MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
A my dziś drugi dzień dyni
Najlepiej smakuje z rak mamusi!
Powiem Wam ze syfu jest tyle - stół, podłoga, on brudny, ja brudna ale ciesze się jak głupia 😍
Kocham jeść i gotować i no mimo ze gotowania i ogarniania i sprzątania sto lat a jedzenia 5m to sprawia mi to mega radochę.Lilka94, Catlady lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Ja mam w całym domu wykładziny- Anglia 😆 wiec problem z myciem podłogi z głowy.
Co do gotowania, ja dzisiaj robiłam brokuły na parze i powiem szczerze nie podoba mi się to robienie takich małych porcji i cała zabawa z tym. Pokusiłam się o zamówienie takiego cacka, ciekawe czy się sprawdzi
22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Lilka94 wrote:
-
Mam tu Fresha ale jest tak mały, że z góry założyłam, że nie będzie pieluch. Dzwoniłam na stacje benzynową. E tam przeżyje, może podwójna 2 da radę 🤪 A faceci są beznadziejni i tyle! Oprócz Oliwierka on jest zajebisty 😁
Mi się też nie chce gotować takich małych porcji, a w czym mrozicie?lilly. lubi tę wiadomość
-
Baldachim miałam w zestawie przy koszu ale od razu go zdjęłam, przy łóżeczku tym bardziej nie. MIMI Tak jak piszesz, dziecko go zerwie. Oli dzisiaj tak kombinował z moim swetrem co zwisał z fotela, że już go widzę z baldachimem
MIMI lubi tę wiadomość
-
lipcowka86 wrote:Karolka a może masz w torbie na wyjścia kilka sztuk, ja zawsze zostawiam tą torbę gotową do zabrania więc może Ty też masz
Już zużytetylko dwie tam były. Byłam wyluzowana bo wiedziałam, że mam dużo pieluchomajtek ale nie sądziłam, że przeciekną po 15 minutach 😳
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2020, 22:20
-
Karola zawsze mozna stara metoda z tetra...
Te pampersy basenowe to zatrzymuja tylko kupke...siusiu przelatujeWiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2020, 22:39
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Buena, nie widziałam Twojego posta, więc teraz odpowiadam, że smarowaliśmy altacetem, ale i tak odczyn był bardzo duży, więc się zastanawiałam, czy na pewno w porządku. Zwłaszcza, że mała wczoraj była wyjątkowo marudna po szczepieniu. Na szczęście dzisiaj humorek dopisywał, temperatura normalna, a zaczerwienienie po południu zniknęło.
Za to powiem Wam, że jestem coraz bardziej załamana tą naszą sytuacją. Lockdown za pasem, góra tydzień to potrwa jeszcze, a my stoimy w miejscu. Mała tak się spina, że nie da rady z nią nić ćwiczyć. Bez pomocy na pewno sami tego nie ogarniemy, strasznie się o nią martwię i ryczeć mi się chce, gdy patrzę jak leży na tej macie, spina nóżki i unosi do góry i przebiera rączkami. Wygląda to strasznie niefajnie. Na brzuchu dalej nie chce leżeć nic a nic. Boszsz, mam nadzieję, że uda się kogoś jednak ogarnąć w tym tygodniu jeszcze.
MIMI, ale się wbiłaś z pytaniem, ja właśnie dziś zamówiłam mopa, choć mojej do raczkowania to jeszcze kawał drogi, ale zaczęłyśmy jedzenie, więc pewnie będzie co sprzątać. W każdym razie od samego początku ciąży miałam w głowie, że chcę takiego mopa, którym rach-ciach posprzątam co tam dziecko nabrudzi, zwłaszcza, że podłóg to my za wiele nie mamy, więc raczej chciałam coś czym będę dłużej sprzątać niż to składać/rozkładać. No i wymyśliłam ten mop parowy. Wzięliśmy taki z Lidla, ale to jest takie ciężkie i nieporęczne, że stwierdziłam, że u nas się nie sprawdzi. Do tego ja jednak lubię zapach, więc chcę coś, do czego można wlać płyn. No i wczoraj mignął mi mop ze spryskiwaczem viledy. TO jest to - pomyślałam. Lekkie, poręczne i ze zbiorniczkiem na wodę z płynem. Po krótkim reaserchu zdecydowałam się jednak na taki sam mop marki xiaomi deerma, bo jest o wiele lżejszy. Do tego mamy z tej serii odkurzacz pionowy, który sprawdza się rewelacyjnie, więc pomyślałam, że będę miała taki komplet. Z drugiej strony, teraz tak sobie pomyślałam, że jak dziecko będzie łapkami po podłodze latać, to może jednak taki płyn do podłóg, to nie za bardzo...hmm, co sądzicie? No, to się rozpisałam.
Dziś u nas 2. dzień marchewki i jakby lepiej, choć mina wciąż na zasadzie "co ty mi tu za szajs serwujesz?" (a żelazo na oleju i witaminę D to uwielbia).
Lilly, a co Ty z tą dynią robiłaś, że tyle gotowania? Ja mam pomrożoną, może jutro też odpalę? Choć w planach miałam pasternak ze słoiczka.
Powiedzcie mi, w jakim schemacie dajecie kaszki glutenowe/bezglutenowe, bo jakoś nie mogę tego ogarnąć. Mamy kp, też dajecie/planujecie dawać? Wtedy na wodzie, czy na czym?
