MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Szatanka młoda jaka lalunia!
Drzemka daj znać jak to zrobiłaś, ja muszę poczekać aż wrócimy do domu po remoncie, jeszcze ok 3-4 tygodnie i jak ogarnie nowe mieszkanie to wtedy. Ale każda rada cenna.
Lilly no Leo co za boski Alvaro 😍 właśnie mnie oświeciłaś, że arbuzy istnieją! -
Wszystkiego najlepszego dla jubilatów!! Nie wymienię już każdego z imienia ale wszystkim roczniakom spełnienia marzeń! Niech rosną zdrowo 🥳
Ale natrzaskałyście postów hehe. Nie mam kiedy ty wchodzić, teraz u fryzjera siedzę to nadrabiam.
Ja słodyczy też nie daję, nie widzę takiej potrzeby na razie. Za to z tą solą po roczku chyba też odpuszczę bo teraz to przeważnie dwa obiady gotuję.
Piersią nie karmię już wcale od 8 dni. Odstawienie poszło nam wyjątkowo lekko.. najpierw odstawiłam wieczorne i nocne karmienia (z tego co czytałam w necie to zabrałam się do tego od d... strony bo to powinno się na koniec zostawić). Najpierw mieliśmy 3-4 karmienia dzienne, po kilku dniach zostawiłam tylko poranne. I po kilku dniach poranne też odstawiłam. Tadziu przeżył to lepiej od moich cycków co kilka dni teraz muszę laktatorem odciągnąć troszkę ale już jest coraz lepiej. Tadziu pokochał butelkę i mm i śpi w nocy pięknie. Budzi się 1-2 razy. W dzień drzemki w łóżeczku bez problemu nadal.
Od kilku dni jest bardzo absorbujący znowu, chyba ząbki nam idą (ma tylko jeden na razie). Próbuje pomału wstawać, podciąga się na mnie albo przy kanapie ale do stawania jeszcze daleko.
W sobotę mam wizytę w klinice aby obgadać plan na transfer ostatniego zarodka. W tym cyklu się nie uda podejść do transferu bo na wyniki cytologii poczekam jeszcze ok 3 tygodnie a bez aktualnej cytologii nie chcę. Więc może w czerwcu.
Ale wiecie co? Chcemy drugie dziecko ale tak czy siak jestem przerażona i nie wiem czy dam radę z dwójką. 🙄Jeheria lubi tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Sto lat dla Lilianki, piękna księżniczka. Andzia bardzo restrykcyjna ta dieta. Jak Ty dajesz radę? Ja od stycznia byłam na diecie 1200 kalorii, ale to wyglądało tak że jadłam ok. 1500 a 300 spalałam i to dla mnie było mega wyzwanie bo okazało się że 1500 to nie tak dużo, ale udało się schudnąć. Ale powiem Ci że miałam okres w tej diecie gdzie spalałam ok. 700 kalorii dziennie. I co? Waga wtedy stała w miejscu , więc tak mała ilość kalorii też chyba nie jest dobra, metabolizm przez to kuleje.
-
szatanka wrote:Lilly, my teraz dostalysmy 4ml na dobę, czyli 2 razy dziennie po dwa. Jak była mała i tylko profilaktycznie, to 1ml dziennie.
Actiferol?3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Catlady no to brawo pięknie Ci poszło! U mnie jest odwrotnie bo mogę zniknąć na cały dzień i nie pamięta o cyckach ale w nocy to jestem smoczkiem 🙄 A teraz, ze siedzimy sami 24h w innym miejscu niż dom to jest cycuś, że hej.
Więc ja zacznę od tego, że zniknę na noc z domu w czerwcu i tyle. Tatuś będzie musiał sobie poradzić. Ale zazdroszczę, że gładko poszło. -
Karolllla wrote:Szatanka młoda jaka lalunia!
Drzemka daj znać jak to zrobiłaś, ja muszę poczekać aż wrócimy do domu po remoncie, jeszcze ok 3-4 tygodnie i jak ogarnie nowe mieszkanie to wtedy. Ale każda rada cenna.
Lilly no Leo co za boski Alvaro 😍 właśnie mnie oświeciłaś, że arbuzy istnieją!
😍
Polecam arbuzy! Mój jest fanem skórek 😂3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Karolllla wrote:Catlady no to brawo pięknie Ci poszło! U mnie jest odwrotnie bo mogę zniknąć na cały dzień i nie pamięta o cyckach ale w nocy to jestem smoczkiem 🙄 A teraz, ze siedzimy sami 24h w innym miejscu niż dom to jest cycuś, że hej.
Więc ja zacznę od tego, że zniknę na noc z domu w czerwcu i tyle. Tatuś będzie musiał sobie poradzić. Ale zazdroszczę, że gładko poszło.Karolllla lubi tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Sto lat Lilka. Piękne zdjęcie.🥳🎂❤️
A ja umieram... idzie dolna 4 i jest na finiszu i dziś w nocy nie poszłam spać. Młoda budziła się co 20-30 min i nawet nie było opcji, żeby z nią w łóżku leżeć, tylko fotel/noszenie. Odłożyć się w ogóle praktycznie nie dało.
A najgorsze że gdzieś mi zginął detinox i w nocy nie mogłam znaleźć. Nie chciałam dawać Nurofenu/paracetamolu, bo ostatnio dużo tego brała... No i teraz umieram...
A w ogóle ten dentinox jednak dobrze działa. Młoda sama pokazuje żeby jej posmarować i rozdziawia buzię. Jak w zeszłym tygodniu pierwszy raz jej smarowalam po dłuższej przerwie to była walka, ale potem nagle chciała i się domagała. Ona z resztą mi pokazuje już że jej zęby dokuczają.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2021, 20:00
2020
2023 -
Karolllla wrote:Szatanka młoda jaka lalunia!
Lilly no Leo co za boski Alvaro 😍 właśnie mnie oświeciłaś, że arbuzy istnieją!Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
Kochane a czy któraś planuje / chce karmić dużej?
Mi te nocki bardzo dają się we znaki ale chciałabym kp jeszcze ciągnąć może jeszcze rok? Zobaczymy3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Catlady, to faktycznie super Wam poszło, zważywszy, że Tadziu nieskory do stałych pokarmów i raczej preferował kp.
A daj znać potem, jak zaprzestanie karmienia wpłynęło na Twój biust. Ja jestem tym obecnie trochę przerażona, bo choć wiem, że sama sobie tym strzelam w kolano, to nie noszę po domu stanika, gdyż ich po prostu nienawidzę, i mam wrażenie, że moje piersi, jedna z ładniejszych niegdyś rzeczy w moim ciele, mocno podupadły na prezencji. Nawet w staniku wyglądają dziwnie, tak jakby widać, że leżą równolegle do ciała a nie prostopadle, choć zwisów jako takich nie stwierdzam. No nie wiem, jak to dokładnie opisać , ale zastanawiam się, czy to efekt tego, że są nabrzmiałe od mleka i potem się to unormuje, czy jednak zapowiedź tego, że będzie jeszcze gorzej i zrobią się zwisające wydmuszki.
Lilly, ja planuję karmić ok. 1,5 roku, a ile wyjdzie, to zobaczymy.
Aha, i my braliśmy Innofer baby. Teraz znowu odstawiłam i zgodnie z zaleceniem alergolożki czekam, czy się samo żelazo unormuje po odstawieniu BMK na 2 miesiące.
Ajka, my używamy anaftin baby, bo ma szczoteczkę, która małej pasowała, ale mam wrażenie, że jej to nie pomaga i tak. Za to przypomniałaś mi o tym dentinoksie, który też mamy, to następnym razem spróbuję.
-
Szatanka, dam znać jak mi się laktacja całkiem wyciszy.
