MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiem jutro podwórze
ale raczej pobrałam jak należy ale to nigdy nie wiadomo na 100%
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Oj to prawda. Doczytałam właśnie, że w tym okresie możliwe są migrenowe bóle głowy, zwłaszcza, jak się miało do nich tendencje przed ciążą. To wszystko tłumaczy.. Od kilku dni głowa boli mnie codziennie.
Dziewczyny, od 8 t.c. jak szybko rośnie maluch? -
W skonczonym 8 t 1mm dziennie, w 9 też, od 10 troche zmienia tempo. Jak wpiszesz sobie poszczegóne tygodnie na stronce parenting, masz podane tabele wzrostu w każdym tygodniu i dniu, polecam fajne.
np. 10 tydzień:
https://parenting.pl/10-tydzien-ciazy -
10t1d, 10t2d, 10t3d... itd. na stronce masz skonczone plus dzień.
dzisiaj zaczęłaś jedenasty tydzień, ale lekarze i porodówki uznają tygodnie skończone i tak obecnie jesteś wg nich w kończonym 10 tygodniu, tak też jest na tej stronce co podaje
chociaż czekaj sprawdze zaraz bo coś mi tu nie gra...
na stronce jest tak jak w apkachWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2019, 17:48
sayuri lubi tę wiadomość
-
O właśnie, a propo tygodni... Zarówno w szpitalu jak i u mojego gina, aktualnie mam 10t. Wg wszystkich apek jest to już tydz 11,bo np. 10t5d. Powoduje to zamęt hehe bo ja idąc mówię że tydz 11 a na skierowaniu czy w papierach jest 10.
-
Frufru wrote:O właśnie, a propo tygodni... Zarówno w szpitalu jak i u mojego gina, aktualnie mam 10t. Wg wszystkich apek jest to już tydz 11,bo np. 10t5d. Powoduje to zamęt hehe bo ja idąc mówię że tydz 11 a na skierowaniu czy w papierach jest 10.
-
A mnie apki zaczęły irytować i wszystkie usunęłam
głupoty czasem takie piszą o rozmiarach ze szok a później kobieta się stresuje
Frufru lubi tę wiadomość
Lat 36
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
nick nieaktualny
-
Ja mam apke ciąża+ zdjęcia mi się tam podobają 😊
Ja przyzwyczaiłam się do liczenia tak jak lekarze. Teraz jestem w 9+3 więc jak coś mówię, że jestem w 9 tygodniu 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2019, 18:16
Endi1990, Kira91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnylilly. wrote:Ja tez nie mam dzieci jeszcze i przy tym myśle na początku tez o koszu Mojżesza przy lozku. A dziewczyny z doświadczeniem - kiedy kladlyscie maluchy juz w łóżeczkach i w ich oddzielnym pokoju?
Miałam kosz i moją córka na wszystkie kołyski, ciasne kosze reagowała płaczem jakby ją ktoś we wrzatek wsaszal.
Niedawno kupiliśmy jej normalne łóżko. I powoli przyzwyczajamy.
Ale idzie ciężko. Córce idzie 8 zębów na raz. Noc to miliony pobudek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2019, 18:37
-
RJeheria wrote:Melduje się po wizycie!
Maluch ma 3,76 cm, serduszko 169 bpm.
Wiek zgodny z om 10+5 (3 tygodnie temu było 2 dni do tyłu). Prenatalne 26 października (13+0). Dostałam już żelazo bo doktor mówi że będzie tendencja spadkowa.
Nie ruszał się leniuch 😂
♥️♥️♥️
Jeheria, Mysza1986 lubią tę wiadomość
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
sayuri wrote:Oj to prawda. Doczytałam właśnie, że w tym okresie możliwe są migrenowe bóle głowy, zwłaszcza, jak się miało do nich tendencje przed ciążą. To wszystko tłumaczy.. Od kilku dni głowa boli mnie codziennie.
Dziewczyny, od 8 t.c. jak szybko rośnie maluch?
-
Drzemka wrote:R
Gratuluje😊 ale dziewczyny zwracajcie uwagę na to co wrzucacie i jakie dane znajdują się na zdjęciach usg. Internet nie zapomina, a takie zdjecia potem potrafią krążyć miejscach. Nie mówiąc już o wykorzystywaniu takich danych osobowych przez inne osoby.dopiero po fakcie zobaczyłam... No trudno. Te zdjęcia z pokazywarki za jakiś czas wygasną. Kiedyś tak widziałam u jednej osoby.