X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam powoli dawac 3ci posilek taki nie zageszczone mleko tylko faktyczna kaszka z miseczki. Dzis dalam tez owoce z jogurtem gerbera. Kupilam tez jogurt bieluch.

Tez boje sie tej antycovidowej szczepionki. Czy macie jakis link dot przeciwskazan? Slyszalam,ze przy klopotach z sercem nie mozna jak jest sie w ciazy a nawrt jak planuje sie ciaze dzieciom tez nie wolno...

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Drzemka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patison, tutaj masz sporo informacji https://www.gov.pl/web/szczepimysie/pytania-i-odpowiedzi

PattisonBM lubi tę wiadomość

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pattison jak do nas dojdzie to już pół świata się zaszczepi, także ten...

2020 :)
    2023 :)
  • Anka12 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz nie ma ząbków, a ma już 7,5 m-ca.

• Anka12 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daję gęstą kaszkę, obiadek i czasem deserek. Dzisiaj np. był banan w kawałkach, ale to jest chyba przekąska nie stały posiłek? Nie wiem jak to liczyć 🙂.

• Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przez te jedynki mało chce jeść głównie mleko, woda , troszkę dzisiaj zjadł zupki i pół banana.

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka dzieki...Ajka ja niby podlegam pod mundur ale nie wiem czy urlopowiczow biora na listy...

Aha oddalismy juz klucze firmie od wykonczen i bedziemy wykanczac mieszkanie...moze w maju sie przeprowadzimy ;)

Anka banan jest jako posilek jako deser...tak bym liczyla...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2021, 21:09

Karolllla, Niki2803, Anka12 lubią tę wiadomość

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Pattison z kluczami :) My dostaliśmy wstępną koncepcje przeniesienia kuchni do salonu i jaram się jakbym conajmniej dom budowała 😇 Ale jakiś domek to za 2-3 lata może się uda pod Wawą chociaż bardziej planuje jako baza wypadowa, a wynajmować w międzyczasie. Ale czy się uda to czas pokaże.

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Kama92 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z cytrusów dawałam mandarynki, pomarańcze a jak dobrze pamiętam to w któreś tubce było kiwi, awokado uwielbia 😁
    Jeśli chodzi o zęby mamy od paru dni dolne jedynki

• Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Super Pattison z kluczami :) My dostaliśmy wstępną koncepcje przeniesienia kuchni do salonu i jaram się jakbym conajmniej dom budowała 😇 Ale jakiś domek to za 2-3 lata może się uda pod Wawą chociaż bardziej planuje jako baza wypadowa, a wynajmować w międzyczasie. Ale czy się uda to czas pokaże.

No i super trzeba się jarać takimi rzeczami 🥰
    My właśnie jesteśmy na etapie finalizowania zakupu mieszkania w Gdańsku .
    Zawsze powtarzałam mojemu mężowi, że ja właśnie w Gdańsku chce się zestarzeć. I pyk suprise kupił nam mieszkanie 💗mega blisko plaży 🏄‍♀️
    Też z myślą, że będziemy wynajmować tzw. Wynajem krótko terminowy Żeby w lato było mieszkanie wolne dla nas i dla naszych znajomych.

Niki2803, PattisonBM, Anka12, lilly. lubią tę wiadomość

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi1987 wrote:
    No i super trzeba się jarać takimi rzeczami 🥰
    My właśnie jesteśmy na etapie finalizowania zakupu mieszkania w Gdańsku .
    Zawsze powtarzałam mojemu mężowi, że ja właśnie w Gdańsku chce się zestarzeć. I pyk suprise kupił nam mieszkanie 💗mega blisko plaży 🏄‍♀️
    Też z myślą, że będziemy wynajmować tzw. Wynajem krótko terminowy Żeby w lato było mieszkanie wolne dla nas i dla naszych znajomych.

Super Mimi blisko plaży, bajeczka. Ja z okolic Trojmiasta pochodzę i mam tam wszystkie psiapsi bo ja jako jedyna uciekłam dalej :) Ja chcę stodołe slow pod Wawą też na taki wynajem więc jest do czego dążyć ☺️

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Mancia Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2021, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja jak zwykle wyskoczę jak królik z kapelusza, przyznam się że Was podczytuje zazwyczaj tam gdzie król chodzi na własnych nogach albo podczas wieczornego seansu tv i często miałam ochotę się odezwać, ale jakby czytacie mi w myślach i zawsze ktoś wcześniej zada moje pytanie lub odpowie to co ja bym odpowiedziała i jakoś rezygnuje. W każdym razie dzięki Wam jestem spokojna, że nie tylko moje dziecko nie ma zębów czy nie siedzi a wstaje...
    Dziś czytałam stronę gdzie chyba Cataldy pisała coś o krótkotrwałych a’la okresach i pomyślałam, że opisze moją aktualną sytuacje żeby wzbudzić waszą czujność i uchronić Was jakoś przed tym czego doświadczyłam: do rzeczy miesiączkuje regularnie już od września, w listopadzie miałam bliski kontakt z mężem centralnie w środku cyklu, nawet dzień przez kolejną miesiączką snułam plany logistyczne wyjścia na spacer z dwójka małych dzieci, następnego dnia jednak dostałam najnormalniejszy okres trwający 6 dni (czyli jednak nie tak łatwo zajść w ciąże po ciąży pomyślałam). Jednak za 2 tyg znów zaczęłam trochę plamić trochę krwawić delikatnie bolał mnie brzuch z boku, ale przecież to nie ciąża bo miałam dopiero okres. W niedziele po świętach wybrałam się jednak na sor tam stwierdzili cystę na jajniku i jakiś płyn w brzuchu nic Pani nie jest proszę sobie pójść do lekarza. Zapisałam się na środę do pierwszej lepszej lekarki, a ona wysłała mnie natychmiast do szpitala. Tam badania i co bhcg 5500 :o musieli się porządnie naszukać ciąża w jajowodzie krwawienie do jamy otrzewnej operacja na cito... tak oto dzień przed sylwestrem pożegnałam jajowód. Chodziłam z ciąża pozamaciczna jakieś 6/7 tyg jajowód podobno zdewastowany, dobrze ze żyje bo mogło się to różnie skończyć, a bolało mnie tylko delikatnie... teraz chyba po każdej miesiączce będę robić test dla spokoju ducha. Nie chce Was straszyć po prostu zachęcam żeby się bacznie obserwować ;)

Zazdroszczę i wyjazdu do Zakopanego i mieszkania w Gdańsku i dziewczynom przeprowadzek i wykończeniówek my dokładnie rok temu się przeprowadziliśmy a wykończenie to był najlepszy czas będąc w ciąży na zwolnieniu mogłam wszystkiego doglądać w spokoju :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2021, 23:18

preg.png
  • Drzemka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi, zazdro... ja podobnie jak Karola z okolic Gdańska pochodzę i mam nadzieje ze tam jeszcze kiedyś wrócę. Póki co w Wawie jest dobrze, ale nie chce tu na zawsze zostać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2021, 23:15

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Mancia, ostro. Współczuje operacji 😥 Ja właśnie dziś miałam się pożalić, że dostanę okres jak nic bo już mam brunatne nitki na wkładce i dziwnie mi słabo dziś. Także jutro raczej witaj okresie 😭

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Buena88 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2021, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam okres od września, wcześniej miałam niemalże jak w zegarku, bajka, a teraz mi się rozregulował 😐 no cóż. Przynajmniej jedno dobre, że przestał mnie boleć brzuch tak mocno, zawsze musiałam jechać na tabsach, a teraz nic nie biorę 👍

Moje dziecko również nie ma zębów, zaraz 8 miesięcy skończy.

A ogólnie to u nas etap "Mama, mama, mama". Najchętniej by się przyssała do mnie i już 🙄😅 A Wy jak macie? Też dzieci płaczą na Wasz widok, żeby je wziąć? Jak się chowam i mnie nie widzi to luz, ale jak tylko zobaczy, to histeria 🙄
    Dodam, że wcześniej tak nie było, potrafiła długo zająć się sama na podłodze. A teraz piknikuje z nią...

