MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Bella93 wrote:Cześć!
My raczej się nie znamy, ale 7lat temu zaczynałam w "starając się ogólnie".
Od początku wiedziałam, że nie będzie łatwo, ponieważ każde badanie i diagnozy to były nowe kłody pod nogi...
Dość szybko się okazało, że bez wspomaganego rozrodu się nie uda. Tak oto na koncie mam 5procedur IVF, 12tranferów, 7ciąż,ale nigdy nie było mi dane przejść z dziewczynami z TP z tego samego miesiąca od początku do końca☹
Została nam ostatnia szansa na rodzicielstwo, ale pojawił się problem z finansami...
Załozyłam zrzutkę, wszystkie dotychczasowe cegiełki zostały wpłacone przez dobre duszyczki z forum, które spotkały mnie na swojej trudnej drodzę do 🤰, ale same nie dadzą rady.
Może któraś z Was chciałaby dorzucić swoją cegiełkę i razem z nimi wybudować dla mnie 🧱?
https://zrzutka.pl/v9cc6c
Byłabym ogromnie wdzięczna!
Cześć Bella, ja Cię oczywiście kojarzę z wątku IVF. Wpłaciłam co nieco i trzymam mocno kciuki, żebyś już niedługo też mogła tulić w ramionach swoje maleństwo. Podziwiam za determinację. Na pewno w końcu zostanie wynagrodzona.lipcowka86 lubi tę wiadomość
-
Bella93 wrote:Cześć!
My raczej się nie znamy, ale 7lat temu zaczynałam w "starając się ogólnie".
Od początku wiedziałam, że nie będzie łatwo, ponieważ każde badanie i diagnozy to były nowe kłody pod nogi...
Dość szybko się okazało, że bez wspomaganego rozrodu się nie uda. Tak oto na koncie mam 5procedur IVF, 12tranferów, 7ciąż,ale nigdy nie było mi dane przejść z dziewczynami z TP z tego samego miesiąca od początku do końca☹
Została nam ostatnia szansa na rodzicielstwo, ale pojawił się problem z finansami...
Załozyłam zrzutkę, wszystkie dotychczasowe cegiełki zostały wpłacone przez dobre duszyczki z forum, które spotkały mnie na swojej trudnej drodzę do 🤰, ale same nie dadzą rady.
Może któraś z Was chciałaby dorzucić swoją cegiełkę i razem z nimi wybudować dla mnie 🧱?
https://zrzutka.pl/v9cc6c
Byłabym ogromnie wdzięczna!
I ja Cię kojarzę, chociaż już nie pamiętam z którego konkretnie wątku, ale siedzimy na ovu/belly mniej więcej tyle samo czasu. Dorzucam się i powodzenia.2020
2023 -
O kurcze to naprawdę Weronika ma wąską stopę bo mojej siostry synek tez i te bobuxy ok a na mojego za waskie bo je dostalam w spadku
U nas zeby teraz górne czwórki objawiają się katarem i krótszym snem, problemami z zasypianiem np wczoraj zasnął o 22 i wstał juz 5:30, w nocy pobudki, aktualnie czuje takie mocno wystające rogi z boku dziąseł, moze w koncu się przebiją. w dzien nie spi wiecej niz 2h.
Lilka witaj w klubie, ja czasem w pracy jak zombie, wstaje 5:30, pracuje 8h a w domu czekają warzywa i owoce do przetworzenia + ugotowac jedzenia dla mlodego na caly tydzien bo siedzi z dziadkiem
Mój juz coraz rzadziej wkłada do buzi. Ale wiem ze jest dlugi czas na to. Szwagierka ma córke 4,5 roku i nadal wklada i ma zaburzenia integracji SI, chodzą na terapię i mowila ze ogolnie do 5 roku zycia jest czas na to, tak jej mówili, tylko że jej córka wszystko liże, jak byla Mała gryzła dzieci w żłobku, często się potyka i nie umie upadac na dwie dłonie tylko leci na buzię.
mój umie z doidy ale tez rozlewa, w wannie tez codziennie praktykuje z kubka bez raczek z ikea, lubi podkradac dzieciom innym (rodzenstwie ciotecznym) bidony takie do przechylania i z nich pic, z mojego tez pije. ale najczesciej daje mu w b boxie dla wygody. w zlobku beda dawac tylko i wylacznie w kubku.
Wiecie ze mój chyba troche ogarnia sikanie, nie sadzalam go jeszcze na nocnik ale jak zdjeme ostatnio pieluche przed kąpielą to sika specjalnie na ziemie i robi przerwy i dalej wyciska bo sie napina, i patrzy wtedy na mnie, ja mówię siku robisz, czyzby juz czul zwieracze?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2021, 13:56
-
Karolllla wrote:Ja pozwalam czworakować z grubsza wszędzie więc nie jestem dobrym doradcą Żłobek nazywa się Planeta fantazji village education. Najwiecej mają na instagramie i Facebooku.
