X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Catlady Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    To nas ta ciemieniucha ominęła nie miał nic.

Catlady super! My za tydzień pierwsze zajęcia na basenie bo dziś nie zdążyliśmy wrócić tak wcześnie. W ogóle dołączamy do grupy, która już miała 4 lekcje więc nie mam pojęcia jak to będzie.
    To daj znać po zajęciach co robiliście, jestem ciekawa. U nas dzisiaj były właśnie 4 zajęcia. Do tej pory mąż wchodził z młodym do wody, za tydzień chyba ja spróbuję - w trakcie zajęć Tadziu trochę się denerwuje, i instruktor zasugerował zebyśmy się zamienili, może u mamy lepiej mu będzie. A dziś akurat kostiumu nie zabrałam.

Baby H. <3
    202205061770.png

Baby T. <3
    202005301770.png

🙋🏻‍♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
    💁🏻‍♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników

07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
    12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
    05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
    14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
    11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
    7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
    27dpt - mamy ❤️

11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
    5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
    28dpt - mamy ❤️
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 03:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catlady super sprawa z tymi zajęciami :)
    Mojej pewnie by się nie spodobało bo ona panikuje nawet jak jest za dużo wody w wanience 😆

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka94 wrote:
    Lilly to Twój mały aż tak wymagający ze nie masz czasu w tygodniu gotować? Łącze się w bólu ❤️
    To mnie wystraszyłas tą alergią... musze poszperać i dopytać lekarza na następnej wizycie ale oby to nie było to.

Wyglada to tak ze przy nim absolutnie nie zrobię nic nawet podgrzać czy zjeść czasem ciężko. Miałam pudełka co jakiś czas ale w tym tygodniu nie mam akurat. Ja nawet dzień wcześniej wszystko mam uszykowane bo on się tak niecierpliwi czy na macie czy w bujaczku.

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2020, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plus taki że z alergii na bmk się wyrasta. 👍Ja tak miałam. Chociaż azs zostało ze mną.

Za to moja starsza jako niemowlak brak alergii, cycoholik, ja brak diet, ona zero problemów brzuszkowych - i na 1.5 roku wyszła nam w testach alergia na mleko 😑

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2020, 08:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2020, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Wyglada to tak ze przy nim absolutnie nie zrobię nic nawet podgrzać czy zjeść czasem ciężko. Miałam pudełka co jakiś czas ale w tym tygodniu nie mam akurat. Ja nawet dzień wcześniej wszystko mam uszykowane bo on się tak niecierpliwi czy na macie czy w bujaczku.
    Moja się taka zrobiła, tragedia. 😑😑 Wiecznie buczy. Nic się nie chce sama zająć sobą..

A takie w niej nadzieję pokładałam. A ona robi się jak siostra. 😱

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2020, 09:32

Ajka lubi tę wiadomość

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:

Lilly czyli nadal bez zmian w tej materii? 😔 Dobrze, że M. chociaż coś zrozumiał w końcu.

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja w weekend odwiedziła dziadków... jak ich ostatnio widziała to usmiech od ucha do ucha, a teraz podkówka i za co chwile prawie płacz... i do mamy... tak samo jak mi wczoraj jakas pani z usmiechem spojrzała do wózka... i to nawet nie z bliska, tyle ze zlapala z małą kontakt wzrokwy i płacz... no jeszcze w zeszły weekend tak nie było...

2020 :)
    2023 :)
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Moja się taka zrobiła, tragedia. 😑😑 Wiecznie buczy. Nic się nie chce sama zająć sobą..

A takie w niej nadzieję pokładałam. A ona robi się jak siostra. 😱

Polubilam, bo to "pokładanie nadzieiei" mnie okropnie rozbawiło, ale moje dziecko tez im starsze tym bardziej kłopotliwe... owszem poleży na macie,ale mama musi cały czas zabawiać

PLPaulina lubi tę wiadomość

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Polubilam, bo to "pokładanie nadzieiei" mnie okropnie rozbawiło, ale moje dziecko tez im starsze tym bardziej kłopotliwe... owszem poleży na macie,ale mama musi cały czas zabawiać

To u nas minął ten etap sam siedzi tylko się wkurza bo bardzo chce się przemieścić do przodu, a sunie do tylu i wokół własnej osi i się biedny oddala od zabawki ehhehe

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    To u nas minął ten etap sam siedzi tylko się wkurza bo bardzo chce się przemieścić do przodu, a sunie do tylu i wokół własnej osi i się biedny oddala od zabawki ehhehe

Weronika robi to samo do zabawki 5 cm za daleko więc próbuje się przemiescic do przodu i zamiast tego idzie do tyłu i jest dalej i zaraz ryk (widać moja łatwiej się złości)... I tak co chwila, bo jak przyblize jej zabawkę to za chwilę gdzies ją sama rzuci, kiedys jak machała rączkami w strone wiszących zabawek to nawet na 40 min mozna ja było samą zostawić...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja to też właśnie nerwus..
    I ciągle coś ją wyprowadza z równowagi.
    Chce więcej niż może. 😅 A zawzięta strasznie.
    Po mężu jak nic. 😅

lipcowka86 lubi tę wiadomość

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Weronika robi to samo do zabawki 5 cm za daleko więc próbuje się przemiescic do przodu i zamiast tego idzie do tyłu i jest dalej i zaraz ryk (widać moja łatwiej się złości)... I tak co chwila, bo jak przyblize jej zabawkę to za chwilę gdzies ją sama rzuci, kiedys jak machała rączkami w strone wiszących zabawek to nawet na 40 min mozna ja było samą zostawić...

