MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
A co do kaszek po warzywach i owocach planuje zaczął od jaglanej i owsianej na wodzie3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Boże pękam z dumy, walczył od kilku dni i dziś się przesunął w końcu, tą lewą nogę podciągnął i trochę do przodu mu się udało 😭 Gadał sobie do tej różowej sowy na macie 🙈 Na łóżku od kilku dni jak się bujał na kolanach to podskakiwał na obu kolanach do przodu i leciał na twarz chociaż ubaw po pachy miał bo na łóżku miękko a ma macie walczył.
Mi młody kaszki nie chce jeść za chiny ale robiłam z mm spróbuje na wodzie bo może on nie kuma, że jak to mm o takiej ble konsystencji.
PS. Łaskawy ojciec poszedł po pieluchy do Biedry 🙄🙄🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2020, 19:27
Drzemka, Catlady, Buena88, Andzia86, Anka12, Ajka, Beti82, PattisonBM, Lilka94, lilly., Niki2803 lubią tę wiadomość
-
Karolllla wrote:Mam tu Fresha ale jest tak mały, że z góry założyłam, że nie będzie pieluch. Dzwoniłam na stacje benzynową. E tam przeżyje, może podwójna 2 da radę 🤪 A faceci są beznadziejni i tyle! Oprócz Oliwierka on jest zajebisty 😁
Mi się też nie chce gotować takich małych porcji, a w czym mrozicie?Karolllla lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Zabrzmi to dziwnie , nie przestraszcie się
znamy się już ponad rok
tzn ja czuje sie jakbym was znała bo czytam was od samego początku ale nigdy nie starczyło mi czasu i chęci żeby się zarejestrować i napisac coś od siebie, aż do dzisiaj. To moje pierwsze jakiekolwiek forum internetowe na którym się zarejestrowałam i Jeśli nie macie nic przeciwko chętnie czasami dorzucę od siebie swoje 3 grosze. Karola, Ajka i któraś jeszcze z dziewczyn mieszkają w moich okolicach i skoro do tej pory wątek nie umarł to pomyslalam że fajnie będzie się w przyszłości wymienić opiniami o przychodniach czy żłobkach.
Ja w kwietniu urodziłam drugiego synka Wiktorka. Starszy ma już 4 lata i mówiąc szczerze niewiele juz pamiętam z etapu niemowlectwa więc z chęcią czytam o dzieciach w tym samym wiekuAjka, Niki2803 lubią tę wiadomość
-
Karolla super... to już na pełzanie się nie doczekasz od razu będzie na czworakach śmigał... A moja dopiero zaczyna wchodzić na czworaki, ale raczej nie jako opcja poruszania się... Żeby się poruszyć to brzuch na podłogę i pełza jak szalona, dziś za mną do kuchni poleciała z maty w pokoju...
Cześć Martynka2020
2023 -
https://rozszerzaniediety.pl/domowe-sloiczki-dla-niemowlat?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=wekowaniePatrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Wrzucilam,bo moze nie wszystkie newsletery maja,a mowilysmy o mrozeniu.
Doczytałam.
Martynka witaj
Karola kurde jak Twoj szaleje!!
Trzymajcie ✊ odbieramy m4Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
Cześć Martynka
Ajka, Karollla super! Ale to musi cieszyć jak już takie postępy
Mam takie pytanie troche z dupy. Czy wasze dzieciaki powtarzają po was jakieś „agu, gugugi,gaga” itp? Bo moja nie i martwi mnie to bo wcześniej mając jakieś 3 miesiące tak robiła, przynajmniej próbowała a teraz już bardzo długo nic...22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Lilka94 wrote:Cześć Martynka
Ajka, Karollla super! Ale to musi cieszyć jak już takie postępy
Mam takie pytanie troche z dupy. Czy wasze dzieciaki powtarzają po was jakieś „agu, gugugi,gaga” itp? Bo moja nie i martwi mnie to bo wcześniej mając jakieś 3 miesiące tak robiła, przynajmniej próbowała a teraz już bardzo długo nic...
