MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnylilly. wrote:Dziękuje. Boże jakie to smutne
U nas tez pewnie sporo dałoby się w tym odnaleźć szczególnie ze M już któryś raz mówi ze w opiece nad małym najbardziej ja go stresuje i faktycznie patrzę co robią 🤦🏻♀️
Postaram się tez spojrzeć na jego stronę medalu 🙏🏻❤️Catlady lubi tę wiadomość
-
szatanka wrote:Dobra, już się nie odzywam.
Po prostu niby wszystko fajnie, a jednak w głębi duszy ciągle się martwię, skąd u nas to obniżone napięcie i czy na pewno wszystko jest w porządku, czy właśnie prawidłowo się rozwija. To pewnie przez to, że już raz w swoim życiu usłyszałam tę najgorszą diagnozę.
Zazdroszczę Wam tego rozszerzania diety i już sama nie mogę się doczekać.
Kupujecie otulacze do fotelików? Jeśli tak, to jakie?
Balon z helem super sprawa - u nas właśnie jeden kończy swój żywot. Ale zabawa była przednia, Lilka aż mało z siebie nie wyskakiwała z emocji jak jej go zbliżałam i potem puszczałyśmy go do góry. Lilly, a co zrobiłaś ze swoim? Wyrzuciłaś? Bo ja za swój z pompowaniem dałam 25 zł i starczyło na 2 tygodnie. Nie wiem, czy można sobie go dopompować, czy jak. 25 zł na 2 tygodnie to trochę dużo
U nas 5 miesiąc ciągnie i jeszcze zipie ledwo ale zipie 😂🙈3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
mwm wrote:U nas tez relacje trochę na pieńku, czasami to mi ręce opadają i jestem bardziej zmęczona jak mąż z nami jest.
Dziewczyny czy u Was pojawił się już lek separacyjny? U nas jest tragedia.. pare minut beze mnie i płacz, w nocy to samo.. i najlepsze ze krzyczy mama, jakoś mu się nieświadomie udało dopasowac😂
Polubiłam przez to „mama” 😍3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
nick nieaktualny
-
Oj mój też ciągle mamamam...
Tak z doskoku Was czytam, bo przeprowadzka w toku. Dałam młodemu sloiczek, ale tak na 2 razy wciągnął. Jak się już ogarnę, to powoli zacznę mu gotować, ale przeraża mnie ten bałagan. Najchętniej bym co chwilę mi wycierała buzię i ręce...Ajka lubi tę wiadomość
-
mwm wrote:Karola a często Ci się wybudza? Boze u na tez tak kiedyś było, cygańskie dziecko.. A teraz jęczy stęka ręce do mnie wyciąga. Niby to typowe dla piątego skoku rozwojowego.. jak nie skok, to regres, to zabki.. 😱
Często, przestałam to kontrolować bo robię to maksymalnie na śpiocha ale mam wrażenie, że co go odłożę i uda mi się wygodnie zasnąć to zaraz się wybudzam. No z 4-5 razy do tej 6-7 rano to spokojnie, a chodzę spać ok 23. Pocieszam się, że w dzień mam z nim rewelacje.
To młody nie ma tak, że do mnie rączki wyciąga, uspokaja się najbardziej u mnie ale jak ktoś kto go weźmie chodzi z nim i pokazuje mu coś fajnego to znika bez problemu. Co innego jak zmęczony czy głodny to wiadomo, że marudzi. W mieszkaniu też spokojnie mogę robić coś w innym pokoju, a on jest sam w kojcu czy na macie. -
Szatanka zapomniałam odpowiedzieć o czapce, jest ze sklepu Pompoms i dla dziewczynek są takie same jak dla chłopców
Uniwersalna jest, dziewczynce też bym taką ubrała fajnie by wyglądała
No i z tego sklepu jest 100 zł tańsza od tej co Lilly ma, sorry Lilli jestem mistrzem wyszukiwania dobrych cen hehehe
W ogóle o 13 idziemy na basen pierwszy raz, ja mam stresa 🙈 Bo wychodzi czasowo akurat w jego drzemkę...Ajka, lilly., szatanka lubią tę wiadomość
-
Widzę że u Was już gaworzenie... Weronika jeszcze nie...chociaż jak krzyczy...to jest takie nienienienienie...aż kiedyś mi sąsiad powiedział, że dzięko "nie" mówi i trzeba słuchać... Ubierałam ja wtedy na klatce schodowej.
Szatanka ja rozumiem skąd Ci się bierze strach... tylko uważam, że te przesłanki nie są racjonalne... Jak będą racjonalne to Ci napiszę... Puki co spróbuj cieszyć się że masz zdrowe dziecko... Ja akurat tym jednym cieszyć się nie mogę, ale cieszę się za to że mimo wszystko rozwija się pięknie... Chociaż wolałabym żeby była małym zdrowym leniuszkiem.
Ps jak się martwisz to pisz zawsze dobrze się wygadać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2020, 12:46
szatanka lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Ajka wrote:Widzę że u Was już gaworzenie... Weronika jeszcze nie...chociaż jak krzyczy...to jest takie nienienienienie...aż kiedyś mi sąsiad powiedział, że dzięko "nie" mówi i trzeba słuchać... Ubierałam ja wtedy na klatce schodowej.
Szatanka ja rozumiem skąd Ci się bierze strach... tylko uważam, że te przesłanki nie są racjonalne... Jak będą racjonalne to Ci napiszę... Puki co spróbuj cieszyć się że masz zdrowe dziecko... Ja akurat tym jednym cieszyć się nie mogę, ale cieszę się za to że mimo wszystko rozwija się pięknie... Chociaż wolałabym żeby była małym zdrowym leniuszkiem.
Ps jak się martwisz to pisz zawsze dobrze się wygadać.
U mnie tez nienienienie 😂3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
U Nas ręce w buzi non stop od jakiś 2 tygodni, nawet na noc smaruje mu dziąsła żeby spał spokojnie bo inaczej się wybudza często.
Ostatnio Antek odkrył "pierdzenie" ustami i teraz non stop pierdzi 🤣 nawet w trakcie jedzenia robi sobie przerwę, wkłada 2 palce do buzi i pierdzi 🤣🤣🤣 komicznie to wygląda.
Karolka a jak rozmiarowo ta czapka na Oliego? Jaki on ma teraz obwód głowy? -
Basen jest rewelacja! 💙 Młody poszedł bardzo zmęczony załamani byliśmy tarł oczy i marudził w szatni ale jak wjechał na basen to zabawa na całego! 40 min siedzieliśmy bo jeszcze po zajęciach chwilkę. Stałam na zewnątrz, a potem siedziałam w wodzie kawałek obok nich i sobie patrzyłam i grzałam tyłek. Dołączyliśmy do grupy, która miała już 4 zajęcia dziś nurkowali to tylko tego Oli nie robił, a tak reszta to samo. Od razu weszli do wody bez jakiegoś specjalnego moczenia stopek czy coś. A na koniec padł na przewijaku i go śpiącego do fotelika już wkładałam, taka dętka 🙈
Ajka Polonez
Lipcówka to jest czapka wełniana tak jak Lilly pisała dla dziecka od 0-2 lat dopasowuje się kształtem. Przychodzi taka wąziutka wkładasz ręce i możesz rozszerzyć sporo, także polecam 😊Andzia86, Catlady, Lilka94, Ajka, lilly., Anka12, lipcowka86 lubią tę wiadomość
-
Karola, super
my też dzisiaj po zajęciach, były nurki, Tadziu dzielny
Ile trwają u Was zajęcia? U nas 45minBaby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Ajka jeszcze zdazymy
Ja tez planuje z Lila na basen chodzic.
I troche boje sie tej pandemii...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
My na basen już chodzimy 2 miesiąc;) też chodzimy na polonez bo blisko . Ale kilka razy byliśmy w Legionowie na Piaskach. Fajny basen bo nowy. Leo to jest chyba pływak po bracie. My już nurkujemy.
Co do jedzonka.
Wczoraj wjechał ziemniaczek 2 łyżeczki hmm średnio go to danie podjarało🤪
Jutro będzie dynia z batatem zobaczymy co On na takie menu powie😉Karolllla lubi tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