X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie ogarniam tych zabawek 😆

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka94 wrote:
    Karollla takie https://allegro.pl/oferta/klups-lozeczko-radek-kolyska-biale-szuflada-matera-6880993162 polecam, można kołysać jednym palcem dosłownie

Tak myślałam, bo w sumie tylko to wyskakuje w necie z tych sensowniejszych. A młoda była przyzwyczajona do kołysania na boki wcześniej?

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam o takim:
    https://badumshop.com/pl/lozeczka-dzieciece/224-lozeczko-dzieciece-kolyska-120x60cm.html#/371-kolor_lozeczka-bialy

Też wyglada sensownie i jest opcja dostawki

2020 :)
    2023 :)
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje! M już zupełnie normalnie się czuje, do tego stopnia ze w weekend już na sport idzie.
    Izololowalismy się bardzo - mieszkał tak jakby na poddaszu, oddzielna łazienka, tam wszystkie naczynia, poza tymi pomieszczeniami maseczka i dezynfekcja rak. Małym nie zajmował się wogole ponad tydzień.

Ajka lubi tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze dzieciaki juz pelzaja na brzuszku tak? Bo moja odpycha sie nogami na plecach jak lezy...juz cala mate zwiedzila wkolo...a na brzuszku stopy ma w gorze...

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Ja myślałam o takim:
    https://badumshop.com/pl/lozeczka-dzieciece/224-lozeczko-dzieciece-kolyska-120x60cm.html#/371-kolor_lozeczka-bialy

Też wyglada sensownie i jest opcja dostawki

Też je widziałam, w zasadzie tylko to i ten Klupś. Sama nie wiem czy jemu to kołysanie coś da. Już głupieje, muszę kupić na dniach i fotelik nowy i łóżeczko i oddaje kosz Mojżesza (w którym i tak śpi wygięty) bo kumpela od której mam te gadżety zaraz rodzi i daje jej swoją dostawkę. Wydaje mi się, że Oli ma po prostu etap naszego łóżka. Eehh

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Dziękuje! M już zupełnie normalnie się czuje, do tego stopnia ze w weekend już na sport idzie.
    Izololowalismy się bardzo - mieszkał tak jakby na poddaszu, oddzielna łazienka, tam wszystkie naczynia, poza tymi pomieszczeniami maseczka i dezynfekcja rak. Małym nie zajmował się wogole ponad tydzień.

Nieźle, my zero izolacji ale M. nic nie było totalnie, Oli tym bardziej ok. Dobrze, że już po.

lilly. lubi tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollla moja wgl nie była przyzwyczajona do kołysania ale teraz ją to zamula.

Karolllla lubi tę wiadomość

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Nieźle, my zero izolacji ale M. nic nie było totalnie, Oli tym bardziej ok. Dobrze, że już po.

Jednak jakby nie było to wiekszośc ludzi jest bezobjawowa... a izolacji w małym albo nawet wiekzym mieszkaniu sobie nie wyobrażam

• lilly. Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć z Was już rozszerzała dietę - dajcie znać jak wyglądały początki?
    U mnie dziś wjechała pierwszy raz dynia :)
    I w kawałku i w musie. Mały ani nie siada ani sam nie siedzi wiec trzymaliśmy na swoich kolanach.
    Próbę uważam za udana bo nie było płaczu i było zainteresowanie ale jedzenia to nie było 😂
    Kawałek pomielil w rękach i z podłogi zjadł pies a mus na łyżeczce tak językiem pomemlal i wypchnął ze zdziwieniem. Nie wpychalam bo potem odwracał głowę od łyżeczki już. Trochę po zabiegu ma uraz wiec tym bardziej chce żeby miał miłe skojarzenia.
    To tyle :)
    Ja to u Was było?