Nie bardzo, próbuje i próbuje ale on swoje dźwięki znajduje i się wygłupia. Ja się tym jakoś nie przejmuje, niby powinien ale widocznie będzie później -
Ajka, Karola super! Wciąż muszę sobie przypominac, że Wasze dzieci są jednak najstarsze 🙈
Martynka, witamyrozgość się
Dziewczyny, mamy to!! Pierwszy samodzielny obrót z pleców na brzuszek! Szok! Położyłam małego na macie na plecach, i usiadłam obok i układałam zdjęcia do albumów, po chwili się odwracam a ten na brzuszku zadowolony! Że też samego obrotu nie widziałam 🥺
Położyłam go znowu na plecy i już mega kombinacje, żeby znowu się obrócić! Chyba raz załapał i teraz będzie chciał powtarzac, przynajmniej tak to wygląda.
W piątek schowałam śliską matę z pałąkami i zostawiłam same puzzle piankowe za Waszą radą. Nie wiem czy to pomogło ale od razu taki progres, to chyba nie przypadekdziękuję Wam za rady!
Lilka94, Ajka, Karolllla, PattisonBM, Anka12, Andzia86, Beti82, lilly. lubią tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Lilka94 wrote:No wlasnie moja coś tam sobie gada ale nigdy do mnie, bardziej gdzieś do ściany czy zabawek. A jak mówię „agu” to patrzy jak na czubka i nic 😆
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2020, 13:56
Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
Karolllla wrote:Nie bardzo, próbuje i próbuje ale on swoje dźwięki znajduje i się wygłupia. Ja się tym jakoś nie przejmuje, niby powinien ale widocznie będzie później
Nie koniecznie powinien powtarzac, echolalia to za jakieś 3 miesiące dopiero (u Was)... a teraz to gaworzenie tylko... a gaworzenie to najlepiej rano gdy dziecko zadowolone i tak dla własnej radochy samo do siebie gada (chociaz to juz są zasłyszane sylaby, które dziecko powtarza).
Weronika głównie w dwóch opcjach gada: abu bububububu albo babubabu no czasem jeszcze bababu... sporadycznie jej wychodzi baba a raz jeden było babun to ostanie sie mojemu mezowi strasznie spodobało. A Wasze dzieci co gadają? Kojarze ze było u kogos tata, a u kogs mama?
Tak w ogole to przed ukończenim 6 miesiecy to nawet na gaworzenie moze być za wcześnie i beda tylko samogłoski i zabawy głosowe... czyli taka faza przejsciowa miedzu głuzeniem a gaworzeniem (powtarzanie sylab)
Dodatkowo przed rozpoczeciem gaworzenia część dzieci milknie na jakis czas...
Jako ze mam paranoje na pukcie wszystkiego co robi i nie robi moje dziecko (z wiadomych przyczyn) dokładnie to sprawdzałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2020, 14:05
Karolllla, lilly. lubią tę wiadomość
2020
2023 -
Ajka mi chodziło nie, że powinien powtarzać tylko gaworzyć, a z tym u niego gorzej. Bardzo sporadycznie słychać jakieś abu czy coś z tym stylu, u mnie było raz mama. Rano to on nawija bardzo ale cały czas ej ej ej i jakieś takie swoje klimaty
Ale spoko niech działa.
PS. Złożyłam to krzesełko Muuvo w końcu, napociłam się. No designersko to jest bajeczka, z naszym stołem i krzesłami wygląda jakby było pod zamówienie robione heh Oby w praktyce się sprawdziło bo co mi po designie jak dla młodego będzie lipa 😅 zobaczymy jak się obudzi i go posadzę, ciekawe czy sam wypije butle bo na półleżąco bez problemu sam całą wypija trzymając. -
Moje dziecko "mówi" niemal wyłącznie mama, a właściwie brzmi to jakoś tak: mammmaammamamammma itd. Ostatnio M. nagrywał, Mały nadawał tak non stop przez kilka minut, a z przerwami to z pół godziny aż się zmęczył 😅. Ale nie powtarza po nas. I tak się właśnie zastanawiałam skąd mu się to wzięło i wpadłam na to, że przy karmieniu łyżeczką często mówię do niego "am am", więc może się osłuchał i tak właśnie mu wychodzi, a ja się łudzę, że mówi "mama"🤦♀️🤣
Karolllla, Catlady, Ajka, lilly. lubią tę wiadomość