X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Drzemka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, super artykuł. Co ja się ostatnio nasłuchałam przy odwiedzinach babci, że maluch ma zimne stopy i jak to tak może byc🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 14:25

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kiedyś usłyszałam że od bosego chodzenia chłopcy mogą sobie przeziębić jajka. 😆😆😆
    To babci męża odpowiedziałam, że jak dobrze, że Hania to dziewczynka 😆😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 13:55

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat na topie, dziś gadałam z mama na video i było „a nie za zimno jej w te stopki?” 😆 już się boje co to będzie jak pojedziemy do Pl...

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas w domu boze stópki.

Wodę podaje zanotowano kranową przefiltrowaną w dzbanku. Niestety średnio mu podchodzi☹️

Paulina a z ilu karmień już wtedy Hania zrezygnowała?

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2020, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowka86 wrote:
    U Nas w domu boze stópki.

Wodę podaje zanotowano kranową przefiltrowaną w dzbanku. Niestety średnio mu podchodzi☹️

Paulina a z ilu karmień już wtedy Hania zrezygnowała?
    Z żadnego. Hania do roku była tylko na cycu praktycznie.😔 Niby było rozszerzanie diety ale ciągle wszystko było bleee. 😆

Ale to chyba nie ma znaczenia. są kobiety, które dostają okres nawet kilka tygodni po porodzie i tylko kp. A inne mogą i 2 lata być bez okresu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 16:36

lipcowka86 lubi tę wiadomość

• szatanka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcówka, ja dostałam okres 10 dni temu, czyli jakieś 6,5 miesiąca po porodzie. Sądząc po różnicy wieku między mną a bratem, to moja mama tak samo, więc chyba to u nas genetyczne...

We wtorek mieliśmy wizytę u babki od Vojty i bardzo chwaliła Lilkę za postępy. Ewidentnie dziecko jest inne, bardziej zachowuje się jak zdrowy niemowlak, nogi wciąż w górze praktycznie i buja się na boki, ale obrotów z własnej woli wciąż nie ma. Za to dzisiaj zaczęła jeździć po macie na plecach... masakra.

Właśnie wróciłyśmy ze szczepienia i o ile samo szczepienie luzik, ledwo zauważyła, to teraz jest rzeźnia. Płacz i zgrzytanie dwóch zębów. No ale ponoć idą też kolejne, górne, więc pewnie się jej kumuluje. Dostałyśmy skierowanie na rehabilitację na NFZ do ośrodka, gdzie jest i neurologopeda i psycholog, kazała nam się pediatra przypatrzeć jej jeszcze pod kątem problemów z rozszerzaniem diety. No ale ogólnie to miałam całkiem wesołe dziecko ostatnio i kochane. Tylko czasem coś przymarudzi, ale dajemy radę. Zobaczymy, co będzie jutro po tym szczepieniu.

My od kilku tygodni puszczamy małą po domu w samym bodziaku na krótki rękaw albo na długi z podwiniętymi, a od wtorku, na zalecenie fizjo, nawet w samym pampersie. Wszystko po to, żeby zmaksymalizować postępy terapii, więc obecnie mamy w domu nagrzane do 24 stopni.

Dzisiaj się przełamałam i poszłam z rana z małą do galerii pozałatwiać kilka spraw. Kurczę, zupełnie inne dziecko niż parę miesięcy temu. Wszystko ją interesowało, siedziała cichutko i sobie obserwowała, a jak się zmęczyła to zasnęła. W przychodni to samo - dusza towarzystwa. Szkoda, że tak rzadko mogę z nią gdzieś wychodzić.

Aaa, i chrupki też są u nas hitem! Dzisiaj odpalam tubkę z owockiem żeby może załapała bboxa. Pediatra mi to nawet dziś podpowiadała, więc to sprawdzony patent ;)

Ajka, lipcowka86 lubią tę wiadomość

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowka86 wrote:
    Nadrobiłam Was w końcu 🙂

Szatanka a jak u Twojej małej z piciem z bidonu lub kubka? Może daj Lily taką płynną zupke z mięsem do kubka i wtedy jakoś przejdzie.
    Próbowałam, kochana, próbowałam nawet z aplikatora do żelaza i dzisiaj maczając chrupkę w papce. Wszystko nic. Chrupkę sobie obróciła na drugą stronę i dalej jadła bez papki. 🤪 A witaminy z łyżeczki lubi,przypominam i chętnie otwiera buzię.

Kupiłam sobie jednak to urządzenie do gotowania zupek. Może jak własną ugotuję, to się skusi, bo może faktycznie jej te słoiczki nie smakują.

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka... zobaczysz zaraz będzie na brzuch lecieć...

A u nas tak:
    ccbee06d3001a001m.jpg

Tak mi się dziś na wszystko wspinała, az w koncu usiadła...

Lilka94, Anka12, PLPaulina lubią tę wiadomość

2014... and so it begins...