No to on na wiszące się wkurza bo ciągnie a one nie chcą zejść 😅 Ale już te pałąki coraz mniej mu kładę bo wpada na nie przy tym przemieszczaniu i tez padaka wtedy ale ogólnie o dziwo nie nudzi się teraz jakoś szybko, gada do lusterka i zwierzątek :)

Ajka lubi tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Anka12 Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Was trochę podczytywałam Dziewczyny (mam nadzieję że nie macie nic przeciwko;))) i też zdecydowałam się na wizytę u fizjo. Zadzwoniłam dzisiaj i wizyta dzisiaj (akurat ktoś zrezygnował). No zobaczymy. Generalnie zauważyłam u Jasia lekko płaską główkę z tyłu, chyba za mało kładę na brzuch. W ogóle na początku się mega wkurzał, teraz już nawet lubi, ale niestety mu się ulewa i muszę odczekać min. godzinę, półtora po jedzeniu zanim dam go na brzuch, gorzej jak wtedy śpi, to wszystko się wydłuża... Sam czasami łapie fazę i podnosi nogi do góry plus przekręca się na boki, ale na brzuch i z brzucha na plecki to się obrócił chyba tylko z 2 razy. Za to dużo wierzga nogami, czasami się zastanawiam gdzie on tak pedałuje 😅. A i jeszcze jedno. Czy Wasze dzieci też się tak ślinią leżąc na brzuszku? U nas jest tragedia, ślini się nawet w foteliku, na rękach w pozycji pionowej czy w bujaczku, ale nie tak jak na brzuchu, wiadomo. To tyle z niepokojących mnie rzeczy, zobaczymy co powie dzisiaj fizjo?

• Frufru Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też teraz od kilku dni sam nie "wysiedzi" trzeba się z nim bawić, albo chociaż siedzieć w zasięgu ręki. Co chwilę beksa i się nauczył tak irytująco piszczeć. Aaaa! Do tego katar, częste odciąganie i zaraz ryk, bo wiadomo, mama krzywdę robi.

W pn za tydz się wyprowadzam a jeszcze nie jestem spakowana... 😅😅😅

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    No to on na wiszące się wkurza bo ciągnie a one nie chcą zejść 😅 Ale już te pałąki coraz mniej mu kładę bo wpada na nie przy tym przemieszczaniu i tez padaka wtedy ale ogólnie o dziwo nie nudzi się teraz jakoś szybko, gada do lusterka i zwierzątek :)

Ja juz ta mate edukacyjna schowałam, bo Weronika tam wszystko rozwalała, przy tych swoich akrobacjach... ale miło powspominac czasy gdzie mozna było nawet cos w domu zrobic... nie chce myslec co to bedzie jak zacznie raczkowac

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Ja juz ta mate edukacyjna schowałam, bo Weronika tam wszystko rozwalała, przy tych swoich akrobacjach... ale miło powspominac czasy gdzie mozna było nawet cos w domu zrobic... nie chce myslec co to bedzie jak zacznie raczkowac

U nas hitem na zajęcie się sobą czyli zabawkami okazał się ten kojec. Idzie tam po drzemce i ja ogarniam życie jedzenie siebie, a potem schodzi już na podłogę i ćwiczymy.

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    Mój też teraz od kilku dni sam nie "wysiedzi" trzeba się z nim bawić, albo chociaż siedzieć w zasięgu ręki. Co chwilę beksa i się nauczył tak irytująco piszczeć. Aaaa! Do tego katar, częste odciąganie i zaraz ryk, bo wiadomo, mama krzywdę robi.

W pn za tydz się wyprowadzam a jeszcze nie jestem spakowana... 😅😅😅

Taaa Oli też jak piśnie albo wrzasnie i się nakręci to łeb odpada 🙃

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly współczuje Ci, myślałam ze ja mam przechlapane z moim placzkiem ale ona to posiedzi czasem w leżaczku albo poleży na macie sama. Chociaż już coraz częściej potrzebuje mojego towarzystwa. A i jeszcze z wózka w domu korzystamy jak mam coś do zrobienia w kuchni, bo nie chce żeby za długo była w leżaczku.

Moja dopiero co zaczęła się obracać na brzuszek a już leżąc na brzuszku kolanka i dupka do góry i próbuje się odpychać :)

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2020, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie musiało minąć kilka dni zanim się dogadałam z córcią.☺️
    Nie wiedziałam czemu tam się złości.
    Okazało się, że ona chciała bym ją przewracała cały czas z brzucha na plecy. Bo ona chcę ciągle trening (plecy->brzuch) - milion razy w ciągu dnia..
    Taaa i pozycję czworaczą też próbuje. 🤦🏻‍♀️ Boże gdzie jej się spieszy 🤔 chyba tylko po to żeby siostrze się odpłacić za dokuczanie. ☺️

• Catlady Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, jak tak czytam że Wasze maluchy się już przewracają z pleców na brzuszek to się zaczynam martwić, bo mój jeszcze się nie garnie :(

Baby H. <3
    202205061770.png

Baby T. <3
    202005301770.png

🙋🏻‍♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
    💁🏻‍♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników

07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
    12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
    05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
    14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
    11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
    7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
    27dpt - mamy ❤️

11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
    5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
    28dpt - mamy ❤️
‹‹ 1152 1153 1154 1155 1156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