MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Śliczne dzieciaki! Tadzio i te jego oczy jak mroźne brylanty - wymiata! Myślałam, że moja ma ładne oczy, ale to jest sztos!
Dużo dzieci ma chyba blond włoski, które potem im ciemnieją. A co do oczu, to też chyba do roczku mogą się zmienić. My z mężem mamy oboje zielone, a Lila ma stalowo-niebieskie, nie wiadomo po kim (no właśnie, miałam Was pytać, jak to u Was jest z oczami). No i w ogóle nie wiadomo po kim ma urodę, najbardziej jest podobna do dziadków od strony męża w dzieciństwie, do mnie w ogóle, tylko oczy wielkie ma po mnie. U nas to może nawet nie być śmieszne, bo przecież my IVF, a w Szczecinie w tej klinice kilka lat temu była afera z zamianą zarodków
Jeheria, Ajka, dzięki za tego hinta z poduszkami, muszę popróbować. Choć w sumie chwilowo nie wiem, czy chcę, żeby szybko nabyła tę umiejętność, bo na razie przestawiliśmy materac w łóżeczku na najwyższy poziom, bo ona i tak się nie wespnie, żeby nam było łatwo ją odłożyć, chcemy tak jeszcze z tydzień, żeby się przyzwyczaiła do odkładania i potem damy niżej. A jak szybko by ogarnęła to wspinanie, to znowu bym się stresowała (choć i tak asekuracja na podłodze pełna jest).
Co do innych dzieci, moja jest troszkę wycofana jeszcze, ale dzisiaj miała kontakt oko w oko z pewnym Frankiem i on ją nawet pogłaskał po głowie, więc pierwsze koty za płoty. Bałam się, że będzie drapać i ciągnąć jak mnie, ale się dziewczyna póki co kryguje, że niby taka grzeczna i nieśmiała
A tak w ogóle, to na tych zajęciach dzisiejszych Lila kilka razy prawie siadła z leżenia, więc już chyba jesteśmy bardzo blisko.
A ja wczoraj wpadłam na super pomysł, że pozbierałam po całym domu jakichś dziwnych przedmiotów typu klamerka, spinner, wstążka, zakreślacz, kalkulator, itp., włożyłam jej do nieprzezroczystej kosmetyczki i dałam do zabawy. Ło matko jaki był szał, żeby dobrać się do tych wszystkich skarbów i je porozkminiać! Godzinę laski nie było. Tak że to będzie chyba teraz taki nasz podręczny sprzęt do zmiany pieluszki i nie tylko. No i jeszcze rozważam wykupienie kursu z filmikami z gordonkami, bo po pierwsze - u nas takich zajęć nie ma, po drugie z wszystkich średnio szczęśliwych opcji na zajęcie dziecka podczas gdy robię obiad, ta wydaje mi się najlepsza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2021, 17:54
Jeheria lubi tę wiadomość
-
Ach, i jeszcze: mój brat ma teorię, że jeszcze ewolucyjnie z czasów pierwotnych mamy tak, że na początku dziecko jest podobne do ojca, żeby go nie odrzucił. Coś w tym jest, bo u nas bardziej była podobna do męża.
-
Karolllla wrote:Oli jeśli chodzi o siedzenie to robi to we wszystkich konfiguracjach, na kolanach, na pupie i proste nogi, na pupie plus jedna zgięta, boczna itd. serio jak mu wygodnie
Tu mój gamoń z ulizaną grzywką hahahha
Czy ja widzę siniaki na brodzie? Mój ma tak poobijana ze szok 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2021, 19:49
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Jeheria wrote:Lilly te podniebienie to własnie od otwartej buzi, jezyk nie stymuluje podniebienia, robi sie gotyckie podniebienie i wtedy zeby do przodu
To i tak super ze udało Ci sie kp. A wywija górną wargę podzas kp?
Mój tez na poczatku smoczka nie ciagał do 5m, wypadał jak z procy teraz kocha, dawałam, dawałam aż przyjął
Tak dokładnie. U nas takie podniebienie było już od początku, nie wyplaszcza się właśnie przez ten język.
