MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do posiłków to u mnie nie ma żadnej regularności, pewnie to źle ale jak mam w lodówce co mu dać to i 3 razy dziennie dostaje, a jak nie mam to raz dziennie. Jak wrócę z Zakopca to zrobię zapasy warzyw online i znowu pomrożę bo od świąt to jakieś pustki mam. Tatuś dziś od babci przywiezie warzywa, a tak to mam biedę w lodówce dla dziecka, jedzie na awokado i batacie od 3 dni 🥴
A dawałyście pomarańcz? -
Andzia86 wrote:Dziewczyny pomocy
Co sądzicie o szczepionce na covid?
Dziś zadzwonili do mnie z pracy żebym się po nią zgłosiła do kard bo jestem liczona jako personel medyczny 😱Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
Karolllla wrote:Co do posiłków to u mnie nie ma żadnej regularności, pewnie to źle ale jak mam w lodówce co mu dać to i 3 razy dziennie dostaje, a jak nie mam to raz dziennie. Jak wrócę z Zakopca to zrobię zapasy warzyw online i znowu pomrożę bo od świąt to jakieś pustki mam. Tatuś dziś od babci przywiezie warzywa, a tak to mam biedę w lodówce dla dziecka, jedzie na awokado i batacie od 3 dni 🥴
A dawałyście pomarańcz?Karolllla lubi tę wiadomość
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
Drzemka wrote:Andzia, ja bym brała... niestety nie zdążyłam się zaszczepić, wlasnie przechodzę koronę. Kuba tez był chory... objawy nie bardzo ciężkie, ale uporczywe, a dzisiaj 8 dzien i nadal objawy z mężem mamy. Planowałam się zaszczepić ale my w kolejce na szarym koncu..
Drzemka Kuba miał też test?? W ogóle gdzieś w necie laska mi odpisała na jakiś komentarz, że całą rodziną przeszli covid lekko i 2 latek ich też czy tam bezobjawowo, a okazało się, że jako jedyny ma zmiany na płucach...nie jestem typem brania do siebie komentarzy z sieci ale ten trochę mnie przeraził. Jak ja byłam chora Oli nie miał żadnego objawu. -
W ogole dziewczyny Szczęśliwego Nowego Roku! Nie odzywałam się, bo byłam chora. Niestety zaraziła nas rodzina męża, mam wrażenie ze specjalnie, bo przyjechaliśmy do nich a oni chorzy. Nawet nas nie ostrzegli, żebyśmy nie przyjeżdżali, tylko od razu przytulać Kubę i całować. A przy obiedzie nagle słyszę ze kaszlą i pociągają nosem🤦♀️ Strasznie się wkurzyłam.
Dzisiaj już jest w miare ok na szczęście, mam siłe cos napisac😏 Kuba zaczal wskakiwać na nogi, wiec jest szansa ze bedzie czworakowal niedługo. Póki co przesuwa się po macie na ramionach, jak mały żołnierz. I od razu do choinki leci, już my z buzi gałązki wyciągałam😛Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
Karolllla wrote:Drzemka Kuba miał też test?? W ogóle gdzieś w necie laska mi odpisała na jakiś komentarz, że całą rodziną przeszli covid lekko i 2 latek ich też czy tam bezobjawowo, a okazało się, że jako jedyny ma zmiany na płucach...nie jestem typem brania do siebie komentarzy z sieci ale ten trochę mnie przeraził. Jak ja byłam chora Oli nie miał żadnego objawu.Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
-
Co do szczepionki to ja sama nie wiem, wolelibyśmy z mężem się nie szczepić ale chyba będzie trzeba, bo tak jak piszecie, będzie to przepustka do wielu rzeczy 😏
Słyszałam o czymś takim jak PIMS, to zespół pocovidowy u dzieci, rozwija się 2-4 tygodnie po zakażeniu.
https://pulsmedycyny.pl/prof-krzysztof-zeman-pims-to-nowa-jednostka-chorobowa-ktorej-musimy-sie-nauczyc-1102854
Mimi, jak było? Jak się czujesz?
U nas dzisiaj 6 pobudek w nocy ✌🏻 Jest fajnie.Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Andzia86 wrote:Dziewczyny pomocy
Co sądzicie o szczepionce na covid?
Dziś zadzwonili do mnie z pracy żebym się po nią zgłosiła do kard bo jestem liczona jako personel medyczny 😱
Ja słyszałam opinie, że jak się ktoś zamierza szczepić to żeby to robić właśnie teraz póki szczepionki są pod pełną kontrolą i nadzorem, bo później nie wiadomo co będzie przychodzić... Na chwilę obecną wszytko jest bardzo mocno kontrolowane bo wiadomo nowość i trzeba monitorować.
Moi znajomi lekarz i pielęgniarka zaszczepili się wczoraj.
No i tak jak piszecie będzie to przepustką do wielu rzeczy poza podróżowaniem obstawiam, że przy przyjęciach do szpitala będzie wymagana tak samo jak szczepionka na żółtaczkę...a jak nie szczepionka to aktualny teścik...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2021, 12:14
-
Ja tam na szczepionkę dla moich rodziców czekam jak na wybawienie. Rodzeństwo mojej mamy i kuzyni mojego taty juz zaszczepieni, bo to lekarze i nadal pracują, chociaz sa juz po 70tce. Oni jakoś nie mieli watpliwsci. Dla moich rodzicow szczepionka bylaby przeustka do normalnego zycia... bo z powodu zdrowia mojej mamy juz prawie rok zamknieci w domu.
mwm lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Chciałam poczekać rok z tą szczepionka żeby zobaczyć czy działa i czy nie ma jakiś efektów ubocznych ale obawiam się że jak wrócę do pracy to dostanę ultimatum ze albo się szczepię albo mnie zwolnią 🙄
Od dłuższego czasu też męczy mnie katar i kaszel okazało się że wyszło mi uczulenie na mojego królika i jest coraz gorzej i muszę go oddać 😭 -
U nas Leon ma dzisiaj jakieś rozwolnienie. Czy u Was na ząbkowanie zdarzyły się częste kupki????
