X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Moze to i lepiej... bo Weronika wlasnie przez pelzanie mniej cwiczy czworaki... dzis w zasadzie w ogole nie czworakuje tylko ciagle siada

U nas na odwrót, zakumał te pierwsze kroki i od rana szaleje, czworakuje już daleko i wstał w łóżku ale za to mniej siada 🤦🏼‍♀️

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Lilly super Leoś... ale entuzjazm... Weronika jak dostanie banana to skupienie i międli go w buzi zapamiętale, ale takie szaleństwo to nigdy... trudno stwierdzić nawet czy jej tan banan smakuje, czy lubi międlić...

Karolla a Twój Oli chyba zbyt łapczywy jest i tyle...

Tak Leoś do wszystkiego na maksa podchodzi 😂😍 albo totalna radość albo histeria

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka ja tez bym sobie dała rękę uciąć ze brunetka jesteś 🙈

szatanka, lipcowka86 lubią tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Mimi ja bym to już siadem nazwała. ☺️ Pierwsze próby ale już to to.👍

Bez podparcia to może być już nawet jak stawać zacznie.

Ale tak wygląda siadanie u niemowląt:
    d50cea0a848e.jpg

Naprawdę???
    Paulina dzięki za fotę bo bez tego bym nie wiedziała ze.. mój już siedzi! 🙈😍❤️

Mimi1987, Ajka lubią tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • Drzemka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Szatanka, to właśnie kupiliśmy w weekend krolika, tak myślałam ze dam młodemu w jakiejś potrawce. Co do zagrodowego to wiem, że idealny nie jest, a ja indyka tak średnio lubię. No ale włączę go czasami do naszej diety😏 ja tez mega doceniam BLW, głównie za to, że razem możemy jeść i nie muszę nic przy nim majstrować😏 myslalam że gorzej to będzie szło, ale jak już się przekonał do jedzenia, to teraz już całkiem fajnie to wyglada i sporo zjada. No ale też dużą cześć rozwala jak już się naje.
    Karola, próbuj na spokojnie z tymi kawałkami, może Oli potrzebuje trochę więcej czasu, żeby teraz przestawić się na jedzenie w kawałkach. Ja też bym co kilka dni dawała i może właśnie coś co się tak łatwo nie rozpada, np. brokuł, kalafior? Taka większa różyczkę bym dała, żeby mógł ja sobie obgryzc.

Karolllla lubi tę wiadomość

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuje z brokułem bo lubi :) może to jakieś rozwiązanie bo te słupki to jakaś wtopa u nas, a chłopak ma chęci do jedzenia duże :)

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika wcina królika z awokado,ale w formie papki...

2020 :)
    2023 :)
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Spróbuje z brokułem bo lubi :) może to jakieś rozwiązanie bo te słupki to jakaś wtopa u nas, a chłopak ma chęci do jedzenia duże :)

Ja daje tylko duże kawały do ręki bo słupki sie rozwalają zanim trafią do buzi albo wpycha je w calosci. A zieniaka z całosci, czy banana fajnie obgryza... dziś wypróbowałam kalafiora i brokuł... i też podziałało tylko kalafior na podłodze wylądował, a brokuła zjadała.

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Ja daje tylko duże kawały do ręki bo słupki sie rozwalają zanim trafią do buzi albo wpycha je w calosci. A zieniaka z całosci, czy banana fajnie obgryza... dziś wypróbowałam kalafiora i brokuł... i też podziałało tylko kalafior na podłodze wylądował, a brokuła zjadała.

To identycznie z tymi słupkami.

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria faktycznie nawet nie zauważyłam tam psa 😂
    Przyczajony tygrys 😂

Jeheria lubi tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    A tak z innej beczki czy któras z Was ma PAI-1 homozygote

Ja mam!

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka mój się przestawił ekspresowo z 3 drzemek na 2 i na razie fajnie regularnie:

19:30-6:30 sen nocny a raczej jego brak 😂
    9:30-11 drzemka, muszę leżeć obok
    14:30-16 drzemka, jak wyżej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 16:05

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka wrote:
    O Szatanka, to właśnie kupiliśmy w weekend krolika, tak myślałam ze dam młodemu w jakiejś potrawce. Co do zagrodowego to wiem, że idealny nie jest, a ja indyka tak średnio lubię. No ale włączę go czasami do naszej diety😏 ja tez mega doceniam BLW, głównie za to, że razem możemy jeść i nie muszę nic przy nim majstrować😏 myslalam że gorzej to będzie szło, ale jak już się przekonał do jedzenia, to teraz już całkiem fajnie to wyglada i sporo zjada. No ale też dużą cześć rozwala jak już się naje.
    Karola, próbuj na spokojnie z tymi kawałkami, może Oli potrzebuje trochę więcej czasu, żeby teraz przestawić się na jedzenie w kawałkach. Ja też bym co kilka dni dawała i może właśnie coś co się tak łatwo nie rozpada, np. brokuł, kalafior? Taka większa różyczkę bym dała, żeby mógł ja sobie obgryzc.

Myślałam ze krolika w sensie zwierzątko 🙈

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Ja mam!

A miałaś na to heparyny, czy z powodu innych wskazań... koleżance wyszło własnie homozygota.

• Ajka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:

No kiedyś to było zwierzątko...

• Drzemka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Lilly, jakby to powiedzieć... niestety jeszcze na żywego królika jest zbyt młody😏

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    A miałaś na to heparyny, czy z powodu innych wskazań... koleżance wyszło własnie homozygota.

Miałam heparynę, ale u mnie było kombo: wcześniejsze poronienia, homo PAI, hetero MTHFR i obniżone białko S (wszystko w stopce)

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Miałam heparynę, ale u mnie było kombo: wcześniejsze poronienia, homo PAI, hetero MTHFR i obniżone białko S (wszystko w stopce)

dzieki...ona tez ma poronienia i mthfr ... ale białko s - ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 18:22

• szatanka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla, ja za pierwszym razem jak jej wpadł duży kawałek marchewki to też spanikowałam i wygrzebałam palcem 🙈, ale szybko się przekonałam, że to bez sensu. Wczoraj z tym kurczakiem był moment thrillera jak tak się zwiesiła, zrobiła czerwona i oczy jej wyszły na wierzch, ale twardo wytrzymaliśmy i dała radę to obrobić. Ale nie namawiam, bo każdy obserwuje i zna swoje dziecko najbardziej. W każdym razie dla mnie BLW też jest wygodne z tych samych względów, co dla drzemki i też widzę, że to wpłynie na moją dietę, bo najwygodniej dać jej coś ze swojego talerza, zresztą ona jest tym bardzo zainteresowana, a jak ja zmienię dietę, to będzie tylko z korzyścią dla mnie, bo ostatnio jem dramatycznie mało warzyw.

Wczoraj dałam jej też całe jabłko surowe, mama i mąż cali w trwodze, że jak to takie wielkie jabłko dla niej, a ja twardo, że da radę oskrobać zębami i faktycznie dała. :)

No ale papki też bym chciała dawać, bo jednak sama to ona zje tyle co ptaszek . No ale z papkami mamy problem.

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Karolla, ja za pierwszym razem jak jej wpadł duży kawałek marchewki to też spanikowałam i wygrzebałam palcem 🙈, ale szybko się przekonałam, że to bez sensu. Wczoraj z tym kurczakiem był moment thrillera jak tak się zwiesiła, zrobiła czerwona i oczy jej wyszły na wierzch, ale twardo wytrzymaliśmy i dała radę to obrobić. Ale nie namawiam, bo każdy obserwuje i zna swoje dziecko najbardziej. W każdym razie dla mnie BLW też jest wygodne z tych samych względów, co dla drzemki i też widzę, że to wpłynie na moją dietę, bo najwygodniej dać jej coś ze swojego talerza, zresztą ona jest tym bardzo zainteresowana, a jak ja zmienię dietę, to będzie tylko z korzyścią dla mnie, bo ostatnio jem dramatycznie mało warzyw.

Wczoraj dałam jej też całe jabłko surowe, mama i mąż cali w trwodze, że jak to takie wielkie jabłko dla niej, a ja twardo, że da radę oskrobać zębami i faktycznie dała. :)

No ale papki też bym chciała dawać, bo jednak sama to ona zje tyle co ptaszek . No ale z papkami mamy problem.

Apróbowałaś na zmianę... to znaczy mala sobie skrobie to jabłko, a jak wyjmie z ust żeby pooglądac to jej lyzeczka dajesz... u nas taki wariant się super sprawdza,

‹‹ 1304 1305 1306 1307 1308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