X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    indepedent wrote:
    Po raz kolejny straciłam nadzieję..
    Beta po 24h wynosi 30,1 a 24h temu było to 31,5
    strasznie mi przykro...sciskam mocno:*

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • JAGODA Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Wszystko ok, 5 t 4 dzień, serduszko pięknie bije 😍

Endi1990, Bona, Jeheria, Frufru, NewYork lubią tę wiadomość

ckais65gshk74vfy.png
  • Bona Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JAGODA wrote:
    Jestem po wizycie. Wszystko ok, 5 t 4 dzień, serduszko pięknie bije 😍
    Wspaniała wiadomość!! Gratulacje :) 😍😍

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
  • JAGODA Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bona wrote:
    Wspaniała wiadomość!! Gratulacje :) 😍😍
    Dziękuję 😘

ckais65gshk74vfy.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z koleżankami. Mój termin to 5 maj. Kilka słów o mnie:
    Mamy z mężem po 36 lat, starania od 6 lat. Po latach wykryto u mnie wrogi śluz, choruje na autoimmunologiczne zapalenie tarczycy, ma z z wiekiem stracił jakość nasienia. Pierwsze in vitro - brak zarodków do podania. Suplementacja lekami, drugie in vitro - podane dwa zarodki morule, beta zaczyna rosnac...
    Jestem w wielkim szoku. Boję się cieszyć. A jednocześnie nie sposób milczeć i ignorować...do tej pory ANI RAZU nie zaszłam w ciąże.
    7 września pierwsze USG, jeszcze w klinice. 16 września wizyta u lekarza prowadzącego ciążę w moim mieście rodzinnym Toruniu.

Z objawów ciąży to mam na pewno bóle podbrzusza, ciagniecie w pachwinach i kłucie z lewej strony, jakby jajnik. Popołudniami miewam mdłości, cycki obrzmiałe, tkliwe, no i jestem równie milutka co ukochana teściowa... biedny mój TŻ. Dużo śpię, odpoczywam, a smaki mam na zupy i na słone rzeczy.

Niestety od paru dni mam schizę - że będę miała puste jajo płodowe. No spędza mi to sen z powiek... przecież taki stan nie daje żadnych objawów...

• Jeheria Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    indepedent wrote:
    Po raz kolejny straciłam nadzieję..
    Beta po 24h wynosi 30,1 a 24h temu było to 31,5
    Przykro mi 😞😫

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj myślałam że pojadę do szpitala takie skurcze miałam, dwie nospy wzięłam, jak tak Dalej pójdzie nie będę mogła już pracować. Bóle przychodzą wieczorem ok 19. I wystąpiły w pon i wt akurat jak z urlopu do pracy wróciłam. Chyba muszę powiedzieć szefowi Że jestem w ciąży bo nie wiem czy któregoś razu po prostu nie przyjdę do pracy. Co myślicie?

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Bona Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    A ja wczoraj myślałam że pojadę do szpitala takie skurcze miałam, dwie nospy wzięłam, jak tak Dalej pójdzie nie będę mogła już pracować. Bóle przychodzą wieczorem ok 19. I wystąpiły w pon i wt akurat jak z urlopu do pracy wróciłam. Chyba muszę powiedzieć szefowi Że jestem w ciąży bo nie wiem czy któregoś razu po prostu nie przyjdę do pracy. Co myślicie?
    Jasne że powiedz . Ja bym nie zwolekala , dokładnie tak jak mówisz że być dzień że nie dasz rady, albo w pracy Cię złapie. A tak to zawsze szefuncio będzie zwracał na to uwagę.

l22nl6d8e2h2xrg1.png
  • Bona Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sayuri - Witamy wśród majóweczek

sayuri lubi tę wiadomość

l22nl6d8e2h2xrg1.png
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    Chyba muszę powiedzieć szefowi Że jestem w ciąży bo nie wiem czy któregoś razu po prostu nie przyjdę do pracy. Co myślicie?
    Jeżeli żadnych negatywnych konsekwencji w Twojej pracy to nie spowoduje bo wiemy, że niestety z tym różnie bywa to ja bym się nie zastanawiała tylko szła na zwolnienie...

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    indepedent , ściskam Cię <3 a byłaś u lekarza?

JAGODA, dobre wieści, bardzo się cieszę!

