MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak, i ciekawe czy chcieliby urodzić dziecko które umrze w ciągu kilku godzin po porodzie... i nosić je przez 9 miesiecy. Tak jak ktos kto nie przeżył straty nie wie co to znaczy, tak ktos kto nie urodził chorego dziecka tez nigdy tego nie zrozumie jakie to poświęcenie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2020, 18:27
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
Masakra chory kraj . 10 lat mieszkałam w USA na ch... Ja wracałam🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Współczuję kiedyś mojemu dziecku jak będzie ze swoją żoną, dziewczyną stał przed takim dylematem 🤷♀️
Oby do ich dorosłości się coś zmieniłoWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2020, 18:40
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
nick nieaktualny
-
Nie lubie obludy...
Ta co walczyla o pomoc dla matek dzieci niepelnosprawnych - weszla do sejmu roztyla sie ze latwiej przeskoczyc niz obejsc to juz wszystko jest ok..tak samo ta zonka tego co go zabili na WOSPie...tez wypowiada sie w Europie na tematy o ktorych pojecia nie ma...
Powiem,ze jak zabraliby to 500zl na pierwsze dziecko to od panstwa nic nie dostalam...nic sie nie nalezy,bo za duzo zarabiamy...a z drugiej strony zarabiamy za malo...
Nie jestem za aborcja na takie wydzi mi sie,ale przy uzasadnionych przypadkach tak owszem...
Moze nazwiecie mnie glupia i nieczula,ale nie wyobrazam sobie zajmowania sie dzieckiem,ktore nigdy nie bedzie samodzielne...nie mamy az takich pensji a jak bysmy umarli kto by sie zajal dzieckiem doroslym?Frufru lubi tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
PLPaulina wrote:Wiecie dziewczyny mi nie chodziło o ocenianie kogoś. Tylko małżeństwo bez rozdzielności majątkowej zabiera to uczucie niezależności. Tak po prostu.
I nie sądzę że decydując się na takie małżeństwo jestem niewolnicą. ☺️
Na co dzień zarabiam mniej od męża i też nie czuję się gorsza.
Paulina ja absolutnie nie miałam Ciebie ma myśli w moim poście, tez nie uważam ze jak kobieta mniej zarabia to jakaś niewolnica.
Taki przykład- mam znajoma która od swojego chłopa uciekła bo ją bił, zabraniał jej się malować, wychodzić ze znajomymi i wgl. Pozniej obiecał jej ze się zmieni blabla i ona wróciła do niego oczywiście. Zaszła z nim w ciąże której nie chciała i teraz siedzi od kilku lat z dzieckiem w domu bo on uważa ze taka jest rola kobiety, nie pozwolił jej wrócić do pracy. Ona już szału w domu dostaje... on sobie jeździ z kumplami na wyjazdy, ona ciagle tylko w domu... wiec taka sytuacja delikatnie niewolnictwem podjeżdża ale tak jak mówię, jej wybór i widocznie jej to pasuje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2020, 19:54
22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
nick nieaktualny
-
Paulina, a czemu zaraz lepsza-gorsza? Ja nie mówię o wartościowaniu, tylko o zwykłym poczuciu bezpieczeństwa, jakie dają mi moje własne pieniądze. Jak widać choćby dziś, w tym kraju kobieta wciąż ma niższy status niż mężczyzna i jest do gnębienia. Niższe pensje dla kobiet też o tym świadczą. Dziś moja znajoma wylądowała z córką w szpitalu na kilka dni, a do spania dostała stare, drewniane, odrapane krzesło...
O wyroku TK nawet się nie wypowiadam.
Lilka, Twoja koleżanka niekoniecznie to lubi, tylko inaczej nie potrafi. To też jest pokłosie wychowania jakie ktoś otrzymuje w domu. Jeśli tatuś tyra mamusię, to córka potem też daje się tyrać i nie bardzo wie, jak to zmienić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2020, 21:20
lipcowka86, Mimi1987, Lilka94, PattisonBM, lilly. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja tam nie mam rozdzielnosci, byliśmy bidy jak braliśmy ślub, zakochani po uszy i nikt o tym nie myślał
Dziś nam dobrze i sobie ufamy. Dla mnie rozdzielność na wszelki wypadek to tak jak dopuszczanie wizji rozwodu podczas brania ślubu. Nie dopuszczam i robię wszystko żeby być razem, nawet jak chce męża czasami wyjebac w kosmos
To tylko moje zdanie i szanuje każde inne ☺️
Catlady, PattisonBM, lilly. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mwm wrote:Czemu moje dziecko wybudza się w nocy i płacze, czemu czemu czemu czemu czenu <waliglowawmur>
W dzień jest sztos ideał, wieczór i noc to płacz i jeczenie 🤦♀️
Mój Antek drugą noc z rzędu budzi się z płaczem, ale ululany zasypia i dalej śpi już spokojnie. Też zachodzę w głowę dlaczego. -
Moja miała takie dwa dni, że się wybudzała kilkadziesiąt minut po wieczornym zaśnięciu, co jej się praktycznie nie zdarza. Do tego dzisiaj miała kilka akcji dziwnego płaczu, więc obstawiam, że to zęby.
