MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Catlady kciuki z całych sił!
Oli chyba też powinien mieć takie miękkie buty jako pierwsze bo w tych co kupiłam nie ogarnia. W ogóle tak pisałyście o tych zębach i wczoraj przed snem zobaczyłam kiełki 🙄 Już chyba znalazłam przyczynę kataru od kilku dni, który nijak przeziębieniowo nie wygląda, a od rana humor też ma taki, że bez kija nie podchodź. Z tym, że wczoraj wszedł z nami na Sarnią skalę w nosidełku i może być jeszcze zmęczony tym podziwianiem widoków 🙃
Anka12, Catlady, Ajka, Jeheria, Andzia86 lubią tę wiadomość
-
Nosidło mam w spadku po kuzynach, nie byłam przekonana do niego ale super się sprawdziło. Widziałam, że można takie wypożyczyć bez problemu także polecam. Oli w ogóle nie marudził, rozglądał się z zaciekawieniem, nawet w nim zasnął jedynie problem był z ponownym włożeniem jak przerwę zrobiliśmy ale jak tylko ruszył to się uspokoił
Anka12 lubi tę wiadomość
-
Karolka to te magical Shoes powinny się Wam sprawdzić bo one są na szeroką stopę.
Mówiłaś że Oli jest fanem autek, możesz jakieś polecić takie średniej wielkości?
Zastanawiam się nad b.toys ale nie wiem czy warto... Myślałam o tym autku że zwierzątkami...Karolllla lubi tę wiadomość
-
Lipcówka oj z tymi autami to jest tak, że ja nie szukałam jakiejś zabawki idealnej. Dostał pierwsze autko od mojej kumpeli jak miał chyba 6 miesięcy i do dziś zajeżdża go i zajechać nie może https://www.smyk.com/p/clementoni-eugeniusz-drogowy-geniusz-zabawka-interaktywna-i6428437 to jest bardzo plastikowa zabawka ale niezniszczalna. Sama bym pewnie nigdy go nie kupiła. A tak poza tym to ma różne resoraki i plastikowe kupione w pierwszym lepszym sklepie. Tu w Zakopcu w delikatesach traktor mu kupiłam i też jest mega zabawa także jemu obojętne co to byleby miało koła 😁
-
Catlady, kciuki za transfer!
MIMI, to Wiktoria nie miała dotąd takiej zabawki? Szkoda. Moja opanowała nakładanie takich kółek z malutką dziurką w okolicach 10.-11. miesiąca, ale mieliśmy takie piramidki, i z małymi kółkami i z dużymi, od dawna. Ja zawsze kupuję zabawki trochę na wyrost, najwyżej chowam do szuflady i wyciągam za kilka tygodni, żeby sprawdzić, czy już jest dobry moment. Ale u nas na topie ostatnio nie są zabawki, tylko co najwyżej kredki i chodzenie z czymś w ręku (najlepiej misiem) wokół stolika. Nawet pchacze poszły w odstawkę.
No a wczoraj, czyli dokładnie na 15 miesięcy, Lila zrobiła pierwsze samodzielne kroczki do mamy. Tak że ciekawa jestem, ile minie od tego momentu, zanim zacznie zupełnie sama chodzić.
Te buciki Froddo to chyba jednak rozważę, bo w tych tekstylnych młodej bardzo pocą się nóżki.
U nas zęby wciąż nieprzebite, ale od wczoraj nie ma sąsiadów i ich głupiego psa, który mi ostatnio notorycznie dziecko wybudza, i tak jak ostatnimi czasy spała w dzień po 40 minut i budziła się z płaczem, tak i wczoraj i dziś drzemka ponad 2h. Szok, nie wiadomo, co robić (bo hałasować jednak nie mogę).Ajka, lipcowka86, Andzia86, Anka12, Jeheria, Buena88 lubią tę wiadomość
-
Szatanka zaraz Lila będzie Ci chodzic, tylko schowaj ten pchacz lepiej... Mi już druga fizjo ostatnio powiedziała że to zły pomysł przy onm...więc coś w tym musi być. Byłam na ocenie młodej u kogoś innego, więc mam 2 niezależne źródła.
U nas pierwsze kroczki do mamy jakoś jak skończyła 14 miesięcy, może 2-3 dni później, potem przez tydzień wielokrotnie próbowała chodzic...rekod był cała długość dywanu...potem przestała i tylko między meblami 1-2 kroczki... Albo przysiady i przenoszenie zabawek o 2-3 kroki. Jak skończyła 15 miesięcy to wiedziałam że jest na tyle stabilna że mogłaby normalnie chodzić. Jakoś tydzień późnieJ ( no może 10 dni ) nagle zaczęła chodzić i od razu tak profesjonalnie. Dziś kończy 16 miesięcy i ani razu od rana nie czworakowala...
Tak ze u nas to było około 5-6 tygodni, mogłoby być szybciej, ale Weronika jest niewiarygodnie ostrożna. Skoro Lila jest hop do przodu to szybciej się odważy.
szatanka lubi tę wiadomość
2020
2023 -
No mówię przecież, że poszedł w odstawkę On mi się super przydał na wakacjach, kiedy faktycznie młoda dzięki niemu mogła sobie zwiedzać ośrodek niekoniecznie raczkując. Potem w domu już nie chciała za bardzo go używać, bo ją wkurza jak się zablokuje gdzieś o meble i nie może się wycofać, woli chodzić za rączki albo sama przy meblach. Dzisiaj też już od rana ćwiczyła to chodzenie bez podparcia, ale ja właśnie nie widzę w niej takiej stabilności w ciele (zresztą, to dlatego fizjo chciała ją dłużej potrzymać), więc może będzie też z miesiąc albo i lepiej.Chociaż z drugiej strony już chodzenie wczoraj a dziś to była konkretna różnica, więc może szybciej się ustabilizuje.
Za to cały dzień najlepiej by się gdzieś wspinała, chodziła po jakichś drabinkach, przeszkodach, jak małpka normalnie, dlatego w końcu kupiliśmy jej ten bujak drewniany z dodatkową deską robiącą za ścianę wspinaczkową lub zjeżdżalnie, i zobaczymy, jak się sprawdzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2021, 00:56
-
Aaaa mój tłuścioszek dziś wstał i poszedł 😍😍😍
Lilka94, Karolllla, Catlady, Anka12, lipcowka86, szatanka, Ajka, Jeheria, Buena88, lilly. lubią tę wiadomość
-
Andzia86 wrote:Aaaa mój tłuścioszek dziś wstał i poszedł 😍😍😍
Andzia86 lubi tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Brawo Maciuś
Powiem Wam dziewczyny, że ja sądziłam, że dzieci na ogół zaczynają chodzić dużo, dużo wcześniej (ja sama poszłam, jak miałam 9 miesięcy), a tu widzę, że moja mała wojowniczka nie została aż tak daleko w tyle
Drzemka, ok, dam znać z bujakiem. Dziś już nam łaziła po szafce RTV, więc potrzeba jest wielka i mam nadzieję, że go polubi.Andzia86, Drzemka lubią tę wiadomość
-
Moja mała zaczęła mnie od kilku dni informować poprzez zawołanie mnie i dotykanie się po pieluszce, że jest albo idzie kupa (jeszcze nie wiem dokładnie, w którym to momencie). Czasami też pokazuje jeszcze na łazienkę, że trzeba zmienić pieluszkę. Czy Wasze maluchy też już dają jakieś znaki (oprócz tego odchodzenia w ustronne miejsce, o którym pisałyście)? Ciekawa jestem, czy to oznacza, że za jakiś niedługi czas będzie można pomyśleć o odpieluchowaniu.