Jeheria, skoro się coraz częściej źle czujesz, to może lepiej powiedz. Ja raczej też nie będę zwlekać po wizycie za długo.

sayuri, witaj. Miło Cię widzieć w naszym gronie.

sayuri lubi tę wiadomość

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    Witam się z koleżankami. Mój termin to 5 maj. Kilka słów o mnie:
    Mamy z mężem po 36 lat, starania od 6 lat. Po latach wykryto u mnie wrogi śluz, choruje na autoimmunologiczne zapalenie tarczycy, ma z z wiekiem stracił jakość nasienia. Pierwsze in vitro - brak zarodków do podania. Suplementacja lekami, drugie in vitro - podane dwa zarodki morule, beta zaczyna rosnac...
    Jestem w wielkim szoku. Boję się cieszyć. A jednocześnie nie sposób milczeć i ignorować...do tej pory ANI RAZU nie zaszłam w ciąże.
    7 września pierwsze USG, jeszcze w klinice. 16 września wizyta u lekarza prowadzącego ciążę w moim mieście rodzinnym Toruniu.

Z objawów ciąży to mam na pewno bóle podbrzusza, ciagniecie w pachwinach i kłucie z lewej strony, jakby jajnik. Popołudniami miewam mdłości, cycki obrzmiałe, tkliwe, no i jestem równie milutka co ukochana teściowa... biedny mój TŻ. Dużo śpię, odpoczywam, a smaki mam na zupy i na słone rzeczy.

Niestety od paru dni mam schizę - że będę miała puste jajo płodowe. No spędza mi to sen z powiek... przecież taki stan nie daje żadnych objawów...
    Super że w końcu się udało! Inv to jednak cud medycyny!
    Mam identycznie- smaki na słone i zupy! Jestem strasznie wredna dla męża. Hehe niestety ciężki mają z nami los :P

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedziałam!
    Szef zrozumiał, wiedział ile się starałam. Powiedział że teraz ciąża najważniejsza. Aż popłakałam się z tych emocji. Mogę iść na zwolnienie choćby jutro. Uff ulga.
    A dziś postaram się wbić do ginekologa na NFZ. Od 13 przyjmuję. Pewnie jeszcze ♥️ nie będzie ale chociaż zobaczą pęcherzyk. A ja się uspokoję.

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a nie boicie się tak szybko mówić? Ja mam lipę w pracy bo u jednego pracodawcy mam umowę o prace i zlecenie i nie wiedziałam ze ze zlecenia nie będę mieć kasy na zwolnieniu :/ no i pracuje krótko a to biuro projektowe prywatne wiec wątpie ze ktoś się ucieszy. Planuje powiedzieć za 4-5 tygodni.

• Frufru Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Dziewczyny, a nie boicie się tak szybko mówić? Ja mam lipę w pracy bo u jednego pracodawcy mam umowę o prace i zlecenie i nie wiedziałam ze ze zlecenia nie będę mieć kasy na zwolnieniu :/ no i pracuje krótko a to biuro projektowe prywatne wiec wątpie ze ktoś się ucieszy. Planuje powiedzieć za 4-5 tygodni.

ja pracuję w firmie państwowej od 8 lat, umowa na stałe, więc nie boję się, bo nie ma czego. A jeśli chodzi o to, że coś się może stać z ciążą, to i tak by mnie nie było w pracy. Z kadr to w końcu wypłynie, więc nie mam co ściemniać, wolę sama powiedzieć. Przełożeni są spoko, bardziej mnie martwią "ciotki dobre rady", ale cóż...

f2wl4z179qh7gg9w.png
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z kadr wypłynęło w poprzedniej ciąży, którą poroniłam z końcówką maja i byłam w szpitalu... bity miesiąc komentowania, dziwnych pytań i politowania... wolałabym tego uniknąć kolejny raz

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chce być przynajmniej po 2 USG, wierze w swojego maluszka ale jak go zobaczę to będę spokojniejsza :)

• Frufru Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mogę się juz doczekać jutrzejszej wizyty, tak bardzo chciałabym, żeby wszystko było ok... Niby się nie stresuję, ale wewnętrznie czuję strach...

f2wl4z179qh7gg9w.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    U mnie nie mam czego się bać, zwolnić mnie nie zwolnią. A jak będę musiała iść na zwolnienie lub do szpitala nagle to wiedzą co się dzieje. Ja nie ukrywałam że staram się ciążę przez te 3 lata i mówiłam głośno że mam trombofilie i pójdę na zwolnienie. Oni sami mi powiedzieli że doceniają że jestem szczera i życzą mi 3 dzieci. U mnie prezes ma 74 lata, drugi 65 trzeci 45 (i dziecko po in vitro) I rozumieją na szczęście.

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria czytając Twoje posty miałam wrażenie, że czytam samą siebie :) dlatego w sumie odezwałam się tutaj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 11:03

‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