X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2020, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do samochodu młody idzie w spodniach dresowych i bluzie z kapturem, zawijam go w kocyk i idę. Jeszcze nie ma kurtki.

Szatanka widzisz jedzenie samodzielne ogarnia za to Oli nadal się krztusi, znów miałam zawał jak jadłam swoje frytki z batatów i dałam mu bo aż się wyrywał do jedzenia aż mu palec wsadziłam, żeby szybko cofnął. Także mój królewicz to jeśli chodzi o jedzenie, zje wszystko byle go karmić 🙄 Ale za to mleko z butli pije jedną ręką jak browara 😂😂😂

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • MIMI Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2020, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka, pewnie Cię nie zaskoczę jak powiem że u nas było to samo. Mała w ogóle się nie obracała po zabawkę tylko zaraz nerwy i płacz. Skończyło się to niedawno, jak obroty przestały być dla niej jakąkolwiek trudnością. Więc myślę że u Ciebie będzie podobnie, na razie to cały czas jest dla niej duży wysiłek.
    Ja cały czas jestem z Wiktorią albo na macie, albo ma łóżku, albo zwiedzamy dom. Ale czasem biorę ją pod jedną rękę, odkurzacz w drugą i jedziemy. Wtedy to jest mega szczęśliwa. A samą to ją zostawiam tylko jak idę do wc, i to muszę się streszczać.
    Ostatnio pisałam że mamy pierwszy ząbek, a dzisiaj jak zajrzałam to wydaje mi się że pozostałe jedynki też idą. To jest plus wymagających dzieci. Można nie zauważyć ząbkowania bo cały czas jest ciężko 😆 co prawda ostanio było mega źle ale takich okresów było już sporo i przestaliśmy analizować.

• MIMI Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i też mamy za sobą bardzo fajny, namiętny weekend. Tyle że my się nie kochaliśmy już z trzy miesiące... serio... Nawet żadne z nas o tym nie myślało, jak Mała budziła się co 15 minut.
    I tak fajnie było poczuć się znów kobietą.

lilly., PLPaulina lubią tę wiadomość

• lilly. Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi ale super ❤️
    U mnie mój mąż chyba by musiał nie żyć żeby o tym nie myśleć. Ja nie wiem jak on to robi bo ja miałam tak jak Ty, ze zmęczenia nie myślałam o tym 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2020, 20:41

MIMI lubi tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo diety i BLW moj maly pierwsze tygodnie to patrzył z mina „chyba sobie jaja robisz dawaj mnie tu cycusia” i spychał z fochem z blatu 😂

..a teraz aż się trzęsie i skacze - umiescialabym filmik ale nie bardzo wiem jak 🙈

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2020, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja umieszczalam przez YouTube z konta google... Można tak udostępnić że tylko ten kto ma link wejdzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2020, 20:55

lilly. lubi tę wiadomość

2020 :)
    2023 :)
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2020, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ajka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 14:47

Drzemka, Ajka, PLPaulina, Lilka94, MIMI lubią tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahahaha Lilly rzeczywiście wstaje 😂 Ale zajada Oli to by padł z zakrztuszenia 😅

lilly. lubi tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Drzemka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilli, uśmiałam się😊 u nas Kuba jeszcze tak wstac nie potrafi, ale tez coraz bardziej lubi jedzonko i coraz chętniej próbuje. Dzisiaj wjechał łosoś, mega mu smakował😂 a ja się przyzwyczaiłam o dziwo do jedzenia bez soli większości warzyw, bo jem to co on. Wiec w sumie na plus chyba wyjdę😏

lilly. lubi tę wiadomość

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2020, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly super Leoś... ale entuzjazm... Weronika jak dostanie banana to skupienie i międli go w buzi zapamiętale, ale takie szaleństwo to nigdy... trudno stwierdzić nawet czy jej tan banan smakuje, czy lubi międlić...

Karolla a Twój Oli chyba zbyt łapczywy jest i tyle...

lilly. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2020, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jeszcze nie ogarnia kawałków. Ogólnie to powoli idzie nam rozszerzanie. 🤪
    To typ anty jedzenie, kobieta dba o linie od urodzenia.

lilly. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2020, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIMI wrote:
    A i też mamy za sobą bardzo fajny, namiętny weekend. Tyle że my się nie kochaliśmy już z trzy miesiące... serio... Nawet żadne z nas o tym nie myślało, jak Mała budziła się co 15 minut.
    I tak fajnie było poczuć się znów kobietą.
    Podziwiam Was, że wytrzymaliście te 3msc.

Oby Wam się udało częściej. To dobrze robi w trudnych chwilach.

• szatanka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2020, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dawałam małą do samochodu w bluzie i otulaczu, ale ma już tak długie nogi, że z tego otulacza wyrosła i jej wystają jak ją całą owijam, więc wybrałam opcję kurtka + otulacz na nogi.

Dobra, to mnie zastanawia, jak Wasze tak kombinowały z obrotami, wtedy kiedy byłyście obok? W sensie siedziałyście sobie obok i patrzyłyście jak się zmagają, czy jak? Ja często tak siedzę koło niej, ona międli jakąś zabawkę i muszę jej ją co chwila wymieniać bo nuda, albo np. bawi się balonem czy piłką, która jej ciągle wypada, więc trzeba podać. Ale czasami jednak idę do tej kuchni, zwłaszcza teraz, kiedy muszę zrobić jedzenie dla niej, tylko że u mnie do kuchni oznacza, że jestem 1,5-2 metrów od niej i cały czas mamy kontakt wzrokowy. No ale ona wtedy nic nie kombinuje tylko tak leży i się wścieka. No chyba że dam worek albo balon. No ale balon to zaraz wypada. Pszczoła ze skip-hopa trochę daje radę, ale też na krótko. No i oczywiście o leżeniu na brzuszku raczej nie ma mowy, gdy nie ma mnie w pobliżu i jej co chwilę nie przewracam, a Wy jednak mówicie, że Wasze dzieci większość czasu spędzały na brzuszku, rozumiem, że z własnej woli?

Lily, mega!

Karolla, Ty się tak tym krztuszeniem nie przejmuj, to naprawdę jest potrzebny, wartościowy etap i dzieciaki dają sobie radę. Mojej krztuszenie przeszło po jakimś tygodniu. Dzisiaj tylko u mamy dostała pierwszy raz kawałek kurczaka z zupy (z solą niestety, ale taki kawalątek, więc stwierdziłam, że trudno), więc jak sobie odgryzła solidny kawał to zaczęła trochę tam skrzeczeć, ale super sobie z tym poradziła. Myśleliśmy, że wypluje, ale zjadła. :) Tak że jutro poginam na ryneczek po ekologicznego kurczaka. Drzemka, a propos, kurczak zagrodowy jest niby spoko, bo nie ma antybiotyków, ale czytałam, że z kolei takie mięsa z supermaketów mają kupę azotanów. I w ogóle koleżanka zapalona ekolożka uświadomiła mnie, że co prawda kurczak to największe G i takiego z supermarketu nie ma co kupować, to już indyk będzie ok, bo on nie jest tak pędzony. A królik to już w ogóle, nie da się go syfem nakarmić.

Generalnie muszę Wam powiedzieć, że jak się dzisiaj ta moja mała tak zaczęła kulać, to straszliwie mi ulżyło. Naprawdę się martwiłam, co z nią. A ona też od razu inna jest jak ją jej własne ciało tak nie ogranicza, dzisiaj u mamy to była wręcz super dzieckiem. Fajne fotki sobie porobiliśmy i w ogóle wesoło było. Już się cieszę na te święta. :) I nawet ta Vojta nie idzie nam już tak tragicznie, tak że fajnie jest :)

Zamówiłam kombinezon 74 ze smyka, może będzie większy, zobaczymy. A te butki Karolla, to jakie widziałaś, dasz jakiegoś linka. Ajka, a Ty do swojego kombinezonu też byś dała?

A to my:
    a47e34d173db.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2020, 22:52

Karolllla, Ajka, Lilka94, Jeheria, Drzemka, Buena88, Kama92, Anka12 lubią tę wiadomość

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2020, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko, że on nie krztusi się głosowo z kaszlem (tak to pół biedy wiem, że normalne) tylko bezdźwięcznie rusza buzią i oczy robią się czerwone dlatego mam zawał mimo wszystko :/

Oli zaczął obroty sam z siebie i sam na tym brzuchu lubił i lubi spędzać czas. Do niczego nie zmuszałam. Turlałam go wcześniej żeby mu pokazać co to obrót.

Szatanka przez Twoje profilowe byłam pewna, że jesteś brunetką :) a buciki widziałam stacjonarnie dziś ale o coś takiego mi chodzi, mam tez takie:

https://www.google.com/search?rlz=1CDGOYI_enPL815PL815&hl=pl&sxsrf=ALeKk002dFa7q97swc1YpccKQZPWU93mhg%3A1607897783794&ei=t5LWX5uCMMOGrwTKnLPIBA&q=buciki+niemowl%C4%99ce+do+kombinezonu&oq=buciki+niemowl%C4%99ce+do&gs_lcp=ChNtb2JpbGUtZ3dzLXdpei1zZXJwEAEYBDICCAAyAggAMgIIADICCAAyAggAMgYIABAWEB4yBggAEBYQHjIGCAAQFhAeOgcIABBHELADOgQIIxAnULAYWIkpYJY3aAFwAHgAgAGnAYgBygiSAQM2LjWYAQCgAQHIAQjAAQE&sclient=mobile-gws-wiz-serp#imgrc=XTMXy_DjTHT3bM

