MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja śpi od godziny. Archive zawsze działa, problem jest z odłożeniem, ale znowu wzięłam się na sposób i jak usnęła, to siedziałam na kanapie z nią śpiącą na rogalu i oglądając cichutko telewizję czekałam aż zaśnie na kamień jakies pół h. Potem daje się odłożyć. Inna sprawa, że zaraz się pewnie obudzi, bo głodna, albo tak jak MIMI mówi, gdy wejdziemy do sypialni spać.
Żłobek z internatem to byłoby naprawdę coś! Albo powinno wymyślić taki specyfik, żeby podać dziecku i ono przesypia kilka dni. Wtedy można by odpocząć. Mojej babci dali kiedyś mleko z maku, to ponoć trzy dni spała... Nie kumam tego, jak można przez 3 dni nic nie zrobić, jeśli dziecko się nie budzi, ale spoko, to było 80 lat temu na wsi. Dobrze, że jej na 3 zdrowaśki do pieca nie wsadzili.
Catlady, krzesełko przyszło dzisiaj, ale nie mieliśmy jak złożyć jeszcze. Jednak widzę, że to siedzisko jest mega szerokie jak na moją chudzinę, więc trzeba będzie ją mocno obudować, żeby się na boki nie kiwała, tak że i tak coś będzie wiecznie uwalone w jedzeniu, jakaś poduszka albo pielucha.
A co do córek, to faktycznie coś w tym jest. Kiedyś, nie wiedzieć czemu, chciałam pierwszego chłopaka. A teraz jestem mega szczęśliwa, że mam córeczkę. I gdyby był chłopak, to pewnie miałabym większe ciśnienie, żeby mieć drugie dziecko. Zawsze chciałam parkę. A teraz sobie myślę, że gdybym miała nawet drugą córkę, to było by dla mnie ok. U mojego męża w rodzinie jakoś babki rządzą. Teściowa ma dwie siostry.
Szykujecie swoim dzieciom jakieś świąteczne menu? My w weekend lepimy pierogi i tak sobie myślę, że zrobię kilka w wersji dla niej.
A w ogóle to dzisiaj jadła razem z nami naleśniki. Myślicie, że mogę uznać, że próbę jajka ma już za sobą, jeśli zjadła w sumie z dwucentymetrowy pasek? Naleśniki z dwóch jaj na nas wszystkich. Czy to za mała dawka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2020, 01:04
-
To pospalas Szatanka😂
U mnie też noc kiepska ale przynajmniej "spał"... Budził się co godzinę i tak płakał że aż z lozeczka musiałam wyjąć, zasypial na rękach a jak odkladalam znowu się budził 🤦♀️ a mój mąż rano " Dziś chyba dobrze spał "🤦♀️ chyba??? On to nic nie słyszy w nocy...
Nie wiem jak Wy ale ja z tego braku snu to non Stop wpieprzam slodycze
-
nick nieaktualnyszatanka wrote:Paula, póki pamiętam: a Ty który żłobek wybrałaś dla swojej córki po tym całym reaserchu? Co Cię przekonało?
Jeszcze kilka odwiedziłam w Szczecinie na obrzeżach pogodna.
U mnie priorytet to było żeby dzieci wychodziły na dwór, małe grupy, kameralna atmosfera, wlasna kuchnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2020, 08:50
-
nick nieaktualnyOdnośnie snu to mój czort wszystkie umiejętności trenuję do perfekcji w nocy.
Często zdarza nam się przerwa na zabawę między 2 a 4.
A jak śpi to w normie jest bujanie się na czworakach, śmiechy na siedząco. I wszystko z zamkniętymi oczami. A rano zdziwiona że spała a zmęczona. 🤣 -
PLPaulina wrote:Odnośnie snu to mój czort wszystkie umiejętności trenuję do perfekcji w nocy.
Często zdarza nam się przerwa na zabawę między 2 a 4.
A jak śpi to w normie jest bujanie się na czworakach, śmiechy na siedząco. I wszystko z zamkniętymi oczami. A rano zdziwiona że spała a zmęczona. 🤣
-
nick nieaktualny
-
To ja muszę powiedzieć, że poza przerwą na zabawę od 1:30 do nie wiem której bo spałam, obudowałam tylko swoim ciałem dostawkę żeby nie wylazł to głównie spał u siebie i nie pamiętam kiedy tak „pospałam” bo mimo jakiś tam pobudek to nie wisiał na mnie całą noc, a dla mojego ciała to jak widać ogromna różnica! Ale ogólnie to szału nie ma i nie wiem kiedy się wyśpię 😅
Szatanka myślałam ostatnio o naleśnikach żeby mu zrobić tylko ja na mleku kokosowym bo krowiego nie pije, normalną pszenną mąkę dałaś? I jak znam życie się zakrztusi 🤦🏼♀️ -
nick nieaktualny
-
Uf, nadrobilam...
