MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMimi najlepszego z okazji rocznicy. 😘 Oby do końca życia razem szczęśliwie 💖💖
My mieliśmy 6 rocznicę ślubu ostatnio. To chore dziewczyny plany zepsuły.🤦🏻♀️🤦🏻♀️ (Razem z rocznicą było 11.5 roku razem)
😱 straszne ile to już lat minęło.
Ja dzisiaj nie spałam bo moja mama wczoraj wieczorem trafiła do szpitala. Nic nie wiem.😑 Jakieś parametr trzustki nie dobreWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2020, 09:16
-
Karolllla wrote:Mimi gratuluje, my w styczniu będziemy mieć 9 rocznicę ale bez ślubu 😏 Nie wiem gdzie idziecie ale pewnie będzie pusto jak na moje urodziny. Także knajpa dla Was.
Paulina z mamą coś poważnego?
Dziękuję
Idziemy do restauracji na Puławskiej "stary dom"20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2020, 09:54
Karolllla, Andzia86, Catlady, PLPaulina, Ajka, Buena88, Anka12, PattisonBM, lilly. lubią tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
Mimi, wszystkiego najlepszego! 🎉
My w tym roku mieliśmy 5. rocznicę ślubu, a w styczniu Karola tak jak Wy, 9 lat razem
Leon słodziakjeny, my zaraz też 5 miesięcy, szok!
Karola, to krzesełko Muuvo mi się mega podoba! Super że jest obrotowe. Będziesz się na nie decydowac? Jeśli tak to zrobię z Tobą wywiad jak już przetestujeszwidzę że ma regulowany podnóżek, to super, zastanawiam się tylko jak ze stabilnością dziecka jak już się tam posadzi.
Paulina, mam nadzieję że z mamą to nic poważnego. Zdrowia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2020, 10:24
lilly. lubi tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Catlady tak my jesteśmy już zdecydowani, tylko kwestia kiedy zakup
Niby piszą, że przez szeroki rozstaw jest stabilne ale wiadomo, że tak napiszą. Wydaje mi się, że powinno być ok. Jak kupię dam znać oczywiście
Może podjedziemy je zobaczyć na żywo jeszcze przed zakupem.
Mimi1987 lubi tę wiadomość
-
Karolllla wrote:Catlady tak my jesteśmy już zdecydowani, tylko kwestia kiedy zakup
Niby piszą, że przez szeroki rozstaw jest stabilne ale wiadomo, że tak napiszą. Wydaje mi się, że powinno być ok. Jak kupię dam znać oczywiście
Może podjedziemy je zobaczyć na żywo jeszcze przed zakupem.
No daj znać ... też mi się Ono podoba tylko czy My możemy już ich w to krzesełko wsadzić jak nie siedzą ?20.10.2012 👰🤵💍
nick nieaktualny
-
„ Kiedy zorientowałabym się, że dziecko dobrze „trzyma ramę”
, posadziłabym je w foteliku do karmienia zwracając uwagę na to, aby nie miało w nim zbyt dużo miejsca na osuwanie się na boki.”
Więc to też indywidualna kwestia, jak słabo trzyma to lepiej na udach karmić.
„Dlaczego nie bałabym się posadzić na chwilę nie siadającego jeszcze samodzielnie dziecka?
– po pierwsze dlatego, że krótkotrwałe! obciążenie kręgosłupa nie spowoduje jego deformacji. Deformacje powstają przy obciążeniach długotrwałych.
– po drugie dlatego, że posadzenie malucha sprawia, że podnosi się jego aktywność
– po trzecie i najważniejsze dlatego, że dałabym swojemu dziecku mnóstwo okazji do trenowania w parterze, do fikania, zmian pozycji, trenowania podporów itp. 😉”
Poza tym Mimi między naszymi dziećmi jest miesiąc różnicy więc ja już za tym krzesełkiem patrzę ale miesiąc temu miałam to gdzieś . -
PLPaulina wrote:Wydaje mi się że to kwestia tego kiedy kto rozszerza dietę i od tych czynników gotowości dziecka.
Ja patrząc na swoją za nic w świecie bym jej nie posadziła w krzesełku. Ona to taki bobasek jeszcze. 😅
No właśnie tu raczej mowa o rozszerzaniu po 6 miesiącu, a wiadomo, że usiąść może nie wiem w 9 miesiącu dopiero to mimo wszystko do 9 miesiąca nie chce karmić na kolanach czy w beznadziejnym bujaczku -
nick nieaktualnyCiekawe czy moja przez miesiąc dorośnie do krzesełka 😅
Bo patrzę na nią. Ona się nie nadaje do jedzenia jeszcze.🤦🏻♀️🤦🏻♀️
...
Ale z czego ostatnio dumna jestem. To starsza zaczęła wołać że chce coś zjeść. To u nas sukces. Bo to niejadek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2020, 16:21
-
Paulina moja tez taki bobasek jeszcze i mysle ze niegotowa na stałe pokarmy. Za krzesełkiem powoli się rozglądam ale to bardziej żeby za miesiąc czy dwa wiedzieć które kupić.
Kama co do warg sromowych ja po prostu przecieram lekko chusteczka podczas zmiany pieluchy tam w środku no i oczywiście myje podczas kąpieli i to tyle, raczej nie zauważyłam żeby wargi się sklejały. W sumie musze się przyjrzeć przy następnej zmianie pieluchy 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2020, 13:58
22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Ech, u mnie też noc do kitu, jak tak sobie pisałyśmy, to się obudziła z płaczem. Ale w sumie nie ma się co dziwić, bo po kąpieli nic nie zjadła. No i było znowu bajlando do 1:30.
Paula, kciuki za mamę!
Moja też się nie nadaje do jedzenia na siedząco, aczkolwiek już coraz ładniej trzyma tę całą ramę, więc może za te kilka tygodni będzie już zupełnie inaczej.
Kama, u nas pielęgnacja podobnie jak u Lilki, tylko ja myję wacikami z wodą. A wargi też miałam wrażenie, że były sklejone na początku, z tym że kilku lekarzy to oglądało i nie widzieli nic złego, za to teraz od jakiegoś czasu widać już na połowie otworek, więc pewnie to z czasem się unormuje.
Mimi, miłej randki! Ale bobo z tego Leona, dwa razy grubszy od mojej prawie. Choć moja powoli zbliża się do 50. centyla, więc zaczyna nabierać tłuszczyku.
Karolina, a Ty śpisz z Olim pod pachą na zmianę - raz z jednej, raz z drugiej? Bo ja śpię głównie pod prawą pachą, gdyż boję się, że z lewej spadnie, i już mi prawa strona ciała wysiada. Bark mnie boli, ale najgorzej jest z nogą. Te bóle stóp poranne mam cały czas, ale prawa pięta boli mnie już od kilku dni na dotyk, a dzisiaj cała noga jest taka ciężka, czuję jakby rozpieranie i nie wiem o co cho i do jakiego lekarza z tym ewentualnie - ortopedy czy flebologa bardziej. -
Szatanka zmieniam w nocy bo bym oszalała chyba. W ciągu dnia zdarza mi się drzemka ok 2 h z nim na jednym boku to jest dramat. Ja mam tak łóżko, że mi nie spadnie z jednej strony dostawka z drugiej ściana i przerwa przy grzejniku zakryta rozłożoną poduchą ciążową.
-
Moze zamiana stron z mezami?
U nas dzis ladnie pochlonieta dynia dumna jestem z Mlodejjutro proba ponownie z marchewka.
Potem brokul albo ziemniaczek.Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