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2020, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja tez sobie Szatankę wyobrażałam jako brunetkę :)
    U nas mała jednak sporo czasu spędza sama na macie, w sensie mam ja na oku i robię coś w domu sprzątam czy gotuje. Podchodzę do niej jak trzeba podać zabawkę czy coś. Ja wychodzę z założenia ze dziecko tez musi wiedzieć ze w domu są obowiązki i czasem musi się zająć sobą. Dużo czasu spędzam z nią, bawimy się, noszę itp ale są momenty kiedy musze coś ugotować czy posprzątać. A co do tego Szatanka ze za dużo z Lilka spędzasz czasu... Ja zauważyłam ze jak się bawię z Pola na macie czy łóżku to jak zabawka się oddali to zaczyna kwękac aż jej ją podam. A jak coś robię i udaje ze na nią nie patrzę to widzę ze zerka na mnie ale myśli ze jestem zajęta i probuje sama się do zabawki jakoś doczołgac. Także u nas rzeczywiście coś w tym jest, ale wiadomo ze nie u każdego tak to działa. Co do kombinezonu tez mam problem bo mała dostała od ciotki chyba 74 ale już jest na styk wiec do końca zimy raczej nie pociągnie.
    MIMI u nas niestety życie erotyczne tez troche podupadło. Jednak najdłuższa przerwa była koło 3 tygodni. Dzisiaj wlasnie gadaliśmy ze musimy się troche wziąć za siebie 😉
    Edit jeszcze dodam ze Pola praktycznie nie śpi w dzień, może dwa razy po 20 min wiec chce czy nie musze ją troche zostawiać samą na macie, w ostateczności baby bjorn w którym uwielbia się bujać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 00:01

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka tego co ja mam dokładnie to już nie ma, ale w innym sklepie znalazłam chyba identyczny albo prawie identyczny:

https://dzieciecyswiat.com.pl/KOMBINEZON-KANZ-74-ROZOWY-p64421?fbclid=IwAR0WvpJx4iUl2zhhKGMmWbsxeUyKOqSg8te_ezGuCOnNHw02zIWaOGMRomA

A jeśli chodzi o Twojego krasnala, to ona mentalnie ma 7 miesięcy, ale motoryka duza nie nadąża. Ona już teraz ma inne potrzeby i nie ma jak ich zaspokoić. Także ma prawo się troche wkurzać i w ogole inaczej poczynac niz jakby wcześniej się nauczyła obrotów.

Jak Weronika zaczeła się przekrecac na brzuch to był taki smieszny etap ze wcale nie chciała na tym brzuchu zostac tylko beczala zeby ją na plecy dac, po czym od razu znów szła na brzuch i tak w kółko macieju... potem stopniowo zaczęła ogarniac zabawe na brzuszku i piwoty i juz wolala byc na tylko brzuszku... Ciekawe czy u Was tez tak bedzie...

A w ogole ja tez myslałam ze masz ciemne włosy.

I w ogole odwazna jestes z tym jedzeniem... ja daje tylko w zasadzie banana, chrupki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 00:18

• Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha ha
    Ja jak dziewczyny Szatankę wyobrażałam sobie jako brunetkę w koszulce metallica i w glanach 💗

Karollla u nas też papki i trudno nie przejmuje się tym. Kawałki np ryż w zupę i już był problem.
    A od 2dni to.w.ogóle ma Focha na jedzenie tylko mleko chce 🙈 także ten. Ale o dziwo na takiej diecie tylko mlecznej lepiej śpi 🤔

Karolllla lubi tę wiadomość

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od rana takie cyrki . Czy można zakładać że szykuje się do.siadania ?????;)

1ed5dadb3d18.jpg

476b5e6c0945.jpg

Karolllla, Ajka, PLPaulina, Drzemka, szatanka, lilly., Buena88, Anka12 lubią tę wiadomość

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2020, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, no dokładnie. Byłam przekonana że szatanka to brunetka. 😆 I właśnie taki mocny styl. 😆

U mnie Natalka chciala leżeć na brzuszku.. ona nawet od urodzenia tak spała. ☺️
    Oczywiście szybko się nudziła i musiałam zmieniać zabawki. A po pewnym czasie to nie pomagało. I trzeba było zmienić zabawę.
    Ale nie mieliśmy sytuacji że leżała tak bezczynnie nie próbując czegoś kabinowac. ☺️

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi ja bym to już siadem nazwała. ☺️ Pierwsze próby ale już to to.👍

Bez podparcia to może być już nawet jak stawać zacznie.

Ale tak wygląda siadanie u niemowląt:
    d50cea0a848e.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 09:57

Mimi1987 lubi tę wiadomość

‹‹ 1302 1303 1304 1305 1306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