MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Hmm ja nie wnikam jak kto nosi czy sadza młodego. Jeszcze jakbym się miała na tym skupiać zamiast na samych relacjach dziecka z rodziną. No nie wiem. A co się stanie jak ktoś przez chwilę źle/inaczej ponosi Wasze dziecko? Chyba, że któreś dziecko ma problemy z kręgosłupem ale naprawdę myślicie, że jak przez święta ktoś źle posadzi dziecko to będzie tragedia?
szatanka, Ajka, lilly. lubią tę wiadomość
-
Karola to niestety nie tylko w święta a mój Maciek ma słabe napięcie mięśni chodzę z nim na rehabilitację ćwiczę z nim w domu wiec mam w nosie relacje jeśli moje dziecko w tej pozycji nie może być bo za bardzo obciąża mu kręgosłup. On jest tłuściutki i mu ciężej wszystko wypracować. Bez urazy 😉
Edit: dostał jeszcze od mojej szwagierki chodzik 🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2020, 23:14
PLPaulina lubi tę wiadomość
-
Andzia spoko ja pytam bo jestem zaskoczona tego pilnowania w jeden/dwa wieczory z rodziną. Ja się rzadko widuje z rodziną i Oli nie ma problemu z napięciem więc może z tego to wynika, że dla mnie takie rzeczy odchodzą na drugi plan. Tak samo telewizor, brudna podłoga, pies zaśliniony itd. itp.
-
Ja niestety często się widuje 😉 brudna podłoga czy zwierzak też nie są dla mnie problemem. A jeśli chodzi o telewizor to sama go nie oglądam pewnie dlatego tak reaguje 🤭 wiem że przyjdzie czas że będzie chciał bajki ale niech to się zacznie pozniej.
-
nick nieaktualnyKarolllla wrote:Hmm ja nie wnikam jak kto nosi czy sadza młodego. Jeszcze jakbym się miała na tym skupiać zamiast na samych relacjach dziecka z rodziną. No nie wiem. A co się stanie jak ktoś przez chwilę źle/inaczej ponosi Wasze dziecko? Chyba, że któreś dziecko ma problemy z kręgosłupem ale naprawdę myślicie, że jak przez święta ktoś źle posadzi dziecko to będzie tragedia?
Moja starsza miała problemy z napięciem mięśniowym. I prawidłowa pielęgnacja to po prostu zdrowie mojej córki.
My zwracaliśmy uwagę. Ogólnie, nie że od święta. I nie sądzę, że jakoś tak szczególnie relacja z kimś się psuje przez to, że dbam o te aspekty. Jednak zdrowie mojego dziecka najważniejsze.🙂
Dla mnie zła pielęgnacja to taka sama krzywda wobec dziecka jsk inna. Nie potrafiłbym patrzec.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2020, 10:02
-
Rozumiem, po prostu kilka osób tu napisało, że ktoś tam źle nosił czy sadzał i tak się zastanawiałam, że ja nie zwracałam na to uwagi w święta ale być może dlatego, że a) Oli nie ma problemów z napięciem b)nosili prawidłowo c) tak rzadko się widujemy, że to nie miało dla mnie znaczenia bo młody był radosny i nie myślałam o niczym innym
-
nick nieaktualny
-
Ja jak bym zwrocila uwage (co czasem czynie,ze nie mozna tego czy tego jeszcze robic-u nas sadzanie dziecka nie siedzacego) to krzywe spojrzenia...podchodze poprawiam...jak bym drazyla skonczyloby sie pewnie brakuem spotkan rodzinnych...Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
My byliśmy na Święta u moich rodziców, poza nami był tylko jeden mój brat... reszta towarzystwa nie była w stanie się 2 tygodnie izolować. Problem kto jak młodą trzyma nie istniał... Bo moglam bez problemu mówić, co i jak obojgu. Inna sprawa że nie koniecznie to robiłam. Ja właśnie ostatnio sama coraz częściej "źle" trzymam Weronikę, ona właściwie sama to wymusza. Zwłaszcza na kolanach, gdzie ma się jak wygonie podeprzeć, siada albo klęka albo wstaje... Będę w środę pytać fizjo i popytam apropos noszenia i sadzania, bo tak mi się coś wydaje, że już u nas można.
PattisonBM lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Dziewczyny jakie flipsy (chrupki kukurydziane) kupujecie??? Jakaś konkretna firma
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2020, 16:04
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Mimi1987 wrote:Dziewczyny jakie flipsy (chrupki kukurydziane) kupujecie??? Jakaś konkretna firma
Mój M. kupuje jakieś Tygryski. PS. gonimy Was, dwie dwójki się przebiły i chyba zaraz trójki pójdą, zatem 6 zębów na pokładzie 🤓Mimi1987, PattisonBM, Ajka lubią tę wiadomość
-
Karolllla wrote:Mój M. kupuje jakieś Tygryski. PS. gonimy Was, dwie dwójki się przebiły i chyba zaraz trójki pójdą, zatem 6 zębów na pokładzie 🤓
Pięknie idą w.ekspresowym tempie 🥰20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySzatanka, u mnie tu są cuda na cycku, ogolnie jest ciagle odrywanie, nawet w nocy. Sama nie wiem czemu, już mam trochę dość, ale nie wyobrażam sobie go nie karmić jak mam pokarm, jemu służy, a poza tym je już trzy inne posiłki. W ogóle mam wrażenie, ze on tak ciumka jakby rozkręcał strumień mleka Bo zrobi tak kilka razy a potem się przyssie. Dziewczyny, a jak wy utrzymujecie laktację przy karmieniu mieszanym? Cały czas to mleko jest? Bo ja chce sprowac raz na noc mm.