MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Lilka94 wrote:Pola ma od wczoraj problem z drzemkami, nie daje się odłożyć. Albo nie mogę wgl jej ululac, oczy jak 5zl i patrzy na mnie... a pozniej marudzi bo niewyspana. Dzisiaj już nie wytrzymałam i położyłam się na kanapie i dałam ja mężowi żeby się z nią męczył... oczywiście wpadła w histerie ale teraz śpi a ja znowu czuje się jak wyrodna matka ale czasem już psychicznie wysiadam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2020, 12:02
Lilka94 lubi tę wiadomość
-
Anka12 wrote:Dziewczyny, wybieram matę piankową (nie puzzle). Czy ma któraś z Was taką:
https://allegro.pl/oferta/uanlauo-dwustronna-mata-piankowa-dla-dzieci-2x1-8m-9760914255?reco_id=42827aa1-21b0-11eb-8441-bc97e169f5e0&sid=f8bddad5d737919e6c726c989b66bdbe96499e13bc806f55bd0c404f69ac7020
Nie wiem czy nie za miękka wg opisu. Jakie maty ewentualnie polecacie?
Ja mam taką, młody super na niej śmiga.Ajka, Anka12 lubią tę wiadomość
-
Ja robię jak Ajka z drzemkami w ciągu dnia, jak mi się z tego kosza wybudza bo już się nie mieści to przechodzimy na łóżko i śpi przy cycku. Znowu jestem unieruchomiona ale za to humor ma później jak ta lala uśmiech od ucha do ucha i zero marudzenia.
-
lilly. wrote:8 karmien, 5 rano pobudka.
Czy to normalne jest?
Serio.. jesteśmy bo zabiegu miało być lepiej a tak złe nie było nigdy..
Spałam 2h..Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2020, 13:44
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
Co myslicie o ksiazeczkach Quiet book?
https://lubiankowo.pl/produkt/ksiazeczka-edukacyjna-quiet-book-kot-fioletowy/Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Pytałyscie o odplamiacze. Ja kupiłam Jelp, taki ze szczoteczką, ale nie jest rewelacyjny. Tyle tylko, że jest bezpieczny dla małego, nie uczula. Do naszych ciuchów stosuję Vanish gold i jest o niebo lepszy, może na próbę przetestuję na jakimś ciuszku małego?
-
PattisonBM wrote:Co myslicie o ksiazeczkach Quiet book?
https://lubiankowo.pl/produkt/ksiazeczka-edukacyjna-quiet-book-kot-fioletowy/Mimi1987 lubi tę wiadomość
-
MIMI wrote:A ja mam pytanie z innej beczki. Jak myjecie podłogi? Tradycyjnym mopem czy macie jakieś urządzenia, typu mopy parowe itd? Ja już się przygotowuję na częstsze mycie podłóg jak Mała zacznie raczkować i szukam czegoś co by mi ułatwiło życie.
MIMI lubi tę wiadomość
-
MIMI wrote:Mi się bardzo to podoba, wiele rzeczy można nauczyć dziecko dzięki temu tylko pytanie czy dziecko będzie tym zainteresowane, ale to może niech się wypowiedzą mamy starszych dzieci.
Super są te książeczki ale nie na ten wiek. Myślę że hmmm okolice 3/ 4 latka.
Np wiązanie bucika to dziecko roczne nie da rady 😉
Ale może się mylę 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2020, 19:59
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Anka12 wrote:Pytałyscie o odplamiacze. Ja kupiłam Jelp, taki ze szczoteczką, ale nie jest rewelacyjny. Tyle tylko, że jest bezpieczny dla małego, nie uczula. Do naszych ciuchów stosuję Vanish gold i jest o niebo lepszy, może na próbę przetestuję na jakimś ciuszku małego?
Ja używam Vanish do dziecięcych ciuszków. Najpierw je moczę w tym A potem piorę normalnie.
Ale.Ja już od jakiegoś czasu piorę jego ciuszki z naszymi ubraniami w normalnym proszku.
Mój Leo nie ma żadnych problemów skórnychWiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2020, 20:36
Anka12 lubi tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
Apropos odplamiaczy, mi ostatecznie najlepiej się sprawdza mydło w kostce...wcieram w plamy i że wszystkimi daje radę...a tkaniny się nie uszkadzają.
Vanish sprawdzał się trochę gorzej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2020, 20:16
Frufru lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Ja mam w planie kupić jakiś lepszy mop właśnie, bo przy raczkowaniu będzie zabawa z sierścią. Nas czeka ciekawa noc, skończyły mi się pieluchy...myślałam, że jeszcze są w szufladzie i nie ma. Założyłam pieluchomajtki z basenu i od razu przeciekły przy sikaniu, a że miałam w szafie 2 niezużyte to Oli ma na sobie ledwo zapięte dwa pampersy 2 🤦🏼♀️ Przy okazji tak się z moim M. pokłóciłam, że nie mogę na niego dziś patrzeć 😡
-
Karolllla wrote:Ja mam w planie kupić jakiś lepszy mop właśnie, bo przy raczkowaniu będzie zabawa z sierścią. Nas czeka ciekawa noc, skończyły mi się pieluchy...myślałam, że jeszcze są w szufladzie i nie ma. Założyłam pieluchomajtki z basenu i od razu przeciekły przy sikaniu, a że miałam w szafie 2 niezużyte to Oli ma na sobie ledwo zapięte dwa pampersy 2 🤦🏼♀️ Przy okazji tak się z moim M. pokłóciłam, że nie mogę na niego dziś patrzeć 😡
Ha ha Karollla miałam taka akcje ostatnio z pieluchami . Naszczescie mam żabkę w bloku i kupiłam 😊
A co do kłótni ehhh coś wisi w powietrzu. Dzisiaj już 2 przyjaciółki do mnie dzwoniły, że się pokłóciły że swoimi facetami.
Pamiętaj po burzy zawsze wychodzi słońce 💗Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2020, 20:52
Karolllla lubi tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
Ajka wrote:Ja stawiam na zeby... przynajmniej u mnie to zeby... młoda od dawna przesypiała całe noce... ale co jakis czas ma okresy... ze ja cała noc spedzam z nia na fotelu na cycu... ona nawet w łóżku ze mną nie chce, tylko kwenka... tak ją chyba przyzwyczaiłam do bujanego fotela i do tego ze jest we mnie wtulona, ze nic innego nie daje rady jak jej cos dolega... (dobrzeze fotel mega wygodny)
Zaczeło sie zanim jeszcze zobaczyłam zeby pod dziasłami, ale lekarka mi mówiła ze jest kilka etapów bólowych - na początku zebów moze jeszcze nie byc widac, ale one juz sie zaczynają przepychac do góry, a dziecko boli.... i rzeczywiscie po takim trudniejszym okresie, patrze a tu pod dziąsłem widac cos co za jakis czas bedzie zebami... potem spokój... i teraz niestety znów beznadziejnie... czekam az druga jedynka sie przebije do konca i moze bedzie chwila spokoju
Ajka dokładnie - to chyba to.
Ale wiecie co Wam powiem, z czasem ta miłość do malucha tak rośnie! No mimo wykończenia kocham go coraz bardziej ❤️ Wprost proporcjonalnie stary mnie wkurza tez coraz bardziej 🙈Karolllla, Ajka, lipcowka86, Catlady lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Karolllla wrote:Ja mam w planie kupić jakiś lepszy mop właśnie, bo przy raczkowaniu będzie zabawa z sierścią. Nas czeka ciekawa noc, skończyły mi się pieluchy...myślałam, że jeszcze są w szufladzie i nie ma. Założyłam pieluchomajtki z basenu i od razu przeciekły przy sikaniu, a że miałam w szafie 2 niezużyte to Oli ma na sobie ledwo zapięte dwa pampersy 2 🤦🏼♀️ Przy okazji tak się z moim M. pokłóciłam, że nie mogę na niego dziś patrzeć 😡
Słońce ale jesteś hardcorem! Pewnie ten stres to wszystko i poszlo3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp