MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ajka wrote:Moze to i lepiej... bo Weronika wlasnie przez pelzanie mniej cwiczy czworaki... dzis w zasadzie w ogole nie czworakuje tylko ciagle siada
U nas na odwrót, zakumał te pierwsze kroki i od rana szaleje, czworakuje już daleko i wstał w łóżku ale za to mniej siada 🤦🏼♀️ -
Ajka wrote:Lilly super Leoś... ale entuzjazm... Weronika jak dostanie banana to skupienie i międli go w buzi zapamiętale, ale takie szaleństwo to nigdy... trudno stwierdzić nawet czy jej tan banan smakuje, czy lubi międlić...
Karolla a Twój Oli chyba zbyt łapczywy jest i tyle...
Tak Leoś do wszystkiego na maksa podchodzi 😂😍 albo totalna radość albo histeria3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Szatanka ja tez bym sobie dała rękę uciąć ze brunetka jesteś 🙈
szatanka, lipcowka86 lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
PLPaulina wrote:
Naprawdę???
Paulina dzięki za fotę bo bez tego bym nie wiedziała ze.. mój już siedzi! 🙈😍❤️Mimi1987, Ajka lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
O Szatanka, to właśnie kupiliśmy w weekend krolika, tak myślałam ze dam młodemu w jakiejś potrawce. Co do zagrodowego to wiem, że idealny nie jest, a ja indyka tak średnio lubię. No ale włączę go czasami do naszej diety😏 ja tez mega doceniam BLW, głównie za to, że razem możemy jeść i nie muszę nic przy nim majstrować😏 myslalam że gorzej to będzie szło, ale jak już się przekonał do jedzenia, to teraz już całkiem fajnie to wyglada i sporo zjada. No ale też dużą cześć rozwala jak już się naje.
Karola, próbuj na spokojnie z tymi kawałkami, może Oli potrzebuje trochę więcej czasu, żeby teraz przestawić się na jedzenie w kawałkach. Ja też bym co kilka dni dawała i może właśnie coś co się tak łatwo nie rozpada, np. brokuł, kalafior? Taka większa różyczkę bym dała, żeby mógł ja sobie obgryzc.Karolllla lubi tę wiadomość
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
Karolllla wrote:Spróbuje z brokułem bo lubi może to jakieś rozwiązanie bo te słupki to jakaś wtopa u nas, a chłopak ma chęci do jedzenia duże
Ja daje tylko duże kawały do ręki bo słupki sie rozwalają zanim trafią do buzi albo wpycha je w calosci. A zieniaka z całosci, czy banana fajnie obgryza... dziś wypróbowałam kalafiora i brokuł... i też podziałało tylko kalafior na podłodze wylądował, a brokuła zjadała.
2020
2023 -
Ajka wrote:Ja daje tylko duże kawały do ręki bo słupki sie rozwalają zanim trafią do buzi albo wpycha je w calosci. A zieniaka z całosci, czy banana fajnie obgryza... dziś wypróbowałam kalafiora i brokuł... i też podziałało tylko kalafior na podłodze wylądował, a brokuła zjadała.
To identycznie z tymi słupkami. -
Jeheria faktycznie nawet nie zauważyłam tam psa 😂
Przyczajony tygrys 😂Jeheria lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Szatanka mój się przestawił ekspresowo z 3 drzemek na 2 i na razie fajnie regularnie:
19:30-6:30 sen nocny a raczej jego brak 😂
9:30-11 drzemka, muszę leżeć obok
14:30-16 drzemka, jak wyżejWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 16:05
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Drzemka wrote:O Szatanka, to właśnie kupiliśmy w weekend krolika, tak myślałam ze dam młodemu w jakiejś potrawce. Co do zagrodowego to wiem, że idealny nie jest, a ja indyka tak średnio lubię. No ale włączę go czasami do naszej diety😏 ja tez mega doceniam BLW, głównie za to, że razem możemy jeść i nie muszę nic przy nim majstrować😏 myslalam że gorzej to będzie szło, ale jak już się przekonał do jedzenia, to teraz już całkiem fajnie to wyglada i sporo zjada. No ale też dużą cześć rozwala jak już się naje.
Karola, próbuj na spokojnie z tymi kawałkami, może Oli potrzebuje trochę więcej czasu, żeby teraz przestawić się na jedzenie w kawałkach. Ja też bym co kilka dni dawała i może właśnie coś co się tak łatwo nie rozpada, np. brokuł, kalafior? Taka większa różyczkę bym dała, żeby mógł ja sobie obgryzc.
Myślałam ze krolika w sensie zwierzątko 🙈3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Ajka wrote:A miałaś na to heparyny, czy z powodu innych wskazań... koleżance wyszło własnie homozygota.
Miałam heparynę, ale u mnie było kombo: wcześniejsze poronienia, homo PAI, hetero MTHFR i obniżone białko S (wszystko w stopce)3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
lilly. wrote:Miałam heparynę, ale u mnie było kombo: wcześniejsze poronienia, homo PAI, hetero MTHFR i obniżone białko S (wszystko w stopce)
dzieki...ona tez ma poronienia i mthfr ... ale białko s - ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 18:22
2020
2023 -
Karolla, ja za pierwszym razem jak jej wpadł duży kawałek marchewki to też spanikowałam i wygrzebałam palcem 🙈, ale szybko się przekonałam, że to bez sensu. Wczoraj z tym kurczakiem był moment thrillera jak tak się zwiesiła, zrobiła czerwona i oczy jej wyszły na wierzch, ale twardo wytrzymaliśmy i dała radę to obrobić. Ale nie namawiam, bo każdy obserwuje i zna swoje dziecko najbardziej. W każdym razie dla mnie BLW też jest wygodne z tych samych względów, co dla drzemki i też widzę, że to wpłynie na moją dietę, bo najwygodniej dać jej coś ze swojego talerza, zresztą ona jest tym bardzo zainteresowana, a jak ja zmienię dietę, to będzie tylko z korzyścią dla mnie, bo ostatnio jem dramatycznie mało warzyw.
Wczoraj dałam jej też całe jabłko surowe, mama i mąż cali w trwodze, że jak to takie wielkie jabłko dla niej, a ja twardo, że da radę oskrobać zębami i faktycznie dała.
No ale papki też bym chciała dawać, bo jednak sama to ona zje tyle co ptaszek . No ale z papkami mamy problem. -
szatanka wrote:Karolla, ja za pierwszym razem jak jej wpadł duży kawałek marchewki to też spanikowałam i wygrzebałam palcem 🙈, ale szybko się przekonałam, że to bez sensu. Wczoraj z tym kurczakiem był moment thrillera jak tak się zwiesiła, zrobiła czerwona i oczy jej wyszły na wierzch, ale twardo wytrzymaliśmy i dała radę to obrobić. Ale nie namawiam, bo każdy obserwuje i zna swoje dziecko najbardziej. W każdym razie dla mnie BLW też jest wygodne z tych samych względów, co dla drzemki i też widzę, że to wpłynie na moją dietę, bo najwygodniej dać jej coś ze swojego talerza, zresztą ona jest tym bardzo zainteresowana, a jak ja zmienię dietę, to będzie tylko z korzyścią dla mnie, bo ostatnio jem dramatycznie mało warzyw.
Wczoraj dałam jej też całe jabłko surowe, mama i mąż cali w trwodze, że jak to takie wielkie jabłko dla niej, a ja twardo, że da radę oskrobać zębami i faktycznie dała.
No ale papki też bym chciała dawać, bo jednak sama to ona zje tyle co ptaszek . No ale z papkami mamy problem.
Apróbowałaś na zmianę... to znaczy mala sobie skrobie to jabłko, a jak wyjmie z ust żeby pooglądac to jej lyzeczka dajesz... u nas taki wariant się super sprawdza,
2020
2023