MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJak facet będzie chciał Wam zrobic problemy to zrobi zawsze. Niezależnie od tego jak się zabezpieczycie. 😅
A jeśli jesteście takimi twardo stopajacymi po ziemi, to ile z Was ma rozdzielność majątkową? Mieszkanie poza wspólnym dobytkiem?
Czy dzieli się 50/50 urlopem macierzyńskim?
Ja rozumiem czerwoną lampkę, serio. Ale też nie popadajmy w paranoję.
Jeśli facet zostawi kobietę z dzieciakami to uwierzcie że jak się zepnie pośladki to góry można przenosić.☺️
A facet zostawi zawsze w najgorszym momencie.😑Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2020, 14:54
-
Dziewczyny suuukces....Lili przewrocila sie na brzuszek...to dopiero poczatki,ale bardzo sie ciesze!
Andzia86, Karolllla, Ajka, Lilka94, szatanka, PLPaulina, Catlady, Anka12, Buena88, lilly. lubią tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
PLPaulina wrote:Jak facet będzie chciał Wam zrobic problemy to zrobi zawsze. Niezależnie od tego jak się zabezpieczycie. 😅
A jeśli jesteście takimi twardo stopajacymi po ziemi, to ile z Was ma rozdzielność majątkową? Mieszkanie poza wspólnym dobytkiem?
Jeśli facet zostawi kobietę z dzieciakami to uwierzcie że jak się zepnie pośladki to góry można przenosić.☺️
A facet zostawi zawsze w najgorszym momencie.😑
Ja mam rozdzielczość bo mieszkamy w moim mieszkaniu.
Pochodzę z rodziny prawniczej więc nie było opcji żebym się sercem kierowała muszę mieć otwarty umysł 😊
Urlopem macierzyńskim się nie dzielę bo ja mam etat mój mąż swoją firmę więc się nie opłaca;)Andzia86 lubi tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
PLPaulina wrote:Jak facet będzie chciał Wam zrobic problemy to zrobi zawsze. Niezależnie od tego jak się zabezpieczycie. 😅
Rozdzielczość majątkowa teraz mam bo każde z nas ma swoje mieszkanie 😁 ja mam lepsze 😂😉
Urlopu też nie oddam bo tak jak Mimi mam etat a mąż firmę 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2020, 15:25
Mimi1987 lubi tę wiadomość
-
Ja też mam rozdzielność majątkową co prawda z całkiem innych powodów wpisywanie ale mam ba nawet konta w banku mamy osobne 🤣
Urlopu nie dzielimy bo M na działaności. -
Pattison moja tez udaje kaszel
wlasnie robi to jak jej się nie podoba zmiana pozycji albo coś i słychać ze to jest takie na sile
Mój M to jednak jest spoko, ja na cały dzień mogę mała z nim zostawić i nie musze się przejmować. Co prawda jak wracam do domu to mi biadoli ze ostro mu płakała i wgl ale nie ma problemu żeby z nią zostać na dłużej. On sam twierdzi ze musi z nią tez zostawać sam bo pozniej jak się tylko do mnie przyzwyczai może być problem.
A wgl dziewczyny czy zdarzyło się którejś z was żeby dziecko się przestraszyło taty? W sensie jak wraca z pracy po całym dniu? Ostatnio dwa razy mieliśmy taka sytuacje ze M wrócił z pracy i mała leżała i się bawiła ze mną, on podchodzi i gada do niej a ta podkówka i płacz... Zajęło jej dłuższa chwile żeby się ogarnąć i wkoncu do niego uśmiechnąć. Dziwne bo spędzają sporo czasu jak wróci z pracy, pracuje 8h, łącznie w domu nie ma go z 9-10.lilly. lubi tę wiadomość
22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
U mnie rozdzielnosci nie ma, bo budujemy teraz wspólny dom, ale każdy ma swoje konto w banku. I mimo ze zarabiamy podobnie, to ja jestem w lepszej sytuacji jak by co, bo on ma większą zdolność oszczędzania, więc de facto więcej w ten dom włoży
nad urlopem tacierzynskim serio się zastanawialiśmy, ale tak jak powyżej - wygraly względy finansowe.
