MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
PLPaulina wrote:Mimi ja bym to już siadem nazwała. ☺️ Pierwsze próby ale już to to.👍👍
https://mamafizjoterapeuta.pl/2018/02/01/2-sposoby-w-jakie-siada-dziecko/
Bez podparcia to może być już nawet jak stawać zacznie.
O.no to.super czyli świętujemy 🥳🥳🥳🥳Leo siedzi 🥳🥳🥳
Dzięki Paulinka jak zwykle Twoja wiedza nie oceniona 💗Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 09:58
Ajka, lilly. lubią tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Mimi to jest juz siadanie!
Ja też Szatankę wyobraziłam sobie z ciemnymi wrecz czarnymi włosami Szatanka ja z moim jak był na etapie obrotów to spedzałam na macie prawie cały dzień, bardzo lubie bloga mamafizjoterapeuta i czesto cwiczyłam z Mackiem poprzez zabawe inspirując się zabawami z tej strony. Obrotów można powiedziec nauczyłam go trochę sama, najpierw motywowałam aby unosił obie nogi do góry poprzez danie wielkiej poduszki nad nim, ja to opanował wtedy pokazywałam zabawki raz zlewej, raz z prawej strony i tak poszły obroty. Wszystko wedlug wzroca jak na tym blogu. No i fizjo jeszcze sprawdzał czy robi to poprawnie, wg prawidlowego wzorca. Non stop go obserwowałam- mój miał preferencje jednej ze stron przez to lekką asymetrie i płaską głowę i tez zawsze motywowałam go do zabaw z tej drugij strony. Nawet piwoty chetniej robił w prawo a nie w lewo. A teraz tak śmiga:
https://www.youtube.com/watch?v=y7uzhwwBtT4
A tu zabawy z psem, dziwię się że Lala ma jeszcze cierpliwość...
https://www.youtube.com/watch?v=AP5rJ49MqNc
https://www.szybkiplik.pl/ZJA9uk4EAn
A wy kochacie sie z mezem przy dziecku? Mój uwielbia w sypialni ale ja jakies opory mam bo Maciej obok w łożeczku 🙈
My też na początku rzadko uprawialismy seks ale teraz coraz chetniej, oczywiscie mój mąż mógłby codziennie ale ja muszę byc wypoczęta, bo sory jak mi dzieciak non stop sie budzi to nie w glowie mi baraszkowanie. Ale teraz juz jest troche jakby lepiej czasami amoze i organizm przyzwyczail sie...
Moje dziecie z reguły zasypia szybko tylko wybudza się ale dzis dał pospać Obudził się 23 i 3 na karmienie i o 6 wstał i do 6:30 bawil sie w łożeczku. Oby tak codziennie. A przedwczoraj co godzine sie budził a wiec to loteria...
Lilly super zaciesz! Ale jaki piesek korzysta z okazji moja grzecznie czeka aż jej pozwolę
CO do ubierania to prawda-kupilam mojemu kurtke bo mamy spiworek ale ciezko ubrac Młodego. Ja tam narazie jezdze na krótkie dystanse to normalnie Mlody jedzie w kurtce.
Wasze dzieciaki butelkowe juz same trzymają butelkę? Wszystko same zbutli wypiją??
Ja ostatnio mialam 30 urodziny...na kwaranntannie bo miałam Covid, zajebiste urodziny...
Mówicie ze 86 to duzy rozmiar? Mój nosi 80Buena88, Anka12 lubią tę wiadomość
-
Szatanka zaburzyłaś nam wszystkim teraz swój wygląd 😂
Mimi1987 no niby też się nie przejmuje ale czasami jak tak biegnie do naszego jedzenia to mi go żal bo się oblizuje, a jak poczęstuje to zaraz muszę go ratować 🙄 No ale nic nie spędza mi to snu z powiek 😉
Jeheria u nas butla wjeżdża tak 😂 a w obu rączkach to już od dobrych dwóch miesięcy. Oli też nosi 80 ubrałam 86 body ze smyka ostatnio to wisi jeszcze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 10:15
PLPaulina, szatanka, Buena88, Anka12, lipcowka86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeheria wrote:
A wy kochacie sie z mezem przy dziecku? Mój uwielbia w sypialni ale ja jakies opory mam bo Maciej obok w łożeczku 🙈
My też na początku rzadko uprawialismy seks ale teraz coraz chetniej, oczywiscie mój mąż mógłby codziennie ale ja muszę byc wypoczęta, bo sory jak mi dzieciak non stop sie budzi to nie w glowie mi baraszkowanie. Ale teraz juz jest troche jakby lepiej czasami amoze i organizm przyzwyczail sie...
Mówicie ze 86 to duzy rozmiar? Mój nosi 80
Teraz ma 13 kg, wzrostu 95cm. I nosi 98/104. ☺️
My z mężem od dawna z seksem przenieśliśmy się do salonu. I nam to odpowiada. 👍
Ja po 2 dziecku jestem zadowolona z tej sfery bardzo. Nie wiem szczerze czemu?🤷🏻♀️
U nas jest to średnio 3 razy w tygodniu. Zależy jak dziewczyny dają popalić.
Ale ogólnie to jakoś tak bardziej z mężem cieszymy się tym. Może dlatego że ciężej znaleźć czas.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 10:58
-
PLPaulina wrote:Dla mnie 86 to duzy rozmiar. ☺️ Córka ważąc 11-12 kg nosiła taki mając 1.5 roku.
Teraz ma 13 kg, wzrostu 95cm. I nosi 98/104. ☺️
My z mężem od dawna z seksem przenieśliśmy się do salonu. I nam to odpowiada. 👍
Ja po 2 dziecku jestem zadowolona z tej sfery bardzo. Nie wiem szczerze czemu?🤷🏻♀️
U nas jest to średnio 3 razy w tygodniu. Zależy jak dziewczyny dają popalić.
Ale ogólnie to jakoś tak bardziej z mężem cieszymy się tym. Może dlatego że ciężej znaleźć czas.
No u nas też z sexem lepiej po 2 porodzie
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Paulina... to szalejecie, a u nas jakoś zaraz po porodzie było więcej seksu niż ostatnie 3 miesiące... ja mam wciąż zerowe libido i gdyby nie żele... no generalnie chyba nadal mam bardzo niski poziom estrogenów.
Maz twierdzil ze go w ciazy wykonczylam... yo teraz sobie troche odpocznie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 11:24
2020
2023 -
nick nieaktualnyAjka wrote:Paulina... to szalejecie, a u nas jakoś zaraz po porodzie było więcej seksu niż ostatnie 3 miesiące... ja mam wciąż zerowe libido i gdyby nie żele... no generalnie chyba nadal mam bardzo niski poziom estrogenów.
Maz twierdzil ze go w ciazy wykonczylam... yo teraz sobie troche odpocznie.
Seks mógłby nie istnieć. 😑 -
My tez seks raczej w salonie. W sypialni tez pare razy się zdarzyło ale łóżko troche skrzypi i łatwo obudzić dziecko 😆
Ja mojej próbowałam dawać butle do rąk to jej nie przechyla. Zreszta ona ogólnie mało chętnie zjada mleko wiec pewnie to dlatego, nie ma motywacji.22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
nick nieaktualny
-
Jeheria wrote:Karolla wow! I nie łyka powietrza? Nie wypada mu z rąk? Ja sie boje dac ze sie zakrztusi mlekiem bo potrafi nadal.
A w nocy jak karmisz?
Co Ty on tak od 2 miesięcy, nie wiem czy nie łyka nigdy nie miał problemów brzuszkowych. Czasem się zakrztusi ale za chwile się śmieje. W nocy jest tylko na cycku jeszcze nigdy w nocy butli nie dałam.Jeheria lubi tę wiadomość
-
Karolllla wrote:Co Ty on tak od 2 miesięcy, nie wiem czy nie łyka nigdy nie miał problemów brzuszkowych. Czasem się zakrztusi ale za chwile się śmieje. W nocy jest tylko na cycku jeszcze nigdy w nocy butli nie dałam.
