X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2020, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to lek separacyjny Ajka? U nas trwa już ze dwa tygodnie, są dni super ze może mnie pare godzin nje widzieć, a są takie kiedy zniknę za progiem i już dym.

Ajka lubi tę wiadomość

• Anka12 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcówka, super psy! A propos psów, mój stał się nieznośny 😠. Mam 11-letniego westa. Niby mały pies, wygląda jak przytulanka. Niestety z wiekiem coraz bardziej wredny. Przede wszystkim wobec innych psów, ale czasem też ludzi, zazwyczaj na dworze. Jak ktoś przychodzi do nas do domu, to zawsze jest traktowany jak przyjaciel. Natomiast obecność niemowlaka go przerasta. Na początku skakał na mnie, jak trzymałam Jasia na rękach, chciał go lizać. Później go olewał, a teraz, jak Jaś próbuje go dotknąć, już kilka razy zawarczał na niego. Na szczęście byliśmy obok. Próbujemy jakoś przekonać psa do dziecka, np. dałam Jasiowi gryzaka, żeby pies wziął z jego rączki, ale póki co to nie działa. Myślę, że jest zazdrosny. Może macie jakieś rady, jak próbować zmienić relacje pies-dziecko?

lipcowka86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2020, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka12, to jest dość długi temat, my id urodzenia próbujemy ogarniać psa, ale tak jak pisała Karola, widok pełzającego dziecka jest dla psa szokiem. My mamy bramki w pokojach, od małego nasz pies obserwuje synka na podłodze i przyzwyczaja się do tego. Często podchodzę, głaszczemy go razem itd. Moj pies był totalnie rozpieszczony i tez jest zazdrosny, warto np nagradzać albo karmić psa w obecności dziecka. Da mu to poczucie bezpieczeństwa. Jak skacze na Ciebie to nie odpychaj tylko się odwróć, jakbyś totalnie to olewała. Każdy krzyk czy ruch to zachęta do zabawy i pokazanie psu ze jego skakanie działa, bo on w tej sposób wymusza Twoja uwage. U nas to samo, jak w trójkę się bawimy czy tańczymy jesteśmy głośno itd to pies jest podniecony i zawsze się koło nas kręci.

Anka12, Karolllla lubią tę wiadomość

• Ajka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Może to lek separacyjny Ajka? U nas trwa już ze dwa tygodnie, są dni super ze może mnie pare godzin nje widzieć, a są takie kiedy zniknę za progiem i już dym.

Lęk separacyjny tez pasuje...

2020 :)
    2023 :)
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas przyjaźń dziecko+pies .
    Ale to może dlatego że piesek z kwietnia . Więc dwa maluchy razem się wychowują. Non stop się tulą. Leo naszego Westa potrafi przesuwać po salonie jak śpi w swoim kojcu🤣

Anka12, Karolllla lubią tę wiadomość

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka u Nas sprawa z psami była trochę prostsza, mamy dwa retrievery które z natury są przyjazne dla dzieci, do tego nasze sunie przed pojawieniem się Antka bardzo lubiły inne dzieci które się u Nas pojawiały, zawsze działały na zasadzie że jak miały ochotę to się bawiły a jak dzieciaki zaczynały je męczyć to poprostu się ewakułowały do spokojnego miejsca gdzie już im nikt nie przeszkadzał, z tego co mi wiadomo to westy są dość charakterne i to też może być problem.
    U Nas na szczęście od początku była akceptacja i spokojne zapoznawanie się.
    Mnie czasami jest szkoda naszych psów bo ich życie mocno się zmieniło, zwłaszcza tej czarnej która jest mega nastawiona na kontakt i pracę z człowiekiem, przed porodem codziennie miały spacer z jakimś krótkim treningiem typu aport, trening relacji bądź pływanie, a jak się mały pojawił to teraz ciężko o aktywny spacer. Teraz jak się uda wyjść na 40 min na polane pospacerować to jest sukces także ich aktywność w ciągu dnia też się mocno ograniczyła i teraz muszą się częściej zajmować same sobą na ogródku.
    Jak nam powiedział znajomy behawiorysta dziecko do 10 roku życia traktowane jest przez psa jak inny gatunek a nie człowiek, trzeba je dogonić, złapać i w najlepszym wypadku zalizać 🙂

