MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
PattisonBM wrote:Moze zamiana stron z mezami?
U nas dzis ladnie pochlonieta dynia dumna jestem z Mlodejjutro proba ponownie z marchewka.
Potem brokul albo ziemniaczek.
A ja pochwaliłam mlodą za jedzenie zbyt pochopnie... szczerze mowiąc mam tego już dośc... jej zwyczajnie się nie da okiełznać, no musi sama wsadzac ta lyzeczkę do buzi, no musi, oczywiscie ponad polowa laduje wszedzie tylko nie w buzi...
Przestałam uzywac śliniaków bo sie nimi bawi... jemy na golasa w łazience (ja siedze z nią na kiblu) i potem od razu pod prysznic, ale naprawde kolejny dzien takiej zabawy i odechciewa mi sie rozszerzania diety2020
2023 -
Ja dziś pierwszy raz zjadłam obiad z synem, ja spaghetti on sam całą butle wtrynił trzymając 🤗 I dziś brokuł pierwszy raz, fuj jak mi nie smakował Oli też wykrzywiał się ale zjadł kilka łyżeczek.
Ajka no to rzeczywiście może się odechcieć jak w łazience się karmicie 😳 Młody trochę macha rączkami ale nie aż tak i nie cały czas. Może ciesz się, że taka samodzielna dziewczyna jest
W ogóle ja się beznadziejnie czujnie i dziś już węch mam gorszy, za kilka dni jak nie minie to zrobię test. -
Ja używałam prawdziwej suszarki - uważam bardzo głośnej przez pierwsze 3 miesiące wieczorami chwile. Przez pierwsze 3 miesiące chodził tez u nas oczyszczacz powietrza w nocy przypominający szum, raczej stonowany. Potem ograniczyłam. Teraz włączamy szum z apki jedynie jak jest kryzys czy dluga podróż autem i nic nie pomaga a oczyszczacz czasami na drzemki i tyle. Nie używam szumsia.
Mam nadzieje ze taka ilość mu nie zaszkodziła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2020, 20:17
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Mimi apropo luk..
Moja teściowa niby złota kobieta ALE mój M ma problemy z wyrażaniem negatywnych emocji czy to smutek czy lek czy złość - często jest taka niedojrzała reakcja i agresja. I ostatnio tak zauważyłam ze co jesteśmy tam i mały marudzi czy płacze to jest „nie płacz maluszku, nie wolno plakac, trzeba być radosnym”. Na początku wydawało się miłe ale potem mnie uderzyło! W jego domu negatywne emocje nie są akceptowane i nie były wiec on nie mógł ich wyrażać, nie nauczył się robić tego dojrzałe, tłumił je. I teraz to wywala czasami nagle w niekontrolowany sposób no bo inaczej nie umie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2020, 20:18
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Karolllla wrote:Mimi gratuluje, my w styczniu będziemy mieć 9 rocznicę ale bez ślubu 😏 Nie wiem gdzie idziecie ale pewnie będzie pusto jak na moje urodziny. Także knajpa dla Was.
Paulina z mamą coś poważnego?
My tez 9 rocznica związku w Grudniu 😍
Hmm a z tym węchem słabo bo to taki typowy objaw dośćdaj znać. Smak masz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2020, 20:19
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Aaa i mamy pierwszy ząbek ❤️
Z objawow marudzenie i stękanie i jedzenie w nocy częste ale ze nasz wymagający to innych zmian nie zauważyłam 😂
Stosuje z Waszego polecenia Camilie, ale tylko rano i wieczorem. I masuje palcami dziąsła bo po chwili przy gryzakach jest płacz.Karolllla, Andzia86, Catlady lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Lilly jeszcze mam smak
w ciąży jak wróciłam z Norwegii taka chora w lutym to 3 dni zero węchu i smaku i myślałam, że to wtedy przeszłam. Tak czy inaczej jeśli nie test na koronę to na pewno idę zrobić na przeciwciała. Nie daje mi to spokoju.
A ząbek super 🤗lilly. lubi tę wiadomość
-
Kurła, Karolina, to kiepsko. Tam u Was w Warszawie to jednak wirus szaleje. Ale jak wtedy straciłaś węch i smak, a pamiętam, że też kaszel mieliście ostry, to może jednak wtedy przeszłaś. Przeciwciała Ci jednak nie wyjdą już teraz, jeśli to było wtedy.
Paula, jak mama?
Ajka, a takiego fartuszko-śliniaka jak do BLW nie chcesz sobie sprawić? Wrzucam pierwszy lepszy: https://allegro.pl/oferta/ikea-kladdig-sliniak-z-rekawkami-fartuszek-rekawki-7133534066
Moja się od 19.00 już dwa razy wybudziła... Może też jej zęby idą?
