X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Moze to i lepiej... bo Weronika wlasnie przez pelzanie mniej cwiczy czworaki... dzis w zasadzie w ogole nie czworakuje tylko ciagle siada

U nas na odwrót, zakumał te pierwsze kroki i od rana szaleje, czworakuje już daleko i wstał w łóżku ale za to mniej siada 🤦🏼‍♀️

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Lilly super Leoś... ale entuzjazm... Weronika jak dostanie banana to skupienie i międli go w buzi zapamiętale, ale takie szaleństwo to nigdy... trudno stwierdzić nawet czy jej tan banan smakuje, czy lubi międlić...

Karolla a Twój Oli chyba zbyt łapczywy jest i tyle...

Tak Leoś do wszystkiego na maksa podchodzi 😂😍 albo totalna radość albo histeria

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka ja tez bym sobie dała rękę uciąć ze brunetka jesteś 🙈

szatanka, lipcowka86 lubią tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Mimi ja bym to już siadem nazwała. ☺️ Pierwsze próby ale już to to.👍

Bez podparcia to może być już nawet jak stawać zacznie.

Ale tak wygląda siadanie u niemowląt:
    d50cea0a848e.jpg

Naprawdę???
    Paulina dzięki za fotę bo bez tego bym nie wiedziała ze.. mój już siedzi! 🙈😍❤️

Mimi1987, Ajka lubią tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • Drzemka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Szatanka, to właśnie kupiliśmy w weekend krolika, tak myślałam ze dam młodemu w jakiejś potrawce. Co do zagrodowego to wiem, że idealny nie jest, a ja indyka tak średnio lubię. No ale włączę go czasami do naszej diety😏 ja tez mega doceniam BLW, głównie za to, że razem możemy jeść i nie muszę nic przy nim majstrować😏 myslalam że gorzej to będzie szło, ale jak już się przekonał do jedzenia, to teraz już całkiem fajnie to wyglada i sporo zjada. No ale też dużą cześć rozwala jak już się naje.
    Karola, próbuj na spokojnie z tymi kawałkami, może Oli potrzebuje trochę więcej czasu, żeby teraz przestawić się na jedzenie w kawałkach. Ja też bym co kilka dni dawała i może właśnie coś co się tak łatwo nie rozpada, np. brokuł, kalafior? Taka większa różyczkę bym dała, żeby mógł ja sobie obgryzc.

Karolllla lubi tę wiadomość

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuje z brokułem bo lubi :) może to jakieś rozwiązanie bo te słupki to jakaś wtopa u nas, a chłopak ma chęci do jedzenia duże :)

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika wcina królika z awokado,ale w formie papki...

2020 :)
    2023 :)
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Spróbuje z brokułem bo lubi :) może to jakieś rozwiązanie bo te słupki to jakaś wtopa u nas, a chłopak ma chęci do jedzenia duże :)

Ja daje tylko duże kawały do ręki bo słupki sie rozwalają zanim trafią do buzi albo wpycha je w calosci. A zieniaka z całosci, czy banana fajnie obgryza... dziś wypróbowałam kalafiora i brokuł... i też podziałało tylko kalafior na podłodze wylądował, a brokuła zjadała.

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Ja daje tylko duże kawały do ręki bo słupki sie rozwalają zanim trafią do buzi albo wpycha je w calosci. A zieniaka z całosci, czy banana fajnie obgryza... dziś wypróbowałam kalafiora i brokuł... i też podziałało tylko kalafior na podłodze wylądował, a brokuła zjadała.

To identycznie z tymi słupkami.

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria faktycznie nawet nie zauważyłam tam psa 😂
    Przyczajony tygrys 😂

Jeheria lubi tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    A tak z innej beczki czy któras z Was ma PAI-1 homozygote

Ja mam!

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka mój się przestawił ekspresowo z 3 drzemek na 2 i na razie fajnie regularnie:

19:30-6:30 sen nocny a raczej jego brak 😂
    9:30-11 drzemka, muszę leżeć obok
    14:30-16 drzemka, jak wyżej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 16:05

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka wrote:
    O Szatanka, to właśnie kupiliśmy w weekend krolika, tak myślałam ze dam młodemu w jakiejś potrawce. Co do zagrodowego to wiem, że idealny nie jest, a ja indyka tak średnio lubię. No ale włączę go czasami do naszej diety😏 ja tez mega doceniam BLW, głównie za to, że razem możemy jeść i nie muszę nic przy nim majstrować😏 myslalam że gorzej to będzie szło, ale jak już się przekonał do jedzenia, to teraz już całkiem fajnie to wyglada i sporo zjada. No ale też dużą cześć rozwala jak już się naje.
    Karola, próbuj na spokojnie z tymi kawałkami, może Oli potrzebuje trochę więcej czasu, żeby teraz przestawić się na jedzenie w kawałkach. Ja też bym co kilka dni dawała i może właśnie coś co się tak łatwo nie rozpada, np. brokuł, kalafior? Taka większa różyczkę bym dała, żeby mógł ja sobie obgryzc.

Myślałam ze krolika w sensie zwierzątko 🙈

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Ja mam!

A miałaś na to heparyny, czy z powodu innych wskazań... koleżance wyszło własnie homozygota.

• Ajka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:

No kiedyś to było zwierzątko...

• Drzemka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Lilly, jakby to powiedzieć... niestety jeszcze na żywego królika jest zbyt młody😏

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    A miałaś na to heparyny, czy z powodu innych wskazań... koleżance wyszło własnie homozygota.

Miałam heparynę, ale u mnie było kombo: wcześniejsze poronienia, homo PAI, hetero MTHFR i obniżone białko S (wszystko w stopce)

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Miałam heparynę, ale u mnie było kombo: wcześniejsze poronienia, homo PAI, hetero MTHFR i obniżone białko S (wszystko w stopce)

dzieki...ona tez ma poronienia i mthfr ... ale białko s - ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 18:22

• szatanka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla, ja za pierwszym razem jak jej wpadł duży kawałek marchewki to też spanikowałam i wygrzebałam palcem 🙈, ale szybko się przekonałam, że to bez sensu. Wczoraj z tym kurczakiem był moment thrillera jak tak się zwiesiła, zrobiła czerwona i oczy jej wyszły na wierzch, ale twardo wytrzymaliśmy i dała radę to obrobić. Ale nie namawiam, bo każdy obserwuje i zna swoje dziecko najbardziej. W każdym razie dla mnie BLW też jest wygodne z tych samych względów, co dla drzemki i też widzę, że to wpłynie na moją dietę, bo najwygodniej dać jej coś ze swojego talerza, zresztą ona jest tym bardzo zainteresowana, a jak ja zmienię dietę, to będzie tylko z korzyścią dla mnie, bo ostatnio jem dramatycznie mało warzyw.

Wczoraj dałam jej też całe jabłko surowe, mama i mąż cali w trwodze, że jak to takie wielkie jabłko dla niej, a ja twardo, że da radę oskrobać zębami i faktycznie dała. :)

No ale papki też bym chciała dawać, bo jednak sama to ona zje tyle co ptaszek . No ale z papkami mamy problem.

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Karolla, ja za pierwszym razem jak jej wpadł duży kawałek marchewki to też spanikowałam i wygrzebałam palcem 🙈, ale szybko się przekonałam, że to bez sensu. Wczoraj z tym kurczakiem był moment thrillera jak tak się zwiesiła, zrobiła czerwona i oczy jej wyszły na wierzch, ale twardo wytrzymaliśmy i dała radę to obrobić. Ale nie namawiam, bo każdy obserwuje i zna swoje dziecko najbardziej. W każdym razie dla mnie BLW też jest wygodne z tych samych względów, co dla drzemki i też widzę, że to wpłynie na moją dietę, bo najwygodniej dać jej coś ze swojego talerza, zresztą ona jest tym bardzo zainteresowana, a jak ja zmienię dietę, to będzie tylko z korzyścią dla mnie, bo ostatnio jem dramatycznie mało warzyw.

Wczoraj dałam jej też całe jabłko surowe, mama i mąż cali w trwodze, że jak to takie wielkie jabłko dla niej, a ja twardo, że da radę oskrobać zębami i faktycznie dała. :)

No ale papki też bym chciała dawać, bo jednak sama to ona zje tyle co ptaszek . No ale z papkami mamy problem.

Apróbowałaś na zmianę... to znaczy mala sobie skrobie to jabłko, a jak wyjmie z ust żeby pooglądac to jej lyzeczka dajesz... u nas taki wariant się super sprawdza,

‹‹ 1304 1305 1306 1307 1308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