MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Dokladnie. Gdyby moja mama tych kilku lyzeczek by nie wcisnela do buzi to by nie bylo tej checi jedzenia i otwierania szeroko buzi.
Mloda od 5.tej nie spi...🥴😫👽Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
To u nas dzisiaj szok 🤗🤗🤗
Młody spał uwaga od 22 do 8 🥳🥳🥳
Zero pobudek. Alleluja .
Jak się obudziłam po 6 to aż sprawdzałam czy z nim wszystko ok.
Ja wreszcie po hmmm 6 Może 7 miesiącach przespałam całą noc.
Andzia bo nasze chyba chłopaki tylko z zębami jak na razie . U nas już 4 na pokładzie
Powiedz mi jaką kupiłaś szczoteczkę i.pastę ????
Bo ja ma razie mam taki kapturek silikonowy i tym myłam razem z wodą.
Aaaa i powiedz jaką kaszę dajesz Maćkowi na noc ???Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 08:35
Andzia86, Karolllla, lilly. lubią tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 14:19
-
nick nieaktualnyMy zaczynamy chyba jako nieliczni po skończonym 6 miesiącu.
Na typowe blw czyli kawałki zupełnie się nie nadaję.
Jeszcze ma silny odruch ssania.
Wypycha też językiem.
Mnie się nie śpieszy z rozszerzaniem diety. To że inne dzieciaki w jej wieku będą jadły już cały talerz obiadowy jakoś o niczym nie świadczy. ☺️ Nie czuję zazdrości czy żalu z tego powodu.
Bez spiny, za miesiąc zaczniemy. ☺️☺️Catlady, PattisonBM lubią tę wiadomość
-
PattisonBM wrote:MIMI a jak podajesz jedzenie...u mnie mala uchylala ustka wkladalam lyzke ona wypluwala...mama moja prztszla i troche wmusila w nia dynie na sile delikatnie wlozyla lyzke a na drugi dzien sie zaczelo...mala tak chetnie otwiera buzie az glowa goni lyzeczke no w szoku jestem...
Szatanka moja tez bierze aplikator z zelaza i wklada do buzi sobie a ja naciskam tloczek...a rozszerzanie az takie brudne nie jest... -
nick nieaktualnyMIMI wrote:Właśnie ona z łyżeczką nie ma problemu. Warzywa też mi chętnie je, tylko mleka nie chce.
Moja starsza do tej pory by mogła jeść tylko cycka. Za to ja byłam anty mleczna. Rodzice karmili mnie butlą tylko na śpiocha. A gdy zaczęli podawać inne jedzenie. To nawet na śpiocha butli nie chciałam. -
Te ZLECENIA po skończonym 6 miesiącu wyszły z tego że dzieci za krótko i za mało piły mleko poprzez złe rozszerzanie diety np. Podawanie obiadku zamiast mleka. Więc jakiś pan w WHO nie mając pomysłu jak to zmienić wymyślił gotowość do jedzenia, uważam że 4 miesiące to za mało ale nie róbmy się śmieszni że dziecko 5.5 miesiąca broń boże nie jest gotowe a 6 miesięczne jest i zrozumie to zapewne większość mam która ma już troszkę starsze dzieci nim na tapetę weszło fantatyczne karmienie piersią i robiło się to trochę inaczej.
Według mnie jak ktoś ma pojęcie, wie jak to zrobić i nadal mleko będzie podstawą to jest ok.
Do 2016 roku liczba karmień w schemacie to 6-7 później dopiero dodano że liczba przy kp może być większa no cóż.. -
nick nieaktualnyKama, dokładnie trzeba patrzeć na swoje dziecko. ☺️ Jedno będzie gotowe w 5 msc a inne w 7msc lub później.
I też mamom pierwszych dzieci trzeba dać prawo by robiły według schematów. Bo przecież w taki sposób nabieramy doświadczenia.
Same muszą się nauczyć. Bo rad wokół jest tyle że idzie zglupiec tylko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 10:14
Kama92, Catlady, lilly. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 16:31
mwm lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 14:19
-
mwm wrote:Mimi1987, pierwsze ostrzeżenie, za pisanie treści niszczących życie innych matek!
Moj się wyspał między 18-23, a potem to szkoda gadać 😅
🤣🤣🤣🤣 zapomniałam aaaa ja nie chcę bana 🤣🤣🤣mwm, Catlady lubią tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
nick nieaktualnySpokojnie dziewczyny, ja stoje na straży naszej równowagi psychicznej 🤣
Mimi to ostrzeżenie. Napisz coś złego o synku, np zasral Ci body, zzygal się na nowa sukienkę bądź wylał rano kawę i ostrzeżenie anulujemy 😀Ajka, Catlady, lilly. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A propos żywienia, mój Jasiek też nie przepada za owocami, krzywi się. Na szczęście nie ma alergii. A z kaszek, przez pierwszy miesiąc podawałam bezglutenową, dopiero później gluten stopniowo. Kupiłam fajne kaszki Helpa Czary Mamy Bio jaglana i manna dawnych zbóż. Trzeba gotować 3 min, ale wydaje mi się, że warto. Sa naprawdę dobre. Może polecacie też innych firm?
-
nick nieaktualnyJa lubię holle kaszki gotowe.
Ale też czary mamy, nominal, helpa, topfer.
Unikam Bobovita, Nestle (niektóre bezmleczne, i bezsmakowe są -ok) dobre na szybkie akcje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 13:00
Anka12 lubi tę wiadomość