X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Drzemka Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, i ciekawe czy chcieliby urodzić dziecko które umrze w ciągu kilku godzin po porodzie... i nosić je przez 9 miesiecy. Tak jak ktos kto nie przeżył straty nie wie co to znaczy, tak ktos kto nie urodził chorego dziecka tez nigdy tego nie zrozumie jakie to poświęcenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2020, 18:27

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra chory kraj . 10 lat mieszkałam w USA na ch... Ja wracałam🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
    Współczuję kiedyś mojemu dziecku jak będzie ze swoją żoną, dziewczyną stał przed takim dylematem 🤷‍♀️
    Oby do ich dorosłości się coś zmieniło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2020, 18:40

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2020, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też liczę na to że do momentu dorosłości moich córek się to zmieni.

Mnie to już nie dotyczy.. ale im nie życzę by musiały mieć wybór. 😔

• PattisonBM Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie lubie obludy...

Ta co walczyla o pomoc dla matek dzieci niepelnosprawnych - weszla do sejmu roztyla sie ze latwiej przeskoczyc niz obejsc to juz wszystko jest ok..tak samo ta zonka tego co go zabili na WOSPie...tez wypowiada sie w Europie na tematy o ktorych pojecia nie ma...

Powiem,ze jak zabraliby to 500zl na pierwsze dziecko to od panstwa nic nie dostalam...nic sie nie nalezy,bo za duzo zarabiamy...a z drugiej strony zarabiamy za malo...

Nie jestem za aborcja na takie wydzi mi sie,ale przy uzasadnionych przypadkach tak owszem...
    Moze nazwiecie mnie glupia i nieczula,ale nie wyobrazam sobie zajmowania sie dzieckiem,ktore nigdy nie bedzie samodzielne...nie mamy az takich pensji a jak bysmy umarli kto by sie zajal dzieckiem doroslym?

Frufru lubi tę wiadomość

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Wiecie dziewczyny mi nie chodziło o ocenianie kogoś. Tylko małżeństwo bez rozdzielności majątkowej zabiera to uczucie niezależności. Tak po prostu.
    I nie sądzę że decydując się na takie małżeństwo jestem niewolnicą. ☺️
    Na co dzień zarabiam mniej od męża i też nie czuję się gorsza.

Paulina ja absolutnie nie miałam Ciebie ma myśli w moim poście, tez nie uważam ze jak kobieta mniej zarabia to jakaś niewolnica.
    Taki przykład- mam znajoma która od swojego chłopa uciekła bo ją bił, zabraniał jej się malować, wychodzić ze znajomymi i wgl. Pozniej obiecał jej ze się zmieni blabla i ona wróciła do niego oczywiście. Zaszła z nim w ciąże której nie chciała i teraz siedzi od kilku lat z dzieckiem w domu bo on uważa ze taka jest rola kobiety, nie pozwolił jej wrócić do pracy. Ona już szału w domu dostaje... on sobie jeździ z kumplami na wyjazdy, ona ciagle tylko w domu... wiec taka sytuacja delikatnie niewolnictwem podjeżdża ale tak jak mówię, jej wybór i widocznie jej to pasuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2020, 19:54

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też niestety znam wśród znajomych przykłady takich toksycznych relacji. To przykre. 😔

• szatanka Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, a czemu zaraz lepsza-gorsza? Ja nie mówię o wartościowaniu, tylko o zwykłym poczuciu bezpieczeństwa, jakie dają mi moje własne pieniądze. Jak widać choćby dziś, w tym kraju kobieta wciąż ma niższy status niż mężczyzna i jest do gnębienia. Niższe pensje dla kobiet też o tym świadczą. Dziś moja znajoma wylądowała z córką w szpitalu na kilka dni, a do spania dostała stare, drewniane, odrapane krzesło...

O wyroku TK nawet się nie wypowiadam.

Lilka, Twoja koleżanka niekoniecznie to lubi, tylko inaczej nie potrafi. To też jest pokłosie wychowania jakie ktoś otrzymuje w domu. Jeśli tatuś tyra mamusię, to córka potem też daje się tyrać i nie bardzo wie, jak to zmienić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2020, 21:20

lipcowka86, Mimi1987, Lilka94, PattisonBM, lilly. lubią tę wiadomość

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2020, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam nie mam rozdzielnosci, byliśmy bidy jak braliśmy ślub, zakochani po uszy i nikt o tym nie myślał ;) Dziś nam dobrze i sobie ufamy. Dla mnie rozdzielność na wszelki wypadek to tak jak dopuszczanie wizji rozwodu podczas brania ślubu. Nie dopuszczam i robię wszystko żeby być razem, nawet jak chce męża czasami wyjebac w kosmos :) To tylko moje zdanie i szanuje każde inne ☺️

Catlady, PattisonBM, lilly. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2020, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu moje dziecko wybudza się w nocy i płacze, czemu czemu czemu czemu czenu <waliglowawmur>
    W dzień jest sztos ideał, wieczór i noc to płacz i jeczenie 🤦‍♀️

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Czemu moje dziecko wybudza się w nocy i płacze, czemu czemu czemu czemu czenu <waliglowawmur>
    W dzień jest sztos ideał, wieczór i noc to płacz i jeczenie 🤦‍♀️

Mój Antek drugą noc z rzędu budzi się z płaczem, ale ululany zasypia i dalej śpi już spokojnie. Też zachodzę w głowę dlaczego.

