MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Catlady wrote:Martynka gratulacje! To terminy porodów pewnie nam wypadną podobnie
Wg ostatniej miesiączki 1.05
Wiktor z 23.04 więc będzie rowniotko 2lata.
W pt mam teleporade ze swoim ginekologiem żeby wystawił zwolnienie i spytam kiedy się pojawić. W pracy juz zamieszania narobiłam że wracam we wrześniu a teraz będzie trzeba odkręcać -
Wooo, Martynka, gratulacje. Ale się tu ciąże posypały!
Ja to najwcześniej za rok pomyślę o powrocie po kolejne mrozaki, na razie nie mam ochoty na kolejny taki rollercoster, no i chcemy skończyć budowę domu, bo kolejnego dziecka w tym mieszkaniu chować nie chcę, liczę, że w domu będzie mniejszy rollercoster, a poza tym chcę wrócić najpierw do formy, bo teraz jestem w beznadziejnej. Trudno, będę mamą po 40. Zresztą, do czterdziestki i tak nie zdążę, bo to za 2 tygodnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2021, 13:28
lipcowka86, Jeheria lubią tę wiadomość
-
martynkaa87 wrote:Wg ostatniej miesiączki 1.05
Wiktor z 23.04 więc będzie rowniotko 2lata.
W pt mam teleporade ze swoim ginekologiem żeby wystawił zwolnienie i spytam kiedy się pojawić. W pracy juz zamieszania narobiłam że wracam we wrześniu a teraz będzie trzeba odkręcać
Ja mam do końca października wychowawczy i teraz nie wiem jak to ugryźć. Do pracy na pewno wrócić nie chcę.
Ale na razie nikogo nie informuję o niczym bo to tak wczesny etap że jeszcze wszystko może się zdarzyć (odpukać).Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Dziewczyny gratulacje ciąż! ja w sumie się cieszę ze tak wyszło i szybko będzie drugie, nie planowaliśmy ale szybciej będzie „z głowy”. Gdybym miała świadomie się decydować to nie wiem ile by nam to zajęło.22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Mój też łapie się za pieluchę po fakcie i przeszło mi przez myśl, żeby już wysadzać na nocnik. Ale tak jak piszecie, na razie nie ma sensu. Poza tym już niedługo zaczyna swoją przygodę ze żłobkiem i to chyba na Panie w żłobku spadnie odpieluchowanie, bo pierwsza kupka jest zawsze koło 9-10, a następne zwykle do 15-16, więc docelowo w tych godzinach będzie w żłobku. Ale w praktyce się okaże.
Gratuluję wszystkim świeżo upieczonym ciężarówkom 🤩 -
Przyznaję, że dopiero te kły to odczuwam. Oli ma takie humorki, że hoho. Jak dzisiaj pizgał zabawkami to nie mam pytań. Wczoraj w nocy pierwszy raz nie mógł spać, o 4 bawił się chwilę po ciemku w pokoju 🙄 No idealny czas na wdrażanie do żłobka 🤦🏼♀️🤦🏼♀️ Ale dziś poznaliśmy panią z jego grupy, bawiła się z nim i było ok ale był niewyspany hehe
Aaaa i czy ktoś mi powie jak długo może trwać katar? Bo już 3 tydzień nam się ciągnie taka woda boszzzWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2021, 22:32
-
Karolllla wrote:Przyznaję, że dopiero te kły to odczuwam. Oli ma takie humorki, że hoho. Jak dzisiaj pizgał zabawkami to nie mam pytań. Wczoraj w nocy pierwszy raz nie mógł spać, o 4 bawił się chwilę po ciemku w pokoju 🙄 No idealny czas na wdrażanie do żłobka 🤦🏼♀️🤦🏼♀️ Ale dziś poznaliśmy panią z jego grupy, bawiła się z nim i było ok ale był niewyspany hehe
Aaaa i czy ktoś mi powie jak długo może trwać katar? Bo już 3 tydzień nam się ciągnie taka woda boszzz
U nas katar = zęby, jak się uspokaja z zębami to katar znika. Także ten...bywało dłużej jak 4 szły ciągiem.Karolllla lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Ciekawe, bo moja nie ma kataru, ale za to się ślini na maksa.
