X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi1987 nasz znajomy robił w środę test dostał wczoraj wynik więc liczę, że skoro ja w czwartek to może dziś będzie :/ No paranoja, mówiły mi, że jest masakra w laboratoriach ale bez jaj :/

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly mojej tylko raz się udało zasnąć na spacerze tydzień temu, niestety nie udało się tego powtórzyć. I to zaśnięcie było poprzedzone płaczem ale byliśmy daleko od domu wiec nie miała opcji, padła ze zmęczenia :)

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili rozpulchnione dziala to ze takie miekkie? U nas jeszcze nie ma miekkich dziasel...

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Anka12 Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Dziewczyny mój synek pierwszy raz zasnął w piątek na spacerze a wczoraj udało się znowu 🙈
    Pol h to fakt ale i tak SZOK! 😍
    Powiem Wam ze jak u Was to jest norma to wow jakie to jest fajne :)
    Jedziesz nie płacze a potem jeszcze chwile śpi 😊
    U nas schemat jest mniej więcej taki: na początku jak wkładam do wózka jest pisk i płacz zazwyczaj, po czym zasypia. Jak się obudzi chwilę jest ok, po czym znowu marudek, więc obracam na brzuch. Po jakimś czasie jest znudzony i jak przekręcę na plecy, najczęściej znowu zasypia. Tak jakoś zauważyłam ostatnio. Dzisiaj pierwszy raz odpalamy spacerówkę. Pewnie powinnam trochę poczekać, ale trudno, zmierzyłam młodego i ma 73 cm jak się wyciągnie, to mniej więcej tyle ile gondola, jak włożę kołderkę na spód, więc ma już naprawdę ciasno.

• PattisonBM Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wprowadzalyscie juz miesko do diety maluchow? Bo tak czytam i czytam...jak mam wyliczyc te 10g mieska?

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny używacie jeszcze mat z pałąkami?

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka94 wrote:
    Dziewczyny używacie jeszcze mat z pałąkami?

Nie już dłuzszego czasu mata jest za mała...

2020 :)
    2023 :)
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PattisonBM wrote:
    Wprowadzalyscie juz miesko do diety maluchow? Bo tak czytam i czytam...jak mam wyliczyc te 10g mieska?

Ja próbuje... ale u nas ostatnio młoda je 4-5 łyzeczek czegokolwiek i koniec... Z nią nie mozna dojść do ładu... spadła mi z wagi i w ogole znow nie chce mm... pediatra mówi że to przez jedynki, wiec czekam i czekam, az się w koncu przbiją, a tu od ponad 3 tygodni cały czas wygląda jakby juz za chwile, ale ciągle się nie przebiły...
    Ostatecznie wczoraj zaczełam podawac zelazo, bo w tym wieku juz generalnie zapasy się skonczyły i jak nie je jednej porcji miesa codzien, to powinno się suplementować i pediatra nam zaleciła.
    Moje dziecko to najgorszy niejadek świata... Mogłabym się cieszyc, że nie bedzie miec problemów z wagą w przyszłości... gdyby nie to że wszyscy w rodzinie tak mieli... jako dzieci chudzielce i niejadki, a po dojrzewaniu wieczne problemy z utrzymaniem wagi.

• Ajka Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole to przez ostatnie kilka dni miałam straszne urwanie głowy, z róznymi sprawami i musze Was nadrobić, ale nie wiem kiedy dam radę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka ja byłam niejadkiem. A teraz tego nie widać. 😅

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na odwrót, głodomor i jako dziecko grubas teraz szczuplak.

Lilly bo Ty jesteś wege z tego co pamiętam, masz jakąś książkę, blog do polecenia dla bobasów bezmięsnych?

Ajka, lilly. lubią tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pełzamy... jeszcze mega niezdarnie i nie do końca naprzemiennie, ale na środek pokoju z maty dało radę dopełznąć... (mama nie wie jak, bo była w kuchni)
    Już jej nigdzie nie bede mogła zostawić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2020, 16:00

Karolllla, PattisonBM, szatanka, Lilka94 lubią tę wiadomość

• Ajka Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Ja na odwrót, głodomor i jako dziecko grubas teraz szczuplak.