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 22 października 2020, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja miała takie dwa dni, że się wybudzała kilkadziesiąt minut po wieczornym zaśnięciu, co jej się praktycznie nie zdarza. Do tego dzisiaj miała kilka akcji dziwnego płaczu, więc obstawiam, że to zęby.

klz9bd3m9oljt4xc.png

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    A ja tam nie mam rozdzielnosci, byliśmy bidy jak braliśmy ślub, zakochani po uszy i nikt o tym nie myślał ;) Dziś nam dobrze i sobie ufamy. Dla mnie rozdzielność na wszelki wypadek to tak jak dopuszczanie wizji rozwodu podczas brania ślubu. Nie dopuszczam i robię wszystko żeby być razem, nawet jak chce męża czasami wyjebac w kosmos :) To tylko moje zdanie i szanuje każde inne ☺️

Ja mam identycznie :) jestem świadoma ze życie potrafi zaskoczyć, ale nie po to brałam slub żeby się nastawiać na najgorsze. Obym tylko nigdy nie pożałowała tego 😆

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2020, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka94 wrote:
    Ja mam identycznie :) jestem świadoma ze życie potrafi zaskoczyć, ale nie po to brałam slub żeby się nastawiać na najgorsze. Obym tylko nigdy nie pożałowała tego 😆
    Ja też mam nadzieję, że nigdy nie pożałuje..🤣🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 06:43

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Moja miała takie dwa dni, że się wybudzała kilkadziesiąt minut po wieczornym zaśnięciu, co jej się praktycznie nie zdarza. Do tego dzisiaj miała kilka akcji dziwnego płaczu, więc obstawiam, że to zęby.

No to u Nas jakieś 2h snu gdzie zazwyczaj było min 4 a najczęściej 5-6. I faktycznie smoczkiem wyraźnie masuje sobie dziąsła...
    Nie powiązana tego z zębami ale faktycznie chyba tak może być.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 07:47

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilia od jakichs 3 dni ma akcje,ze w dzien na drzemce spi spi a nagle we snie podkowka i lkanie...od 2 dni ja budze zanim ten placz sie przeniesie poza sen...potem dosypia juz na spokojnie...

Nie widze,by zeby szly...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 08:42

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam wrażenie, że Oli nie spał w ogóle 😂 Sprawdzałam zegarek odpowiednio po północy, 1, 3, 4, 6 i on się bawił 😳 coś tam sobie robił oczy otwarte. Rano przyszedł tatuś do sypialni i zobaczył jaką ma kupę ogromną i zaschniętą już i mnie wyśmiał, że nic nie czuje i że się nie dziwi, że młody nie spał 🙃

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem ze pare stron wcześniej był temat jaki żel na dziąsła ale nią mam czasu szukać, podpowiedzcie proszę 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 10:00

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2020, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowka86 wrote:
    Dziewczyny wiem ze pare stron wcześniej był temat jaki żel na dziąsła ale nią mam czasu szukać, podpowiedzcie proszę 😘
    Dentinox

PattisonBM, lipcowka86 lubią tę wiadomość

• szatanka Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowka86 wrote:
    No to u Nas jakieś 2h snu gdzie zazwyczaj było min 4 a najczęściej 5-6. I faktycznie smoczkiem wyraźnie masuje sobie dziąsła...
    Nie powiązana tego z zębami ale faktycznie chyba tak może być.

My mieliśmy pobudkę po 5 z takim dziwnym płaczem, że w końcu wyjęłam ten dentinox i jak zaczęłam smarować dziąsełko, to faktycznie poczułam wyrzynający się ząbek, więc dobrze obstawialam. Bo to byl płacz taki jakby z bólu.

Pati, u nas 2 dni temu też jeszcze ząbka nie było widać, a płacz już był.

Moja mała dziś dwa razy. Na łóżku przewróciła się z pleców na brzuszek, mając przy tym zaciesz. A na brzuszek oczywiście dalej nic. No martwi mnie to...

PattisonBM lubi tę wiadomość

klz9bd3m9oljt4xc.png

• Anka12 Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka, skoro udało się na brzuszek, to zaraz będzie przewrót na plecki 🙂. To wyższa szkoła jazdy. Mojemu udało się dopiero kilka razy, a w niedzielę skończył 5 miesiący. Fizjo powiedziała mi, że obniżone napięcie mięśniowe wynika m.in. z przyjmowania przeze mnie dużych ilości sztucznego progesteronu w ciąży i No-spy (jestem po in vitro). Nie panikuję, liczę, że to nie wpłynie na rozwój dziecka w przyszłości. A wgl nie wiem czy ten obrót wykonuje prawidłowo? Robi taki wysoki podpór na samych dłoniach, giba się na prawo i lewo, a potem buch na plecy...

‹‹ 1196 1197 1198 1199 1200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