X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja śpi od godziny. Archive zawsze działa, problem jest z odłożeniem, ale znowu wzięłam się na sposób i jak usnęła, to siedziałam na kanapie z nią śpiącą na rogalu i oglądając cichutko telewizję czekałam aż zaśnie na kamień jakies pół h. Potem daje się odłożyć. Inna sprawa, że zaraz się pewnie obudzi, bo głodna, albo tak jak MIMI mówi, gdy wejdziemy do sypialni spać.

Żłobek z internatem to byłoby naprawdę coś! Albo powinno wymyślić taki specyfik, żeby podać dziecku i ono przesypia kilka dni. Wtedy można by odpocząć. Mojej babci dali kiedyś mleko z maku, to ponoć trzy dni spała... Nie kumam tego, jak można przez 3 dni nic nie zrobić, jeśli dziecko się nie budzi, ale spoko, to było 80 lat temu na wsi. Dobrze, że jej na 3 zdrowaśki do pieca nie wsadzili.

Catlady, krzesełko przyszło dzisiaj, ale nie mieliśmy jak złożyć jeszcze. Jednak widzę, że to siedzisko jest mega szerokie jak na moją chudzinę, więc trzeba będzie ją mocno obudować, żeby się na boki nie kiwała, tak że i tak coś będzie wiecznie uwalone w jedzeniu, jakaś poduszka albo pielucha.

A co do córek, to faktycznie coś w tym jest. Kiedyś, nie wiedzieć czemu, chciałam pierwszego chłopaka. A teraz jestem mega szczęśliwa, że mam córeczkę. I gdyby był chłopak, to pewnie miałabym większe ciśnienie, żeby mieć drugie dziecko. Zawsze chciałam parkę. A teraz sobie myślę, że gdybym miała nawet drugą córkę, to było by dla mnie ok. U mojego męża w rodzinie jakoś babki rządzą. Teściowa ma dwie siostry.

Szykujecie swoim dzieciom jakieś świąteczne menu? My w weekend lepimy pierogi i tak sobie myślę, że zrobię kilka w wersji dla niej.

A w ogóle to dzisiaj jadła razem z nami naleśniki. Myślicie, że mogę uznać, że próbę jajka ma już za sobą, jeśli zjadła w sumie z dwucentymetrowy pasek? Naleśniki z dwóch jaj na nas wszystkich. Czy to za mała dawka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2020, 01:04

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 01:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, póki pamiętam: a Ty który żłobek wybrałaś dla swojej córki po tym całym reaserchu? Co Cię przekonało?

klz9bd3m9oljt4xc.png

• szatanka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie śpimy od piątej. Fuck yeah! 😵🧟‍♀️🤬😬

klz9bd3m9oljt4xc.png

• Jeheria Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pospalas Szatanka😂

U mnie też noc kiepska ale przynajmniej "spał"... Budził się co godzinę i tak płakał że aż z lozeczka musiałam wyjąć, zasypial na rękach a jak odkladalam znowu się budził 🤦‍♀️ a mój mąż rano " Dziś chyba dobrze spał "🤦‍♀️ chyba??? On to nic nie słyszy w nocy...
    Nie wiem jak Wy ale ja z tego braku snu to non Stop wpieprzam slodycze :(

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2020, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Paula, póki pamiętam: a Ty który żłobek wybrałaś dla swojej córki po tym całym reaserchu? Co Cię przekonało?
    Mamy tylko w gminie 3 wpisane do rejestru. Dużego wyboru nie ma. 😆😆😆
    Jeszcze kilka odwiedziłam w Szczecinie na obrzeżach pogodna.

U mnie priorytet to było żeby dzieci wychodziły na dwór, małe grupy, kameralna atmosfera, wlasna kuchnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2020, 08:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2020, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie snu to mój czort wszystkie umiejętności trenuję do perfekcji w nocy.
    Często zdarza nam się przerwa na zabawę między 2 a 4.
    A jak śpi to w normie jest bujanie się na czworakach, śmiechy na siedząco. I wszystko z zamkniętymi oczami. A rano zdziwiona że spała a zmęczona. 🤣

• Jeheria Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Odnośnie snu to mój czort wszystkie umiejętności trenuję do perfekcji w nocy.
    Często zdarza nam się przerwa na zabawę między 2 a 4.
    A jak śpi to w normie jest bujanie się na czworakach, śmiechy na siedząco. I wszystko z zamkniętymi oczami. A rano zdziwiona że spała a zmęczona. 🤣
    Moj też ćwiczył czworaki przez sen ale już mu przeszło, teraz jak się budzi to siedzi z zamkniętymi oczami i płacze. Albo też bawi się i ćwiczy wstawanie. Ale jeszcze nie umie się podciagnac. Może i dobrze...

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2020, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie posiadania dzieci z małą różnicą.
    Od 30 minut próbuje wyjść na spacer. Ale 2.5 latka rządzi i stanowczo próbuje utrudniać mi wyjście. 😡😡
    Jak ktoś się zastanawia nad małą różnicą to zapraszam.. 😆

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja muszę powiedzieć, że poza przerwą na zabawę od 1:30 do nie wiem której bo spałam, obudowałam tylko swoim ciałem dostawkę żeby nie wylazł to głównie spał u siebie i nie pamiętam kiedy tak „pospałam” bo mimo jakiś tam pobudek to nie wisiał na mnie całą noc, a dla mojego ciała to jak widać ogromna różnica! Ale ogólnie to szału nie ma i nie wiem kiedy się wyśpię 😅

Szatanka myślałam ostatnio o naleśnikach żeby mu zrobić tylko ja na mleku kokosowym bo krowiego nie pije, normalną pszenną mąkę dałaś? I jak znam życie się zakrztusi 🤦🏼‍♀️

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się nie wyspałam... nasze słońce najjaśniej świeci w nocy, jak to ostatnio stwierdził mój mąż...

Karolla a Olli Ci nie wyłazi do góry z tej dostawki?

2020 :)
    2023 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2020, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię naleśniki na mące jaglanej. ☺️

Dokładnie Karolla on Ci nie próbuje się wydostać?
    Bo moja to się na mnie Nawet wspina. I już na kolankach staje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2020, 10:56

Karolllla lubi tę wiadomość

• Buena88 Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf, nadrobilam... :)

A wiecie co, jak moja się budzi po zaśnięciu na noc ok 20 czasem później to nigdy nie biorę jej do salonu, zostajemy w sypialni, nie chce jej pokazywać, że w nocy w salonie jest fajnie, bo dalej się życie toczy, niech wie, że noc to noc, cisza, spokoj. Robię tak, bo boję się, że na dłużej się rozbudzi po prostu 😅
    Na szczęście nie jest źle w nocy z jej spaniem, dzisiaj wstawała co 2h na jedzenie.

Żłobek z internatem- dobre 🤣

Oj tak, pierwsze święta 🥰 będzie wyjątkowo 😍
    Ja po porodzie zrobiłam się baaaardzo wrażliwa, także pewnie całe święta przepłacze ze wzruszenia 😭😁

My kupiliśmy małej klocki drewniane pod choinkę. Dostanie jeszcze drugą część Pucia, bo pierwsza okazała się bardzo atrakcyjna dla niej 😁

Nam też pewnie zostanie mało bodziakow 74, ostatnio był taki kupalek, że klękajcie narody 😳, żałowałam, że nie miałam nożyczek pod ręką, byłoby łatwiej gdybym rozcięła i już 😂

Oczywiście Szatanka blond też mnie zszokowała 😲😉

Ola, 14.05.2020r :)
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka na kolanach siada i wstaje ale na szczęście skupia się na ramie od łóżka i jak kombinuje to zawsze w kierunku naszego łóżka ale to są ostatnie godziny mam nadzieje bo już jest naprawdę niebezpiecznie. Dzisiaj być może będzie materac do odbioru i w weekend złożymy łóżeczko 🙏🏻

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Drzemka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja robię naleśniki na mące jaglanej. ☺️

Dokładnie Karolla on Ci nie próbuje się wydostać?
    Bo moja to się na mnie Nawet wspina. I już na kolankach staje.
    O a masz jakiś sprawdzony przepis? Bo korzystałam z tych internetowych, ale ciagle mi się rozpadają te nalesniki🤷‍♀️

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka wrote:
    O a masz jakiś sprawdzony przepis? Bo korzystałam z tych internetowych, ale ciagle mi się rozpadają te nalesniki🤷‍♀️
    Ja robię bez jaj. Ogólnie do tej mąki trzeba ich więcej.
    Ja dodaję Ispagul ☺️

Ja robię z przepisu też. Znajdę chwilę to podeślę. ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2020, 12:42

Drzemka lubi tę wiadomość

• Jeheria Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja teraz karmie to nago tylko w pampku

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Anka12 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj kończymy 7 miesięcy. Z tej okazji mini sesja przedświąteczna w moim wykonaniu 🙂.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/52b6a77b5a14.jpg

Jeheria, Ajka, Karolllla, Catlady, Niki2803 lubią tę wiadomość

• Mamuśka90 Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2020, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria jakbym czytała o swoim mężu 🙈 ostatnio mieliśmy wg mnie najgorszą noc a mój się rano budzi i stwierdza ze dzisiaj chyba nie było źle i pospałam 🤦‍♀️

Buena ja też pewnie święta przerycze. Zawsze byłam wrażliwa, a teraz jak patrzę na tego naszego Szkraba to już wogole 🤭

Widzę, że taki okres że u większości spanie się popsuło. Z ciekawości spytam czy są tutaj jeszcze jakieś dzieciaczki które przesypiają 6-8 godzin bez pobudki w nocy??

• MIMI Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka90 wrote:
    Jeheria jakbym czytała o swoim mężu 🙈 ostatnio mieliśmy wg mnie najgorszą noc a mój się rano budzi i stwierdza ze dzisiaj chyba nie było źle i pospałam 🤦‍♀️

Buena ja też pewnie święta przerycze. Zawsze byłam wrażliwa, a teraz jak patrzę na tego naszego Szkraba to już wogole 🤭

Widzę, że taki okres że u większości spanie się popsuło. Z ciekawości spytam czy są tutaj jeszcze jakieś dzieciaczki które przesypiają 6-8 godzin bez pobudki w nocy??
    Jeśli są takie dzieci to nie radzę się przyznawać 😉 grozi wyrzuceniem z forum 😉

PLPaulina, Anka12, lilly. lubią tę wiadomość

• lilly. Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka wrote:
    Ja w maju nie wracam, wykorzystam urlop a potem przynajmniej pol roku wychowawczego. Jakoś nie wyobrazam sobie tego malucha gdzieś zostawic na tyle godzin... Odkładałam już wczesniej pieniadze, żeby jakoś to pół roku bez jednej pensji przetrwac.

Mam podobny plan

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
‹‹ 1314 1315 1316 1317 1318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