X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Bona Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info :)

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bona wrote:
    Jak myślicie przy becie 5000 będzie już widać pęcherzyk żółtkowy ?

W poprzedniej ciąży przy becie 4500 biło już serduszko, przy 2100 była tarczka zarodka z pęcherzykiem żółtkowym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 13:05

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Bona Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi1990 wrote:
    W poprzedniej ciąży przy becie 4500 biło już serduszko, przy 2100 była tarczka pęcherzykiem żółtkowym
    A serduszko czasem nie bije dopiero od bety 10 000 ? Tak słyszałam. Ale być może jestem wprowadzona w błąd :)

l22nl6d8e2h2xrg1.png
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie w dniu wizyty miałam robioną Betę bo miałam problemy z jej przyrostem. także przy becie 4500, w 5t5d biło serduszko. Być może przy problemach które miałam nie jest to miarodajne ale tak było :)

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • Bona Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zobaczymy jak u mnie jutro będzie :)

Endi1990 lubi tę wiadomość

l22nl6d8e2h2xrg1.png
  • JAGODA Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja betę robiłam raz, żeby potwierdzić ciążę, resztę odpuściłam. Stwierdziłam, że na wizycie wszystkiego sie dowiem i upewnię czy wszystko jest ok. I tak też było 😍moje maleńkie serduszko bije jak szalone. To jest dla mnie cud, w 3 mm "ciałku" serduszko pięknie było widać. Mój termin

Endi1990, Ajka, Jeheria lubią tę wiadomość

ckais65gshk74vfy.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam właśnie też pisać, że pomimo wzięcia leków nie wpłynęły bardzo na wynik, chociaż w pewnym stopniu na pewno. Najbardziej miarodajne wyniki wychodzą bez leków, bo każda z nas ma swoje tempo przyswajania.
    Bona czekam z niecierpliwością na twoje usg, mamy dokładnie ten sam etap, a ja w sobotę jadę na USG:) i jestem ciekawa co tam będzie widać:D chociaż twoje przyrosty bety są tak wysokie, że na bliźniaki to wygląda:) ile miałaś zarodków podanych i w jakim stadium?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 13:35

• Ajka Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W mojej poprzedniej ciąży beta stanęła na około 1900 - tyle było w 6t0d - tego samoego dnia byłam na usg i był zarodek 2,8mm z bijącym sarduszkiem. U mnie niska beta była związana z wadą genetyczną zarodka. Ciąża obumarła gdy maleństwo miało 2 cm.

Myślę że istotniejszy jest wiek ciąży niż wartość beta hcg

2020 :)
    2023 :)
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    W mojej poprzedniej ciąży beta stanęła na około 1900 - tyle było w 6t0d - tego samoego dnia byłam na usg i był zarodek 2,8mm z bijącym sarduszkiem. U mnie niska beta była związana z wadą genetyczną zarodka. Ciąża obumarła gdy maleństwo miało 2 cm.

Myślę że istotniejszy jest wiek ciąży niż wartość beta hcg

zgadza się, u mnie przy niskiej becie serduszko było, ale tez prawdopodobnie wada genetyczna spowodowała obumarcie ciąży w 8 tygodniu.

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko dziewczyny teraz to mnie nastraszyłyście... nie dość, że mam wizję pustego jaja płodowego, dziś w nocy miałam koszmary i bałam się zasnąć to jeszcze takie wieści...

• Ajka Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    Matko dziewczyny teraz to mnie nastraszyłyście... nie dość, że mam wizję pustego jaja płodowego, dziś w nocy miałam koszmary i bałam się zasnąć to jeszcze takie wieści...

A masz nieprawidłowe przyrosty beta hcg? Jakiś konkretny powód, czy tylko tak poprosty się boisz?

Ja się boję bardzo wszystkiego... do tego stopnia, że do dziś nawet nie zapisałam się na usg (a jutro zaczynam 7 tydzień)...