No ale po co to zaraz jakieś intercyzy spisywać, Paulina? Nam chodzi tylko o to, żeby kobieta nie miała takiej rozkminy, że zostaje przy mężu, bo ze swojej pensji nie wyżywi siebie i dzieci, a z alimentami, to wiadomo jak jest. Ja chcę mieć możliwość w każdej chwili powiedzenia facetowi, żeby się cmoknął w dupę, bo nie będę znosić jego możnowładztwa. Albo gdyby mnie zdradził np. No ale mój mąż taki w ogóle nie jest, więc ogólnie nie przewiduję takiego scenariusza, choć jak już powiedziałam, poznamy tak naprawdę faceta, jak już jest naszym ex. A za swojego byłego dałabym sobie rękę uciąć, a on mnie chciał zostawić z niczym, nawet zabrać mi mój samochód, za który nie zapłacił ani złotówki. Tylko po to, żeby mnie zabolało.lipcowka86, Ajka, lilly. lubią tę wiadomość
-
Powiem wam ze nauczyłam się niedawno jednej rzeczy w życiu- nie oceniać innych. I to mówię tak szczerze bo długo miałam z tym problem... Często gadałam na kogoś ze ja to nie rozumiem jak można to czy tamto...
Teraz już wiem ze każdy ma inne życie, inne potrzeby i gowno osobom trzecim do tego jak on żyje nawet jeśli w naszych oczach sobie to życie rujnuje. I tak jest z tymi związkami i niezależnością. Znam kobiety które najzwyczajniej w świecie lubią odgrywać role niewolnicy... Albo z jednego toksycznego związku pakują się w kolejny... Wiec jak to inaczej nazwać, musza to lubić22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Lilka czasem to jest spowodowane wzorcami jakie sie mialo...np ze nie bede matka taka jak moja a w rezultacie robi sie tak samo jak robila mama, np podawanie ojcu jedzenia pod nos - to samo robisz jako zona mezowi...taka petla...
Szatanka zaraz Twoja tez bedzie sie obracac...
Daj jej czas...
Dzis w PNS bylo o chodzikach...ze szkodliwe ze zle ucza chodzenia ze nie naprzemiennie ect...w studiu byl tez pchacz...z pchaczem to samo? Ze zle wplywa na nauke chodzenia? Bo mialam w planach zakup...lilly. lubi tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Nie wiem czy któraś z Was jest na bierzaco ale przed chwilą TK orzekł że usunięcie ciąży z powodu wad letalnych jest niezgodne z Konstytucją co za tym idzie zmienia to kształt obecnej ustawy. Poprostu nie wierze w to co się stało i że będziemy żyć w kraju w którym to garstka fanatyków a nie rodzice decydują czy chcą takie dziecko na świecie 😭😭😭😭
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 16:31
-
lipcowka86 wrote:Nie wiem czy któraś z Was jest na bierzaco ale przed chwilą TK orzekł że usunięcie ciąży z powodu wad letalnych jest niezgodne z Konstytucją co za tym idzie zmienia to kształt obecnej ustawy. Poprostu nie wierze w to co się stało i że będziemy żyć w kraju w którym to garstka fanatyków a nie rodzice decydują czy chcą takie dziecko na świecie 😭😭😭😭Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 16:31
-
szatanka wrote:Super!!! Ja czekam na swoją, ale dalej się nie garnie
kasia_1988 lubi tę wiadomość
-
Powiem szczerze, ja juz mam takie myśli zeby wyjechac jak sie to wszystko skończy. Kocham swój kraj, ale nie mogę znieść tej władzy i rządu i tego ze obywatele ich wybrali. Sprzedali swoja i moja wolność za 500 zl...
Anka12, Andzia86 lubią tę wiadomość
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
lipcowka86 wrote:Nie wiem czy któraś z Was jest na bierzaco ale przed chwilą TK orzekł że usunięcie ciąży z powodu wad letalnych jest niezgodne z Konstytucją co za tym idzie zmienia to kształt obecnej ustawy. Poprostu nie wierze w to co się stało i że będziemy żyć w kraju w którym to garstka fanatyków a nie rodzice decydują czy chcą takie dziecko na świecie 😭😭😭😭
-
Karolllla wrote:U nas bez ślubu, chata moja, konta osobne, macierzyński z etatu tatuś na działaności, bardzo się kochamy 😉♥️
TK to jakaś pomyłka. Nie jestem za aborcja ot tak, ale kurna, kto z tych mądrych chciałby się zajmować mega chorym dzieckiem,dzien w dzień, noc w noc, bez pomocy fizycznej i finansowej. Kto wytrze łzy tej matce, kto ją pocieszy i wesprze. Nikt. -
nick nieaktualnyWiecie dziewczyny mi nie chodziło o ocenianie kogoś. Tylko małżeństwo bez rozdzielności majątkowej zabiera to uczucie niezależności. Tak po prostu.
I nie sądzę że decydując się na takie małżeństwo jestem niewolnicą. ☺️
Na co dzień zarabiam mniej od męża i też nie czuję się gorsza.
Ech to o tej aborcji to słyszałam. Przykre, że ktoś decyduję za kobietę. 😑