Lilly, ja miałam w planie kp 1,5 roku bo generalnie bardzo lubiłam te nasze chwile bliskości, i wiem że będzie mi tego brakowało (już mi brakuje, czasem mam ochotę go przystawić - nie żeby sobie ulżyć z powodu przepełnionych piersi tylko tak po prostu - dla tego momentu, ale nie robię tego bo wiem że ważna jest konsekwencja. Jak się powiedziało „a”...) ale kurcze, czuję też że teraz się trochę „uwolniłam”. Mąż usypia Tadzia, w ostatni weekend w sobotę spał u babci a my poszliśmy na imprezę do znajomych - jeny, pierwsze moje wyjście od nie pamiętam kiedy, nawet się drinka napiłam!
Więc coś za coś.
My braliśmy też innofer ale odstawiłam jakiś czas temu bo mieliśmy mega problemy z zaparciami a żelazo jeszcze bardziej to spotęgowało. Te kupy to nasza zmora nadal.. mimo że byliśmy u pediatry, dostaliśmy leki, była chwilowa poprawa a teraz znowu jest gorzej. Wciąż coś 🤷🏻♀️ Aa braliśmy 2x1mlBaby H.
Baby T.
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
28dpt - mamy ❤️ -
Kurde,ja to bym jednak bez butelki się chciała obyć. Młody nie pił z niej,to nie będę mu wciskać teraz...
-
Catlady wrote:Szatanka, dam znać jak mi się laktacja całkiem wyciszy.
Lilly, ja miałam w planie kp 1,5 roku bo generalnie bardzo lubiłam te nasze chwile bliskości, i wiem że będzie mi tego brakowało (już mi brakuje, czasem mam ochotę go przystawić - nie żeby sobie ulżyć z powodu przepełnionych piersi tylko tak po prostu - dla tego momentu, ale nie robię tego bo wiem że ważna jest konsekwencja. Jak się powiedziało „a”...) ale kurcze, czuję też że teraz się trochę „uwolniłam”. Mąż usypia Tadzia, w ostatni weekend w sobotę spał u babci a my poszliśmy na imprezę do znajomych - jeny, pierwsze moje wyjście od nie pamiętam kiedy, nawet się drinka napiłam!
Więc coś za coś.
My braliśmy też innofer ale odstawiłam jakiś czas temu bo mieliśmy mega problemy z zaparciami a żelazo jeszcze bardziej to spotęgowało. Te kupy to nasza zmora nadal.. mimo że byliśmy u pediatry, dostaliśmy leki, była chwilowa poprawa a teraz znowu jest gorzej. Wciąż coś 🤷🏻♀️ Aa braliśmy 2x1ml
No tak, rozumiem. Ta wolność jest ważna i tez mi jej brakuje.
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Szatanka, Catlady dziękuje.
Mi moja pediatra poleciła actiferol start ale tam jest mało tego zelaza 7mg. Ostatnio już jak było niskie to ja chciałam a ona nie bo morfologia była ok a ze po dwóch dniach nie mógł się załatwić to odstawiłam. Ale teraz już morfologia jest kiepska wiec daje a problemu z kupka nie ma.
U Was tez już morfologia była rozjechana?3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Czy Waszym dzieciom też tak strasznie pocą się głowy. Dzisiaj Wiki spała na mnie i cała kołdra była mokra. Byłam pewna że się posikała, ale okazało się że to od główki. Rano cała poduszka też była mokra. Obce mi jest aż takie pocenie i zastanawiam się czy to jest ok. Dodam że reszta ciała nie była spocona.
-
MIMI wrote:Czy Waszym dzieciom też tak strasznie pocą się głowy. Dzisiaj Wiki spała na mnie i cała kołdra była mokra. Byłam pewna że się posikała, ale okazało się że to od główki. Rano cała poduszka też była mokra. Obce mi jest aż takie pocenie i zastanawiam się czy to jest ok. Dodam że reszta ciała nie była spocona.
Sprawdź poziom wit D
Mój starszak tak się pocił i tylko główka..skierowali nas na badania i wyszło że ma za.duzo wit D.
MIMI lubi tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