Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam powoli dawac 3ci posilek taki nie zageszczone mleko tylko faktyczna kaszka z miseczki. Dzis dalam tez owoce z jogurtem gerbera. Kupilam tez jogurt bieluch.

Tez boje sie tej antycovidowej szczepionki. Czy macie jakis link dot przeciwskazan? Slyszalam,ze przy klopotach z sercem nie mozna jak jest sie w ciazy a nawrt jak planuje sie ciaze dzieciom tez nie wolno...

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Drzemka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patison, tutaj masz sporo informacji https://www.gov.pl/web/szczepimysie/pytania-i-odpowiedzi

PattisonBM lubi tę wiadomość

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pattison jak do nas dojdzie to już pół świata się zaszczepi, także ten...

2014... and so it begins...

👧 potworniaki jajników
    🧑 OAT, żpn, przeciwciała przeciwplemnikowe

IVF×10 (poor responder, 8 na cyklach naturalnych) + 1xIVF KD
    2017 💔 córeczka 10 tydzień - wada genetyczna triploidia

2019 rozpoczecie procedury w OA

2020 ❤️ naturalny cud córeczka
    2023 ❤️ naturalny cud córeczka
    2026 💙 czekamy na synka

preg.png
  • Anka12 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz nie ma ząbków, a ma już 7,5 m-ca.

• Anka12 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daję gęstą kaszkę, obiadek i czasem deserek. Dzisiaj np. był banan w kawałkach, ale to jest chyba przekąska nie stały posiłek? Nie wiem jak to liczyć 🙂.

• Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przez te jedynki mało chce jeść głównie mleko, woda , troszkę dzisiaj zjadł zupki i pół banana.

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka dzieki...Ajka ja niby podlegam pod mundur ale nie wiem czy urlopowiczow biora na listy...

Aha oddalismy juz klucze firmie od wykonczen i bedziemy wykanczac mieszkanie...moze w maju sie przeprowadzimy ;)

Anka banan jest jako posilek jako deser...tak bym liczyla...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2021, 21:09

Karolllla, Niki2803, Anka12 lubią tę wiadomość

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Pattison z kluczami :) My dostaliśmy wstępną koncepcje przeniesienia kuchni do salonu i jaram się jakbym conajmniej dom budowała 😇 Ale jakiś domek to za 2-3 lata może się uda pod Wawą chociaż bardziej planuje jako baza wypadowa, a wynajmować w międzyczasie. Ale czy się uda to czas pokaże.

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Kama92 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z cytrusów dawałam mandarynki, pomarańcze a jak dobrze pamiętam to w któreś tubce było kiwi, awokado uwielbia 😁
    Jeśli chodzi o zęby mamy od paru dni dolne jedynki

• Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Super Pattison z kluczami :) My dostaliśmy wstępną koncepcje przeniesienia kuchni do salonu i jaram się jakbym conajmniej dom budowała 😇 Ale jakiś domek to za 2-3 lata może się uda pod Wawą chociaż bardziej planuje jako baza wypadowa, a wynajmować w międzyczasie. Ale czy się uda to czas pokaże.

No i super trzeba się jarać takimi rzeczami 🥰
    My właśnie jesteśmy na etapie finalizowania zakupu mieszkania w Gdańsku .
    Zawsze powtarzałam mojemu mężowi, że ja właśnie w Gdańsku chce się zestarzeć. I pyk suprise kupił nam mieszkanie 💗mega blisko plaży 🏄‍♀️
    Też z myślą, że będziemy wynajmować tzw. Wynajem krótko terminowy Żeby w lato było mieszkanie wolne dla nas i dla naszych znajomych.

Niki2803, PattisonBM, Anka12, lilly. lubią tę wiadomość

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi1987 wrote:
    No i super trzeba się jarać takimi rzeczami 🥰
    My właśnie jesteśmy na etapie finalizowania zakupu mieszkania w Gdańsku .
    Zawsze powtarzałam mojemu mężowi, że ja właśnie w Gdańsku chce się zestarzeć. I pyk suprise kupił nam mieszkanie 💗mega blisko plaży 🏄‍♀️
    Też z myślą, że będziemy wynajmować tzw. Wynajem krótko terminowy Żeby w lato było mieszkanie wolne dla nas i dla naszych znajomych.