Anka12 lubi tę wiadomość

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja u starszej stawiałam na zęby już od urodzenia..
    Wyszedł pierwszy na 9 msc. 😆😆😆

Teraz mam gdzieś dlaczego są gorsze dni. Są i Tyle..a czy to zęby, pełnia, zły kolor piżamy to bez znaczenia. ☺️

U nas kurczę zawsze się zgadzają gorsze nocki na zęby. A uwaga mamy ich już 6 🤔

A z tym.ksiezycem to na mnie tak działa. Jak jest pełnia nigdy nie śpię. Masakra jakaś.
    Podobno wodne znaki tak reagują. A ha że raczek to się sprawdza.
    I tym sposobem Leo śpi bo na razie z zębami cisza A mamusia łazi po chacie bo jest pełnia🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤬🤬🤬🤬

Anka12 lubi tę wiadomość

20.10.2012 👰🤵💍
  • Anka12 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Anka12, to jest dość długi temat, my id urodzenia próbujemy ogarniać psa, ale tak jak pisała Karola, widok pełzającego dziecka jest dla psa szokiem. My mamy bramki w pokojach, od małego nasz pies obserwuje synka na podłodze i przyzwyczaja się do tego. Często podchodzę, głaszczemy go razem itd. Moj pies był totalnie rozpieszczony i tez jest zazdrosny, warto np nagradzać albo karmić psa w obecności dziecka. Da mu to poczucie bezpieczeństwa. Jak skacze na Ciebie to nie odpychaj tylko się odwróć, jakbyś totalnie to olewała. Każdy krzyk czy ruch to zachęta do zabawy i pokazanie psu ze jego skakanie działa, bo on w tej sposób wymusza Twoja uwage. U nas to samo, jak w trójkę się bawimy czy tańczymy jesteśmy głośno itd to pies jest podniecony i zawsze się koło nas kręci.
    Tak, pies wyczuwa emocje. Zawsze jak tylko włączałam muzykę, pies był obok z piłką gotowy do zabawy, a teraz poświęcamy mu dużo mniej uwagi.
    Dzięki za rady 🙂. Rzeczywiście będziemy częściej przyzwyczajać psa do dotyku dziecka i nagradzać za dobre zachowanie, o ile zrozumie ten związek 🤔. Pies już nie skacze, tak było na początku, a ja jednak źle reagowałam, bo się wkurzałam...

lipcowka86 lubi tę wiadomość

• Anka12 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi1987 wrote:
    U nas kurczę zawsze się zgadzają gorsze nocki na zęby. A uwaga mamy ich już 6 🤔

A z tym.ksiezycem to na mnie tak działa. Jak jest pełnia nigdy nie śpię. Masakra jakaś.
    Podobno wodne znaki tak reagują. A ha że raczek to się sprawdza.
    I tym sposobem Leo śpi bo na razie z zębami cisza A mamusia łazi po chacie bo jest pełnia🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤬🤬🤬🤬
    Przez pomyłkę polubiłam. Chciałam napisać, że też tak mam z tą pełnią, a jestem spod Panny. Nie słyszałam o tym związku ze znakami zodiaku. A w ogóle to jest porąbane, o co w tym chodzi? 🧐😡
    Zazdroszczę relacji dziecka z psem. Ze szczeniaczkami na pewno jest inaczej. Mój już stary i przyzwyczajony, że tylko nas dwoje... Swoją drogą podziwiam, mały pies + niemowlak i jeszcze jedno dziecko w domu 🙉. Ja bym się raczej nie zdecydowała 🙂.

• Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka12 wrote:
    Przez pomyłkę polubiłam. Chciałam napisać, że też tak mam z tą pełnią, a jestem spod Panny. Nie słyszałam o tym związku ze znakami zodiaku. A w ogóle to jest porąbane, o co w tym chodzi? 🧐😡
    Zazdroszczę relacji dziecka z psem. Ze szczeniaczkami na pewno jest inaczej. Mój już stary i przyzwyczajony, że tylko nas dwoje... Swoją drogą podziwiam, mały pies + niemowlak i jeszcze jedno dziecko w domu 🙉. Ja bym się raczej nie zdecydowała 🙂.

Hehe powiem Ci że na początku było ciężko. Ale teraz hmmm uważam że Wolly (piesek) to mój najgrzeczniejszy z synków 🤣🤣🤣

Anka12, lilly. lubią tę wiadomość

20.10.2012 👰🤵💍
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka12 najważniejsza zasada - nie zmuszaj psa do kontaktu z dzieckiem. On na pewno wysyła Ci sygnały, ze nie jest mu dobrze tylko je odczytaj. Jeśli warczy to i tak miło z jego strony, ze daje Ci wyraźny znak, ze mu zle. Zadbaj o jego bezpieczną przestrzeń, postaw bramki i niech dziecko nie wchodzi w jego strefę. Musi być szacunek do tego co pies czuje. Nagradzanie jak dziewczyny piszą też jak najbardziej. Ja raz też zlekceważyłam znaki mojego psa i dał ostrzeżenie. Od tamtej pory nie ma relacji na siłę, niech się obserwują z dystansem i szacunkiem ma być przede wszystkim bezpiecznie. Często mylnie jest nawet odczytywane lizanie, to przeważnie nie jest oznaka miłości a nadmiernej ekscytacji i stresu.

Lipcówka super ekipa i nowa fura ❤️

lipcowka86, Anka12 lubią tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spania to u nas w sumie od 4 miesiąca się popsuło i tak sobie trwa, także też już na nic nie zwalam. Im więcej umiejętności tym gorzej ale u mnie w dzień jest prawie zawsze super i dobry humor, czasem marudzenie ale nie mogę na nic narzekać także noce biorę na klatę 🤷🏼‍♀️

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka jeszcze z tym głaskaniem psa razem z dzieckiem to też tak nie do końca. Musisz umieć odczytać swojego psa. Bo Tobie może się wydawać, że jest super i go głaszczecie i Haha hihi, a pies w środku może przeżywać jedną wielką walkę ze sobą. Jestem teraz w temacie bardzo bo jednak mam byka w domu ukochanego synusia przez ostatnie 6 lat i muszę o niego zadbać. Za dwa tygodnie przyjdzie behawiorystka pomóc nam w organizacji dobrej przestrzeni dla nich. Nie każdy pies będzie lubił taki głaskanie na siłę. Jeśli ziewa, oblizuje się czy odwraca głowę gdy się zbliżacie to odpuść. Zwłaszcza, że Twój i tak już Was ostrzega warczeniem.
    Ja głaskałam tak swojego tylko na kanapie gdy leżał przy nas na grzbiecie wyciszony i wyluzowany. Raz zrobiłam tak przechodząc obok niego z Olim na rękach, dwukrotnie dał mi znak sztywną pozycją i odwróceniem głowy w bok, a ja to olałam bo JA chciałam go pogłaskać z dzieckiem dziecka ręką i to było bardzo zle i głupie i pies się wkurzył. Od tamtego dnia nie patrzę na to co ja chcę tylko co pies czuje.