Catlady, PattisonBM lubią tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Też je widziałam, w zasadzie tylko to i ten Klupś. Sama nie wiem czy jemu to kołysanie coś da. Już głupieje, muszę kupić na dniach i fotelik nowy i łóżeczko i oddaje kosz Mojżesza (w którym i tak śpi wygięty) bo kumpela od której mam te gadżety zaraz rodzi i daje jej swoją dostawkę. Wydaje mi się, że Oli ma po prostu etap naszego łóżka. Eehh

Z tym bujaniem to nigdy nie wiesz, ale kołysanie eneralnie usypia nawet dorosłych... tak czy siak z gadzetami dla dziecka nigdy nie wiadomo co sie sprawdzi...

PattisonBM lubi tę wiadomość

• Ajka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dostałam lezaczek do wanny od kolezanki... i chyba bede kapac mloda w duzej wannie... taki zaciesz ze nie wiem, tylko musze duzo wody nalac, bo on jest dosc wysoki...

No i zaraz posypia sie gromy z jasnego nieba...ale Weronika zjadla obiadek w wannie... i to zjadla bez problemu...wszedobylskie raczki zajete były woda w wannie, a nozki wodą która leciała z kranu... i buzia sie po prostu otwierała i ostatecznie dziecko nawet sie specjalnie nie pobrudziło... zabijcie mnie, ale to nie był ostatni raz kiedy ja tak karmie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2020, 18:53

PattisonBM, Niki2803 lubią tę wiadomość

• Ajka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Cześć z Was już rozszerzała dietę - dajcie znać jak wyglądały początki?
    U mnie dziś wjechała pierwszy raz dynia :)
    I w kawałku i w musie. Mały ani nie siada ani sam nie siedzi wiec trzymaliśmy na swoich kolanach.
    Próbę uważam za udana bo nie było płaczu i było zainteresowanie ale jedzenia to nie było 😂
    Kawałek pomielil w rękach i z podłogi zjadł pies a mus na łyżeczce tak językiem pomemlal i wypchnął ze zdziwieniem. Nie wpychalam bo potem odwracał głowę od łyżeczki już. Trochę po zabiegu ma uraz wiec tym bardziej chce żeby miał miłe skojarzenia.
    To tyle :)
    Ja to u Was było?

U mnie na początku była marchewka i przy pierwszej łyzezce zdziwienie, a potem zjadła kilka łyżeczek chetnie, ale to byłe miłe złego poczatki i teraz jest walka o kontrole nad łyżeczką... i jak nie trzymam raczek jakoś to wiekszość jedzenia strzela po pokoju...

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Nie demoniziwałabym tej maty kinderkraft...używałam chyba do końca sierpnia, czyli Werka miała 4,5 miesiąca...spoko się tam przewala na brzuszek... dopiero jak się zaczęła brać za pivoty to ja przestałam tam kłaść...bo za mała i za śliska.
    Latem faktycznie prawie w pajece nie ubierałam, chociaż czasem się zdarzało...w obrotach one jakoś specjalnie nie przeszkadzają.

A jeśli chodzi o skarpetki to ja wolę gole stopy, więc Weronika najczęściej nic nie miała na nogach...ale to ma znaczenie teraz przy pełzaniu, a wcześniej...czy ja wiem.

Ajka ja nie demonizuje, napisałam tylko moje spostrzeżenia, na początku była super, tylko uNas poprostu za długo w użyciu.

Co do gromów z jasnego nieba nt karmienia Weroniki w wannie, to Wasza decyzja i nie mam zamiaru jej krytykować, każdy wychowuje swoje dziecko jak czuje za stosowne ;) zastanawiam się tylko że skoro na początku już stosujesz takie metody to co będziecie robić za jakiś czas 🤣🤣🤣

Lilly to ciekawe z tym covidem u Was... U Nas M przechodzi jak zwykle przeziebienie, my cały czas z nim i tylko on ma objawy, zobaczymy czy mi wyjdą przeciwciała...

Karolka jak krzesełko złożyłaś już??