Jeju, kupowanie butów dla takiego malucha, zwlaszcza z wąską stopą, to jest masakra. Dziś byłam w super wyposażonym sklepie i wyszlam z niczym, ale przynajmniej się dowiedziałam, że mloda nosi juz rozmiar 21, a ja jej wciskalam ostatnio 19, żeby tę wąskość stopy zniwelować... 🙈 Jestem już skolowana, czy buty na etapie nauki chodzenia mają trzymać piętę, czy być całkiem elastyczne. Moja fizjo mowil, że nic ma stopy nie ogranicza, inni mówią, że powinien piętę stabilizować, żeby nie latała na boki. Ostateczie też się zdecydowałam na froddo i znalazłam na zalando jedyne różowe i to w naszym rozmiarze.
A kapcie do żłobka planuje kupić ekotuptusie albo inne takie.
Powiedzcie mi, czy Wasze dzieci wciąż chetnie jedzą mięso? Moja ma jakiś bunt od kilku tygodni i już nie wiem, co mam robić. Dopiero co unormowalismy żelazo... -
Ja wczoraj kupiłam bobuxy bo Pani mówiła, że dużo czasu spędzają na dworze, a jak on na kolanach nadal to musi mieć coś miękkiego bardziej jak ciągnie te stopy. Te pierwsze co kupiłam to będzie miał jak zacznie chodzić mam nadzieję, jak nie to będę musiała sprzedać.
Masakra z tymi butami kolejne 189 zł poszło 🙄 kurna ze złota te buty robią chyba.
PS. Dentinox zapewnił nam spokojną noc 🙏🏻 -
Szatanka Pola wgl nie chce jeść mięsa… jak ma na talerzu mięso plus coś tam to zawsze mięsa nie tknie, daje jej wtedy na widelcu chociaż kilka kawałków ale i tak zaraz kreci głowa ze nie.
U nas katar tez się jakoś długo ciągnął ostatnio, nie wiem nawet ile ale wreszcie przeszło. Chwila przerwy i jest znowu ale teraz to jakieś przeziębienie a nie ząbki. Zostałam wczoraj z nią w domu i myslalam ze zwariuje, doceniłam to ze chodzę do tej pracy chociaż na pare godzin 😂22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Mój je wszystko chętnie, mięso też
U nas katar zawsze jak są zeby ale zwykle po ok. Tygodniu przechodzi. Chociaż przed wakacjami ciągnql się 3tyg, ale to była jakaś infekcja.
Karola u nas z tych żeli to dentinox jako jedyny w miarę pomaga. I obowiązkowo camillia -
szatanka wrote:Ciekawe, bo moja nie ma kataru, ale za to się ślini na maksa.
Jeju, kupowanie butów dla takiego malucha, zwlaszcza z wąską stopą, to jest masakra. Dziś byłam w super wyposażonym sklepie i wyszlam z niczym, ale przynajmniej się dowiedziałam, że mloda nosi juz rozmiar 21, a ja jej wciskalam ostatnio 19, żeby tę wąskość stopy zniwelować... 🙈 Jestem już skolowana, czy buty na etapie nauki chodzenia mają trzymać piętę, czy być całkiem elastyczne. Moja fizjo mowil, że nic ma stopy nie ogranicza, inni mówią, że powinien piętę stabilizować, żeby nie latała na boki. Ostateczie też się zdecydowałam na froddo i znalazłam na zalando jedyne różowe i to w naszym rozmiarze.
A kapcie do żłobka planuje kupić ekotuptusie albo inne takie.
Powiedzcie mi, czy Wasze dzieci wciąż chetnie jedzą mięso? Moja ma jakiś bunt od kilku tygodni i już nie wiem, co mam robić. Dopiero co unormowalismy żelazo...
To w żłobku dzieci musza w kapciach byc..? hmmm a jak nie chodzą jeszcze
2020
2023 -
Ajka wrote:To w żłobku dzieci musza w kapciach byc..? hmmm a jak nie chodzą jeszcze
-
U nas w wyprawce nie ma kapci tylko nacisk na buty na zewnątrz, a w środku skarpeta albo boso mówiła. Właśnie też mi się wydawało, że musza być kapcie bo gdzieś czytałam ale 10 razy wyprawkę sprawdzałam i nie ma także olewam.