O Karollla ile placicie za ten żłobek ?
On jest pod moim blokiem 🙃 codziennie chodzę pod nim i tak właśnie się zastanawiam nad nim🙃
Więc jak to na Krzyżówki to wpadaj na kaffkeWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2021, 19:47
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Kama92 wrote:Czy wasze dzieci stawiają czasami tak stopę że duży paluszek odstaje trochę od reszty, ja bym oczywiście narazie nie męczyła tematu ale mój mąż nie daje spokoju jak już się do czegoś doczepi to maskara...
Zależy co masz na myśli...Weronika tak rozdziawia paluchy i duży ździebko bardziej odstaje... mogę zapytać naszej fizjo jak będziemy na kontroli chodzenia.
A tak z ciekawostek młoda odkryła, że z pustego kartonu, w którym mi ostatnio zakupy z apteki przyszły, jest świetny pchacz i dosłownie z nim biegała po mieszkaniu... mam długi korytarz i normalnie jak na biezni się rozpędzała... Jak rozłozyłam ten karton żeby juz z nim nie szalała to był ryk nie z tej ziemi, az myslałąm ze sądiedzi przylecą.
A co do butów, to sprawdziłam attipasy mają tą podeszwe za szeroką i jakoś kiepsko ta skarpeta noge trzyma, no źle leżą... ale przyszły mi te Froddo i są genialne... nie są za szerokie, chociaz nadal luz jest i musze na maksa zapiecie scisnać, ale się nadają i Weronika w nich chodzi tak samo dobrze jak na bosaka... i są piękne... nie beda super trwałe, ale to bez znaczenia i tak zaraz wyrosnie... no ale zakochałam sie w tych bucikach.
2020
2023 -
Mimi1987 wrote:O Karollla ile placicie za ten żłobek ?
On jest pod moim blokiem 🙃 codziennie chodzę pod nim i tak właśnie się zastanawiam nad nim🙃
Więc jak to na Krzyżówki to wpadaj na kaffke
No co Ty 😅 Takie cudo masz pod domem! 1600 zł w poniedziałek idziemy się adaptować 😁 Dyrektorka mówiła, że właśnie kupili takie mini busiki dla dzieci co by wyjechać nimi „na miasto” także po drodze możesz spotkać Oliwierka zapiętego w busiku hahahahah
Z kawką można pomyśleć 😎Mimi1987 lubi tę wiadomość
-
Ajka wrote:A co do butów, to sprawdziłam attipasy mają tą podeszwe za szeroką i jakoś kiepsko ta skarpeta noge trzyma, no źle leżą... ale przyszły mi te Froddo i są genialne... nie są za szerokie, chociaz nadal luz jest i musze na maksa zapiecie scisnać, ale się nadają i Weronika w nich chodzi tak samo dobrze jak na bosaka... i są piękne... nie beda super trwałe, ale to bez znaczenia i tak zaraz wyrosnie... no ale zakochałam sie w tych bucikach.
No widzisz, moja fizjo była zdania, że but powinien jak najmniej ograniczać stopę, kazała wybierać takie bez zapiętków i wkładek. Jak poszłyśmy się z nią pożegnać, to akurat młoda była w tych świeżo zakupionych attipasach i rzuciła "świetne buty". Za to na lekko sztywne emelki kręciła nosem.
Karolla, 1600 miesięcznie za żłobek? Srogo.... -
szatanka wrote:No widzisz, moja fizjo była zdania, że but powinien jak najmniej ograniczać stopę, kazała wybierać takie bez zapiętków i wkładek. Jak poszłyśmy się z nią pożegnać, to akurat młoda była w tych świeżo zakupionych attipasach i rzuciła "świetne buty". Za to na lekko sztywne emelki kręciła nosem.
Karolla, 1600 miesięcznie za żłobek? Srogo....
Te froddo to tez buty typu barefoot... tylko lepiej pasują na Weronikę niz attipas, ale one są na naprawdę wąskie i niskie stopy, taki sklep namierzyłam, szkoda, że nie moge do nich isc stacjonarnie, ale są w Gliwicach.
https://bosastopka.pl/
szatanka lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Szatanka pierwszy lepszy kosztuje 1200 zł więc za taki wypas z takim podejściem +400 zł to jest uważam i tak dobra cena 😏
A niania w Wawie to min. 3000 zł więc przy niani 1600 zł to pół darmo 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2021, 23:31
-
Nam w sklepie doradziła zakryte sandałki Primigi. Dzisiaj Oli w nich pierwszy raz chodził za ręce to koślawo to mało powiedziane ale on nie jest przyzwyczajony, że coś ma na nogach. Jak zacznie chodzić to wydają się spoko. Ale to wyjdzie w praniu.
-
Karolllla wrote:No co Ty 😅 Takie cudo masz pod domem! 1600 zł w poniedziałek idziemy się adaptować 😁 Dyrektorka mówiła, że właśnie kupili takie mini busiki dla dzieci co by wyjechać nimi „na miasto” także po drodze możesz spotkać Oliwierka zapiętego w busiku hahahahah
Z kawką można pomyśleć 😎
A no widzisz takie cuda mam pod blokiem Żerań to nie takie zadupie🤣🤣🤣
Mi Leon się dostał do Państwowego obok tej Planety.
Zobaczymy co to będzie 😀
Jak będziesz np miała dzień że zostaje Młody na 2 h taka adaptacja to dawaj znać . Chętnie się spotkam.Karolllla lubi tę wiadomość
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Ajka wrote:Te froddo to tez buty typu barefoot... tylko lepiej pasują na Weronikę niz attipas, ale one są na naprawdę wąskie i niskie stopy, taki sklep namierzyłam, szkoda, że nie moge do nich isc stacjonarnie, ale są w Gliwicach.
https://bosastopka.pl/
Też mamy buciki tego typu i widać, że Antkowi w nich mega wygodnie. -
Szatanka, u mnie na ulicy najtańszy zlobek 1500 kosztuje plus wyżywienie🙂 wiec minimum 2 tys miesięcznie. Więc cieszę się, że udało mi się państwowy dostać, bo o to nie łatwo w mojej okolicy. A w ogóle składałaś ostatecznie odwołanie w tym ośrodku czy odpuściłaś?
Kuba od 1 września zaczyna żłobkowanie, boje się bo ostatnio ciągle lata po mieszkaniu i tylko mama na wszystko. Ale juz wiem co mu idzie, wszystkie 4... wyczułam dzisiaj jak jedna się przebija. Więc czeka nas ciezki miesiąc pewnie.
Z pozytywów mówi sporo juz normalnych słów, czasem zniksztalconych typu lampa, ładnie, jak jedziemy windą to nauczył się mówić: trzecie, a ostatnio powiedział makaron😃 tylko za chodzenie się totalnie nie bierze, więc raczej nie zacznie chodzić do czasu żłobka.Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
No niby wiem, jakie ceny żłobków, niemniej (dokładnie się nie orientowałam)u nas chyba bliżej 1000 niż 1500, ale może mam nieaktualne info. My też dostałyśmy się do państwowego i jestem z tego faktu bardzo zadowolona. Do przedszkola mam zamiar ją posłać montessoriańskiego, więc jeszcze się napłacę.
Drzemka, ostatecznie się nie odwoływałam, stwierdziłam, że i tak nic nie wskóram. Za kilka dni mam zadzwonić do takiego jednego fizjo, bo teraz ma urlop i tam pójdziemy jeszcze kilka razy. Mnie się wydaje, że ona zaczęła odginać miednicę w staniu, tak jak ja to robię, żeby sobie ułatwić i nie musieć napinać brzucha, ale może to jeszcze fizjologiczne, zobaczymy.
Co do gadania, to moja od jakiegoś czasu non stop coś tam nawija do siebie, ale chyba po klingońsku (hermetyczny żart dla nerdów ), normalnej mowy to nie przypomnina, ale jest tego naprawdę sporo i tak intonuje, jakby naprawdę coś opowiadała, więc chyba i w tej sferze ruszyła z kopyta. Od słów typu lampa czy makaron to nas dzielą chyba lata świetlne, nawet dźwiękonaśladowczych za bardzo nie ma, ale póki co w ogóle nie schizuję, bo widzę progres.Catlady, Ajka lubią tę wiadomość
-
Ajka, fajne te butki Froddo. Ale takie trochę podobne do Bobuxów?
Pokaż jaki model ma Weronika?
Karolla, kciuki za żłobek!
Dziewczyny ja od wczoraj jestem w dwupaku. Beta za tydzień.Lilka94, Karolllla, szatanka, lipcowka86, Ajka, Jeheria, Andzia86, Buena88, lilly. lubią tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Catlady trzymam kciuki aby wszystko poszło pomyślnie! ❤️
Wgl nasz synek będzie tez Tadziu, zawsze nam się podobało to imię 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2021, 15:18
Catlady, Ajka, Jeheria lubią tę wiadomość
22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Lilka, ohhhh cudownie 🥰🥰🥰 Tadki to fajne chłopaki 😊Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Catlady wrote:Ajka, fajne te butki Froddo. Ale takie trochę podobne do Bobuxów?
Pokaż jaki model ma Weronika?
Karolla, kciuki za żłobek!
Dziewczyny ja od wczoraj jestem w dwupaku. Beta za tydzień.
Trzymam kciuki. A butki mamy takie, 29 mamy chrzciny i młoda w nich wystąpi. Ogarniam jeszcze sukieneczkę dla niej...no i dla siebie, bo w żądaną ze starych nie wejdę.
lipcowka86, Jeheria lubią tę wiadomość
2020
2023