Anka12 lubi tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Co do spania to u nas w sumie od 4 miesiąca się popsuło i tak sobie trwa, także też już na nic nie zwalam. Im więcej umiejętności tym gorzej ale u mnie w dzień jest prawie zawsze super i dobry humor, czasem marudzenie ale nie mogę na nic narzekać także noce biorę na klatę 🤷🏼‍♀️

U mnie cały czas noce spoko, ale mamy takie sporadyczne kryzysy... i właśnie dlatego ja się doszukuje przyczyny... że dzieć zamiast spac jak zwykle niemal 7h, budzi sie co 1-2h

2020 :)
    2023 :)
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    U mnie cały czas noce spoko, ale mamy takie sporadyczne kryzysy... i właśnie dlatego ja się doszukuje przyczyny... że dzieć zamiast spac jak zwykle niemal 7h, budzi sie co 1-2h

Przyczyną jest to, że nie możesz mieć tak dobrze cały czas 😁 Nowe wrażenia z pełzania, wskakiwania na czworaki to może przeżywa w nocy.

PLPaulina lubi tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2020, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Przyczyną jest to, że nie możesz mieć tak dobrze cały czas 😁 Nowe wrażenia z pełzania, wskakiwania na czworaki to może przeżywa w nocy.
    Dokładnie.. to może byc wszystko..

Młoda mi w nocy wskakuję na czworaki i się buja. Oczy zamknięte. 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 09:33

• Buena88 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to samo, ostatnie noce to płacz co trochę i wygłodniała jakaś. Zębów jeszcze nie ma.

Z rozszerzeniem diety 3 tydzień zaczeliśmy, jabłko ewidentnie nie smakuje 🤷‍♀️. Podaje 2/3 posiłki dodatkowe. Tylko, że zjada bardzo malutko, może 1-2 łyżeczki. A i w końcu zaczęła kumać jak pić z b.boxa 😁

Ola, 14.05.2020r :)
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie naszła taka refleksja z rana, że zjedzenie śniadania przy kp to był pikuś w porównaniu do zjedzenia go przy przemieszczającym się dziecku 😅

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Mnie naszła taka refleksja z rana, że zjedzenie śniadania przy kp to był pikuś w porównaniu do zjedzenia go przy przemieszczającym się dziecku 😅

Ha ha zobaczysz jak zacznie chodzić . Wtedy to możesz zapomnieć o śniadaniu 🤣🤣

Karolllla, PLPaulina lubią tę wiadomość

20.10.2012 👰🤵💍
  • Anka12 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Anka jeszcze z tym głaskaniem psa razem z dzieckiem to też tak nie do końca. Musisz umieć odczytać swojego psa. Bo Tobie może się wydawać, że jest super i go głaszczecie i Haha hihi, a pies w środku może przeżywać jedną wielką walkę ze sobą. Jestem teraz w temacie bardzo bo jednak mam byka w domu ukochanego synusia przez ostatnie 6 lat i muszę o niego zadbać. Za dwa tygodnie przyjdzie behawiorystka pomóc nam w organizacji dobrej przestrzeni dla nich. Nie każdy pies będzie lubił taki głaskanie na siłę. Jeśli ziewa, oblizuje się czy odwraca głowę gdy się zbliżacie to odpuść. Zwłaszcza, że Twój i tak już Was ostrzega warczeniem.
    Ja głaskałam tak swojego tylko na kanapie gdy leżał przy nas na grzbiecie wyciszony i wyluzowany. Raz zrobiłam tak przechodząc obok niego z Olim na rękach, dwukrotnie dał mi znak sztywną pozycją i odwróceniem głowy w bok, a ja to olałam bo JA chciałam go pogłaskać z dzieckiem dziecka ręką i to było bardzo zle i głupie i pies się wkurzył. Od tamtego dnia nie patrzę na to co ja chcę tylko co pies czuje.
    Dzięki Karolllla 🙂. W zasadzie masz rację. Kurczę, widzę, że oboje z M. popełniamy błędy. Tzn. to nie jest tak, że ja myślę, że to zabawa, głaskanie psa ręką dziecka, po prostu myślałam, że w ten sposób pies przekona się do dziecka. No tak, czyli to było głupie...

‹‹ 1284 1285 1286 1287 1288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