MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas czwórki idą już drugi miesiąc, tzn. te po prawej wyszły szybko i z takim marudzeniem jak zawsze. Natomiast te po lewo to jakiś dramat, gula taka a wyjść nie chcą.
Moja często bierze zabawki do ust.
A jeśli chodzi o zainteresowanie klockami to też średnio. Wróciły do łask książeczki. No a największą atrakcją to jest chodzenie, bardzo ładnie już sama chodzi. Ale często też chce żeby ją prowadzać, tylko w sumie to ona tylko na samym początku chciała być prowadzana za dwie rączki, teraz chodzimy za jedną więc nie wiem czy to dobrze czy źle... -
Dziewczyny, dzięki za wszelkie podpowiedzi co do prezentu 😍. Myślę, że chyba zdecyduję się ostatecznie na stolik z krzesełkiem. Na pewno kiedyś się przyda 🙂.
A co do klocków, od czasu kiedy ma Lego Duplo, jest to jedna z najbardziej ulubionych zabawek Jaśka. Klocki drewniane, gumowe czy silikonowe nie wzbudzały takiego zainteresowania. Buduje różne konstrukcje, nawet nieźle mu to już wychodzi. -
Jeheria, ja rozważam kolejną procedurę ale mąż na razie mówi że nie. Chociaż będziemy myśleć jak już będzie jasne co z tym transferem. W każdym razie wiem już teraz , że trudno będzie mi się pogodzić z faktem, że Tadziu zostanie jedynakiem. Smutne to..
Lilka, Tadziu nadal bierze praktycznie wszystko do buzi. Na dworze muszę uważać bo jak coś sobie na ziemi upatrzy to jest koniec.Już nie raz mu z buzi wyciągałam jakieś kamyczki/liście🙄
MIMI a jak u Was z jedzeniem? Rozkręciło się?Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
szatanka wrote:U nas teraz idą dolne trójki i to trójki są najgorsze. Ale jednak nie ma pobudek co 40 min. tylko rzadziej, z tym że u nas usypianie po pobudce trwa 2-4h.
Co do bucików, mamy ten sam problem (mówiłam, że nasze są fizycznie podobne ) polecam attipasy. Lila nosi rozmiar S i pasują idealnie. Pomijając już fakt, że to są naprawdę najlepsze buty na teraz, bo w miarę przewiewne, otulają gumą całą stopę, więc można też raczkować (w sandałkach to chyba kiepsko), a jednocześnie stopa jest wolna. Swoją drogą, w zabudowanych butach Lilce tak się pocą stopy, że śmierdzą 🙈. Też tak mają Wasze dzieciaki?
Ja mojej też daję wodę w doidy, ale właśnie ten syf mnie poraża. A jak dam jej coś do jedzenia, to się boję, że potem właściwego obiadu nie zje.
Kama, a testy skórne były? Wcześniej jakie mieliście objawy alergii? Dlaczego mówisz, że BMK najgroźniejsze?
Ja w sumie to bym chciała takie bardziej eleganckie, bo robimy za 3 tygodnie chrzciny i żeby nie wygladały z kosmosu do sukienki... ale moze tak do chodzenia na zenatrz kupie wlasnie takie, tylko że u nac chyba xl powinny byc- bo jak zmierzyłam to młoda ma stopę na 13,1 cm. Ciekawe czy można to gdzies stacjonarnie przymierzyć.
Namierzyłam jeszcze na eobuwie taką markę Froddo, ktos w komentarzach napisał że są masakrycznie wąskie i nie wyobraża sobie ze istnieje dziecko o tak wąskich stopach, więc może bedą ok dla Weroniki.
A jeśli chodzi o picie to weronika z doidy, albo inngo kubka tylko w wannie pije... bo inaczej jest powódz. I to nie chodzio o to ze jej się wylewa, tylko ona specjalnie wylewa i polewa wszystko dookoła... Kupiłam jej taki kubek reflo to w 5 min obczaiła jak wyjąc nakładkę zabezpieczającą i tez wszystko wylała...2020
2023 -
Karolllla wrote:Ajka zobacz sklep Mały Butek na Targówku ja tam ostatnio kupiłam młodemu pierwsze buty, bardzo duży wybór i są teraz wyprzedaże.
Oli już tak nie bierze do ust. Czasami spróbuje i jak nie jest jadalne to olewa.
Właśnie tam byłam w pierwszej kolejności... i wyszłam z pustymi rękami, fakt że chciałam takie bardziej letnie, więc nie patrzyłam na takie calkiem zabudowane... ale sklep fajny i unaprawdę sporo butów.
2020
2023 -
Mnie się też wydawało, że młoda ma długą stopę, ale tęgość też jednak robi swoje i te eski okazały się idealne, choć babka najpierw dawała jej M. U nas właśnie jest taki sklep z bucikami dla maluchów i specjalnie tam pojechałam, bo kupione online emelki jej póki co latają.
Lila jeszcze bierze rzeczy do ust, ale już nie tak totalnie wszystko. Jednak na wakacjach co chwila musiałam jej jakiegoś kamienia z buzi wyciągać.
Kama, to faktycznie te objawy srogie, teraz sobie przypomniałam, że pisałaś. Moja nawet jak jej dam coś z mlekiem, to ma co najwyżej wysypkę na stopach i rączkach, więc ta alergia nie jest taka silna. Ale za miesiąc mamy mieć testy skórne, może tym razem zrobią, to zobaczymy. Bo z krwi nic nie wyszło. -
Szatanka tylko 6, wow...to Lila ma już 4ki. Przerażająca jest w takim razie Twoja konkluzja że 3ki najgorsze.
U nas ostatnia 4ka się przebiła, ale na razie tylko z przodu...(dziś w nocy z tego tytułu się wyspalyśmy) no ale zostały jeszcze wszystkie 3...no i za jakiś czas 5 (o zgrozo)2020
2023 -
U nas też coś idzie, ale nie wiem co🤷♀️ ale jest jedną pobudka w nocy, po której ciężko mu zasnąć.
Branie do buzi jest nadal, zabawki, kamyki, wszystko...
Co do kubków, my już używamy normalnego kubka z uchem od jakiegoś czasu.Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
Ajka wrote:Szatanka tylko 6, wow...to Lila ma już 4ki. Przerażająca jest w takim razie Twoja konkluzja że 3ki najgorsze.
U nas ostatnia 4ka się przebiła, ale na razie tylko z przodu...(dziś w nocy z tego tytułu się wyspalyśmy) no ale zostały jeszcze wszystkie 3...no i za jakiś czas 5 (o zgrozo)
Ajka, no wlasnie, czworki mamy od dawna, a przeszly o wiele lagodniej. Gdzies slyszalam, ze kły są najgorsze, ale to pewnie kwestia indywidualna. W każdym razie Lila znów jest. Nieodkladalna i jest ciężko.
-
Wiktor narazie tylko 6 zębów.
Spisywałam przez 5 dni wszystko co je żeby dietetyk sprawdził czy zjada wystarczającą ilość kalorii i czekam na info. Bez sensu dla mnie, ale dla świętego spokoju za namową alergologa sprawdzę.
Do buzi nadal wkłada w sumie wszystko, ale mietoli i wypluwa. Najgorsze ślimaki:D -
Catlady wrote:Jeheria, ja rozważam kolejną procedurę ale mąż na razie mówi że nie. Chociaż będziemy myśleć jak już będzie jasne co z tym transferem. W każdym razie wiem już teraz , że trudno będzie mi się pogodzić z faktem, że Tadziu zostanie jedynakiem. Smutne to..
Lilka, Tadziu nadal bierze praktycznie wszystko do buzi. Na dworze muszę uważać bo jak coś sobie na ziemi upatrzy to jest koniec.Już nie raz mu z buzi wyciągałam jakieś kamyczki/liście🙄
MIMI a jak u Was z jedzeniem? Rozkręciło się?
U nas dzisiaj też była przerwa od 2.30 do 4.30, a o 6 pobudka do pracy. Potwierdzam, podobno kły najgorsze. Taką informacją nas pocieszyła pediatra na nasze lamenty że Mała tak źle czwórki znosi. -
MIMI pocieszę Cię ze u nas tez często w nocy przerwy po dwie godziny a ja wstaje do pracy 4:40 🤦🏼♀️ Powiem wam ze ja nawet nie odróżniam kiedy moje dziecko ząbkuje bo tak czy siak wiecznie marudzi…22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Lilka94 wrote:MIMI pocieszę Cię ze u nas tez często w nocy przerwy po dwie godziny a ja wstaje do pracy 4:40 🤦🏼♀️ Powiem wam ze ja nawet nie odróżniam kiedy moje dziecko ząbkuje bo tak czy siak wiecznie marudzi…
-
MIMI wrote:O matko współczuję.. plus u Ciebie ciąża więc mogę się tylko domyślać że jest Ci bardzo ciężko .22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Cześć!
My raczej się nie znamy, ale 7lat temu zaczynałam w "starając się ogólnie".
Od początku wiedziałam, że nie będzie łatwo, ponieważ każde badanie i diagnozy to były nowe kłody pod nogi...
Dość szybko się okazało, że bez wspomaganego rozrodu się nie uda. Tak oto na koncie mam 5procedur IVF, 12tranferów, 7ciąż,ale nigdy nie było mi dane przejść z dziewczynami z TP z tego samego miesiąca od początku do końca☹
Została nam ostatnia szansa na rodzicielstwo, ale pojawił się problem z finansami...
Załozyłam zrzutkę, wszystkie dotychczasowe cegiełki zostały wpłacone przez dobre duszyczki z forum, które spotkały mnie na swojej trudnej drodzę do 🤰, ale same nie dadzą rady.
Może któraś z Was chciałaby dorzucić swoją cegiełkę i razem z nimi wybudować dla mnie 🧱?
https://zrzutka.pl/v9cc6c
Byłabym ogromnie wdzięczna!