Dziewczyny ponawiam pytanie o konsultacje ds snu😉

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly u Nas pierwszy raz była marchewka i w sumie to tylko 3 łyżeczki tylko trochę po mem łał i tyle, kolejne razy już ładnie otwiera buzie i wciąga całkiem sporo ok 100g, największy hit to buraczki, dynia i cukinia.

Normalnie śmiać mi się chce, matka nosi dziecię przez 9 mc w brzuchu, rodzi w cierpieniach, karmi całymi dniami i nocami a ono pierwsze mówi
    "ta-ta" myślałam ze padne jak dziś usłyszałam, ale jak ja dobrą żonę przystało nagrałam żeby mężowi zrobić przyjemność, wiem ze to nie świadome jeszcze ale jak fajnie słyszeć 😍

lilly., PattisonBM lubią tę wiadomość

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pomyśle jeszcze z tą kołyską. Ajka będziesz karmić gdzie chcesz ;)

Lilly u nas podobnie, marchewka była pierwsza i zdziwienie i wypchnięcie językiem. Każda kolejna próba w kolejnych dniach a nawet i z przerwą tygodniową to już było bardziej jedzenie :) Aa i zamówiłam tą wanienkę stokke zobaczymy czy się spodoba ale myśle, że tak :)

Lipcówka nie przyszło będzie po weekendzie 🙄 a tego co oddajemy już nie składałam, spakowane jest.

Dziewczyny najlepszy odplamiacz na marchewkę to?? Vanish?

lilly., lipcowka86 lubią tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • MIMI Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy moje dziecko jest aż tak "plastyczne " czy problem faktycznie nie był aż tak duży jak mówiła fizjo ale Mała nagle zaczęła się odwracać w obie strony. I strasznie zawzięta jest w tych próbach. W ogóle jak dzisiaj weszłam i zobaczyłam jak leży na brzuchu mega symetrycznie to się poryczałam, a zostawiłam ją na plecach. Ta fizjo zrobiła jakieś czary mary bo już pierwszego dnia zaczęła się wspierać na wyprostowanych rączkach. Teraz muszę tylko uchwycić moment i nagrać bo mi nie uwierzy w to wszystko. Mówiła że przez tydzień to na pewno jeszcze się obracać nie będzie.

U nas noce trochę lepsze, odkąd zaczęłam smarować Małej dziąsełka. Szczerze mówiąc to nie widzę żadnych ząbków ale to jednak chyba to bo raz zapomniałam i znów się budziła co chwilę, jak posmarowałam to spokój. U nas na tym etapie sprawdza się Anaftin baby. Raczej od kilku miesięcy nie ząbkuje ale pewnie to wszystko się zlało, regres snu, skoki rozwojowe , ząbkowanie itd.

Lilly u nas do tej pory jest tak że na pierwszą łyżeczkę Mała się dosłownie rzuca. I nie ma znaczenia że jadła to już kilka razy, kolejne je już normalnie.

lilly., Ajka, Lilka94, Karolllla, Drzemka, Catlady lubią tę wiadomość

• MIMI Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam się do Karolli z pytaniem o plamy z marchewki.
    U nas np. kołyska się nie sprawdziła, ale dałyście mi do myślenia z tym łóżeczkiem, może by z czasem polubiła. Sama nie wiem.
    My z elektronicznych zabawek mamy pchacz zebrę z Fisher Price, dostałyśmy w prezencie. Czy będziemy korzystać z funkcji pchacza to jeszcze nie wiem ale Mała lubi jak ta zebra gada, gra itd. Sprawdza się przy zachęcaniu w leżeniu na brzuszku.
    Ale podrzucajcie pomysły, bo też jeszcze nie mam wybranego prezentu.

• Ajka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super mimi...

• Ajka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja też polecam ten anaftin baby... Mam jeszcze drugi jakiś ... niby przeciwbólowy na d. jakoś się nazywa, ale tylko przy anafyinie widzę rezultat

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2020, 20:53

‹‹ 1232 1233 1234 1235 1236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