MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas też ta kolejka drewniana to hit. Mam po siostry synku zestaw łączony z ikea i Lidl. Sam uklada tory.
A kupiłam też w netto taką choinkę z filcu i rzepami, trzeba nakleić na nią bombki z filcu. Też fajna sprawa.
Zrobiliśmy też własną choinkę z kartonu, pomalowalismy farbami akwarelowymi (choć Maćka trochę to nudziło ale ja uwielbiam plastyczne rzeczy 😅) i nalepialismy bombki z plasteliny. Też był zainteresowany.
Co do snu to już dawno przestałam się przejmować, jest jak jest. Zasypia z nami w łożu, to też niby nie dobrze, ale olać to. Potem przekładamy do łóżeczka i na, szczęście aktualnie budzi się "tylko" Jak mu smoczek wypadnie. Czasami trzeba parę razy w nocy mu podać. Ale to chwila. Czasami też siada i wyciąga ręce wtedy bierzemy go do nas.
Ostatnio nie wiem co mu było płakał godzinę. Już nie wnikam czemu, było minęło.
Zęby nam już wyszły, zostały tylko 5tki.o dziwo czwórki gorzej zniósł mimo że wychodziły po dwie i na 3razy. Trójki szły wszystkie cztery na raz. I przebiły dziąsło jednocześnie. A mniej afer. Bardziej chyba goraczkowal od nich ale też ciężko powiedzieć bo jednocześnie żłobek się zaczął. W każdym bądź razie, wyszły trójki i nie ma już gorączek nawet jak jest chory. Z tym snem samo się w końcu ułoży jak obserwuje inne dzieci. To norma że nawet 3,5 letnie dziecko przychodzi w nocy do rodziców. Ba, mojej szwagierki syn 8letni jak ojciec szedł na siłownię o 5 rano zawsze wędrował do mamy.
Tak myślę że z Maćkiem za bardzo się spinalam aby odkładać do łóżeczka itd. A teraz z drugim jak daj Boże będę KP wyłącznie to zabieram go do siebie do łóżka. Dla wygody, a co 😅
Mimi współczuję choroby. Życzę dużo zdrowia!
-
Lilka94 wrote:Zastanawiam się czy taka drewniana kolejka by się sprawdzała tez u dziewczynki 🤔
Dziewczyna informatyka polecała jeszcze taki zlew do którego wodę się podlacza i mozna myć naczynia oraz truskawke drewnianą z której można łowić robaczki.
-
Jeheria my tez mamy ta choinkę z filcu ale nie zrobiła wielkiego szału, chętnie ja rozbiera i rozrzuca ozdoby po całym domu 😆co do spania to ja się bije z myślami czy przy synku olać wszystko i tez po prostu brać do siebie do łóżka czy od początku przyzwyczajać spać u siebie… Mi by nie przeszkadzało ze Pola w środku nocy ląduje u nas gdyby nie to ze następne w drodze…22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
U nas podobnie jak u Karolli, między 23 a 1 wstaje i wyciąga ręce żeby ją wziąć. No i bierzemy. Tak wygląda pobudka nr 1. Wtedy też wjeżdża butla. Po za tym reszta nocy, skacze po nas, popłakuje itd. Najgorsze jest to że tak się rzuca że dzisiaj znów zleciała z łóżka i przygryzła sobie usta. Ja nie analizuję tych nocy, bo i tak nie jestem konsekwentna żeby to zmienić. Jedynie muszę pomyśleć jak jej zapewnić bezpieczeństwo.
-
U nas ostatnio usypianie na noc trwa wieki co niestety potrafi mnie niezle wytrącić z równowagi i tata musi mnie zmieniać bo inaczej cała się gotuje. Zastanawiam się czy to ta ciąża czy posiadanie dziecka mnie uczyniło takim kłębkiem nerwów 😆22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
U nas też ostatnio dłużej zasypia ale też śpi dłużej rano bo te 10hmusi pospać więc jak o 22 zaśnie to o 8 wstaje. Jak jest weekend to mi się to podoba 😁 a do żłobka muszę budzić.
Od jutra Maciek na kwarantannie 🙄 dziecko z grupy chore, jutro dowiem się do kiedy...
-
MIMI u nas też ostatnio taka akcja że słyszę że jeczy w nocy, myślę sobie że smoczka trzeba podać to wstaje i patrzę ale go w łóżeczku nie ma 😅 szczebelki były wyjęte a on pod lozkiem na dywanie, nie mam pojęcia jak tam się znalazł i czy tam spał, ile tam leżał 🙈
W łożu też się kręci i też raz spadł bo ja byłam "w nogach"
-
Zmieniając temat, była kiedyś mowa o kolorach. Do nauki polecam np. puzzle. Ja kupiłam na Mikołajki takie puzzle 2-elementowe, gdzie z jednej strony jest kolor, a z drugiej obrazek (np. zwierzątko czy owoc) w tym samym kolorze. Na początku było słabe zainteresowanie, tylko rozwalał te puzzle, ale próbowaliśmy mu tłumaczyć o co chodzi i w końcu załapał 🙂. Teraz sam potrafi dopasować wszystkie kolory, nawet rozróżnia różowy i fioletowy, które są bardzo podobne. Ale jak proszę, żeby pokazał konkretny kolor, to jeszcze mu się myli 🙈
-
A my mamy takie puzzle z odzysku, na jednej stronie zwierzątko a na drugiej co ono zjada i też Maćkowi dobrze idzie i już połowę zapamiętał kto co jje.
A kolory to jeszcze nie zna jaki to jaki ale też umie dopasować czerwona rzecz do innej czerwonej rzeczy.
Mąż będzie w domu jak urodze wiec nie puszczę. Szwagierka z kolei normalnie puszczała. Najgorszy okres noworodkowy. Może tata mi pomoże jak mąż wróci do pracy wtedy bym zrobiła przerwę.
A od wczoraj maciek na kwarantannie🙄
-
A ja dzisiaj wylądowałam w szpitalu… miałam usg i jest za mało wód płodowych wiec dostanę sterydy dziś i jutro no i pozniej poród w moim wypadku cesarka na życzenie… Totalny szok i oczywiście ogromny stres żeby z małym było ok bo jeszcze nie dobrnelismy do 37 tygodnia…22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Lilka94 wrote:A ja dzisiaj wylądowałam w szpitalu… miałam usg i jest za mało wód płodowych wiec dostanę sterydy dziś i jutro no i pozniej poród w moim wypadku cesarka na życzenie… Totalny szok i oczywiście ogromny stres żeby z małym było ok bo jeszcze nie dobrnelismy do 37 tygodnia…
Lilka94 lubi tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Lilka powodzenia! Będzie dobrze 🤗
Lilka94 lubi tę wiadomość
-
Lilka, jak tam sytuacja?Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
lipcowka86 wrote:Lilka powodzenia!!
U Nas święta covidowe ...
Byliśmy w piątek na spotkaniu wigilijnym z pracy...
No i mnie dopadło, chłopaki narazie się trzymają, ale z racji że nie ma mowy o izolacji to zobaczymy jak długo...
To jak u nas... Niestety Ja słabo przechodzę już dwa razy chciałam wzywać karetkę. Mam okropny kaszel co w ciąży to jest masakra 😏
Leon gorączkuje 🤦♀️
Alan i mój mąż na razie się trzymają.20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Mimi spróbuj zrobić inhalacje może Ci jakoś ulży... Trzymaj się