MIMI, ten specjalista chorób dziecięcych, u którego byłam powiedział mi, że powinnam dawać małej witaminy z grupy B. W sumie jakoś zapomniałam zapytać, po co, ale założyłam, że ze względu na układ nerwowy, bo one na niego wpływają. I chyba spróbuję, może to jakoś pomoże na nerwowość mojego dziecka. Może też się zainteresuj?Buena88 lubi tę wiadomość
-
Karolllla wrote:Już zużyte
tylko dwie tam były. Byłam wyluzowana bo wiedziałam, że mam dużo pieluchomajtek ale nie sądziłam, że przeciekną po 15 minutach 😳
Karolllla lubi tę wiadomość
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
W piątek była u nas siostra męża z 2 córeczkami, przyjechała na kawe bo miałam urodziny. I wszystko ładnie pięknie, a dzisiaj zadzwoniła i mówi, że obydwoje z mężem stracili smak i węch i czują się połamani. Testu nie robią, ale są przekonani że to korona.
Więc fajnie.. czekam kiedy jakieś objawy się u nas pokażą 😐
Karola ale jaja z tymi pieluchami 🙉 nie mogę sobie wyobrazić jak mu dwie dwójeczki założyłas 🙈
U nas noc z piątku na sobotę też była za przeproszeniem, z d***.. młody budził się co chwilę, od 3 do 5 imprezka, w końcu mąż wstał i go bujał w wózku bo ja już byłam padnięta.
Za to wczorajsza noc - SZOK - spał od 19:00 do 8:00 bez pobudki! Rano o tej 8:00 szliśmy z mężem zobaczyć do pokoju czy oddycha.. a ten się przebudził jak się pochyliliśmy nad nim i banan od ucha do ucha - myślałam że padne. Takie nocki mogłyby być codziennie 🥺🙏🏻Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Drzemka wrote:Karolla, jeśli chcesz podjechac na Wole to moge kilka sztuk Dady r 4 odstąpić 🙂
Och dziękuje ♥️ Ale już dawno leżę z młodym w łóżku, on słodko śpi z podwójną pieluchą, a ja oglądam milion rzeczy w necie dla niego.
Co do tetry, siatek, ceratek to ja się nie nadaje na takie gacie 😂 jak coś to mu pieluchomajtki wcisnę na 2 hehehe
Szatanka mówisz lekki ten mop? Już patrzę! A co do płynu na podłodze to nie wpadłabym na to, patrząc co moja zwierzyna roznosi na podłodze i jak dzieci na całym świecie raczkują po czym popadnie to bym się specjalnie nad płynem do podłogi nie spinała 🙂 Prędzej czy później dziecko wszystko będzie mieć w buzi.Drzemka lubi tę wiadomość
-
Catlady, no to faktycznie niewesoło
Dlatego ja się izoluję nawet od własnej matki, bo ona spotyka się z koleżankami, a ja nie mam nad tym kontroli, co one robią. Ma do mnie o to żal, bo z teściami się widujemy, ale moja teściowa nie chodzi nawet do sklepu, a teść pracuje w swoim biurze i też ma bardzo ograniczone kontakty. A przy tym wirusie liczy się ponoć właśnie długość kontaktu z zakażonym, minimum 15 min. Tak więc jej wybór - woli spotykać się z koleżankami, to trudno. Z bratem też się od września nie spotykam, bo on pracuje w szkole, w sensie pracował do niedawna, bo teraz wiadomo - wszystko zdalnie.
Karolla, a Ty sobie tak możesz przy młodym świecić telefonem? Ja jak już, to zasłaniam małą w tej dostawce jaśkiem wciśniętym pomiędzy nasze łóżko a dostawkę i do tego włażę jeszcze pod kołdrę, żeby czasem nie było widać nawet smugi światła, bo jak otworzy oko i to zobaczy, to koniec. A przecież co 45 minut się przebudza na zmianę cyklu snu.
Z tym płynem to chodzi mi o to, że to chemia. Bardziej bym się tu obawiała żrących substancji niż starych dobrych drobnoustrojów.
Też się głowię, jak ty mu te dwie dwójki założyłaś, w sensie, że jedną na drugą, tak? A tak w ogóle, to teraz bywają lidle i biedronki całodobowe przy koronie, a w obu tych dyskontach są super pieluchy, tak że nie ma dramy, jak w nocy zabraknie. Tylko do tego trzeba niepokłóconego starego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2020, 00:07
-
Tak założyłam jedne na drugie bo ten rzep z boku na styk więc żeby było stabilniej to ma dwie
Ale dały rade dopiero przed chwilą zmieniłam bo lekko przeciekło. Taaa stary jakiś nieogarnięty ostro wczoraj był.
Telefon luz mam ściemniony ekran i staram się od niego odwracać albo na drugim boku ale nawet otworzył oko ze dwa razy spojrzał i poszedł spać dalej. -
Szatanka chodzi mi bardziej o to ze jedzenia 5 minut na ten moment a dynie trzeba było wydrążyć, obrać, pokroić. Zrobiłam na parze i cześć zostawiłam w kawałkach a cześć zblendowalam żeby zobaczyc co mały woli
wiec roboty jest przy tym.
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp