X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2020, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi1987 wrote:
    Bo masz córki :)
    Może i to racja. Tak chcieliśmy z mężem i się udało.. ☺️

Ale ogólnie zawsze myśleliśmy o rodzinie 2+2.
    Kocham dzieci ale rodziny wielodzietne to nie dla mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 18:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2020, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Dziewczyny, a co można podać maluchowi na niestrawność? Zapomniałam ze młody kiepsko reaguje na brokuła i wczoraj dostał w słoiku Gerbera razem z groszkiem i cukinia :/ Nie ma wzdęć ale zrobił już trzy kupy i maruda do kwadratu.
    Jeszcze mam pytanie, czy któraś z Was miała taki przypadek ze dziecku wychodziły plamy na ciele po espumisanie? Jak daje mu na smoczku to zawsze trochę wyleci z buzi albo kapnie na buzi i za chwile robią mu się w tych miejscach mocno czerwone plamy..
    Spróbuj inny lek, to nie musi być alergia na główny składnik lecz na te pomocnicze..

mwm lubi tę wiadomość

• Kama92 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój starszy miał wkoło buzi plamki na niektóre produkty, młoda też czasami ma zawsze do kilkunastu minut schodzą,raz jak mąż jej dał mm i się zwymiotowała na siebie to miała na pół buzi te plamki czerwone i kojarzę ktoś tu na forum miał plamki jak podawał nowy produkt

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 18:52

• Jeheria Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    To mnie zawsze rozbawiało... nigdy nie miałam zarodków za dużo, ale endometrium bajka... nic tylko zachodzić w ciąże... nawet na lekach zawsze miała endometrium idealne. Szkoda ze nie można tak zebrac wszystkiego do kupy... piekne endo + zarodki i byłaby gromadka dzieci...
    Tak to już w życiu niestety jest :/ może teraz po ciąży coś się polepszy 🙏

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama92 wrote:
    Mój starszy miał wkoło buzi plamki na niektóre produkty, młoda też czasami ma zawsze do kilkunastu minut schodzą,raz jak mąż jej dał mm i się zwymiotowała na siebie to miała na pół buzi te plamki czerwone i kojarzę ktoś tu na forum miał plamki jak podawał nowy produkt
    Tylko kurczę to po espumisanie.. Po wprowadzaniu produktów nie ma, brokuł to swoją droga wzdyma młodego..

• szatanka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moja córka nie spała dziś w nocy od 1 do 6 rano, o 8.30 obudził nas niezawodny pies sąsiada. Potem w dzień spała 1h15, nawet na spacerze usnęła tylko na 10 minut. Po kąpieli drzemka 40 minut i pobudka, po godzinie zasnęła, by obudzić się znowu po 20 minutach z wielkim płaczem. Do tej pory mąż walczy. Zęby to nie są, bo jak tylko bierzemy ją na ręce, to milknie. Na rękach się wyrywa, nie chce spać. Już nie wiem, co mam robić...

Edit: temperatury nie ma. Rozważam mleko makowe...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 21:52

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Niki2803 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dwie koleżanki z pracy posłały dzieci do żłobka i są zadowolone, dodam że jeszcze do pracy nie wróciły. Siedzą w domach. Nie rozumiem tego, tłumaczą się że tak chcą pół roku bo w razie jak dziecko chore to są dostępne. A co przepraszam jak w szóstym miesiącu pobytu będą chore. Z D.... tlimaczenie. Ale ich sprawa.
    Ja będę ciągła wychowawczy bo moja praca bez szału i pensja najniższa krajowa. Wolę mężowi w firmie pomóc bo tu kasa jest konkretna. sama zajmę się dzieckiem i domem. Wszyscy będą zadowoleni. Co do powiększania rodziny mąż już nie chce. Jest zmęczony, ma już dwójkę dzieci no i wiek. W styczniu 47lat. Ja może i bym chciała jeszcze jedno ale chyba bardziej z myślą o Judytce żeby sama nie była, ale nie wiem. Ta ciąża udała się naturalnie, teraz biorę tabletki i cały czas mamy mrozaczki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 22:02

iv09sg18eb4gszsc.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika poszła spać o 20:00... o 22:00 rześka i wesoła obudziła się z popołudniowej drzemki... a ja wlasnie kladlam sie spać...

Szatanka widze że u Was regres snu typu hardcore

2020 :)
    2023 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2020, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez cuda na kiju, albo szaleje piszczy skacze albo marudzi. Z trzech drzemek łącznie 2,5 h dzisiaj mielismy dwie po 20 minut. Dobry zawodnik. A ja przed okresem także stary miał wesoło, nie dziwie się ze pojechał wybierać choinkę i nie było go 2h 🤣

• szatanka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Weronika poszła spać o 20:00... o 22:00 rześka i wesoła obudziła się z popołudniowej drzemki... a ja wlasnie kladlam sie spać...

Siedzimy we troje w salonie. Młoda uhahana po pachy i ani myśli o śnie... Niech ktoś mnie dobije...

klz9bd3m9oljt4xc.png

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Siedzimy we troje w salonie. Młoda uhahana po pachy i ani myśli o śnie... Niech ktoś mnie dobije...

Wczoraj tak miałam :) W końcu padł, może u Was to nowe umiejętności? Odkąd Oli zaczął się obracać spanie poszło się gonić i tak z tym żyje do teraz 🤷🏼‍♀️ U nas znowu zęby bo trze i gryzie i teraz nie wiem czy te co ma go tak drażnią czy kolejne idą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 23:03

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Wczoraj tak miałam :) W końcu padł, może u Was to nowe umiejętności? Odkąd Oli zaczął się obracać spanie poszło się gonić i tak z tym żyje do teraz 🤷🏼‍♀️ U nas znowu zęby bo trze i gryzie i teraz nie wiem czy te co ma go tak drażnią czy kolejne idą.

Idą kolejne ...u nas tak zawsze się zaczyna 🙈

Karolllla lubi tę wiadomość

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:

My też...

• szatanka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesssu, Karollla, nie strasz mnie. Jak jeszcze w nocy będę miała taki hardcore, to nie dożyję tej czterdziestki.

Dobra, żarty się skończyły, odpalamy Archive...

klz9bd3m9oljt4xc.png

• Ajka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:

Stawiam, że u nas to samo... bo ostatnio wysyp nowego...

• MIMI Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:

Bo dzieci mają ustawiony detektor na mamę wchodzącą do sypialni 😉 moja się zawsze budzi do pół godziny od mojego wejścia. Dzisiaj też, przed chwilą zasnęła znów, zobaczymy na jak długo.

Jeheria lubi tę wiadomość

• martynkaa87 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2020, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozmawiałam dziś z lekarka. Stwierdziła że dobrze że wykluczylysmy głód, zleciła morfologie żelazo mocz i inne jakieś. Ale jak was czytam to nie tylko mój Wiktor szaleje nocami. Tylko że on się nie budzi A się drze..

• Drzemka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie właśnie bujanie przy muzyce do snu... o 20 obudził się z drzemki i nie ma spania...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 23:45

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona wciąż nie chce spać...

• Ajka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadal nie śpi... Za to miała po drodze dwie 15 minutowe drzemki na cycu...także wypoczęta.

Wiecie tak sobie myślę, a jakby tak jednak żłobek z internatem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2020, 00:33

PattisonBM lubi tę wiadomość

‹‹ 1313 1314 1315 1316 1317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