X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też polecamy anaftin baby ;)

Co do zabawek to nie mam pojęcia, napewno w przyszłym roku u Nas będzie tablica manipulacja M obiecał zrobić, zbieramy już elementy po rodzinnych garażach żeby było jaknajwiecej ciekawych elementów.

My od dłuższego czasu my jemy małego pod prysznicem, ale tylko w wannie ma prawdziwą radochę. Jak M się będzie dobrze czuł to się wybierzemy na basen.

Aaa i czapki z merynosa od mamy ginekolog są super 😍 jutro jak mi się uda to strzelę nam fotę ;) cena też super bo 79 zł damska i dziecięca a męska 69, kupiłam całej rodzinie 😊

Karolllla lubi tę wiadomość

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mamy dzisiaj rzeźnię z usypianiem, probujemy już od 18.30. Caly dzień zryty przez wczorajsze szczepienie i teraz jeszcze wieczór. W ogóle, to na nożce zrobil jej się guzek i plama średnicy okolo 4 cm, myślicie, ze to jeszcze w normie? To były pneumokoki, prevenar. Nakwyzsza zarejestrowana dziś temp. to 37,6, ale teraz dałam paracetamol na noc, bo była coraz bardziej niespokojna.

MIMI, super wieści! Fajnie, że tak zareagowała. Moja tym razem nie bardzo. Dzisiaj nie liczę, ale wczoraj rano przed szczepieniem też było kiepsko z ćwiczeniami, bo mała po prostu nie współpracuje. Dlatego coraz bardziej przekonuję się do Vojty, choc po obejrzeniu filmiku na youtubie sie rozplakalam na samą myśl, że to bedziemy jej robić, naprawdę nie wiem, czy dam radę.

U nas tez wjechała marchewka. Ze słoiczka. Tak jak sądziłam - wszystkie moje ambitne plany poszły wniwecz. Życie zweryfikowalo. No ale szalu nie bylo, tylko odruch wymiotny i plucie. Może z pol naparstka zjadla. Karmimy w foteliku z odwroconym pod spód uchwytwm, dzięki temu mamy prawie pionowy siad. Bjorn jednak za nisko. A na krzeselko do karmienia mamy chwilowo zakaz.

Ajka, obyś miała rację z tą naszą małą, ale ja z każdym dniem jestem coraz pelniejsza obaw.

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka jeśli dałaś pierwszy raz marchewkę to normalnie zareagowała :) Spokojnie do tej pory jadła tylko Twoje mleko nie dziwne, że pluje jakąś marchewką :) Za miesiąc będzie wcinać. Dałaś polizać i ok.

lipcowka86, Ajka lubią tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka u mnie tez druga noc powrót do noworodka.. moje dziecko od kiedy poszło spać po 18 je 4 raz.. wczoraj to samo. Je tyle ze w nocy wczoraj dwa razy kupkę zmieniałam. I te figury, pełza po łóżku..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2020, 22:14

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą o 18:30 to ja byłam z młodym jeszcze na spacerze 😬 Ostatnio chodzi spać później.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2020, 22:49

Ajka, lilly. lubią tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Buena88 Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2020, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka, nam pediatra powiedziała, że jeśli po szczepieniu wystąpi zaczerwienienie, obrzęk w miejscu wkłucia to najlepiej robić okłady z roztworu sody oczyszczonej z wodą lub okłady żelowe chłodzące. Jeśli nie pomoże to kazała dzwonić do przychodni. Nam nic takiego się nie przytrafiło, więc nie stosowałam. Tylko pisze to co wiem, zrób jak uważasz. Może przejdzie samo.

Ola, 14.05.2020r :)
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj i dziś usypaliśmy nieco wcześniej, bo bardzo źle się czuła. Wczoraj pięknie zasnęła, a dzisiaj dramat. I tak jak Lilly mówi - przypomniały mi się czasy noworodkowe, bo nie dawała się odłożyć, w końcu spała mi na rękach, a ja po cichutku oglądałam sobie telewizję i dopiero teraz udało mi się ją odłożyć. Strasznie ją to szczepienie sponiewierało tym razem, bidulkę moją :/

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przy pierwszej próbie marchewki było super, aż jej się raczki trzęsły. Drugi raz o dziwo gorzej, krzywila się i tak śmiesznie kaszlala z obrzydzeniem. Pozniej groszek, bez szału ale kilka łyżek zjadła. To było tydzień temu, dzisiaj już wcinala jak szalona także nawet spoko to idzie, jutro zobaczymy jak brokuły :)

lilly. lubi tę wiadomość

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka u mnie tak samo było marchewką...a terz jej juz nie daje są póxniej zaparcia

2020 :)
    2023 :)
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8 karmien, 5 rano pobudka.
    Czy to normalne jest?
    Serio.. jesteśmy bo zabiegu miało być lepiej a tak złe nie było nigdy..
    Spałam 2h..

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    8 karmien, 5 rano pobudka.
    Czy to normalne jest?
    Serio.. jesteśmy bo zabiegu miało być lepiej a tak złe nie było nigdy..
    Spałam 2h..

Chyba najlepiej jakby się mamy tylko kp wypowiedziały jak wyglądają ich noce bo może to kwestia najedzenia? A nawet jak zostawisz młodego ze sobą w łóżku to jest tak źle? Bo ja widzę różnice w wybudzeniach od tygodnia jak śpi ze mną.

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Chyba najlepiej jakby się mamy tylko kp wypowiedziały jak wyglądają ich noce bo może to kwestia najedzenia? A nawet jak zostawisz młodego ze sobą w łóżku to jest tak źle? Bo ja widzę różnice w wybudzeniach od tygodnia jak śpi ze mną.

