i jak wyczeszesz i umyjesz to schodzi cały syfLilka94, PattisonBM lubią tę wiadomość
2020
2023 -
Ajka wrote:Zwykły, najzwyklejszy... gruba warstwa i zostawić... po jakims czasie cała łuszczaca się twarda skóra się odkleja i jak wyczeszesz i umyjesz to schodzi cały syf
Potwierdzam. Tylko u nas jest tak ze raz nsma jakis czas sie pojawialo,nigdy nie bylo duzych twardych platow. Nawet moglam palcem zdjac to z główki,wiec u nas nawet czasem samo mycie glowy dawalo rade.Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Mimi1987 wrote:Oj lilly moja Ty bratnia duszo.
U mnie przez ostatnie 4 dni była jedną wielką masakra. Leon tak się darł 🥺🙈🙈🙈aż dziw że żaden z sąsiadów policji nie wezwał. Bez kitu ja jestem tak wypruta przez to psychicznie i fizycznie. A wiadomo do tego darcia doszła kłótnia z mężem i pozamiatane 🤷♀️
Czułam się jak w jakimś potrszasku.
Kur... kobiety to są jakieś ze stali.
Ja zamykałam się w wc i ryczałam. Teksty typu szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko u mnie się w tym czasie nie sprawdziło. Jak miałam być szczęśliwa jak On się darł non stop.
Wkoncu zapakowałam Go do wózka i pojechałam do neurologa bo miałam akurat wizytę kontrolną o te bezdechy. Pan dr oznajmił że ma klasyczny skok rozwojowy. Podobno ten jest bardzo silny bo dzieciak już więcej kuma. Mi przepisał meliskę i relanium na czarną godzinę 🤣🤣🤣
🙏🏻❤️
Dobrze ze lekarz zadbał tez o Ciebie.
Jak u Ciebie po weekendzie? U mnie lepiej
Nagotowalam na cały tydzień, mąż był i nosił małego.
Plus nie mógł spać mały się tak wiercił i pierwszy raz tak szczerze rano mi powiedział ze on nie wiem jak ja daje radę bo on po jednej nocy jest wykończony. Jakoś tak lżej mi się zrobiłoPattisonBM, Ajka lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Karolllla wrote:Ja nie używam żadnych kosmetyków dla takiego malucha, nie kapie go też codziennie.
Ja identycznie3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
U nas tez jeszcze troszkę na główce zostało ciemieniuchy ale nic z tym nie robię za bardzo. A w zgięciach u niektórych tak podobno się objawia alergia na bmk ale to tylko powtarzam za forum, sama nie szukałam info3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
lilly. wrote:🙏🏻❤️
Dobrze ze lekarz zadbał tez o Ciebie.
Jak u Ciebie po weekendzie? U mnie lepiej
Nagotowalam na cały tydzień, mąż był i nosił małego.
Plus nie mógł spać mały się tak wiercił i pierwszy raz tak szczerze rano mi powiedział ze on nie wiem jak ja daje radę bo on po jednej nocy jest wykończony. Jakoś tak lżej mi się zrobiło
Dziękuję, że pytasz 💗
Młody lepiej już tak nie krzyczy ale przez te dni jak dał tak czadu gdzie był na moich rękach 24 na 24 mój kręgosłup odezwał się 🤦♀️ matko jedyna ledwo chodzę 😪😪😪
A u Ciebie super że maz doświadczył tego co Ty masz na codzień 🤷♀️ bez kitu faceci myślą że my chyba tylko leżymy i pachniemy z tymi dziećmililly. lubi tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Lilly to Twój mały aż tak wymagający ze nie masz czasu w tygodniu gotować? Łącze się w bólu ❤️
To mnie wystraszyłas tą alergią... musze poszperać i dopytać lekarza na następnej wizycie ale oby to nie było to.
22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
My z ciemieniuchą też jeszcze walczymy, ale już takie resztki zostały, po dzisiejszej kąpieli już chyba mamy czyściutko, muszę jutro dokładnie główkę obejrzeć. Smarowałam olejem z migdałów, zostawiałam na 30 minut i później szczotkowanie.
Pewnie już dawno byśmy się tego pozbyli ale tak jak u Ajki - trochę zaniedbałam tę ciemieniuchę i nie szczotkowałam przed każdą kąpielą tylko jak mi się przypomniało.
Laski, muszę się pochwalić - dziś na zajęciach młody pierwszy raz zanurkował 🙈 i nie zapłakał przy tym, ale chyba był w lekkim szokua ja w jeszcze większym.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2020, 23:29
Karolllla, Lilka94, lilly., PattisonBM lubią tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
My dziś wróciliśmy od rodziny M. z Poznania i w sumie spoko było, zacieszał już nie przeżywał tak ilości twarzy ale dwie noce spał tylko na mnie więc jak o 20 szlam z nim do pokoju to już nie mogłam wyjść. W domu dziś o 20 położony po 10 minutach odłożyłam do dostawki i śpi do teraz. Niesamowite co dom to dom jednak. Ale spróbował u babci poznańskiej pyry i mega mu smakowała, dużo bardziej niż marchewka także póki co ziemniak wygrał 😏
Mimi1987 no tak my przecież wypoczywamy na urlopielilly., Ajka lubią tę wiadomość