Super Mimi blisko plaży, bajeczka. Ja z okolic Trojmiasta pochodzę i mam tam wszystkie psiapsi bo ja jako jedyna uciekłam dalej :) Ja chcę stodołe slow pod Wawą też na taki wynajem więc jest do czego dążyć ☺️

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Mancia Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2021, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja jak zwykle wyskoczę jak królik z kapelusza, przyznam się że Was podczytuje zazwyczaj tam gdzie król chodzi na własnych nogach albo podczas wieczornego seansu tv i często miałam ochotę się odezwać, ale jakby czytacie mi w myślach i zawsze ktoś wcześniej zada moje pytanie lub odpowie to co ja bym odpowiedziała i jakoś rezygnuje. W każdym razie dzięki Wam jestem spokojna, że nie tylko moje dziecko nie ma zębów czy nie siedzi a wstaje...
    Dziś czytałam stronę gdzie chyba Cataldy pisała coś o krótkotrwałych a’la okresach i pomyślałam, że opisze moją aktualną sytuacje żeby wzbudzić waszą czujność i uchronić Was jakoś przed tym czego doświadczyłam: do rzeczy miesiączkuje regularnie już od września, w listopadzie miałam bliski kontakt z mężem centralnie w środku cyklu, nawet dzień przez kolejną miesiączką snułam plany logistyczne wyjścia na spacer z dwójka małych dzieci, następnego dnia jednak dostałam najnormalniejszy okres trwający 6 dni (czyli jednak nie tak łatwo zajść w ciąże po ciąży pomyślałam). Jednak za 2 tyg znów zaczęłam trochę plamić trochę krwawić delikatnie bolał mnie brzuch z boku, ale przecież to nie ciąża bo miałam dopiero okres. W niedziele po świętach wybrałam się jednak na sor tam stwierdzili cystę na jajniku i jakiś płyn w brzuchu nic Pani nie jest proszę sobie pójść do lekarza. Zapisałam się na środę do pierwszej lepszej lekarki, a ona wysłała mnie natychmiast do szpitala. Tam badania i co bhcg 5500 :o musieli się porządnie naszukać ciąża w jajowodzie krwawienie do jamy otrzewnej operacja na cito... tak oto dzień przed sylwestrem pożegnałam jajowód. Chodziłam z ciąża pozamaciczna jakieś 6/7 tyg jajowód podobno zdewastowany, dobrze ze żyje bo mogło się to różnie skończyć, a bolało mnie tylko delikatnie... teraz chyba po każdej miesiączce będę robić test dla spokoju ducha. Nie chce Was straszyć po prostu zachęcam żeby się bacznie obserwować ;)

Zazdroszczę i wyjazdu do Zakopanego i mieszkania w Gdańsku i dziewczynom przeprowadzek i wykończeniówek my dokładnie rok temu się przeprowadziliśmy a wykończenie to był najlepszy czas będąc w ciąży na zwolnieniu mogłam wszystkiego doglądać w spokoju :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2021, 23:18

preg.png
  • Drzemka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi, zazdro... ja podobnie jak Karola z okolic Gdańska pochodzę i mam nadzieje ze tam jeszcze kiedyś wrócę. Póki co w Wawie jest dobrze, ale nie chce tu na zawsze zostać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2021, 23:15

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Mancia, ostro. Współczuje operacji 😥 Ja właśnie dziś miałam się pożalić, że dostanę okres jak nic bo już mam brunatne nitki na wkładce i dziwnie mi słabo dziś. Także jutro raczej witaj okresie 😭

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Buena88 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2021, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam okres od września, wcześniej miałam niemalże jak w zegarku, bajka, a teraz mi się rozregulował 😐 no cóż. Przynajmniej jedno dobre, że przestał mnie boleć brzuch tak mocno, zawsze musiałam jechać na tabsach, a teraz nic nie biorę 👍

Moje dziecko również nie ma zębów, zaraz 8 miesięcy skończy.