-
mwm wrote:A ja tam nie mam rozdzielnosci, byliśmy bidy jak braliśmy ślub, zakochani po uszy i nikt o tym nie myślał
Dziś nam dobrze i sobie ufamy. Dla mnie rozdzielność na wszelki wypadek to tak jak dopuszczanie wizji rozwodu podczas brania ślubu. Nie dopuszczam i robię wszystko żeby być razem, nawet jak chce męża czasami wyjebac w kosmos
To tylko moje zdanie i szanuje każde inne ☺️
Ja mam identyczniejestem świadoma ze życie potrafi zaskoczyć, ale nie po to brałam slub żeby się nastawiać na najgorsze. Obym tylko nigdy nie pożałowała tego 😆
22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
nick nieaktualnyLilka94 wrote:Ja mam identycznie
jestem świadoma ze życie potrafi zaskoczyć, ale nie po to brałam slub żeby się nastawiać na najgorsze. Obym tylko nigdy nie pożałowała tego 😆
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 06:43
-
szatanka wrote:Moja miała takie dwa dni, że się wybudzała kilkadziesiąt minut po wieczornym zaśnięciu, co jej się praktycznie nie zdarza. Do tego dzisiaj miała kilka akcji dziwnego płaczu, więc obstawiam, że to zęby.
No to u Nas jakieś 2h snu gdzie zazwyczaj było min 4 a najczęściej 5-6. I faktycznie smoczkiem wyraźnie masuje sobie dziąsła...
Nie powiązana tego z zębami ale faktycznie chyba tak może być.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 07:47
-
Lilia od jakichs 3 dni ma akcje,ze w dzien na drzemce spi spi a nagle we snie podkowka i lkanie...od 2 dni ja budze zanim ten placz sie przeniesie poza sen...potem dosypia juz na spokojnie...
Nie widze,by zeby szly...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 08:42
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Ja to mam wrażenie, że Oli nie spał w ogóle 😂 Sprawdzałam zegarek odpowiednio po północy, 1, 3, 4, 6 i on się bawił 😳 coś tam sobie robił oczy otwarte. Rano przyszedł tatuś do sypialni i zobaczył jaką ma kupę ogromną i zaschniętą już i mnie wyśmiał, że nic nie czuje i że się nie dziwi, że młody nie spał 🙃
-
nick nieaktualny
-
lipcowka86 wrote:No to u Nas jakieś 2h snu gdzie zazwyczaj było min 4 a najczęściej 5-6. I faktycznie smoczkiem wyraźnie masuje sobie dziąsła...
Nie powiązana tego z zębami ale faktycznie chyba tak może być.
My mieliśmy pobudkę po 5 z takim dziwnym płaczem, że w końcu wyjęłam ten dentinox i jak zaczęłam smarować dziąsełko, to faktycznie poczułam wyrzynający się ząbek, więc dobrze obstawialam. Bo to byl płacz taki jakby z bólu.
Pati, u nas 2 dni temu też jeszcze ząbka nie było widać, a płacz już był.
Moja mała dziś dwa razy. Na łóżku przewróciła się z pleców na brzuszek, mając przy tym zaciesz. A na brzuszek oczywiście dalej nic. No martwi mnie to...PattisonBM lubi tę wiadomość
-
Szatanka, skoro udało się na brzuszek, to zaraz będzie przewrót na plecki 🙂. To wyższa szkoła jazdy. Mojemu udało się dopiero kilka razy, a w niedzielę skończył 5 miesiący. Fizjo powiedziała mi, że obniżone napięcie mięśniowe wynika m.in. z przyjmowania przeze mnie dużych ilości sztucznego progesteronu w ciąży i No-spy (jestem po in vitro). Nie panikuję, liczę, że to nie wpłynie na rozwój dziecka w przyszłości. A wgl nie wiem czy ten obrót wykonuje prawidłowo? Robi taki wysoki podpór na samych dłoniach, giba się na prawo i lewo, a potem buch na plecy...