Ola, 14.05.2020r :)
  • Catlady Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mancia, współczuję bardzo! :( dobrze ze w porę zareagowałas i postanowiłas sprawdzić co się dzieje.

U nas naturalne zajście w ciąże jest praktycznie niemożliwe, mąż ma stwierdzoną nekrospermię. A raczej wątpię aby przez 1,5 roku od ostatniego badania jego wyniki się poprawiły. Musiałby się zdarzyć jakiś cud.

Mimi jak się czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2021, 00:05

Baby H. <3
    202205061770.png

Baby T. <3
    202005301770.png

🙋🏻‍♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
    💁🏻‍♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników

07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
    12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
    05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
    14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
    11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
    7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
    27dpt - mamy ❤️

11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
    5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
    28dpt - mamy ❤️
  • Mancia Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2021, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny już się z tym pogodziłam w każdym razie moje przesłanie miało brzmieć czasem lepiej wydać 7 zł niepotrzebnie na test niż wierzyć w teorie medyczne;)

Jeheria zmotywowałaś mnie tym wskazywaniem zwierzątek bo do tej pory tylko czytałam rymowanki i zamówiłam wczoraj bajeczki Smart BookS moje pierwsze 100 słów, pamietam ze komuś je kupowałam kiedyś na prezent i były fajne :) a my mamy prawie całą serie Wykrojnik super są napisane, rymowane i maja ładne obrazki ;)

Co do posiłków to daje rano kaszkę z owocami, mleko, obiadek, mleko, tubka/jogurt/domowy kisiel i na noc mleko. Co do alergenów je jajko (wymiotuje po nim), pomarańcze, mandarynki, kiwi, truskawki i wczoraj jadł masło orzechowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2021, 07:43

preg.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Karolla tak łatwo go nie puszcze 😂 muszę się nacieszyc 😃🙈

U Nas też pije 200 ml mm x4 + 2 posiłki stałe ale czasami nie dopije i nie zjada 200g dania. Chyba po skończonym 9 dam trzeci.
    Pomarancz dawalam. Jest ok.

My też po covid. Maciej pozytywny. Miał katar. Z tymi objawami to ruletka. Mój tata w szpitalu leżał bo jest po zatorze płuc i miał niską saturacje. A moja babcia 82 lata nawet gorączki nie miała. Była trochę zmeczona. Robili jej test bo do szpitala miała iść na zabieg.
    Ogólnie mojej cioci w szpitalu mówili (jest pielęgniarka) że po covid należy brać acard. I tak się zastanawiam bo ją mam ta trombofilie i nie bralam. Kurcze to niebezpieczne.... Moj tata dostał w szpitalu clexane bo do dimery wysokie po covid.

Mój też się wybudza z rykiem. Wczoraj w czasie drzemki podczas przejścia z 1 w 2 fazę snu tak się rozwył że bujanie nie pomagało. Masakra. Posmarowałam dziasla- zasnął.

A chodzicie codziennie na spacery? Podobno to dobrze na sen robi aby jak najwięcej światła dziennego łyknąć.

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla ale cudny usmiech Mały ma ;)
    U nas tylko dwie dolne jedynki.

Lilka myślę że warto skonsultowac, nic to nie zaszkodzi a będziej spokojniejsza. Ja też z moim u fizjo byłam 2x.

Drzemka ksiazeczki mam w spadku po siostrze, szwagierce: "obrazki dla maluchow" Tu rozne serie, "Świat dzidziusia" "Na wsi",
    "Oczami maluszka", " Pierwsze wiersze dla... Itd a fajna nowa to "poznaje dźwięki" Fisher price. A Ty jakie polecasz? Właśnie nowe bym jakies mu kupiła.

Pattison gratuluje mieszkania :)

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze mamy szczeniaczka uczniaczka i bawie się z nim, powtarzam i ksiazke z wierszykami

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
‹‹ 1350 1351 1352 1353 1354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