Dziś cała noc ze mną, nie wiem co jest grane. Może zeby

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • MIMI Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh ja wczoraj napisałam że noce lepsze to dzisiaj prawie cała noc nieprzespana... umieram.. Tyle że u nas nie chodzi o jedzenie tylko po prostu mieliśmy przerwę ponad 2h a później pobudki co chwilę. Młoda spała z nami ale nic to nie dało.

• Ajka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Dziś cała noc ze mną, nie wiem co jest grane. Może zeby

Ja stawiam na zeby... przynajmniej u mnie to zeby... młoda od dawna przesypiała całe noce... ale co jakis czas ma okresy... ze ja cała noc spedzam z nia na fotelu na cycu... ona nawet w łóżku ze mną nie chce, tylko kwenka... tak ją chyba przyzwyczaiłam do bujanego fotela i do tego ze jest we mnie wtulona, ze nic innego nie daje rady jak jej cos dolega... (dobrzeze fotel mega wygodny)

Zaczeło sie zanim jeszcze zobaczyłam zeby pod dziasłami, ale lekarka mi mówiła ze jest kilka etapów bólowych - na początku zebów moze jeszcze nie byc widac, ale one juz sie zaczynają przepychac do góry, a dziecko boli.... i rzeczywiscie po takim trudniejszym okresie, patrze a tu pod dziąsłem widac cos co za jakis czas bedzie zebami... potem spokój... i teraz niestety znów beznadziejnie... czekam az druga jedynka sie przebije do konca i moze bedzie chwila spokoju

lilly. lubi tę wiadomość

• Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też masakra 😤
    Trzecią noc już nie śpię pobudki non stop 😪

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Cześć z Was już rozszerzała dietę - dajcie znać jak wyglądały początki?
    U mnie dziś wjechała pierwszy raz dynia :)
    I w kawałku i w musie. Mały ani nie siada ani sam nie siedzi wiec trzymaliśmy na swoich kolanach.
    Próbę uważam za udana bo nie było płaczu i było zainteresowanie ale jedzenia to nie było 😂
    Kawałek pomielil w rękach i z podłogi zjadł pies a mus na łyżeczce tak językiem pomemlal i wypchnął ze zdziwieniem. Nie wpychalam bo potem odwracał głowę od łyżeczki już. Trochę po zabiegu ma uraz wiec tym bardziej chce żeby miał miłe skojarzenia.
    To tyle :)
    Ja to u Was było?

Juz pisalam pierwsza narchewka nie podeszla druga lepiej ale musialam lyzeczka otworzyc buzie i te 3 pierwsze lyzeczki tak wepchnac do buziuni...a teraz mnie popedza,ze za wolno daje warzywa i teraz juz kazde warzyso jest super extra wysmienite.
    Narazie daje w okolicy 60-80g moze za 2 tygodnie sprobujemy dac caly sloiczek 120g.

Mam ogromna nadzieje,ze nadrobimy wagowo przy tym rozszerzaniu ;)

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś zważyłam Weronelkę i waży 7520... gdzie jeszcze 2 tygodnie temu po strajku głodowym było 7120... no ale zaczęla mi jeść jak dzika czasem nawet 500ml, a co najmniej 420ml -mm, do tego dostawała jeszcze 80g obiadków albo 125 owoców... Przeskoczyła o ponad 10 centyli w ciągu 2 tygodni...

Lilka94 lubi tę wiadomość

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola ma od wczoraj problem z drzemkami, nie daje się odłożyć. Albo nie mogę wgl jej ululac, oczy jak 5zl i patrzy na mnie... a pozniej marudzi bo niewyspana. Dzisiaj już nie wytrzymałam i położyłam się na kanapie i dałam ja mężowi żeby się z nią męczył... oczywiście wpadła w histerie ale teraz śpi a ja znowu czuje się jak wyrodna matka ale czasem już psychicznie wysiadam.

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka94 wrote:
    Pola ma od wczoraj problem z drzemkami, nie daje się odłożyć. Albo nie mogę wgl jej ululac, oczy jak 5zl i patrzy na mnie... a pozniej marudzi bo niewyspana. Dzisiaj już nie wytrzymałam i położyłam się na kanapie i dałam ja mężowi żeby się z nią męczył... oczywiście wpadła w histerie ale teraz śpi a ja znowu czuje się jak wyrodna matka ale czasem już psychicznie wysiadam.

Ja jak mam taką sytuacje, to nie odkladam, tylko niech spi na mnie i tyle, bo inaczej potem caly dzien z d***. Siedze na fotelu, a młoda spi na cycu... ale to jak ma gorszy dxzien tylko... Generalnie jak nie ma porannej drzemki, to potem sa problemy z kazda nastepną i w ogole byle jak, wiec jak mi sie raz nie udaje odłozyc to wracam szybko na cyc (zanim sie calkiem rozbudzi) i tak juz spi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2020, 11:49

• Anka12 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wybieram matę piankową (nie puzzle). Czy ma któraś z Was taką:
    https://allegro.pl/oferta/uanlauo-dwustronna-mata-piankowa-dla-dzieci-2x1-8m-9760914255?reco_id=42827aa1-21b0-11eb-8441-bc97e169f5e0&sid=f8bddad5d737919e6c726c989b66bdbe96499e13bc806f55bd0c404f69ac7020

Nie wiem czy nie za miękka wg opisu. Jakie maty ewentualnie polecacie?

‹‹ 1233 1234 1235 1236 1237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