MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
A że tak zapytam, normalne jest że dzieci nie pełzają do tyłu tylko odrazu do przodu?
U nas wczoraj przyszły już bramki na schody bo o ile psy mogę zabrać ze sobą jak ide do kibelka rąk schodów już nie 🤣🤣🤣 kojec który mieliśmy na dół został wykorzystany do zabezpieczenia łóżka a na dole nic nie mamy...
O kiepskich nocach to już nawet mi się nie chce pisać bo niestety jest dramat, zresztą spanie w dzień wcale nie lepsze 3x30-40 min... Kilka dni temu pospał 2x1.5h i już się cieszyłam że coś mu się poprawiło ale to był taki jednorazowy wybryk 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 20:58
-
Jeheria wrote:Hehe a u Nas to jego najlepsza zabawka. Pół godziny z głowy
U nas też! Ale jak ja włączę i jeździ to uwielbia obserwować, jest zafascynowany. Ale dzisiaj coś robiłam, a on sobie do niej dopełzał i kliknął przycisk i ona mu przed twarzą zaczęła się kręcić to lekki zawał mieliśmy oboje 😅 -
lipcowka86 wrote:A że tak zapytam, normalne jest że dzieci nie pełzają do tyłu tylko odrazu do przodu?
U nas wczoraj przyszły już bramki na schody bo o ile psy mogę zabrać ze sobą jak ide do kibelka rąk schodów już nie 🤣🤣🤣 kojec który mieliśmy na dół został wykorzystany do zabezpieczenia łóżka a na dole nic nie mamy...
O kiepskich nocach to już nawet mi się nie chce pisać bo niestety jest dramat, zresztą spanie w dzień wcale nie lepsze 3x30-40 min... Kilka dni temu pospał 2x1.5h i już się cieszyłam że coś mu się poprawiło ale to był taki jednorazowy wybryk 🙈
Weronika od razu do przodu ruszyła... pełzania w tył praktycznie w ogole nie było - nigdy mi nie przyszło do głowy się zastanawiac czy to normalne...
2020
2023 -
Ajka wrote:Weronika od razu do przodu ruszyła... pełzania w tył praktycznie w ogole nie było - nigdy mi nie przyszło do głowy się zastanawiac czy to normalne...
No właśnie u mnie Antek też odrazu ruszył do przodu, a tutaj piszecie ze wasze pełzają w tył i tak się zaczęłam zastanawiać czy czegoś nie pominął 🙂lilly. lubi tę wiadomość
-
Buena88 wrote:Moja też pełza tylko do przodu.
A jeszcze co do zębów to u mnie w rodzinie jest dziewczynka, której zęby zaczęły wychodzić jak skończyła 14 miesięcy, także różnie to bywa 😅
Ja miałam 13 miesięcy, pierwsze były górne jedynki...moi bracia 10 i 6 miesięcy...
Mój mąż i jego rodzeństwo niespełna 4 miesiące. A nasza Weronika 6,5 miesiąca.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 23:17
Buena88 lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Ja dziś zobaczyłam dwie górne jedynki przebijające się i młody popłakuje przez sen także jutro tatuś będzie miał wesoło jak ja na baby shower będę. Pewnie będzie tel. żebym wracała heheh ale sobota za to nad morzem, młodego w chustę wrzucę i pójdziemy na mroźny spacerek po plaży ❤️
Ajka, Buena88, Anka12 lubią tę wiadomość
-
U nas kolejna noc z pobudkami co 1.5-2 h...zwariuje...jeszcze tak chyba nie bylo...
Nawet po urodzeniu Lili spala a ja karmilam na spiocha...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
PattisonBM wrote:U nas kolejna noc z pobudkami co 1.5-2 h...zwariuje...jeszcze tak chyba nie bylo...
Nawet po urodzeniu Lili spala a ja karmilam na spiocha...
My też ostatnio doszliśmy do wniosku ze młody lepiej spał po urodzeniu tak do 4 mc włącznie. Teraz od dwóch tygodni ma przerwę ok 1 w nocy tak do 2h...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2020, 07:39
-
U nas to jest przebudzenie placzliwo-marudne i lulanie nie pomaga na dluzsza mete trzeba dac butelke...juz zastanawiam sie czy nie podawac jej wody w nocy...
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
U mnie też dziś tragedia, budził się co 20 minut, jakby go coś bolało. Było już tak przy zębach, no ale nie wiem czy coś wychodzi nie widać, wtedy też nie widziałam i zobaczyłam jak były już przebite.
U nas już była tylko 1 butla w nocy a teraz znowu 2. Chyba przez czworakowanie więcej spala.
Pattison podaj wodę, spróbuj. Jeśli wypije zaśnie i za chwilę nie wstanie tzn ze nie była głodna.
Tylko też wstawanie do wody też przyzwyczaja.
Mój nie pelzal do przodu w ogóle. Do tyłu raczkowal bo mocno odpychal się rączkami od podłoża, potem zaczął przechodzić w pozycję czworacza, też przez odpychanie, potem usiadł a następnie czworakowanie. Teraz próbuje wstawać. A wszystko w przeciągu miesiąca więc może te noce kiepskie przez to...
-
lipcowka86 wrote:My też ostatnio doszliśmy do wniosku ze młody lepiej spał po urodzeniu tak do 4 mc włącznie. Teraz od dwóch tygodni ma przerwę ok 1 w nocy tak do 2h...
-
Jeheria wrote:Też mieliśmy etap nie spania np godzinę dwie w nocy ale wolałam to bo przynajmniej się bawił w łóżeczkua nie ryczał jak teraz
Nie strasz że będzie jeszcze opcja nie spania i ryczenia ☹️
Dziś dopiero 10.20 a ja już mam serdecznie dość, gówniarz mały od 9.10 zasypiał z otwartymi oczami i jęczał że zmęczenia, dopiero o 10 jak już go siłą uśpilam to padł, teraz przez to wszytko ma czkawkę na spaniu. A gdzie tam do wieczora ☹️ -
lipcowka86 wrote:Nie strasz że będzie jeszcze opcja nie spania i ryczenia ☹️
Dziś dopiero 10.20 a ja już mam serdecznie dość, gówniarz mały od 9.10 zasypiał z otwartymi oczami i jęczał że zmęczenia, dopiero o 10 jak już go siłą uśpilam to padł, teraz przez to wszytko ma czkawkę na spaniu. A gdzie tam do wieczora ☹️ -
U nas tez masakra ze spaniem, w nocy narazie jako tako choć sporo się kręci ale w dzień drzemek praktycznie zero chyba ze ja się z nią położę. Jest mega zmęczona, marudzi ale spać nie pójdzie. Co za uparciuchy małe 😝22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
nick nieaktualnyU Nas też gorzej ze snem. A najgorsze są te próby usypiania przy starszej.
Nudzi się i przeszkadza. I jest jeszcze gorzej. 🤦🏻♀️
Ognie brakuje mi tego czasu bez Dzieci bo śpią. 😔 Nie ma u mnie czegoś takiego. Zawszę jakieś dziecko mam na głowie. Ani spokojnie zjeść, ani zrobić obiad. Nic..Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2020, 12:26