A ogólnie to u nas etap "Mama, mama, mama". Najchętniej by się przyssała do mnie i już 🙄😅 A Wy jak macie? Też dzieci płaczą na Wasz widok, żeby je wziąć? Jak się chowam i mnie nie widzi to luz, ale jak tylko zobaczy, to histeria 🙄
    Dodam, że wcześniej tak nie było, potrafiła długo zająć się sama na podłodze. A teraz piknikuje z nią...

Ola, 14.05.2020r :)
  • Catlady Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mancia, współczuję bardzo! :( dobrze ze w porę zareagowałas i postanowiłas sprawdzić co się dzieje.

U nas naturalne zajście w ciąże jest praktycznie niemożliwe, mąż ma stwierdzoną nekrospermię. A raczej wątpię aby przez 1,5 roku od ostatniego badania jego wyniki się poprawiły. Musiałby się zdarzyć jakiś cud.

Mimi jak się czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2021, 00:05

Baby H. <3
    202205061770.png

Baby T. <3
    202005301770.png

🙋🏻‍♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
    💁🏻‍♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników

07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
    12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
    05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
    14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
    11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
    7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
    27dpt - mamy ❤️

11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
    5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
    28dpt - mamy ❤️
  • Mancia Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2021, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny już się z tym pogodziłam w każdym razie moje przesłanie miało brzmieć czasem lepiej wydać 7 zł niepotrzebnie na test niż wierzyć w teorie medyczne;)

Jeheria zmotywowałaś mnie tym wskazywaniem zwierzątek bo do tej pory tylko czytałam rymowanki i zamówiłam wczoraj bajeczki Smart BookS moje pierwsze 100 słów, pamietam ze komuś je kupowałam kiedyś na prezent i były fajne :) a my mamy prawie całą serie Wykrojnik super są napisane, rymowane i maja ładne obrazki ;)

Co do posiłków to daje rano kaszkę z owocami, mleko, obiadek, mleko, tubka/jogurt/domowy kisiel i na noc mleko. Co do alergenów je jajko (wymiotuje po nim), pomarańcze, mandarynki, kiwi, truskawki i wczoraj jadł masło orzechowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2021, 07:43

preg.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Karolla tak łatwo go nie puszcze 😂 muszę się nacieszyc 😃🙈

U Nas też pije 200 ml mm x4 + 2 posiłki stałe ale czasami nie dopije i nie zjada 200g dania. Chyba po skończonym 9 dam trzeci.
    Pomarancz dawalam. Jest ok.

My też po covid. Maciej pozytywny. Miał katar. Z tymi objawami to ruletka. Mój tata w szpitalu leżał bo jest po zatorze płuc i miał niską saturacje. A moja babcia 82 lata nawet gorączki nie miała. Była trochę zmeczona. Robili jej test bo do szpitala miała iść na zabieg.
    Ogólnie mojej cioci w szpitalu mówili (jest pielęgniarka) że po covid należy brać acard. I tak się zastanawiam bo ją mam ta trombofilie i nie bralam. Kurcze to niebezpieczne.... Moj tata dostał w szpitalu clexane bo do dimery wysokie po covid.

Mój też się wybudza z rykiem. Wczoraj w czasie drzemki podczas przejścia z 1 w 2 fazę snu tak się rozwył że bujanie nie pomagało. Masakra. Posmarowałam dziasla- zasnął.

A chodzicie codziennie na spacery? Podobno to dobrze na sen robi aby jak najwięcej światła dziennego łyknąć.

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla ale cudny usmiech Mały ma ;)
    U nas tylko dwie dolne jedynki.

Lilka myślę że warto skonsultowac, nic to nie zaszkodzi a będziej spokojniejsza. Ja też z moim u fizjo byłam 2x.

Drzemka ksiazeczki mam w spadku po siostrze, szwagierce: "obrazki dla maluchow" Tu rozne serie, "Świat dzidziusia" "Na wsi",
    "Oczami maluszka", " Pierwsze wiersze dla... Itd a fajna nowa to "poznaje dźwięki" Fisher price. A Ty jakie polecasz? Właśnie nowe bym jakies mu kupiła.

Pattison gratuluje mieszkania :)

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze mamy szczeniaczka uczniaczka i bawie się z nim, powtarzam i ksiazke z wierszykami

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
‹‹ 1350 1351 1352 1353 1354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