Dziś właśnie powiedziałąm mężowi, że musimy zmieniać strony. Ja się boję, że mi mała wpadnie w dziurę między łóżko a dostawkę, choć wpycham tam poduszkę. No ale i tak bym źle spała. Dlatego wolę jak śpi między nami. W każdym razie pięta mnie tak boli, że bez lekarza się chyba nie obędzie...
Andzia, bo wczoraj nie zdążyłam odpowiedzieć, grubo z tymi Twoimi teściami. Jakby mi ktoś fajkę przy dziecku zapalił, to bym zagryzła. A sama kiedyś paliłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2020, 20:58
-
Pówiem,ze mnie tez tekst jak Lili placze "oj czemu plsczesz nie placz" odbieram negatywnie jakby karcenie,ze dziecko placze a nie proba dojscia przyczyny dlaczegi placze...moze jestem przewrazliwiona...
Ajka moja tez złapała za lyzke ze 2 czy 3 razy i wepchnela sobie do buzi...karmie ja na macie i jeszcze nie mialam brudnej podlogi,ale ubranka i sliniaczek mam upaciany...
U nas fartuszek do blw wzbudza zbyt duze zainteresowanie i nie jest zainteresowana jedzeniem...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Karolllla wrote:No zobaczymy jutro jak będzie
A Szatanka Ty masz przerwę między łóżkiem a dostawką? Ja mam dostawkę pasami zamocowaną więc jest przyklejona do łóżka. Młody się już tez raz wybudził od 20.00 🙄 więc już leżę z nim i tak mi łeb pęka.
Tak, bo nam nogi pod łóżko nie weszły więc dostawka stoi między łóżkiem a regałem i daleko nie odjedzie, ale przerwa jest. Może w sumie mogłabym ją jakoś przymocować tymi pasami na sztywno, ale przerwa by została. A ja nie chciałam tych pasów, bo chciałam nią łatwo wyjeżdżać. Teraz to już się pewnie nie opłaca kombinować, bo faktycznie zaraz trzeba będzie tradycyjne łóżeczko kombinować. A szkoda, bo dobrze mi z tą dostawką. Choć i tak już wyciąganie z niej dziecka jest trudne, bo waży. A pamiętacie do jakiej wagi jest ta dostawka? Chyba 9 kg, prawda? Moja to tyle może na roczek będzie miałaNo ale wzrostem zaraz wyrośnie.
Jak Ci łeb pęka, to faktycznie słabo to wygląda...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2020, 21:19
-
Aaa kumam. Mi też szkoda będzie dostawki wygodne to pomimo właśnie wyciągania, a tak trzeba będzie wstawać do łóżeczka 🙄
Noo zastanowię się nad tym testem jutro bo jednak M. łazi po ludziach, a jakby tfu się okazało, że korona to trochę przypał. Oli na szczęście wygląda na dobrą formę mam nadzieję, że on nic nie podłapie. -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 16:29
Karolllla, Mimi1987, Lilka94, Catlady, Ajka, PLPaulina, lilly. lubią tę wiadomość
-
A my już po kolacyjce. Było miło ale.sie skończyło. Ojoj poszlabym w miasto A.tu dupa blada 🤪
Szybko muszę robić jeszcze tort na jutro. Bo mój starszak jutro 7 urodziny❤
Karollla oby to nie była ta pierońska 👑
Generalnie jak masz już takie objawy to dzwoń jutro do internisty niech Ci wystawia skierowanie na badania. Wiem,że na milenijnej obok ratusz Białołęka robią.
Aaaa i jedź jabłka tak kazał jeden z posłów 🤪🤪🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2020, 22:08
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
szatanka wrote:Kurła, Karolina, to kiepsko. Tam u Was w Warszawie to jednak wirus szaleje. Ale jak wtedy straciłaś węch i smak, a pamiętam, że też kaszel mieliście ostry, to może jednak wtedy przeszłaś. Przeciwciała Ci jednak nie wyjdą już teraz, jeśli to było wtedy.
Paula, jak mama?
Ajka, a takiego fartuszko-śliniaka jak do BLW nie chcesz sobie sprawić? Wrzucam pierwszy lepszy: https://allegro.pl/oferta/ikea-kladdig-sliniak-z-rekawkami-fartuszek-rekawki-7133534066
Moja się od 19.00 już dwa razy wybudziła... Może też jej zęby idą?
Dziś właśnie powiedziałąm mężowi, że musimy zmieniać strony. Ja się boję, że mi mała wpadnie w dziurę między łóżko a dostawkę, choć wpycham tam poduszkę. No ale i tak bym źle spała. Dlatego wolę jak śpi między nami. W każdym razie pięta mnie tak boli, że bez lekarza się chyba nie obędzie...
Andzia, bo wczoraj nie zdążyłam odpowiedzieć, grubo z tymi Twoimi teściami. Jakby mi ktoś fajkę przy dziecku zapalił, to bym zagryzła. A sama kiedyś paliłam.
Jeszcze na nogi by się przydało... własnie myślałam żeby cos takiego kupić...
2020
2023 -
nick nieaktualny