My tyle zębów i oprócz marudzenia nigdy nie było takiego objawu. 🤔🤔🤔🤔
Już panikuje bo jutro święto więc przychodnie pozamykane A w czwartek mamy szczepienie 🤦♀️20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
nick nieaktualnyDziewczyny, a macie podejrzenie, ze ten zły sen dziecka to jakiś inny powód niż skok i zeby? Mysle czy ja go nie przestymulowuje, niby tv wyłączony, zabawki spokojne, ale my z mężem jesteśmy głośni i szalejemy z młodym równo, on aż pieje z radochy, ale moze to za dużo dla takiego brzdąca? Popołudniu już go wyciszamy, ale martwi mnie ze on się tak szybko i nagle wybudza, dosłownie w sekundę, często płacze po przebudzeniu, może chce spać dalej ale nie umie..
-
nick nieaktualnyMimi1987 wrote:U nas Leon ma dzisiaj jakieś rozwolnienie. Czy u Was na ząbkowanie zdarzyły się częste kupki????
Już panikuje bo jutro święto więc przychodnie pozamykane A w czwartek mamy szczepienie 🤦♀️ -
nick nieaktualnyAndzia86 wrote:Chciałam poczekać rok z tą szczepionka żeby zobaczyć czy działa i czy nie ma jakiś efektów ubocznych ale obawiam się że jak wrócę do pracy to dostanę ultimatum ze albo się szczepię albo mnie zwolnią 🙄
Od dłuższego czasu też męczy mnie katar i kaszel okazało się że wyszło mi uczulenie na mojego królika i jest coraz gorzej i muszę go oddać 😭 -
Karolllla wrote:Co do posiłków to u mnie nie ma żadnej regularności, pewnie to źle ale jak mam w lodówce co mu dać to i 3 razy dziennie dostaje, a jak nie mam to raz dziennie. Jak wrócę z Zakopca to zrobię zapasy warzyw online i znowu pomrożę bo od świąt to jakieś pustki mam. Tatuś dziś od babci przywiezie warzywa, a tak to mam biedę w lodówce dla dziecka, jedzie na awokado i batacie od 3 dni 🥴
A dawałyście pomarańcz?
Daje mandarynke i spoko:)Karolllla lubi tę wiadomość
-
Karolllla wrote:Drzemka Kuba miał też test?? W ogóle gdzieś w necie laska mi odpisała na jakiś komentarz, że całą rodziną przeszli covid lekko i 2 latek ich też czy tam bezobjawowo, a okazało się, że jako jedyny ma zmiany na płucach...nie jestem typem brania do siebie komentarzy z sieci ale ten trochę mnie przeraził. Jak ja byłam chora Oli nie miał żadnego objawu.
My jakiś czas temu mieliśmy całą rodzinką. Ja znioslam najgorzej:D dzieciaki nawet nie zauważyly. Nam wyszedł negatywny, mężowi nierozstrzygajacy dwa razy i siedział na kwarantannie.
Co do szczepień- pewnie będzie trzeba żeby normalnie żyć ale będę się zastanawiać jak przyjdzie nasza kolej, pewnie sporo poczekamy.. -
Mimi1987 wrote:U nas Leon ma dzisiaj jakieś rozwolnienie. Czy u Was na ząbkowanie zdarzyły się częste kupki????
Już panikuje bo jutro święto więc przychodnie pozamykane A w czwartek mamy szczepienie 🤦♀️
Przy starszym często były luźne kwaśne kupy przy zabkowaniu. Młodszy 8.5 mca i jeszcze bezzebny:) -
mwm wrote:Dziewczyny, a macie podejrzenie, ze ten zły sen dziecka to jakiś inny powód niż skok i zeby? Mysle czy ja go nie przestymulowuje, niby tv wyłączony, zabawki spokojne, ale my z mężem jesteśmy głośni i szalejemy z młodym równo, on aż pieje z radochy, ale moze to za dużo dla takiego brzdąca? Popołudniu już go wyciszamy, ale martwi mnie ze on się tak szybko i nagle wybudza, dosłownie w sekundę, często płacze po przebudzeniu, może chce spać dalej ale nie umie..
Ja cały czas szukam przyczyny i jeszcze nie znalazłam.. -
lipcowka86 wrote:Ja słyszałam opinie, że jak się ktoś zamierza szczepić to żeby to robić właśnie teraz póki szczepionki są pod pełną kontrolą i nadzorem, bo później nie wiadomo co będzie przychodzić... Na chwilę obecną wszytko jest bardzo mocno kontrolowane bo wiadomo nowość i trzeba monitorować.
Moi znajomi lekarz i pielęgniarka zaszczepili się wczoraj.
No i tak jak piszecie będzie to przepustką do wielu rzeczy poza podróżowaniem obstawiam, że przy przyjęciach do szpitala będzie wymagana tak samo jak szczepionka na żółtaczkę...a jak nie szczepionka to aktualny teścik...