👧 potworniaki jajników
    🧑 OAT, żpn, przeciwciała przeciwplemnikowe

IVF×10 (poor responder, 8 na cyklach naturalnych) + 1xIVF KD
    2017 💔 córeczka 10 tydzień - wada genetyczna triploidia

2019 rozpoczecie procedury w OA

2020 ❤️ naturalny cud córeczka
    2023 ❤️ naturalny cud córeczka
    2026 ?

preg.png
  • Kama92 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 21:34

• Jeheria Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    U mnie cały czas noce spoko, ale mamy takie sporadyczne kryzysy... i właśnie dlatego ja się doszukuje przyczyny... że dzieć zamiast spac jak zwykle niemal 7h, budzi sie co 1-2h
    jest też kryzys 8 miesiąca, może to

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas tez gołe stópki.
    Posiłki stałe daję 2. Pierwszy to kaszka z dodanym owocem a drugi zupka lub obiadek, sama gotuję.
    Szatanka może byc tez problem z wedzidełkiem jezeli nie chce jesć ale to neurologopeda stwierdzi jak cos to dobrze ze macie skierowanie. Super że są postępy w ćwiczeniach, oby tak dalej a szybko nadgoni!
    A co do psów to moja labradorka pierwszego dnia spotkania z Mackiem zawarczała na Niego a teraz razem się nawet bawią i On ją strasznie ciąga i za ogon i za sierść a Ona go jeszcze liże...

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama92 wrote:
    Dziewczyny szczególnie te które mają starsze dzieci, jak organizujecie mikołajki, jak przekazujecie prezenty od rodziny? Ja co roku organizuje to tak żeby młody nie miał wątpliwości że mikołaj przyjdzie a nie rodzice list, mleko ciastka, w tym roku wykupiłam filmik z elfi i już się doczekać nie mogłam w niedzielę jego miny gdy wystrzeliła moja szanowna teściowa że ona by w sobotę przyjechała... Nossz ***** 😡 a co ma do roboty w niedziele? Wielkie NIC, pewnie sie odstresować musi (%%%) jestem wściekła tak że szok

Hej też wykupiłam to.spotkanie z Mikołajem online;)
    A prezenty hmmm u nas na 6 Mikołaja to skromne upominki takie do buta lub pod poduszkę. Rodziny wtedy nie zapraszam:)
    A prezenty z listu to dopiero pod choinką 24.12

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Mnie naszła taka refleksja z rana, że zjedzenie śniadania przy kp to był pikuś w porównaniu do zjedzenia go przy przemieszczającym się dziecku 😅
    A mój na odwrót, teraz jest bardzo samodzielny, moge wszystko zrobic a 1-3mż to był dramat

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    jest też kryzys 8 miesiąca, może to

Nie załamuj 🤦‍♀️
    Bo u nas to mam wrażenie że kryzys trwa od urodzenia 🤦‍♀️

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O takie wyjaśnienie znalazłam...

https://www.wymagajace.pl/mozesz-sie-doczekac-az-dziecko-zacznie-raczkowac-lepiej-przestan/

2014... and so it begins...

👧 potworniaki jajników
    🧑 OAT, żpn, przeciwciała przeciwplemnikowe

IVF×10 (poor responder, 8 na cyklach naturalnych) + 1xIVF KD
    2017 💔 córeczka 10 tydzień - wada genetyczna triploidia

2019 rozpoczecie procedury w OA

2020 ❤️ naturalny cud córeczka
    2023 ❤️ naturalny cud córeczka
    2026 ?

preg.png
  • Kama92 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też to są upominki, jakieś drobiazgi ale jednak 6 to 6 albo ewentualnie jak tak bardzo jej zależy na wolnej niedzieli to po Mikołajkach, teraz albo ją przyjmę wbrew sobie albo będzie mi to pamiętać przez kolejne 5 lat, już mi w uszach dzwoni jak to spotkała mikołaja wracając z pracy 🤦‍♀️😂

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    A mój na odwrót, teraz jest bardzo samodzielny, moge wszystko zrobic a 1-3mż to był dramat

Właśnie przez tą samodzielność zjeść nie mogę 😂 Dzisiaj odpalił roombę i dostał zawału, ja zresztą też i biedny się przestraszył.

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Właśnie przez tą samodzielność zjeść nie mogę 😂 Dzisiaj odpalił roombę i dostał zawału, ja zresztą też i biedny się przestraszył.
    Hehe a u Nas to jego najlepsza zabawka. Pół godziny z głowy :D

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi1987 wrote:
    Nie załamuj 🤦‍♀️
    Bo u nas to mam wrażenie że kryzys trwa od urodzenia 🤦‍♀️
    Wiem u mnie też niestety :/ sen nocny to porażka nad porażkami 🤷‍♀️

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga...pelzamy do przodu ;)...
    Musze teraz uwazac co sie dzieje dokonczyc oslony na urazowe miejsca...i zabezpieczyc kocie miski i kuwete...

Lilka94, Jeheria, Kama92, Ajka, Karolllla, Anka12, Buena88, PLPaulina lubią tę wiadomość

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
‹‹ 1286 1287 1288 1289 1290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