A wiecie co, jak moja się budzi po zaśnięciu na noc ok 20 czasem później to nigdy nie biorę jej do salonu, zostajemy w sypialni, nie chce jej pokazywać, że w nocy w salonie jest fajnie, bo dalej się życie toczy, niech wie, że noc to noc, cisza, spokoj. Robię tak, bo boję się, że na dłużej się rozbudzi po prostu 😅
Na szczęście nie jest źle w nocy z jej spaniem, dzisiaj wstawała co 2h na jedzenie.
Żłobek z internatem- dobre 🤣
Oj tak, pierwsze święta 🥰 będzie wyjątkowo 😍
Ja po porodzie zrobiłam się baaaardzo wrażliwa, także pewnie całe święta przepłacze ze wzruszenia 😭😁
My kupiliśmy małej klocki drewniane pod choinkę. Dostanie jeszcze drugą część Pucia, bo pierwsza okazała się bardzo atrakcyjna dla niej 😁
Nam też pewnie zostanie mało bodziakow 74, ostatnio był taki kupalek, że klękajcie narody 😳, żałowałam, że nie miałam nożyczek pod ręką, byłoby łatwiej gdybym rozcięła i już 😂
Oczywiście Szatanka blond też mnie zszokowała 😲😉Ola, 14.05.2020r -
Ajka na kolanach siada i wstaje ale na szczęście skupia się na ramie od łóżka i jak kombinuje to zawsze w kierunku naszego łóżka ale to są ostatnie godziny mam nadzieje bo już jest naprawdę niebezpiecznie. Dzisiaj być może będzie materac do odbioru i w weekend złożymy łóżeczko 🙏🏻
-
PLPaulina wrote:Ja robię naleśniki na mące jaglanej. ☺️
Dokładnie Karolla on Ci nie próbuje się wydostać?
Bo moja to się na mnie Nawet wspina. I już na kolankach staje.Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
nick nieaktualnyDrzemka wrote:O a masz jakiś sprawdzony przepis? Bo korzystałam z tych internetowych, ale ciagle mi się rozpadają te nalesniki🤷♀️
Ja dodaję Ispagul ☺️
Ja robię z przepisu też. Znajdę chwilę to podeślę. ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2020, 12:42
Drzemka lubi tę wiadomość
-
Jeheria jakbym czytała o swoim mężu 🙈 ostatnio mieliśmy wg mnie najgorszą noc a mój się rano budzi i stwierdza ze dzisiaj chyba nie było źle i pospałam 🤦♀️
Buena ja też pewnie święta przerycze. Zawsze byłam wrażliwa, a teraz jak patrzę na tego naszego Szkraba to już wogole 🤭
Widzę, że taki okres że u większości spanie się popsuło. Z ciekawości spytam czy są tutaj jeszcze jakieś dzieciaczki które przesypiają 6-8 godzin bez pobudki w nocy??
-
Mamuśka90 wrote:Jeheria jakbym czytała o swoim mężu 🙈 ostatnio mieliśmy wg mnie najgorszą noc a mój się rano budzi i stwierdza ze dzisiaj chyba nie było źle i pospałam 🤦♀️
Buena ja też pewnie święta przerycze. Zawsze byłam wrażliwa, a teraz jak patrzę na tego naszego Szkraba to już wogole 🤭
Widzę, że taki okres że u większości spanie się popsuło. Z ciekawości spytam czy są tutaj jeszcze jakieś dzieciaczki które przesypiają 6-8 godzin bez pobudki w nocy??PLPaulina, Anka12, lilly. lubią tę wiadomość
-
Drzemka wrote:Ja w maju nie wracam, wykorzystam urlop a potem przynajmniej pol roku wychowawczego. Jakoś nie wyobrazam sobie tego malucha gdzieś zostawic na tyle godzin... Odkładałam już wczesniej pieniadze, żeby jakoś to pół roku bez jednej pensji przetrwac.
Mam podobny plan3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp