MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nie robię zup, baaaardzo rzadko ale my ogólnie nie zupowi jesteśmy.
Młody ma bunt na łyżeczkę jeśli tylko jest cokolwiek do jedzenia co może sam chwycić w ręce, a jak chce mu coś łyżeczką podać to mnie odpycha. No chyba, że całe danie jest rzadkie i łyżeczkowe to łaskawie zje.
Ajka no faza z tym brawo, Oli nadal bije brawo w kolana 🙃 -
Co do uczulenia to u nas też jakaś masakra znowu, chyba na krowie mleko bo zaczęłam kupować jogurty i bielucha i znowu ma suche placki, a dziś to aż drapał szyję także słabo. Z tym, że dziś dwa razy miał danie z przyprawą czerwoną papryką i chyba to ona go tak podkręciła, że swędziało Jutro placki zrobię na kokosowym jogurcie i wyrzucam zupełnie wszystko co krowie i zobaczymy.
-
U nas zupy za bardzo nie wchodzą w grę, ostatnio dałam rosół (odlalam jak gotowałam dla nas zanim doprawilam) do tego makaron i marchewka ale nie pasowała jej taka ciecz, wypluwała. Może spróbuje znowu za jakiś czas. Wgl narazie ma fazę na słoiczki... chętniej zjada niż moje papki. Ale to raz dziennie, poza tym kaszki albo blw.22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Lilka to może daj jej więcej warzyw do tego rosołu ja kroje marchewkę pietruszkę seler i przyprawiam zielem angielskim i liściem laurowym no i makaron 😉
szatanka lubi tę wiadomość
-
U nas szał na barszcz czerwony jak się skończył w miseczce to wszyscy sąsiedzi słyszeli 🤣
-
Andzia, dobre z tym barszczem!
No właśnie, wczoraj pomyślałam, że ja mojej prawie buraków nie podaję... Muszę upichcić też barszcz. Jeny, ja jestem mega zupowa, mogłabym żywić się tylko zupą, ale mój mąż nie jest i tak przez niego trochę mi się nie chce tych zup dla mnie samej gotować. To teraz jak będę miała dla kogo, to może poszaleję!
A powiedzcie jeszcze, dajecie dzieciom piloty do zabawy? Bo już nie wiem, jak podchodzić, czy na zasadzie zakazanego owocu, czy lepiej dawać, niech jej spowszednieje, tylko czy wtedy się nie wkręci za bardzo w te elektroniczne zabawki, bo ja chcę unikać. No ale fakt jest taki, że jak tylko zobaczy pilota albo telefon to będzie tak długo kombinować, żeby go chwycić aż jej nie schowam, i wtedy jest wrzask, albo jej dam.
BTW, dzisiaj powiedziałam jej, żeby "poszła" po niebieskie kółko od piramidki, które leżało z metr od niej, a ona pokazała na nie palcem i wydała jakiś dźwięk, ale takim pytającym tonem, chcąc się upewnić, że o tamto kółko mi chodzi, a na moje "tak" popełzała po nie. To była nasza pierwsza prawdziwa rozmowa i strasznie się wzruszyłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2021, 22:26
Ajka, Karolllla, Lilka94, Andzia86, Jeheria lubią tę wiadomość
-
Jak lubisz zupy to zanim zabielisz śmietana (ja nie zabielam) daj do słoika i będziesz miała na następny raz nam też tak robię bo Moi chłopcy (starsi) to tylko mięso 🥴 a ja uwielbiam zupy
Edit pilota nie daje są schowaneWiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2021, 22:49
-
Ja tam się aż tak nie przejmuje... Pilota z wyjetą baterią daje notorycznie. Kiedys nie wyjmowałam, ale potrafiła narozrabiac tym pilotem. Młoda dostaje od meża zablokowany telefon... (gdzie sobie paluszek przykłada). Sama czasem wlasnie z telefonu puszczam to nasze 'ram pam pam'. Albo robimy "halo halo babcia" i ona czasem trzyma telefon jak rozmawiam z mamą (też przyblokowany).
Tylko, ze ja nie widzę sensu wychowywania dziecka bez technologii i elektronicznych gadzetów - to wszystko jest w naszym życiu, korzystamy z tego na codzień, nie da się sztucznie dziecka od tego odgrodzić. Owszem pilnuje, żeby młoda nie dostała za duzo bodźców, telewizor/radio wyłączone, a telefon zblokwany, zeby się nie świecil na wszystkie strony, ale pozwalam jej się tym bawić... ostatnio najbardziej lubi jezdzić paluszkiem kółkiem od myszki... jak na moj gust to cwiczy w ten sposob motorykę małą.