• Jeheria Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam w przychodni na NFZ i się pokłóciłam z lekarz i pobeczałam. Nie chciała mnie przyjąć. Gdzie jak dzwoniłam położna powiedziała że można przyjść i czekać a teraz się wyparła wszystkiego. Mówiłam że mogę poczekać na końcu wejść, a ta że na dużo ludzi. Ja mówię że nam bóle i po in vitro jestem. Ona że na sor abym jechała. I weź tu znajdz lekarza na NFZ...

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    A masz nieprawidłowe przyrosty beta hcg? Jakiś konkretny powód, czy tylko tak poprosty się boisz?

Ja się boję bardzo wszystkiego... do tego stopnia, że do dziś nawet nie zapisałam się na usg (a jutro zaczynam 7 tydzień)...

Nie mam nieprawidłowości, bety więcej nie nadam, ostatnia 13 dpt przyrost prawidłowy. Po prostu wydaje mi się to tak nieprawdopodobne, że po tylu latach starań, jeżdżenia itd pierwszy transfer i powodzenie... zdarzają się takie cuda?

• Ajka Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    Nie mam nieprawidłowości, bety więcej nie nadam, ostatnia 13 dpt przyrost prawidłowy. Po prostu wydaje mi się to tak nieprawdopodobne, że po tylu latach starań, jeżdżenia itd pierwszy transfer i powodzenie... zdarzają się takie cuda?

pewnie ze się zdazają... Koleżanka z ovu ma synka z pierwszego IVF- świezy transfer, a teraz jest w ciazy naturalnej. Ja Ci radzę zrobić jeszcze beta hcg przed usg, tak zebys wiedziała ze jest ok...

• Ajka Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    A ja byłam w przychodni na NFZ i się pokłóciłam z lekarz i pobeczałam. Nie chciała mnie przyjąć. Gdzie jak dzwoniłam położna powiedziała że można przyjść i czekać a teraz się wyparła wszystkiego. Mówiłam że mogę poczekać na końcu wejść, a ta że na dużo ludzi. Ja mówię że nam bóle i po in vitro jestem. Ona że na sor abym jechała. I weź tu znajdz lekarza na NFZ...

No ja bym nie traciła czasu na nfz... chyba nigdy nie byłam u gin na nfz, tylko IP w szpitalach gin-położniczyk... jak CI się tak śpieszy to radzę w ten sposób ząłatwic

• Jeheria Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    No ja bym nie traciła czasu na nfz... chyba nigdy nie byłam u gin na nfz, tylko IP w szpitalach gin-położniczyk... jak CI się tak śpieszy to radzę w ten sposób ząłatwic
    Chcę mieć lekarza na NFZ i prywatnie. Ten prywatny w poniedziałek mam wizytę. Jutro może do innego pójdę.
    Ale dziś becząca jestem. Rozmowa z szefem- płacz, w przychodni- płacz. Ehh te hormony.

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka beta będzie robiona z innymi hormonami w sobotę przed wizytą. Mieszkam na wsi, gdzie nie ma przychodni, może to i lepiej bo chyba codziennie byłabym w labo. Gdzieś trzeba zachować ten zdrowy rozsądek... Ale potem siedzę i się martwię:)

• Frufru Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie, a planujecie mieć 2 lekarzy? Prywatnie i na NFZ? Bo się zastanawiam, czy tylko prywatnie można ciążę prowadzić, na NFZ mam złe wspomnienia i doświadczenia...

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • Rafka Znajoma

Wysłany: 4 września 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    no własnie, a planujecie mieć 2 lekarzy? Prywatnie i na NFZ? Bo się zastanawiam, czy tylko prywatnie można ciążę prowadzić, na NFZ mam złe wspomnienia i doświadczenia...
    Frufru oczywiście że można prowadzić ciąże tylko prywatnie :) Całą pierwszą ciążę tak prowadziłam i ani razu nie była na NFZ. To jedynie kwestia kosztów które się z tym wiążą i nic poza tym

2fwadqk3bynhkq7f.png
    36 lat
    05.2013 - syn
    06.2019 - [*] 8 tydz. puste jajo
    27.08 (11 dpo) beta - 43,3, prg - 35,10
    29.08 (13 dpo) beta - 127
    02.09 (17 dpo) beta - 705, prg - 28,20
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty,dawajcie znac na kiedy tp :)

‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