Dziś żłobkowa grupa była na dworze to nas zaprosili z Olim i po 5 minutach się wycofałam za budynek jak Pani go zabrała na zjeżdżalnie bo tak to by na mnie wisiał. Przyszli po 40 minutach i było ok. Przyznam, że Panie tam maja wesoło tak latać za każdym w innym kierunku, szacun 😅 A tam i tak małe grupy. -
Lilka94 wrote:Szatanka Pola wgl nie chce jeść mięsa… jak ma na talerzu mięso plus coś tam to zawsze mięsa nie tknie, daje jej wtedy na widelcu chociaż kilka kawałków ale i tak zaraz kreci głowa ze nie.
U nas katar tez się jakoś długo ciągnął ostatnio, nie wiem nawet ile ale wreszcie przeszło. Chwila przerwy i jest znowu ale teraz to jakieś przeziębienie a nie ząbki. Zostałam wczoraj z nią w domu i myslalam ze zwariuje, doceniłam to ze chodzę do tej pracy chociaż na pare godzin 😂
-
Martynka gratulacje
kupowanie butów dla wysokiego podbicia to tez koszmar, uwierzcie
rzepy są za krótkie... bo tylko na rzepy najlepsze
u nas w zlobku na poczatku nie beda wychodzic na podworko bo ciezko im ogarnac tak malutkie dzieciaki aby nie zrobily sobie krzywdy, tym bardziej ze duzo nie chodzi
u mnie wymagaja kapcie. ja kupilam kapcie MB na rzepe i sa ok ale rzepa znowu mogla byc dluzsza bo do konca nie dopina
dentinox tez u nas działa ale w ekstrmalnych sytuacjach tylko nurofen, jak szly dolne 4, przy gornych jakos obylo sie bez tylko dentinox
a najpierw wychodza dolne czy gorne 3ki?
moj tez sam by nie zjadl miesa (kotlety) ale go karmie to zje, kabanosy lubi i parowki tez
-
U nas idą górne trójki pierwsze.
No ten nasz żłobek/przedszkole to taki pro nature dlatego dużo czasu na dworze siedzą, mają taką jak to nazywają - wioskę. Na zewnątrz sama trawa i piasek ani grama betonu. Wiadomo, że żłobki to raczej mają takie place zabaw standardowe to tak to rzeczywiście trudno zapanować nad maluchami. Mój to taki fiu bździu żłobek nie ukrywajmy ale sama lubię tam jeździć 😅 -
Dobra, to mnie uspokoiłyście z tym mięsem. Moja to od miesiąca się objada głównie ziemniakami, masakra, ile ona tego może zjeść. Dlatego się wzięłam dziś na sposób i jej zrobiłam ziemniaki z "sosem", czyli zmiksowanymi warzywami z mięsem i sporo weszło. Na mięso w kawałku nie chce nawet patrzeć, a wcześniej to jako pierwsze mięso zjadała.
Doszedł ten bujak i jak na razie jest super. Młoda pół dnia na nim siedziała. Tzn. w nim albo na nim, bo to ma wiele zastosowań. W każdym razie jest super i polecamy (póki co).
Mnie się samej lepiej wydaje, żeby miała te kapcie, bo właśnie kafle w łazience, czy coś, a tu zima za pasem. Ale jak dzieci nie chodzą to pewnie skarpetki wystarczą. Mam tylko nadzieję, że właśnie nie wymagają jakiejś gumowej podeszwy, bo się wkurzę.
Tak się właśnie zastanawiałam, jak te babki ogarniają 8 dzieci na raz, jak ja z jednym nie daję rady, ale jak sobie obserwowałam dzieci żłobkowe z sali w Little Gym, bo mają obok plac zabaw, to takie maluszki raczej mało ruchawe są na tym dworze, więc pewnie jakoś to idzie. Pewnego dnia na 8 dzieci 3 ryczało i wisiało paniom na nogawkach, więc w sumie też tak średnio spędzać czas w żłobku i się wtedy zastanowiłam, czy ja na pewno chcę moją posyłać w takie miejsce. No ale karmię się nadzieją, że moja tak nie będzie.
Nam została jedna dolna trójka (górne były najpierw), już jest na finiszu, ale nam też chyba dentinox ratuje życie, bo jak posmaruję to śpi ostatnio, uwaga, 11h ciurkiem, a jak nie posmarowałam raz czy dwa, to mieliśmy nocne czuwanie. Nie wierzyłam w to, ale chyba jednak działa (i teraz pewnie czeka mnie nocka, bo się pochwaliłam na forum).Drzemka lubi tę wiadomość