Lilly bo Ty jesteś wege z tego co pamiętam, masz jakąś książkę, blog do polecenia dla bobasów bezmięsnych?

Też jestem ciekawa...

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Też jestem ciekawa...

Muszę kumpele spytać, mieszka w Anglii i jest total wegan, młoda ma teraz 2 lata jak im tam idzie jedzenie.

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • MIMI Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mięso wprowadzamy za jakieś 2 tygodnie, na razie warzywa i kaszka.

Jakie mogą być medyczne przyczyny problemów ze snem? Chciałabym zrobić badania i póki co wiem że żelazo, a oprócz tego? Wiem, że prawdopodobnie ten typ tak ma ale jednak chciałabym to sprawdzić. Dzisiaj w nocy postanowiłam sprawdzić jak to wygląda czasowo i okazało się że najdłuższy nieprzerwany sen wynosił 30 minut.

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Też jestem ciekawa...

Na fejsie - Iwona Kibil dietetyk, Mama na roślinach i ogólnie spoko blog Szpinak robi beeee (jutro jest live o 10 o rozszerzaniu diety)

Ajka, PattisonBM lubią tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIMI wrote:
    Mięso wprowadzamy za jakieś 2 tygodnie, na razie warzywa i kaszka.

Jakie mogą być medyczne przyczyny problemów ze snem? Chciałabym zrobić badania i póki co wiem że żelazo, a oprócz tego? Wiem, że prawdopodobnie ten typ tak ma ale jednak chciałabym to sprawdzić. Dzisiaj w nocy postanowiłam sprawdzić jak to wygląda czasowo i okazało się że najdłuższy nieprzerwany sen wynosił 30 minut.

MIMI, ja czytałam o tej anemii. A jak u Ciebie w ciąży było z hemoglobiną? Badałaś kiedyś żelazo Malutkiej? A byłaś z nią u tego neurologa? Może jednak warto?

Mojej ledwo wyrósł ząbek, a już zaczęła mnie niem gryźć :/ Dżizas, mam nadzieję, że jej się to szybko odwidzi, bo boli jak jasna cholera, a jak jej wyrośnie więcej i nie zmieni zwyczajów, to szybko się chyba pożegnamy z kp.

Ile Wasze dzieci tak jednorazowo leżą na brzuszku?

Karollla, kciuki, żeby było coraz lepiej, a nie gorzej. A jak mały? Jakieś objawy? Mam nadzieję, że nie.

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • MIMI Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    MIMI, ja czytałam o tej anemii. A jak u Ciebie w ciąży było z hemoglobiną? Badałaś kiedyś żelazo Malutkiej? A byłaś z nią u tego neurologa? Może jednak warto?

Mojej ledwo wyrósł ząbek, a już zaczęła mnie niem gryźć :/ Dżizas, mam nadzieję, że jej się to szybko odwidzi, bo boli jak jasna cholera, a jak jej wyrośnie więcej i nie zmieni zwyczajów, to szybko się chyba pożegnamy z kp.

Ile Wasze dzieci tak jednorazowo leżą na brzuszku?

Karollla, kciuki, żeby było coraz lepiej, a nie gorzej. A jak mały? Jakieś objawy? Mam nadzieję, że nie.
    W ciąży cały czas miałam w normie. Żelazo badałyśmy jak miała tak z dwa miesiące i było ok, tylko że wtedy aż takich problemów ze snem nie miała. Myślałam też o neurologu i chyba w końcu będę musiała się wybrać. Cały czas mnie blokuje ten covid, boję się gdziekolwiek chodzić, ale chyba nie ma co popadać w paranoję, bo to się może szybko nie skończyć.
    U nas jednorazowo to tak z 10, 15 minut max ale ja dość często ją kładę, a już obowiązkowo po drzemce jak ma dobry humor.

szatanka lubi tę wiadomość

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez tak 10-15 min na brzuszku.

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka, Weronika juz od dość dawna wyłącznie na brzuchu, chyba ze spi to zwykle na plecach albo sie na bok przez sen przekręci... ale ona już teraz sama kontroluje czy jest na plecach, boku czy brzuszku...

‹‹ 1202 1203 1204 1205 1206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