Tak wywija wargę i ładnie ssie 🤷🏻♀️3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Ajka wrote:A tak z innej beczki czy wasze dzieciaki są do Was podobne, bo nasza Weronika to chyba wygląd ma po listonoszu... Najdziwniejszy jest kolor wlosów. Ja cziemnobrazowe, a mąż w zasadzie to niemal czarne, chociaż jako dziecko to mial brązowe, nawet nie takie secjalnie ciemne. Weronika ma płowe włosy, niemal białe tam gdzie są dłuższe... ogladałm nasze wspolne zdjecia jakos mi się to dziwne wydało.
Haha u mnie to samo!
Mąż czarne włosy, nawet pod wpływem słońca nie jaśnieją, ciemne oczy. Ja szatynka niebieskooka a młody blondynek
Catlady, Ajka, Niki2803, Karolllla, Lilka94, Andzia86, Buena88, Jeheria lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Catlady wrote:Tadziu od urodzenia to kopia męża choć ostatnio wszyscy powtarzają, że zaczyna być podobny do mnie
Te oczęta 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2021, 19:48
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Lilly, mogłabyś usunąć zdjęcie Tadzia z cytatu? Będę wdzięczna 😘Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Judka to kopia ojca choć oczy też mam niebieskie i włosy bląd. Mogę sobie wmawiać że jednak ma coś po mnie🤣
Od 3dni mała grączkuje ale już jest lepiej. Drugi raz tak ma. Za pierwszym razem na drugi dzień byłam u lekarza ale stwierdziła że u dzieci 3dni goraczki jest ok i jak po leku temp spada to nic więcej się nie robi. Dlatego teraz nie leciałam od razu tylko jak faktycznie nie minie ale mam nadzieję że w nocy już będzie ok. -
Ajka, no właśnie. Moja też ma takie granatowo-stalowe. W ogóle podobne te nasze niuńki wizualnie, takie blond chudzinki z dużymi oczami. Jutro może wrzucę zdjęcie swojej, bo akurat mam zaplanowaną sesyjkę na 10 miesięcy dopiero.
Niki, może to była w obu przypadkach trzydniówka? Miała mała po tym pierwszym razie plamistą wysypkę na całym ciele? BO to charakterystyczny objaw. A trzydniówkę wywołuje wirus herpes, który występuje w dwóch wariantach, dlatego niektóre dzieci przechodzą to dwa razy. Wtedy wiedziałabyś, że przynajmniej macie to z głowy, bo ponoć 90% dzieci przechodzi to do 3rż. W każdym razie trzymajcie się. Moja była straszna bidulka jak ją ta gorączka męczyła.Niki2803, Ajka lubią tę wiadomość
-
lilly. wrote:Karolllla wrote:Oli jeśli chodzi o siedzenie to robi to we wszystkich konfiguracjach, na kolanach, na pupie i proste nogi, na pupie plus jedna zgięta, boczna itd. serio jak mu wygodnie
Tu mój gamoń z ulizaną grzywką hahahha
Czy ja widzę siniaki na brodzie? Mój ma tak poobijana ze szok 🙈
Niee to po uczuleniu siniaki to na czole nabija nie brodzie hehe
Noo boskie te maluchy wszystkie i jakie już duże! 😇lilly. lubi tę wiadomość
-
Ja tez nie wiem dlaczego jak patrzę Ajka na Twoja Weronikę to mi przypomina troche Pole przez tą blond czuprynę i duże oczy
Niki no Ty to już możesz małej fryzurki robić no i rzeczywiście może być 3 dniówka, my tez przechodziliśmy przez to.Niki2803, Ajka lubią tę wiadomość
22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
szatanka wrote:Ajka, no właśnie. Moja też ma takie granatowo-stalowe. W ogóle podobne te nasze niuńki wizualnie, takie blond chudzinki z dużymi oczami. Jutro może wrzucę zdjęcie swojej, bo akurat mam zaplanowaną sesyjkę na 10 miesięcy dopiero.
Niki, może to była w obu przypadkach trzydniówka? Miała mała po tym pierwszym razie plamistą wysypkę na całym ciele? BO to charakterystyczny objaw. A trzydniówkę wywołuje wirus herpes, który występuje w dwóch wariantach, dlatego niektóre dzieci przechodzą to dwa razy. Wtedy wiedziałabyś, że przynajmniej macie to z głowy, bo ponoć 90% dzieci przechodzi to do 3rż. W każdym razie trzymajcie się. Moja była straszna bidulka jak ją ta gorączka męczyła.