No moja tak samo... chyba ze spiocha jej daje, to wtedy musze trzymac bo dziecie bezwladne tylko ssie...mąż ja nauczyl, byl nawet taki etap, ze tylko od niego brala i trzymala, a ode mnie chciała zeby jej pomóc.
Pewnie sie nalyka powietrza... to sobie odbeknie pozniej na brzuszku i tyle
2020
2023 -
nick nieaktualny
-
Hehe, no sorki, że Wam zburzyłam wyobrażenie o sobie. Ta Metallica, a właściwie muzyka metalowa i ciężka rockowa się zgadza, glany też były, a jak!, ale to jednak atrybut młodości, zostawiam to małolatom. I lubię w sobie właśnie to, że taka ze mnie blondynka, niby aniołek, a jednak w środku szatan Szatynką byłam w życiu raz przez tydzień i to był duży błąd. Teraz jestem Szatanką
Jeheria, ja też z młodą cały czas ćwiczę, na macie to jej raczej nie daję spokoju, my mamy ćwiczenia z terapii bobath i mam też tego e-booka mamyfizjzoterapeuty,cały czas coś ćwiczymy w zasadzie, bo bez tego to ona właśnie tak leży i się trzęsie. No chyba że obgryza zabawkę, ale to jest zabawa na kilka minut, a dzień dłuuuugi. A propos, ile macie drzemek obecnie i jak długich? Bo moja potrafi teraz nawet 5 h nie spać, a dzisiaj z rana po całej przespanej nocy i pobudce o 7.00 odpadła mi o 9.30. Nie mogę jej ogarnąć z tym jej spaniem, żadnej reguły.
O seksie to mi nie mówcie nawet, my nic nie robimy, ale właśnie dzisiaj mąż w nocy stwierdził, że jak będzie miał urlop, to się przenosimy ze spaniem do salonu i trzeba coś będzie pobaraszkować, bo posucha. Bo tak to niby nam się chce, ale nie chce.
A co do ryżu w zupie, to ponoć takie grudki w gładkim pokarmie są najtrudniejsze dla dziecka, bo są zaskoczeniem. Serio, im dłużej to trwa, tym bardziej uważam, że BLW jest najfajniejsze, bo dzieciak sam wie, co sobie do buzi wpakować i ile. Byle tylko go nie zaskakiwać jakimiś odłamującymi się pokarmami. No albo to po prostu moja taka oblatana, bo jak wasze dzieciaki ćwiczyły obroty i pełzanie, to moja żarła wszystko co wpadło jej w ręce, więc ma motorykę małą mocno opanowaną i buzię też odwrażliwioną. -
Może ja mu złe kawałki daje bo ten batat to był miękki bardzo i szybko duży kawał mu wpadł i wtedy ja pasuje. Bo jak obserwuje chrupka jak je to wkłada mało, obgryza i to ma ręce i nogi ale może to kwestia, że jednak ten chrupek szybko namięka. To już ewidentnie z grudkami sobie lepiej radzi bo nawet marchewkę daje mu ostatnio poszatkowaną, a nie zblendowaną. Sama nie wiem. Nie mam ciśnienia ale co kilka dni coś tam próbuje.
Noce u nas od dwóch dni TRAGICZNE non stop się budzi ja wymiękam, ramiona od leżenia z nim bokiem mam do wymiany. I jak na złość, dzisiaj sobie zaplanowałam jogę i cuda na kiju to pies sraczka cały czas mi na matę wchodził i błagał o spacer, Oli turbo drzemka (zawsze do południa śpi 2h, a dziś z 30 min) dopiero go położyłam w końcu. Boszzzz i wstał mi w dostawce przed chwilą na proste nogi także ja się pytam gdzie jest mój materac do nowego łóżka?? Długo na niego czekam grrr. Ja nie wiem czy jemu kolejne zęby mogą już iść, że jest taki dramat w nocy ale moje ciało błaga o litość!