No, ale jak napisałam wczesniej, ja nie mam ciśnienia na unikanie elektroniki.szatanka lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Ajka mój młody wystarczająco patrzy w telefon bo codziennie babcia (moja mama która jest w Niemczech) oraz prababcia dzwonia żeby go zobaczyć bo niestety innej możliwości nie mają ☹️
-
Mam pytanie co byście zrobiły na moim miejscu :
Po dłuższym czasie mąż mnie wyciągnął do jego rodziców jego mama jest tak zachwycona własną osoba że zrobiła sobie sesje zdjęciowa... I powiesiła takie roznegliżowane akty w salonie gdzie siedzimy jak u nich jesteśmy... Młodszy to jeszcze ma to w nosie ale starszy hmmm zaraz będzie dopytywał...Karolllla lubi tę wiadomość
-
A co do zup, to Weronika nie lubi, chyba że jakas gesta bardzo... w zasadzie tych co ja robie to nie chce w ogole, no chyba że zrobie jakiś krem warzywny właśnie. Zjada za to krupniczek ze sloiczka już nie pamietam jakiej firmy i bardzo go lubi... mi w sumie tez nawet smakuje (lepszy niż moj)...
Barszu młoda nie tknie, za to krem z buraków juz jest ok. Pomidorowej tez nie bardzo - nie specjalnie lubi makaron (co mnie zadziwia)...
2020
2023 -
Andzia86 wrote:Mam pytanie co byście zrobiły na moim miejscu :
Po dłuższym czasie mąż mnie wyciągnął do jego rodziców jego mama jest tak zachwycona własną osoba że zrobiła sobie sesje zdjęciowa... I powiesiła takie roznegliżowane akty w salonie gdzie siedzimy jak u nich jesteśmy... Młodszy to jeszcze ma to w nosie ale starszy hmmm zaraz będzie dopytywał...
Że co... ? Nech sobie w sypialni powiesi skoro musi... dziwną masz teściową. A tak na poważnie to nie doradze, bo temat dla mnie abstrakcja... Moja teściowa ma 70 lat.
2020
2023 -
No serio ona nie widzi nikogo prócz siebie i jego ojciec też nią tak zachwycony że zapytali mojego M co sądzi o tych pięknych zdjęciach 😱🤦♀️ powiedział że takie zdjęcia to powinny być w sypialni to powiedzieli ze tam mają lepsze wtf nie chce tego widzieć 🤮fotograf super spec od fotoshopa bo zrobił jej ciało 20 latki🤣🤣🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2021, 14:30
-
Ciało 20latki jak nic, chociaz brzuszek chyba nie do konca plaski, ale wszystko skrzętnie zakamuflowane i wygładzone... Andzia wciąż podnosze szczenę z podłogi... Ludziom to jednak czasem odbija...Chyba bym wymusiła szatazem, zeby na okazje wizyt sciągali... Na pewno nie miałabym ochoty tlumaczyc 9latkowi, co na ścianie robi rozebrana babcia...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2021, 23:27
2020
2023 -
Hahaha Dzięki Ajka myślałam że to że mną coś nie tak 🤣
A starszemu synowi szybko dałam telefon żeby sobie grał 🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2021, 23:31
-
Andzia kocham Twoją teściową! 😂💗
Oli pilotem się bawi, zabieram jak dochodzi do baterii. Telefon czasem przechwyci ale odbieram na luzie bez zakazu bo jest bardziej atrakcyjne wtedy. I puszczam mu z telefonu jego nagranego i ma ubaw. Do dziadków też na FaceTime często dzwonimy. -
Andzia no jak dla mnie tez niesmaczne te zdjęcia... takie coś to ewentualnie w sypialni albo jak nie masz wnuków. Odbija ludziom na stare lata 🤣
Co do pilota to często się bawi i włącza telewizor, teraz staram się chować do szuflady bo mogłaby tak pol dnia sobie przełączać i oglądać tv. Telefonu nie daje, chyba ze gadamy z kimś z rodziny. Ajka w sumie spoko podejście bo tak jak mówisz, ta technologia jest w naszym życiu i będzie w życiu naszych dzieci wiec może nie powinno się aż tak zakazywać. Ale z drugiej strony łatwo przesadzić i aż mam ciary jak widzę na mieście 2-3 letnie dziecko na zakupach z rodzicami z nosem w tablecie...22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc